Παρασκευή

Θρίλερ με τον Τράγκα


tragkasΚάτι συμβαίνει με την «περίπτωση Γ. Τράγκα» εξαιτίας της δυναμικής παρέμβασης του δημοσιογράφου στο πολιτικό γίγνεσθαι. Υπάρχουν πληροφορίες ότι μεγάλο κόμμα του πολιτικού συστήματος πιέζει τους εργοδότες του Γ. Τράγκα να τον κόψουν γιατί «προξενεί μεγάλο πρόβλημα» στο δικομματισμό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι προχθές ολόκληρη την νύχτα παράγοντες της Ν.Δ. δεν άφησαν να κοιμηθεί την ηγεσία του καναλιού EXTRA3 με συνεχή τηλεφωνήματα πιέζοντας να κοπεί ο Τράγκας εδώ και τώρα.
Το EXTRA 3 αντιστάθηκε και στις 4 του πρωί οι πιέσεις έγιναν παρακλήσεις με αίτημα τουλάχιστον να σταματήσει τις αποκαλύψεις για τον κ. Γ. Συμπιλίδη.
Η ηγεσία του EXTRA δεν ενέδωσε με το επιχείρημα ότι το κανάλι δεν κάνει λογοκρισία. Άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι πιέσεις δέχεται και ο Ν. Χατζηνικολάου να κλείσει το μικρόφωνο του Τράγκα στον Real fm αλλά το ξέκοψε και σε πολιτικούς και σε επιχειρηματίες ότι «τα μέσα που διευθύνει δεν πρόκειται να προβούν σε λογοκρισία.
Λέγονται κι άλλα πολλά για την περίπτωση Τράγκα. Για απειλές, για Γερμανικές παρεμβάσεις κ.α.
Σήμερα το πρωί επικοινωνήσαμε με τον Τράγκα και θέσαμε υπ' όψιν του τις πληροφορίες τις επιβεβαίωσε λέγοντας:
«Ναι, πιέζουν. Όλη νύχτα τηλεφωνούσαν στο EXTRA 3 κυρίως για τον Συμπιλίδη... γιατί ανησυχούν; Εγώ θυμήθηκα μια συνέντευξή του από το 1995 που έχει «παίξει» δύο φορές στο Star Channel, τότε δεν μίλησαν τώρα γιατί κόπτονται:
* Γιατί τα έβαλες τόσο χοντρά με τον Σαμαρά;
* Γιατί δεν συμφωνώ με ότι κάνει και διότι με έπαιρναν τηλέφωνα (Μουρούτης κ.α.) και έκαναν παρεμβάσεις, υποδείξεις, κριτική, και άλλα να μην πω...
και πρόσθεσε:
* Επειδή κάποιοι φοβούνται τις σκιές τους, το παρελθόν τους, τα λάθη τους, θέλουν να πάρουν κεφάλια δημοσιογράφων, να φιμώσουν τον τύπο, να επιβάλλουν κατοχή... δεν θα τους περάσει.
* Κι αν τους περάσει; Αν πετύχουν και σε φιμώσουν;
* Θα κάνω εκδρομές στην επαρχία, θα πάρω σβάρνα όλους τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.
* Τι φοβούνται το αρχείο σου;
* Φοβούνται για τα μυστικά τους έργα. Υπάρχουν συναλλαγματικές ανεξόφλητες. Έχουν να κρύψουν πολλά διότι αλλιώς «καθαρός ουρανός, δεν φοβάται»
* Θα συνεχίσεις στον Realfm και στο Extra3 μέχρι τις εκλογές;
* Είμαι στον αέρα εις εισέτι...
* Έχεις να βγάλεις κι άλλα;
* Πολλά αλλά εγώ δεν έβγαλα κασέτες από το 1993. Προφανώς φωνάζουν, πιέζουν, εκβιάζουν για να μην τις βγάλω... τι με ρωτάς ρε Σπύρο αφού ξέρεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: