Παρασκευή

Χειροπέδες σε συνδικάτο δολοφόνων


 


Eνα «συνδικάτο δολοφόνων» που είχε απλώσει τα «πλοκάμια» του σε όλη τη Θεσσαλία κρυβόταν πίσω από τους βασανισμούς ηλικιωμένων ανθρώπων, με στόχο το κομπόδεμά τους. Η αδίστακτη συμμορία ευθύνεται για τέσσερις δολοφονίες και για τριάντα πέντε ληστείες.

Η εξάρθρωση της σπείρας της Λάρισας, που αποτελούσε παρακλάδι της συμμορίας η οποία εξαρθρώθηκε στις 16 Ιουλίου στη Μαγνησία, έδωσε τέλος στο φόβο και τον τρόμο που είχε σπείρει στους κατοίκους της πόλης.

Το θρίλερ είχε ξεκινήσει από τον Βόλο, όταν είχαν συλληφθεί τρεις Αλβανοί (24, 25 και 39 χρόνων) και μια 37χρονη Ελληνίδα συνεργός τους που λήστευαν ηλικιωμένους από το καλοκαίρι του 2009 μέχρι τον Ιούλιο του 2011. Η συνέχεια της έρευνας αποκάλυψε ότι οι αδίστακτοι κακοποιοί είχαν διαπράξει συνολικά είκοσι παρόμοιες ληστείες και είχαν προκαλέσει τον θάνατο τεσσάρων θυμάτων τους! Αναλυτικά:

- 30 Αυγούστου 2009: έδεσαν και φίμωσαν με ταινία συσκευασίας μια 86χρονη που ξεψύχησε από ασφυξία.

- 12 Δεκεμβρίου 2009: χτύπησαν στο πρόσωπο και το κεφάλι έναν 71χρονο στη μονοκατοικία του, ο οποίος ξεψύχησε δέκα μέρες αργότερα στο νοσοκομείο Βόλου.

- 19 Αυγούστου 2010: χτύπησαν στο κεφάλι μια 85χρονη στη μονοκατοικία της και έφυγαν χωρίς να βρουν κάτι να κλέψουν. Το θύμα ξεψύχησε, συνεπεία των τραυμάτων του, μετά από σαράντα ημέρες στην Εντατική!

- 18 Μαΐου 2011: βρέθηκε νεκρή από ασφυξία στο σπίτι της μια 55χρονη, την οποία είχαν δέσει και φιμώσει με αυτοκόλλητη ταινία.
 
Η σύλληψη ενός 38χρονου Αλβανού από την Ασφάλεια Λάρισας οδήγησε στην αποκάλυψη ότι ένα «πλοκάμι» της εγκληματικής οργάνωσης δρούσε στην πόλη και είχε διαπράξει άλλες δεκαπέντε ληστείες και τέσσερις διακεκριμένες κλοπές σε σπίτια γερόντων!

Στη σπείρα συμμεττείχαν ένας 35χρονος και μια 37χρονη από τη Ρουμανία, δύο Ελληνες 47 και 31 χρόνων και ένας 37χρονος Αλβανός, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο Αλβανοί αγνώστων στοιχείων. Στο «ξέπλυμα» των κλοπιμαίων, που ήταν χρυσαφικά βάρους 3,5 κιλών και αξίας 18.500 ευρώ, εμπλέκεται ένας 47χρονος ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίου.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο πιστόλια, δύο πιστόλια-ρέπλικες και ένα αεροβόλο, ένα ξίφος, ένα στιλέτο, ένας σουγιάς και ένα ρόπαλο, καθώς και 2.047 ευρώ, 615 δολάρια και πλήθος χρυσαφικών και άλλων κλοπιμαίων.

Συνολικά, οι δύο σπείρες είχαν αποκομίσει από τις ληστείες στον Βόλο 27.730 ευρώ, δύο γραμμάτια προθεσμιακής κατάθεσης αξίας 640.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 160.000 ευρώ, ενώ από αυτές στη Λάρισα 16.550 ευρώ, χρυσαφικά αξίας 400.000 ευρώ και άλλα κλοπιμαία αξίας 30.000 ευρώ!

Μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση του «συνδικάτου δολοφόνων» στη Λάρισα και τον Βόλο, οι έρευνες επεκτείνονται και στις γύρω περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Μακεδονίας όπου έχουν καταγραφεί παρόμοια κρούσματα ληστειών, ώστε να εξακριβωθεί αν πρόκειται για δικές τους «δουλειές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: