Παρασκευή

ΛΙΠΟΘΥΜΙΣΕ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΑΠΟ ΑΣΙΤΙΑ


lipothimia-mathiti
Τρίτο κρούσμα λιποθυμίας μαθητη, σήμερα, στο Μουσικό Σχολείο Κατερινης, λόγω υποσιτισμού.
Στο συγκεκριμένο μουσικό σχολείο έχει διακοπεί η σίτιση των μαθητών μετά από απόφαση της τοπικής διεύθυνσης δευτεροβάθμιας, με ευνόητα αποτελέσματα.
Στις ερωτήσεις μας σχετικά με τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, τη στιγμή που σε άλλα μουσικά σχολεία συνεχίζεται κανονικά η σίτιση δεν έχουμε λάβει απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας.
 Πρέπει να σημειωθεί ότι κρούσματα λιποθυμιών μαθητών έχουν σημειωθεί και σε άλλες πόλεις. Στο Μεσολόγγι παρατηρήθηκε τον Οκτώβριο το δυσάρεστο φαινόμενο ημιλιπόθυμων μαθητών, λόγω ασιτίας, όπως καταγγέλθηκε στον δήμαρχο της πόλης, κάτι που είχε προκαλέσει σάλο στην πόλη και ανησυχία των πολιτών.
Η δασκάλα δημοτικού σχολείου κατήγγειλε στον ίδιο τον δήμαρχο Παναγιώτη Κατσούλη πως τουλάχιστον δέκα μαθητές πηγαίνουν στο σχολείο έτοιμοι να λιποθυμήσουν λόγω ασιτίας.
Για τον λόγο αυτό, ο δήμαρχος Μεσολογγίου αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία τράπεζας τροφίμων, προκειμένου να μπορούν οι μαθητές στα σχολεία να πίνουν τουλάχιστον ένα ποτήρι γάλα!
Σημειώνεται ότι την τελευταία φορά που δημοσιοποιήθηκαν από τα ΜΜΕ ανάλογα κρούσματα σε σχολεία της Αττικής, το υπουργείο Παιδείας απάντησε λέγοντας ότι πρόκειται για "υπερβολές" και άλλα παρόμοια.
Και άλλα παρόμοια με τη διαφορά ότι τα παιδιά της κυρίας Άννας και των συν αυτώ έχουν φροντίσει να πηγαίνουν σε ιδιωτικά κολέγγια και σε εκπαιδευτικούς οίκους πολυτελείας

Δεν υπάρχουν σχόλια: