Δευτέρα

18% ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ!!! -Επιστροφή στα λυχνάρια‏

Μπορεί η χούντα η .."επάρατος" να φρόντισε να πάει ηλεκτρικό ρεύμα και στο τελευταίο χωριό, αλλά δεν σκέφτηκε οτι το καταπληκτικό ΠΑΣΟΚ θα διακόψει το ρεύμα και στις πόλεις!!

Μας αλλάζουν τα φώτα.
Τώρα και με το χαράτσι, θα πρέπει σοβαρά να σκεφτούμε την 12μηνη ..κατασκήνωση!

Καλώς τα δεχτήκαμε:

ΔΕΗ: "Κάτω από 19% η αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος"... ε ένα ευχαριστώ πρέπει να το πούμε αφού δεν θα είναι 19% αλλά 18%

Χαμηλότερη του 19% θα είναι η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ από 1ης Ιανουαρίου, όπως αναφέρει η Επιχείρηση σε ανακοίνωσή της.

H ΔΕΗ αναφέρει ότι υπέβαλε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) τα κοστολογικά στοιχεία της τριετίας 2010 - 2012. Aπό αυτά προκύπτει αύξηση του κόστους της τάξης του 16% από το 2010, χρονιά με χαμηλό κόστος, στο 2011 και από το 2011 στο 2012 της τάξης του 3%.


Επίσης επισημαίνει ότι αυτές οι αυξήσεις αφορούν το κόστος ενέργειας (ανταγωνιστικό κομμάτι τιμολογίου) και ότι η συνολική επιβάρυνση των καταναλωτών θα είναι «σαφώς μικρότερη» καθώς θα συμπεριληφθούν οι μονοπωλιακές αλλά και άλλες χρεώσεις.

Η αύξηση στο ανταγωνιστικό σκέλος των τιμολογίων, όπως τονίζεται, δεν οφείλεται σε ενδογενείς παράγοντες, καθώς η εταιρεία έχει προχωρήσει σε μείωση στις δαπάνες μισθοδοσίας της τάξης του 15% και συνολικά στις λειτουργικές δαπάνες της τάξης του 17%.

Η αύξηση του κόστους ενέργειας οφείλεται σε «εξωγενείς και μη ελέγξιμους από την επιχείρηση παράγοντες», όπως τονίζει, οι οποίοι είναι:

· η επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο,

· η αύξηση των τιμών στη Χονδρεμπορική Αγορά σε συνδυασμό με τις αυξημένες αγορές από το Σύστημα,

· η μειωμένη υδροηλεκτρική παραγωγή,

· η αύξηση της τιμής των υγρών καυσίμων και του φυσικού αερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: