Κυριακή

Μπράβο συντονισμός τα συνεταιράκια!




Μεσημέρι Σαββάτου, στο κέντρο του Αμαρουσίου. Ο πρώην (πολύ αποτυχημένος) υπουργός του ΠΑΣΟΚ (και εκλεκτός του Συγκροτήματος), Πέτρος Ευθυμίου, πραγματοποιεί περιοδεία και μιλάει σε πολιτικούς του φίλους («κομματόσκυλα») σε καφετέρια. Εκεί λαμβάνει χώρα το συνηθισμένο, πλέον, γεγονός των αποδοκιμασιών εναντίον του, μιας και οι πολιτικάντηδες που τολμούν να βγουν από την θαλπωρή του σπιτιού τους, πάντοτε γίνονται αντιληπτοί από τους πολίτες. Όμως το συγκεκριμένο, κατά τα άλλα συνηθισμένο γεγονός, έχει μία σύμπτωση που το συνοδεύει, που θα το κάνει πρώτο θέμα στα κανάλια των “νταβατζήδων”. Στην περιοχή δεν βρίσκονταν αναρχοσυριζαίοι και λοιποί “ευπαθείς” που απολαμβάνουν ασυλίας από τον νόμο, αλλά Χρυσαυγίτες που πραγματοποιούσαν ενημερωτική δράση στην περιοχή. Και ένα συνηθισμένο πλέον γεγονός, τον τελευταίο καιρό, γίνεται ξαφνικά μέγα πολιτικό θέμα!
Έτσι, μετά από λίγο, η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά (υπάλληλος της Εθνικής Τραπέζης, από την οποία αμείβεται κανονικότατα χωρίς να πατάει το πόδι της εκεί, όπως έχει καταγγελθεί επανειλλημμένα, χωρίς να ιδρώσει κανενός το αυτί…) βγάζει την παρακάτω ανακοίνωση:
«Σαράντα πέντε χρόνια μετά την επιβολή του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών, οπαδοί της Χρυσής Αυγής επέλεξαν την 21η Απριλίου προκειμένου να ασκήσουν βία σε εκδήλωση του υποψήφιου του ΠαΣοΚ Πέτρου Ευθυμίου. Η θρασύτητα της Χρυσής Αυγής ενισχύθηκε από τις θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αναπτυχθεί και από τα παχιά λόγια των δυνάμεων της άρνησης. Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν τα έκτροπα. Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις στη δημιουργία μετώπου για την προστασία των δημοκρατικών θεσμών. Ακόμη και η ανοχή εκκολάπτει το αυγό του φιδιού. 
Δεν θέλουμε να δούμε ναζιστικούς χαιρετισμούς στο ελληνικό κοινοβούλιο, δεν  θέλουμε να δούμε να επιβραβεύονται όσοι πιστεύουν στη βία και στην αυτοδικία. Να αντισταθούμε όλοι μαζί!».
Και σαν να μην έφτανε αυτό, σπεύδει αμέσως και ο ανεκδιήγητος εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, του κόμματος που εδώ και μήνες συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ (αλλά δηλώνει πως μετά τις εκλογές δεν θα το… ξανακάνει-ποιος τους πιστεύει;), και τραβάει κι αυτός μια… αντιφασιστική ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, για μια ακόμη φορά, τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποια πρόφαση κι αν επικαλείται. Οι Αρχές οφείλουν να ερευνήσουν σε βάθος το επεισόδιο, προκειμένου να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες.
Είναι ημέρα μνήμης μιας μαύρης επετείου. Και, δυστυχώς, κάποιοι θέλησαν να την επαναφέρουν στη μνήμη μας. Οι κουκουλοφόροι και οι νοσταλγοί του Χίτλερ είναι ντροπή για όλους μας. Είναι στίγμα για τη Δημοκρατία. Και οι Έλληνες το γνωρίζουν. Θα συντρίψουν τους νοσταλγούς νοσηρών εποχών που οδήγησαν την πατρίδα μας σε τραγωδίες…».
Μπράβο συντονισμός τα συνεταιράκια!
(ΥΓ) 1: Παρατηρούμε ότι το κεντροδεξιό συνεταιράκι της συγκυβέρνησης ξεπερνά σε πασοκισμό και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και καλεί τις Αρχές (!!!) να δράσουν γρήγορα, να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους πολίτες που αποδοκίμασαν τον π. υπουργό του ΠΑΣΟΚ! Τους ευχαριστούμε θερμά για τον αντιχρυσαυγίτικο ζήλο τους! Μια ακόμη τέτοια ανακοίνωση από τη «νέα» ΝΔ και θα λακίσουν και οι εναπομείναντες στο μαντρί του αρχηγού Αντώνη!
(ΥΓ) 2: Εμείς αγωνιζόμαστε για να έρθει η ώρα που οι Αρχές θα ερευνήσουν σε βάθος και θα αποδώσουν άμεσα ευθύνες για τις απίστευτες κλεψιές δημοσίου χρήματος, που έγιναν από το 1974 μέχρι σήμερα από τους πολιτικάντηδες και οδήγησαν στη δυστυχία τον ελληνικό λαό. Κι αυτή η ώρα δε θα αργήσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: