Κυριακή

Έθιμο η… μούντζα στη Λάρισα !!!Aφαντος ο ανεργος Χαρακοπουλος!!!Κρυβοταν στο Κιλελερ για να αποφυγει το γιαουρτωμα συντροφια με τον Κοκκινουλη!!!


alt
Επεισοδιακή η σημερινή παρέλαση στη Λάρισα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, με το κλίμα να απέχει σημαντικά από αντίστοιχες εορταστικές εκδηλώσεις του παρελθόντος.
Εμφανή τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που είχε λάβει η Αστυνομία από νωρίς το πρωί, αποκλείοντας με κιγκλιδώματα τον χώρο απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, ενώ σε πολλά σημεία του κέντρου υπήρχαν δυνάμεις των ΜΑΤ δια παν ενδεχόμενο. Όμως, μέσα σε όλα αυτά στη Λάρισα τηρήθηκε το «έθιμο» που θεσπίστηκε στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011 και ένας μαθητής Λυκείου της πόλης ύψωσε το χέρι του και απέδωσε προς τους επίσημους το «παράσημο της ανοιχτής παλάμης» (βίντεο). Από τη στιγμή που η πράξη του μαθητή έγινε αντιληπτή κάποιοι εκ των συγκεντρωμένων πολιτών επιδοκίμασαν με χειροκροτήματα. Νωρίτερα ένας άλλος μαθητής, την ώρα που περνούσε και αυτός μπροστά από τους επίσημους, ακούστηκε να φωνάζει, ενώ στο συγκεκριμένο επεισόδιο δεν δόθηκε καμία συνέχεια. Σαφώς και ήταν αρκετοί οι μαθητές τόσο των Γυμνασίων, όσο και κυρίως των Λυκείων της πόλης, οι οποίοι δεν έστρεψαν το κεφάλι τους για την απόδοση τιμών στους επίσημους, ενώ δεν ήταν λίγοι όσοι γύρισαν το κεφάλι τους προς την ακριβώς αντίθετη πλευρά.
Χωρίς εκπρόσωπο της κυβέρνησης και βουλευτές
Ίσως είναι η πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες κατά την οποία στην παρέλαση της Λάρισας δεν παραβρέθηκε κανείς εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Μάλιστα, με το που έλαβαν τη θέση τους οι πρώτοι εκπρόσωποι φορέων, δεν έλειψαν και οι στιγμές αμηχανίας με την καρέκλα του τιμώμενου προσώπου να παραμένει κενή. Παράλληλα, είναι η πρώτη φορά που δεν παραβρέθηκε στην εξέδρα των επισήμων κανείς εκ των τοπικών βουλευτών από οποιαδήποτε πτέρυγα της Βουλής.Αφαντος ηταν και ο Χαρακοπουλος αφου προτιμησε να κρυφτει στο Κιλελερ συντροφια με το Αρχιλαμογιο Κοκκινουλη πινοντας τσιπουρα!!!
Με την εκκίνηση της μαθητικής παρέλασης η καρέκλα του τιμώμενου προσώποι αποσύρθηκε από την εξέδρα, ενώ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου και ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης παρακολούθησαν όρθιοι την παρέλαση των μαθητικών τμημάτων και μάλιστα επιλέγοντας να σταθούν κάτω και ακριβώς μπροστά από την εξέδρα. Επίσης κάλυψαν το κενό του εκπροσώπου της κυβέρνησης, καθώς οι επικεφαλείς τόσο της μαθητικής ότι και της στρατιωτικής παρέλασης ανέφεραν σε αυτούς τη λήξη των εκδηλώσεων. Στην εξέδρα πήραν κανονικά θέση ο Μητροπολίτης Λαρισης κ. Ιγνάτιος και οι στρατιωτικές Αρχές της περιοχής.
Δεν παρέλασαν ανάπηροι πολέμου και αντιστασιακοί
Μία ακόμη «καινοτομία» της φετινής Εθνικής Επετείου είναι το γεγονός ότι δεν παρέλασαν οι ανάπηροι πολέμου και οι εκπρόσωποι Σωματείων αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης. Πάντως, όσοι εκπρόσωποι αντιστασιακών οργανώσεων αποφάσισαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση αντί για τον χώρο που κατείχαν πάντα - ακριβώς απέναντι από την εξέδρα των επισήμων - αυτή τη φορά προσκλήθηκαν και κάθισαν στην εξέδρα.
Πανό και συνθήματα από συγκεντρωμένους
Πριν την εκκίνηση της παρέλασης είχε υψωθεί στην Κεντρική Πλατεία πανό από τον πυρήνα Λάρισας του «Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου», στη συνέχεια και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Κύπρου και Μεγάλου Αλεξάνδρου συγκεντρώθηκαν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στα χαράτσια, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα.
Σαφώς, η πλέον κρίσιμη στιγμή ήταν μετά το τέλος της παρέλασης των μαθητών, οπότε μια ομάδα πολιτών απ' αυτό το σημείο προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό. Η σύγκρουση ήταν έντονη αλλά δεν γενικεύτηκε, ενώ πέρα από δύο προσαγωγές διαδηλωτών καταγράφηκε και ο ελαφρύς τραυματισμός γυναίκας, η οποία έπεσε στο οδόστρωμα την ώρα των επεισοδίων. Η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Κατά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης από συγκεντρωμένους νεαρούς
Δηλώσεις με αποδοκιμασίες μετά το τέλος της παρέλασης
Μόλις ολοκληρώθηκε και η στρατιωτική παρέλαση έγιναν δηλώσεις από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης αναφερόμενος στα επεισόδια έκανε λόγο για μεμονωμένο περιστατικό. Παράλληλα, επισήμανε πως οι Λαρισαίοι είναι φιλήσυχοι πολίτες, οι οποίοι ξέρουν να αποδίδουν τιμή.
Απ' την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου αναφέρθηκε στο μήνυμα και στον μαζικό χαρακτήρα που είχαν οι εκδηλώσεις τιμής για την Εθνική Επέτειο.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στην εκτενή δήλωσή του επισήμανε την ανάγκη ενότητας ώστε να ανταπεξέλθουν οι Έλληνες στις δυσκολίες. Παράλληλα, ενώ χαρακτήρισε δικαιολογημένη την αγανάκτηση των πολιτών άφησε αιχμές κατά των δυνάμεων που θέλουν να δημιουργήσουν έκτροπα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μικρός αριθμός πολιτών αποδοκίμαζε τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των ώρα που έκαναν δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, υβρίζοντας παράλληλα συλλήβδην το πολιτικό σύστημα.

alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
Πρέπει να έχουν περάσει δεκαετίες από τότε που η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στη Λάρισα έγινε χωρίς να την εκπροσωπεί σ' αυτήν κάποιο κυβερνητικό στέλεχος.
Στη Λάρισα η παρέλαση ξεκίνησε αισίως με εμφανή πάντως την αστυνομική παρουσία.
Την πολιτική ηγεσία εκπροσωπούν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου και ο Δήμαρχος Λαρισαίων Κωνσταντίνος Τζανακούλης, ενώ δεν έγινε αντιληπτή η παρουσία κάποιου βουλευτή είτε στην εξέδρα είτε πέριξ αυτής. Οι προαναφερόμενοι κάθησαν όρθιοι μπροστά από την εξέδρα, προκειμένου να καλύψουν το κενό του εκπροσώπου της κυβέρνησης.
Λίγο αργότερα ξεκίνησε και στα Τρίκαλα η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, όπου τελικά στήθηκε μια μικρή εξέδρα. Την πολιτική ηγεσία εκπροσωπεί ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης και ο Δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας.
Τα μέτρα ασφαλείας είναι και στα Τρίκαλα αυστηρά και ο κόσμος που παρακολουθεί την παρέλαση βρίσκεται σε απόσταση από την εξέδρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: