Τετάρτη

Ο Ερντογάν στα κατεχόμενα

erdoganΤουρκικές προκλήσεις ενώπιον φοβισμένων «υπηρετών» της Νέας Τάξης σε Αθήνα & Λευκωσία
Έφτασε στα κατεχόμενα ο ισλαμιστής μεμέτης, και αμέσως, ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και Τουρκοκυπρίων, που δεν ξέχασαν δηλώσεις του παρελθόντος, εναντίον τους, αλλά είχαν θέμα και με τις μειώσεις μισθών. Σημειώθηκαν τραυματισμοί, καθώς οι ψευτοαστυνομικοί προσπάθησαν να διαλύσουν το πλήθος δια της βίας. Έχει μαζί του ο αμόρφωτος Ερντογάν και τον «πολύ» ΥΠΕΞ και θεωρητικό του νέο-οθωμανισμού, Αχμέτ Νταβούτογλου. Φυσικά, η ΜΙΤ ήξερε το ερχόταν... Χιλιάδες αστυνομικοί, για την ακρίβεια 2000, ταξίδεψαν μαζί του, καθώς στην Άγκυρα θεώρησαν ότι η «αστυνομία» των κατεχομένων, δεν είναι σε θέση να δέσει ούτε τα κορδόνια της, όχι να εγγυηθεί την ασφάλεια του Ερντογάν. Και ακολούθησε μια επιχείρηση ελέγχου και καταστολής κάθε δραστηριότητας στα κατεχόμενα, για όσο καιρό ο μεμέτης πρωθυπουργός θα είναι εκεί.

Προκλητικές δηλώσεις
Ο μεμέτης έφτασε στην Κύπρο από το παράνομο αεροδρόμιο του Τύμπου, για να «γιορτάσει» την εισβολή του Αττίλα και να προκαλέσει όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Ο κουμπάρος του Κώστα Καραμανλή, νομίζει ότι μπορεί να χειραγωγήσει τις εσωτερικές διαδικασίες στην ΕΕ, ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο τον Ιούλιο του 2012, καθώς κάποιοι άνευροι χαρτογιακάδες σε Βρυξέλες, Αθήνα και Λευκωσία, τον έχουν αποθρασύνει. Προσέξτε τα ρήματα που χρησιμοποίησε στις δηλώσεις του:
«Πώς μπορούμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι ή να δεχθούμε την προεδρία τους στην ΕΕ, από τη στιγμή που δεν αναγνωρίζουμε την ελληνοκυπριακή διοίκηση; Δεν μας ενδιαφέρει τι θα σκεφτεί η ΕΕ. Ας το σκεφτόταν όταν δεχόταν ως μέλος την ελληνοκυπριακή διοίκηση... Έκαναν λάθος και δεν μας φέρθηκαν έντιμα. Δεν υπάρχει ανεξάρτητο κράτος με το όνομα Κύπρος. Στο Βορρά υπάρχει το τουρκικό κράτος και στο Νότο εκείνοι... Υπάρχει μία Κύπρος που έχει χωριστεί στα δύο. Συνεπώς, σε περίπτωση που δώσουν στη Νότια Κύπρο την προεδρία, εμείς δεν τους αναγνωρίζουμε. Ποτέ δεν πρόκειται να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι μαζί τους... [Η εισβολή του 1974] «διασφάλισε την υπόσταση, την ασφάλεια, τα δικαιώματα και την ελευθερία του τουρκοκυπριακού λαού, έφερε ειρήνη, δημοκρατία και σταθερότητα στην Κύπρο και στην Ανατολική Μεσόγειο...»
Και φυσικά, κορόιδεψε και τον άνθρωπό του στην Κύπρο, τον κομμουνιστή Δημήτρη Χριστόφια, μιλώντας για «κατάντια των Ελληνοκυπρίων, οι οποίοι αναγκάστηκαν να πάρουν ρεύμα από τη βόρεια Κύπρο». Και συνέχισε: «Η λύση, στη νέα περίοδο που έχουμε εγκαινιάσει με την Ελλάδα, την άλλη εγγυήτρια χώρα, θα είναι και δυναμική για ενίσχυση των θεμελίων του κοινού μας μέλλοντος... Σε περίπτωση που και η ελληνοκυπριακή πλευρά επιδείξει την αναγκαία πολιτική βούληση, δεν είναι καθόλου δύσκολο να βρεθεί, σε σύντομο διάστημα, μία λύση στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας που θα στηρίζεται στα δύο ιδρυτικά κράτη... Δεν μπορούμε να κρατάμε επ' αόριστον άλυτο το πρόβλημα της Κύπρου. Δεν μπορούμε να κρατάμε σε αοριστία το μέλλον των πλευρών. Η Κύπρος πρέπει να καταλήξει στο συμβιβασμό... Η Τουρκία είναι έτοιμη, πάντα σε συνεργασία στο θέμα αυτό με την Ελλάδα, ακόμη και με την Αγγλία. Και ο ελληνοκυπριακός λαός πρέπει να κάνει θαρραλέα βήματα για τη λύση... Εάν προβλέπεται ένα κοινό μέλλον για τους Τουρκοκύπριους και τους Ελληνοκύπριους, αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί εφαρμόζοντας περιορισμούς σε βάρος των Τουρκοκυπρίων».

Δεν μπορούν...
Είναι πλέον φανερό, ότι οι εθνομηδενιστικές κυβερνήσεις σε Αθήνα & Λευκωσία, δεν μπορούν να διαχειριστούν τον Ερντογάν, ο οποίος έχει αποθρασυνθεί. Διαβάστε τη φοβισμένη απάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ Σταύρου Λαμπρινίδη, για να καταλάβετε τι εννοούμε: «η Ελλάδα στηρίζει σθεναρά τις πρωτοβουλίες και προσπάθειες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για την επίτευξη μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και των αρχών, αξιών και του κεκτημένου της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Τόσο σθεναρά! Η στάση αυτή των ιθυνόντων σε Αθήνα & Λευκωσία, αποτελεί πλήγμα στην περηφάνια του Ελληνισμού, που δεν βλέπει την ώρα να ξεφορτωθεί και περιθωριοποιήσει πολιτικά τον GAP και τον Δημήτρη Χριστόφια, τον κομμουνιστή ολετήρα της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: