Δευτέρα

Η εκκλησιαστική χορωδία Duke στη Λάρισα

 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΟΡΑΤΟΡΙΟ «ΜΕΣΣΙΑΣ»

  H εκκλησιαστική χορωδία «Duke University Chapel Choir», της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ  εμφανιστηκε  με επιτυχια σήμερα Πρωτοχρονιά στη Λάρισα για να δώσει συναυλία με το έργο του G.F. Handel «Μεσσίας». Η συναυλία  δοθηκε στις 6 το απόγευμα, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, με ελεύθερη είσοδο για όλους. Η εκτέλεση του ορατορίου «Μεσσίας» αποτελεί παράδοση για τη συγκεκριμένη χορωδία, αφού από το 1932 και μέχρι σήμερα οι συντελεστές το εντάσσουν στο ρεπερτόριό τους κάθε χρόνο, με αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Εξάλλου, δεν πρόκειται για μια οποιαδήποτε σύνθεση αλλά για ένα πραγματικό αριστούργημα που βασίζεται σε χωρία της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης και είναι διαρθρωμένο σε τρία μέρη: Το πρώτο αναφέρεται στην προετοιμασία της έλευσης του Μεσσία και τη Γέννηση. Το δεύτερο στα Πάθη, τη Σταύρωση και την Ανάσταση, που σκιαγραφείται με τη μουσική επιτομή της θεϊκής Δόξας, το περίφημο χορωδιακό «Hallelujah
Εν τω μεταξυ 
Την Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012, στις 20:30, η εκκλησιαστική χορωδία «Duke University Chapel Choir», από τις Η.Π.Α. (Βόρεια Καρολίνα) θα δώσει συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με το έργο του G.F. Haendel «Μεσσίας».
Η χορωδία αποτελείται από 70 άτομα και δημιουργήθηκε στους κόλπους του Duke University, το τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στις Η.Π.Α.

Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται στα 10 ευρώ για το κανονικό και στα 5 ευρώ για τους φοιτητές και άτομα άνω των 65 ετών. Η προπώληση θα πραγματοποιείται στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: