Δευτέρα

Η κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί σημαντικά"


juncker_1363898cΟύτε τα προσχήματα δεν κρατούν πλέον οι εκπρόσωποι των διαφόρων υπερεθνικών μηχανισμών του διεθνούς κεφαλαίου. Σίγουρα δεν είμασταν οι μόνοι που σοκαριστήκαμε σήμερα ακούγοντας την δήλωση του Ζαν Κλόντ Γιούνγκερ. Και δεν μας σόκαρε η ουσία των όσων είπε, καθώς αυτό είναι γνωστό ότι συντελείται εδώ και αρκετό καιρό, αλλά και το θράσος του να το δηλώνει δημόσια. Φυσικό επόμενο του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ανταποκρίνεται από τότε που ανέλαβε στις διεθνείς επεμβάσεις εις βάρος της κυριαρχίας της χώρας μας.
Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του Eurogroup κατηγόρησε την χώρα μας ότι με δική της ευθύνη, έφερε τα πράγματα εδώ που είναι σήμερα, ξεπερνώντας με βολικό τρόπο όσα κορυφαίοι οικονομολόγοι δηλώνουν περί της ανελαστικότητας του ευρώ, που εξυπηρετεί μόνο την Γερμανία. Συγκεκριμένα, στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι η ελληνική κρίση «είναι στο μεγαλύτερο μέρος της προϊόν εσφαλμένων χειρισμών της Αθήνας», λέγοντας πως μεταξύ 1999-2010 οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 106,6% «χωρίς ανάλογη οικονομική ανάπτυξη», ξεχνώντας φυσικά να αναφερθεί στο πόσο αυξήθηκε το κόστος ζωής λόγω του ευρώ. Κάτι που και πάλι ωφέλησε τις εξαγωγικές χώρες της Ευρώπης με πρώτη και κύρια την Γερμανία.
Ενώ μας προειδοποίησε ότι η Τρόικα θα φροντίσει να στείλει στην χώρα μας και "επάρχους" οι οποίοι δεν θα κρίνουν ως παρατηρητές την πρόοδο μας αλλά θα έχουν περισσότερο ρόλο "αστυφύλακα".
Μέχρις στιγμής, από πλευράς της επίσημης Αθήνας δεν υπήρχε ουδεμία αντίδραση σε αυτές τις δηλώσεις, καθώς φαίνεται ότι οι Έλληνες αξιωματούχοι δεν παραξενεύτηκαν καθόλου από τα όσα ειπώθηκαν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: