Τετάρτη

Χειροπέδες σε εμπόρους με 257 κιλά χασίς




Τεράστια ποσότητα χασίς, συνολικού βάρους 257 κιλών, προσπάθησαν να διακινήσουν έμποροι ναρκωτικών, οι οποίοι έπεσαν στα χέρια των διωκτικών αρχών έπειτα από δύο επιτυχημένες επιχειρήσεις.

Στην πρώτη περίπτωση συνελήφθησαν στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας ένας 28χρονος Βούλγαρος και ένας 32χρονος Αλβανός για παράνομη μεταφορά φορτίου ναρκωτικών συνολικού βάρους 218 κιλών. Οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα μικρό φορτηγό και ένα επιβατικό αυτοκίνητο να κινούνται ύποπτα στους δρόμους της περιοχής και αμέσως τα έθεσαν υπό στενή παρακολούθηση.

Σε σήμα των αστυνομικών ο οδηγός του φορτηγού ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να αποφύγει τον έλεγχο. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα ο οδηγός να ακινητοποιηθεί στην περιοχή της Σαγιάδας.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκαν συνολικά 211 δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 218 κιλών, ενώ στο Ράγιο Θεσπρωτίας συνελήφθη ο οδηγός του επιβατικού αυτοκινήτου που ενεργούσε ως προπομπός. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας.

Στο μεταξύ, στα χέρια της αστυνομίας βρέθηκαν κι άλλοι δυο έμποροι ναρκωτικών, ηλικίας 23 και 22 ετών, αλβανικής καταγωγής, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν περίπου 39 κιλά κάνναβης.

Επειτα από αιφνιδιαστική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων δέκα δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 10 κιλών και 303 γραμμ., ενώ τα υπόλοιπα είκοσι οκτώ δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 28 κιλών και 599 γραμμ. εντοπίστηκαν στο σπίτι του 22χρονου. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: