Σάββατο

"Βολές κατά ριπάς" εξαπέλυσαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ κατά της κυβέρνησης με αφορμή το "ξεγύμνωμα" από στρατιωτικές δυνάμεις με απόφαση της κυβέρνησης ολόκληρης της περιοχής από την κεντρική Μακεδονία μέχρι την Ήπειρο!






"Βολές κατά ριπάς"  εξαπέλυσαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ κατά της κυβέρνησης με αφορμή το "ξεγύμνωμα" από στρατιωτικές δυνάμεις με απόφαση της κυβέρνησης ολόκληρης της περιοχής από την κεντρική Μακεδονία μέχρι την Ήπειρο!
Στην ερώτησή τους που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., κ.κ. Ροντούλης, Κοραντής και Αϊβαλιώτης προς τον Υπουργό Άμυνας σχετικά με τα «Σενάρια κατάργησης Α’ Στρατιάς και Α’ Σώματος Στρατού». Αναλυτικά, αναφέρουν τα εξεής: 
ΠΡΟΣ: Τον Αξιότιμο Υπουργό Εθνικής Άμυνας.
ΘΕΜΑ: «Σενάρια κατάργησης Α’ Στρατιάς και Α’ Σώματος Στρατού».
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του defencenet.gr, το ΓΕΕΘΑ, με έγγραφο του που εστάλη στις 17.10.2011, προτείνει την κατάργηση της Α’ Στρατιάς και του Α’ Σώματος Στρατού, ζητώντας από το ΣΑΓΕ και από το ΣΑΜ να επεξεργασθούν τον προτεινόμενο σχεδιασμό μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.
Εάν το σχετικό δημοσίευμα απηχεί την πραγματικότητα, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο Ελληνικός Στρατός δεν θα διαθέτει επιχειρησιακό Στρατηγείο, ρόλος που ασκείται τώρα από την Α’ Στρατιά, ενώ η κατάργηση του Α’ Σ.Σ. θα αφήσει ουσιαστικά ακάλυπτο το ενεργειακό κέντρο της χώρας, που βρίσκεται στη Δυτική Μακεδονία, από μια πιθανή εχθρική αερομεταφερόμενη επιχείρηση.
Επιπροσθέτως, εντύπωση προκαλεί η επείγουσα διάσταση που δίνει το ΓΕΕΘΑ στον προτεινόμενο σχεδιασμό του, την στιγμή μάλιστα που η τουρκική στρατιωτική μηχανή συνεχώς ενδυναμώνεται και η τουρκική προκλητικότητα βρίσκεται στο απόγειό της.
Τούτων δοθέντων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Έχει πραγματική βάση ο προαναφερθείς σχεδιασμός του ΓΕΕΘΑ;
2. Εάν ναι, ποια δομή θα αναλάβει τον ρόλο και την ευθύνη του επιχειρησιακού κέντρου του Ελληνικού Στρατού;
3. Υπάρχουν σκέψεις κατάργησης του ΑΤΑ και του Αρχηγείου Στόλου;


Οι Ερωτώντες Βουλευτές:
Ροντούλης Αστέριος, βουλευτής Λαρίσης ΛΑ.Ο.Σ.
Κοραντής Ιωάννης, βουλευτής Επικρατείας ΛΑ.Ο.Σ.
Αϊβαλιώτης Κωνσταντίνος, βουλευτής Β΄Αθηνών ΛΑ.Ο.Σ.


 Οι Πολιτικοι του <<Σωληνα>>  Χαρακοπουλος και Ζωης για μια ακομα φορα αποντες!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια: