Πέμπτη

Η μπόχα πνίγει τις γειτονιές

Η αφόρητη ζέστη που επικρατεί στη Λάρισα τα τελευταία 24ωρα αναδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο την πλημμελή αποκομιδή των απορριμμάτων την οποία πραγματοποιεί την τελευταία εβδομάδα ο Δήμος Λαρισαίων, λόγω οικονομικών προβλημάτων.


Η μπόχα πνίγει τις γειτονιές
Μία εβδομάδα συμπληρώνει σήμερα το νέο πρόγραμμα λιτότητας στην καθαριότητα της Λάρισας που αποφάσισε η δημοτική αρχή Τζανακούλη, δια της αρμόδιας υπηρεσίας Καθαριότητας, και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι περίπου ζοφερή.
Η μείωση των δρομολογίων, στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα των απορριμματοφόρων, οδήγησε τάχιστα στην εικόνα μεγάλοι όγκοι σκουπιδιών να βρίσκονται συσσωρευμένοι σε ξεχειλισμένους κάδους, κυρίως σε δρόμους συνοικιών, κοντά σε πολυκατοικίες.
Πολλά τα παράπονα από τους πολίτες, όχι μόνο για την εικόνα με τα σκουπίδια στον δρόμο, αλλά και για την αφόρητη δυσοσμία. Άλλωστε, οι περικοπές στην καθαριότητα εξελίσσονται σε περίοδο που επικρατούν συνθήκες καύσωνα κάτι που δίνει άλλες διαστάσεις στο όλο ζήτημα…
Δεν πρόκειται μόνο για θέμα αισθητικής, αλλά το πρόβλημα των σκουπιδιών τείνει να λάβει χαρακτηριστικά προβλήματος δημόσιας υγείας. Παράλληλα, απερίγραπτη είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης με την ελαχιστοποίηση του οδοκαθαρισμού. Χαρτιά από συσκευασίες, μεταφερόμενα με τον αέρα σκουπίδια, αλλά και πάσης φύσεως υπολείμματα δίνουν παντού την αίσθηση της βρώμικης πόλης.
Και μέσα σε όλα αυτά οι  διερχόμενοι τους πεζοδρόμους του κέντρου βλέπουν υπερμεγέθεις… κατσαρίδες να κάνουν ανενόχλητες τη βόλτα τους!
Οι παραπάνω συνθήκες δεν τιμούν την εικόνα της Λάρισας, ενώ είναι βέβαιο ότι οι ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι μεγάλες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: