Πέμπτη

Πάσαρε ναρκωτικά μέσα στο δικαστήριο



Για διακίνηση ναρκωτικών εντός των φυλακών Κορυδαλλού παραπέμπεται στον ανακριτή για να απολογηθεί ένας από τους νεαρούς που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Πρόκειται για έναν από τους νεαρούς κατηγορουμένους, ο οποίος είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και φέρεται ότι χθες, στο περιθώριο της δίκης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση, έκανε πάσα σε προφυλακισμένο συγκατηγορούμενό του... φακελάκι που περιείχε ποσότητα χασίς.

Το πρωτοφανές περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα εντός της ειδικά διαμορφωμένης δικαστικής αίθουσας των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού όπου διεξάγεται η δίκη των εννέα κατηγορουμένων για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς».

Κατά τη διάρκεια διακοπής, και αφού είχε αποφασιστεί να μην προβληθούν στο δικαστήριο βίντεο από κοινωνικές συναναστροφές των κατηγορουμένων, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τη φύλαξη της αίθουσας ανακοίνωσαν ότι ο 23χρονος κατηγορούμενος, ελεύθερος με όρους, έδωσε στον 25χρονο προφυλακισμένο συγκατηγορούμενό του φάκελο με μικροποσότητα χασίς βάρους πέντε γραμμαρίων!

Ο 23χρονος συνελήφθη στον προαύλιο χώρο, ακριβώς έξω από τη δικαστική αίθουσα, καθώς οι αστυνομικοί τον είδαν να δίνει τα ναρκωτικά που βρέθηκαν πάνω στον κρατούμενο. Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν πως είδαν τον νεαρό να δίνει ένα φάκελο στον προφυλακισμένο κατηγορούμενο και περίμεναν μέχρι να γίνει διακοπή της δίκης για να προχωρήσουν σε σωματικό έλεγχο στον τελευταίο, οπότε και βρήκαν το χασίς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος αρνείται το γεγονός και υποστηρίζει ότι έχει παντελή άγνοια για τη μικροποσότητα ναρκωτικών που βρέθηκε πάνω στον συγκατηγορούμενό του, ενώ παραδέχεται ότι του έδωσε μόνο ένα κομμάτι χαρτί κατά τη διάρκεια της δίκης. Χθες το απόγευμα οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος του δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών μέσα σε χώρο φυλακής (κακούργημα). Για το ίδιο αδίκημα διώκεται και ο 25χρονος κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη των εννέα κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση διεξάγεται από τις αρχές του έτους στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να ολοκληρωθεί.


ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: