Σάββατο

Διαψεύδει το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας τον κ.Σούρλα για τα καύσιμα των αεροπλάνων

 
Διαψεύδει το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας τον ισχυρισμό που περιέλαβε σε δηλώσεις του για νοθεία στα »χακί» καύσιμα  ο τ. αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γ.Σούρλας  και σύμφωνα με τον οποίο »τα νοθευμένα καύσιμα έχουν επιπτώσεις στην αμυντική θωράκιση της χώρας αφού ακόμη και πτώση αεροσκαφών φέρεται να αποδίδεται σε αυτά».
 Από το ΓΕΑ λοιπόν ανακοινώθηκαν τα εξής:
α.   Ουδέποτε έχει συμβεί αεροπορικό ατύχημα ή αεροπορικό συμβάν που να έχει αποδοθεί σε νοθευμένο καύσιμο.
β.   Ο έλεγχος της ποιότητας των αεροπορικών καυσίμων από την Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) αρχίζει με την παραλαβή του καυσίμου από τον προμηθευτή (επιτροπή παραλαβής), συνεχίζεται από τις Μονάδες της ΠΑ (διακίνηση-αποθήκευση) και ολοκληρώνεται πριν την φόρτωσή του στα αεροσκάφη.
γ.   Ο έλεγχος των φυσικοχημικών χαρακτηριστικών των αεροπορικών καυσίμων, πραγματοποιείται σύμφωνα με τα ισχύοντα εθνικά και διεθνή ποιοτικά πρότυπα.
δ.   Οι αρμόδιοι φορείς ελέγχου ποιότητας των καυσίμων (Χημεία της ΠΑ) έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν έγκαιρα με ενδελεχείς προγραμματισμένους ελέγχους την οποιαδήποτε τυχόν απόκλιση των φυσικοχημικών χαρακτηριστικών από την προβλεπόμενη προδιαγραφή των καυσίμων, ανεξάρτητα από τα μέσα μεταφοράς και διακίνησης, διασφαλίζοντας κάθε στιγμή, την ασφαλή κατανάλωση από τα αεροσκάφη της ΠΑ.
Απ’ ότι προβλέπουμε αυτό θα κατατεθεί και στον ανακριτή σε τυχόν διερεύνηση της υπόθεσης περαιτέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: