Παρασκευή

Σε χώρες της Αφρικής έστελνε τον παράνομο οπλισμό ο 50χρονος δικηγόρος


oplostasio
Διεθνές λαθρεμπόριο όπλων σε αντάρτικες ομάδες ή μισθοφόρους στη Νιγηρία και σε άλλες χώρες της Αφρικής, φαίνεται να κρύβεται πίσω από το οπλοστάσιο όπλων στην Λούτσα, σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΕΛ.ΑΣ.
Πρωταγωνιστής του κυκλώματος είναι ο καταζητούμενος 50χρονος δικηγόρος από τα Σπάτα ο οποίος φέρεται να έχει πραγματοποιήσει σειρά ταξιδιών σε χώρες της Αφρικής με πρόσχημα το «εμπόριο λαδιού». Ο 50χρονος επιπλέον φέρεται να ταξίδευε συχνά στο Μόναχο, στη Νυρεμβέργη, στη Φραγκφούρτη αλλά και σε πόλεις της Αυστρίας και της Ιταλίας από όπου διαπιστώθηκε ότι έστελνε -την τελευταία δεκαετία- και άλλα φορτία με πολεμικά όπλα με αρχικό προορισμό την πολυκατοικία στην συμβολή των οδών Αρτέμιδος και Αύρας στην Λούτσα.
Ακολουθούσε η διανομή των όπλων σε χώρες της Αφρικής όπου υπάρχει «ανάγκη για λαθραία οπλοστάσια». Κάθε ώρα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εντοπίζουν νέες αποστολές όπλων και εξαρτημάτων τους μέσω του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά και με νταλίκες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως ανέφεραν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ «βρισκόμαστε πλέον μπροστά στην δράση ενός διεθνούς κυκλώματος διακίνησης όπλων με λαθραίες εξαγωγές από Ευρώπη και ΗΠΑ με προορισμό την Αφρική, μέσω... Λούτσας. Αναζητούμε τους Έλληνες και ξένους συνεργούς του 50χρονου δικηγόρου, ο οποίος φέρεται να είχε αναπτύξει, παράνομη δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο. Μας έχει εντυπωσιάσει η ευκολία με την οποία γίνονταν οι μεταφορές των όπλων, χωρίς να υπάρχει - κυρίως στη Γερμανία - κάποιος στοιχειώδης έλεγχος».
Ο δικηγόρος φέρεται να έχει επικοινωνήσει τις τελευταίες ώρες με τους οικείους του, καθώς και με συνεργάτες του και να ανέφερε ότι «βρίσκεται στη Νιγηρία, ότι θα επιστρέψει σύντομα στην Ελλάδα και ότι έχει νόμιμη άδεια ως συλλέκτης όπλων». Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ έχει άδεια μόνο για τρία όπλα...
Ενδεικτική της παράνομης δραστηριότητας του 50χρονου θεωρείται η απαγωγή, στα Σπάτα, στις 14 Ιουνίου 2011, ενός 44χρονου Ελληνα εμπόρου αυτοκινήτων που αναπτύσσει επαγγελματική δραστηριότητα στο Μόναχο. Ο 44χρονος φέρεται να είχε μία σύντομη συνεργασία με τον 50χρονο δικηγόρο για την πώληση πολυτελών ΙΧ στην χώρα μας, συνολικού κόστους περίπου 200.000 ευρώ.
Όμως σε κάποια στιγμή ο 50χρονος δικηγόρος προχώρησε στην αρπαγή και πολύωρη ομήρεια του εμπόρου αυτοκινήτων, με καταγωγή από την Πάτρα, με την απαίτηση οι συγγενείς του να του καταθέσουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του, το προαναφερόμενο ποσό. Σύμφωνα με την δικογραφία για την υπόθεση απαγωγής ο 45χρονος όμηρος κτυπήθηκε από δύο μπράβους, οι οποίοι του έβαλαν χειροπέδες και κουκούλα ενώ στην συνέχεια, ενώ τον απειλούσαν να τον σκοτώσουν.
Τελικά αφέθηκε ελεύθερος όταν -για καλή του τύχη- τον ανεζήτησε ένας άλλος έμπορος αυτοκινήτων από την Πάτρα ο οποίος ειδοποίησε την ΕΛ.ΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: