Σάββατο

Εφιάλτη εζησε στα χέρια των ληστών για 20 ευρώ

Συναγερμό έχουν σημάνει τα τελευταία 24ωρα στην Αστυνομία τα απανωτά κρούσματα εισβολών σε σπίτια ηλικιωμένων από κακοποιούς, οι οποίοι φιμώνουν και ακινητοποιούν τα θύματά τους για να τα κλέψουν στη συνέχεια.

Μετά την περιπέτεια που έζησε προχθές το βράδυ στο σπίτι της μία 74χρονη.......

στη λεωφόρο Κνωσού, σειρά είχε χθες τα ξημερώματα μια ακόμη ηλικιωμένη η οποία μένει στην περιοχή της Θερίσου.

Από το σπίτι της Α.Π οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες έφυγαν παίρνοντας μαζί τους έναν θησαυρό! Κι αυτό διότι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η συγκεκριμένη Ηρακλειώτισσα είχε φυλάξει στο σπίτι της κοσμήματα πολύ μεγάλης αξίας, συλλεκτικά κομμάτια από το κοσμηματοπωλείο που διατηρούσε ο σύζυγός της στο Ηράκλειο όσο ήταν στη ζωή.


Η ηλικιωμένη Ηρακλειώτισσα η οποία μένει μονάχη της σε μονοκατοικία στη Θέρισο κοιμόταν όταν οι ληστές μπήκαν στο σπίτι της και την αιφνιδίασαν. Εκτιμάται ότι τρύπωσαν από ένα παράθυρο το οποίο παραβίασαν με ένα κατσαβίδι, με τον ίδιο περίπου τρόπο που έδρασαν και οι ληστές στην περίπτωση της 74χρονης στη λεωφόρο Κνωσού, ωστόσο οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι δεν πρόκειται για τα ίδια άτομα.


Στην τελευταία περίπτωση, οι δράστες φίμωσαν την Α.Π και συγκεκριμένα ο ένας εκ των τριών συνολικά ληστών της κρατούσε με το χέρι του το στόμα, λέγοντάς της να μη φωνάζει γιατί θα της κάνει κακό.


Οι τρεις νεαροί άνδρες έμειναν γι’ αρκετή ώρα μέσα στο σπίτι της. Όση ώρα ο ένας ληστής είχε ακινητοποιημένη την ηλικιωμένη, οι δύο συνεργοί του είχαν όλο τον ελεύθερο χρόνο για να ψάξουν το σπίτι με την άνεσή τους. Άδειασαν τις ντουλάπες, έριξαν τα συρτάρια στο πάτωμα, ενώ μέχρι και το χώρο της κουζίνας αναποδογύρισαν προκειμένου να βρουν χρήματα ή κοσμήματα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «εισβολείς» βρήκαν σε ένα από τα υπνοδωμάτια και στον μπουφέ του σαλονιού δεκάδες κοσμήματα με τα οποία γέμισαν τις τσέπες τους και εξαφανίστηκαν.


Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κλεμμένα χρυσαφικά υπερβαίνουν κατά πολύ τις 150 χιλιάδες ευρώ, αυτό τουλάχιστον φέρεται να είπε η ίδια σε αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου που διενεργεί και την προανάκριση.


Όπως είπε η ίδια, είναι πολύ πιθανόν οι κλέφτες να είχαν πάρει τα μέτρα τους για να μην αφήσουν ίχνη, αποτυπώματα κοκ. Κι αυτό διότι η ηλικιωμένη όση ώρα ήταν ακινητοποιημένη από έναν εκ των ληστών, ένιωσε ότι στα χέρια του ο δράστης φορούσε υφασμάτινα γάντια. Οι ληστές δεν είχαν δέσει την Α.Π κι έτσι μετά που έφυγαν από το σπίτι της εκείνη μπόρεσε να καλέσει σε βοήθεια.


Η ίδια πάντως, όπως γράφει η patris.gr ανέφερε στους αστυνομικούς ότι δεν συγκράτησε χαρακτηριστικά του προσώπου τους, διότι ήταν σκοτάδι, ενώ πιστεύει ότι πρόκειται πολύ πιθανόν για Έλληνες, αφού ο ένας εξ αυτών της μίλησε σε καθαρά ελληνικά.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες της Ασφάλειας στρέφονται σε αυτή τη φάση προς ένα συγκεκριμένο άτομο, το οποίο γνώριζε ενδεχομένως ότι η ηλικιωμένη έκρυβε έναν θησαυρό στο σπίτι της.


«Δώσε μας 20 ευρώ, είμαστε πρεζόνια»


Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια των δύο ληστών περιγράφει στην «Π» η 74χρονη Μαρία Παπαδάκη, η οποία όπως γράψαμε χθες ξύπνησε όταν στο σπίτι της μπήκαν δύο άτομα για να τη ληστέψουν.


Οι δράστες της έκλεισαν το στόμα για να μη φωνάζει και της ζήτησαν 20 ευρώ, λέγοντάς της ότι είναι «πρεζόνια».


Η ίδια νόμιζε ότι της έκανε πλάκα ο γιος της και είπε «Αντώνη σταμάτησε σε παρακαλώ». Τότε ο ένας εκ των δύο νεαρών ανδρών πανικοβλήθηκε και προσπάθησε να φύγει. Η άτυχη γυναίκα αφού κατάλαβε ότι δεν πρόκειται γι αστείο πήγε στο υπνοδωμάτιό της άνοιξε το πορτοφόλι της και έδωσε 40 ευρώ στο ληστή. Οι δύο νεαροί της ζήτησαν να ξεκλειδώσει την πόρτα για να φύγουν, ενώ εκείνη τους είπε ότι δεν έχει κλειδιά. Λίγο πριν φύγουν οι δράστες έκλεψαν κι έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή που ανήκει στο γιο της.


Οι δύο άνδρες οι οποίοι περιγράφονται ως ο ψηλός και ο κοντός μπήκαν στο σπίτι της 74χρονης , αφού έκοψαν την περίφραξη της αυλής, ενώ στη συνέχεια με ένα λοστό παραβίασαν ένα παράθυρο. Η περιγραφή που έκανε δεν βοηθάει την αστυνομία, καθώς όπως είπε η ίδια, ήταν σκοτάδι και δεν μπόρεσε να διακρίνει παρά μόνο τις φιγούρες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: