Πέμπτη

Σιωπή η Ελλάδα κοιμάται! Έστησαν το αγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στα Σκόπια!

agalma_m.alexandrou_skopia8Στήθηκε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Αρχικά, είχε ανακοινωθεί ότι η τοποθέτησή του θα γίνονταν σε περίπου δύο εβδομάδες, ωστόσο η διαδικασία φαίνεται ότι επισπεύσθηκε.
Την ίδια μέρα τοποθετήθηκε και το άγαλμα του Φιλίππου Β', που βρισκόταν σε αποθήκη εδώ και χρόνια. Συγκεκριμένα, το χάλκινο άγαλμα του Φιλίππου Β' στήθηκε νωρίς το πρωί στην κεντρική πλατεία στο Μοναστήρι.
Πρόκειται για μία ακόμη επιτυχία των σκοπιανών αρχών, οι οποίες έκαναν επί της ουσίας επίδειξη τσαμπουκά έναντι τόσο της χώρας μας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στελέχη της οποίας τους καλούσαν να μην προβαίνουν σε πράξεις που προκαλούν την Ελληνική πλευρά.
Με την κίνηση όμως αυτή, της τοποθέτησης του αγάλματος, δύο περίπου εβδομάδες πριν την επίσημη ημερομηνία, οι σκοπιανοί ... ξεμπερδεύουν με αυτές τις παραινέσεις και δείχνουν το πόσο αποφασισμένοι είναι. Την ίδια στιγμή η ελληνική πλευρά κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και ενημερώνεται για τις εξελίξεις από τα blogs. Ή τουλάχιστον συμπεριφέρται σαν να συμβαίνει κάτι τέτοιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: