Παρασκευή

Τραγανές τηγανητές γαρίδες

Ένας καλοκαιρινός μεζές για ...καλοφαγάδες. Δοκιμάστε γαρίδες σε τραγανό κουρκούτι με ούζο με σουσάμι και συνοδέψτε το πιάτο σας με ένα ποτήρι παγωμένο ούζο. Μια πρόταση από τον «καλοφαγά» φυσικά!
 


ΥΛΙΚΑ
1 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους καθαρισμένες και πλυμένες (αφήνετε μόνο την ουρίτσα)
2 κουταλιές καλαμποκάλευρο
περίπου μισή κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι αλάτι
μισό κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
μισό κουταλάκι καυτερή πάπρικα
3 κουταλιές σουσάμι
1 σφηνάκι ούζο
περίπου μισό ποτήρι σόδα (αναψυκτικό)
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
φέτες λεμόνι για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το σουσάμι, τα μπαχαρικά και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το ούζο και την σόδα παγωμένη μέχρι να φτιάξετε ένα ομογενές υδαρές μείγμα. (Tip: αν χρειαστεί προσθέστε λίγο περισσότερη σόδα).

Βάλτε το σπορέλαιο σε βαθύ τηγάνι και περιμένετε μέχρι να κάψει. Βουτήξτε τις γαρίδες στο μείγμα, κρατώντας τις από την ουρά και βάλτε τις στο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν καλά. Στη συνέχεια τοποθετήστε τις σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν καλά.
Σερβίρετε γαρνίροντας με τις φέτες λεμόνι. Ταιριάζει υπέροχα με ταραμοσαλάτα και φυσικά συνοδέψτε με ούζο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: