Παρασκευή

"Αγάς με τυφλούς υπηρέτες ο Κοκκινούλης"



«Ο κ. Κοκκινούλης είναι αυτός που πρέπει να απολογηθεί στο χωριό του, τη Χάλκη, γιατί τόσα χρόνια με τη συμπεριφορά του, ως αγάς με τυφλούς υπηρέτες, σταμάτησε κάθε εξέλιξη» απαντά ο Ρ. Κομήτσας.
Αιχμηρή η απάντηση της δημοτικής αρχής Κιλελέρ στην κριτική που ασκήθηκε από την παράταξη «Μ. Αντύπας» για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου. Σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή προσθέτει:
«Ο κ. Κοκκινούλης είναι αυτός που πρέπει να απολογηθεί στο χωριό του, τη Χάλκη, γιατί τόσα χρόνια με τη συμπεριφορά του, ως αγάς με τυφλούς υπηρέτες, σταμάτησε κάθε εξέλιξη και πρόοδο βγάζοντας στο περιθώριο ένα χωριό που ήταν στολίδι και πόλος έλξης στην ευρύτερη περιοχή. Ο δήμαρχος Κιλελέρ ανέλαβε προσωπική δέσμευση τόσο η Χάλκη όσο ο Πλατύκαμπος και τα άλλα κεφαλοχώρια του Δήμου Κιλελέρ να επανέλθουν στο προσκήνιο και να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις κοινωνικές και πολιτιστικές εξελίξεις του νομού μας. Για το λόγο αυτό συνομιλεί με τα Τοπικά Συμβούλια αλλά και με τους πολίτες και τους κοινωνικούς, πολιτιστικούς και παραγωγικούς φορείς όλων των χωριών σεβόμενος τις προτάσεις τους και στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου προσπαθεί για την πραγμάτωση των στόχων που τίθενται και την υλοποίηση των προτεινόμενων έργων.
Θα πρέπει, εξάλλου, να γνωρίζει ο κ. Κοκκινούλης ότι στο χωριό του λειτουργεί Πολιτιστικός Σύλλογος με τεράστια δραστηριότητα, που έχει την καθολική συμπαράσταση των κατοίκων της Χάλκης και εντυπωσιάζει όλους όσοι ασχολούνται με τα πολιτιστικά δρώμενα στο νομό μας. Ο κ. Κοκκινούλης φυσικά απέχει όλων των εκδηλώσεων γι’ αυτό και δε μπορεί να αντιληφθεί την αξία και την ανάγκη ύπαρξης ενός αξιοπρεπούς Πολιτιστικού Κέντρου στη Χάλκη, το οποίο μάλιστα να στεγάζεται στο κτίριο του παλιού πέτρινου Δημοτικού Σχολείου όπου τόσοι και τόσοι συγχωριανοί του, όπως και ο ίδιος, έμαθαν τα πρώτα γράμματα και το οποίο τώρα περιφρονητικά αποκαλεί «ντουβάρια».
Μας κατηγορεί ότι δεν υλοποιήσαμε ολόκληρο το τεχνικό πρόγραμμα του 2011 αγνοώντας τα τεράστια χρέη που παραλάβαμε από τους Καποδιστριακούς Δήμους με εγγραφή στον προϋπολογισμό 3.870.000 ευρώ, εκ των οποίων καταφέραμε ήδη να αποπληρώσουμε εξ ιδίων πόρων το 1,5 εκατ. ευρώ περίπου. Φαίνεται ότι αγνοεί, επίσης, πως η 3η και 4η δόση της ΣΑΤΑ αλλά και η δόση των παρακρατηθέντων ήρθαν στο Δήμο μας, στο τέλος Δεκεμβρίου του 2011.
Για τις ασφαλτοστρώσεις, επιλογή της δημοτικής αρχής Κιλελέρ είναι το 2012 να μη διατεθούν πιστώσεις, αφού για την κάλυψη των αναγκών στη Χάλκη και σε όλα τα χωριά του Δήμου θα χρειαζόταν εκατομμύρια ευρώ, εάν υιοθετούσαμε τη λογική του κ. Κοκκινούλη. Άλλωστε, από την περασμένη χρονιά εξασφαλίστηκαν για όλους τους κατοίκους δρόμοι βατοί και προσβάσιμοι, παρά την απαράδεκτη κατάσταση του δημοτικού οδικού δικτύου, που παραλάβαμε την 1/1/2011 σε αρκετούς οικισμούς. Θα διατεθούν, ωστόσο, περί τα 300.000 ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας και προμήθεια του αναγκαίου υλικού, αφού είμαστε ένας αγροτικός Δήμος και ως δημοτική αρχή έχουμε ξεκαθαρίσει ευθύς εξαρχής ότι θα είμαστε σταθεροί συμπαραστάτες των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας.
Όσο για το γήπεδο της Νίκαιας, ας έρθουν ο κ. Κοκκινούλης και η παρέα του να δουν το έργο που γίνεται σε αυτό το χώρο επί σειρά ετών, πόσα παιδιά της Νίκαιας και της ευρύτερης περιοχής αθλούνται καθημερινά στα πολλά τμήματα της ΑΕΔ Νίκαιας, ενός ερασιτεχνικού συλλόγου που είναι υπόδειγμα λειτουργίας τόσο στην οικονομική διαχείριση όσο και στην παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Υποχρέωσή μας έναντι των εκατοντάδων παιδιών και των γονέων τους είναι να ανακατασκευάσουμε τον κατεστραμμένο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου. Ταυτόχρονα, θα γίνουν παρεμβάσεις βελτίωσης των υποδομών και σε άλλα γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας, όπως στον Πλατύκαμπο, τη Χάλκη, το Ν. Περιβόλι, τους Αγίους Αναργύρους, τα Βούναινα, το Κιλελέρ, τη Μελία, τη Χαρά και το Αχίλλειο. Σε σχέση, δε, με την κατάσταση των σχολικών μονάδων της περιοχής, θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι δημότες ότι δεν υπάρχει ούτε ένα αίτημα ή αναφορά προς τη δημοτική αρχή για πρόβλημα σε σχολείο του Δήμου Κιλελέρ, το οποίο να μην έχει αντιμετωπιστεί άμεσα.
Ο συνδυασμός της πλειοψηφίας του Δήμου Κιλελέρ δεν υπηρετεί κομματικές γραμμές και κατευθύνσεις. Τα μέλη του έχουν ελεύθερη πολιτική συμπεριφορά και στις υποθέσεις του Δήμου αποφασίζουν μετά από διάλογο σε ήρεμο και πολιτισμένο κλίμα, πρακτική εντελώς διαφορετική από την παράταξη του κ. Κοκκινούλη  στην οπαία όταν συζητούν, ρυπαίνουν ηχητικά σε ακτίνα δεκάδων μέτρων,  λόγω της παγιωμένης, πλέον, διαμάχης των δελφίνων για την επόμενη ημέρα στην παράταξη.
Σε σχέση, τέλος, με το ψήφισμα για το ειδικό τέλος ακινήτων, εμείς προτείναμε το κείμενο που ψηφίστηκε και από το Δ.Σ. της ΠΕΔ με συντριπτική πλειοψηφία! Εάν, πάντως, ο κ. Κοκκινούλης θέλει να καταθέσει διαπιστευτήρια αγωνιστικότητας και αυτοθυσίας, ας πάρει τους συμβούλους του και ας επισκεφθούν τους εργαζομένους της ΕΑΣ Λάρισας προσφέροντας ένα ικανό χρηματικό ποσό για την ενίσχυσή τους, μιας και είναι απλήρωτοι επί πολλούς μήνες με αποτέλεσμα να έχουν περιέλθει σε πρωτοφανές αδιέξοδο και να δίνουν καθημερινή μάχη για να επιβιώσουν την ώρα που ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας ποιεί την νήσσαν για τη συγκεκριμένη κατάσταση και δεν αναλαμβάνει τις τεράστιες ευθύνες του. Αντί να αναλώνεται σε φτηνή και ανέξοδη κριτική, ας δείξει, επιτέλους, ο κ. Κοκκινούλης υπεύθυνη στάση για τα συντρίμμια που άφησε στη μεγαλύτερη ΕΑΣ της χώρας και για τους ανθρώπους που χωρίς να ευθύνονται, πληρώνουν τα σπασμένα των καταστροφικών επιλογών του». 

 larissanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: