Πέμπτη

Οι Υπογειες διαδρομες του Καντάφι με τον Γ. Παπανδρέου


Οι Μη Kυβερνητικές Oργανώσεις (ΜΚΟ) ανέκαθεν ήταν μια από τις αγαπημένες…ασχολίες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Έτσι, μετά της αποκαλύψεις περί χρηματοδότησης αρκετών οργανώσεων ως υπουργός Εξωτερικών, βγήκε στο φως της δημοσιότητας κάτι ακόμα πιο…ενδιαφέρον.
Ο πρωθυπουργός λοιπόν, εμφανίζεται ως μέλος Μ.Κ.Ο που έχει ιδρύσει ο δικτάτορας της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι! Συγκεκριμένα, πρόκειται για την οργάνωση “The Brothers of the South Society”, που σύμφωνα με το καταστατικό της έχει ως στόχο την παροχή βοήθειας σε αφρικανικές χώρες, στους τομείς της ανάπτυξης, της υγείας, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.
Πέρα από τον Παπανδρέου και άλλες επιφανείς προσωπικότητες είναι μέλη στην ΜΚΟ του Καντάφι, όπως ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζούλιο Αντρεότι καθώς και ο περουβιανός οικονομολόγος Ερνάντο Ντε Σότο
Βλέπετε εδώ πως ο Καντάφι στις 28/06/2009 καλωσορίζει τα νέα μέλη μεταξύ των οποίων και τον Γ. Παπανδρέου

Επικεφαλής του Gaddafi International Charity and Development Foundation είναι ο γιος του Καντάφι, ο Σαίντ αλ Ισλάμ. Ο Σαϊντ που φοίτησε στο LSE έκανε δωρεά στο LSE 1.5 εκ στερλίνες μέσω αυτής της ΜΚΟ. Η δωρεά προοριζόταν να χρηματοδοτήσει ένα πρόγραμμα δημιουργίας ενός “κέντρου εικονικής δημοκρατίας” (a virtual democracy centre) !! Μετά τα πρόσφατα γεγονότα, το LSE έσπευσε να αναστείλει το πρόγραμμα και ανακοίνωσε ότι έλαβε μόνο την πρώτη δόση 300 χιλ. Στερλινών, όπως γράφει ο guardian. Ο πατήρ Καντάφι αγόρασε στο υιό του για την διαμονή του στο Λονδίνο πολυτελές μέγαρο αξίας 10 εκατομ. στερλινών σε ακριβό προάστιο, με οκτώ κρεβατοκάμαρες, σάουνα, τζακούζι, πισίνα και πολυτελέστατη ιδιωτική αίθουσα προβολών. Παράλληλα με την φοίτησή του στο LSE, ο Σαίφ εκτελούσε και διατεταγμένη από τον Καντάφι αποστολή: διαπραγματευόταν την αποφυλάκιση του Μεγκράχι, του βομβιστή που ανατίναξε το 1988 τo αεροπλάνο της PanAm επάνω από το Λόκερμπι σκοτώνοντας τους 270 επιβάτες του. Τελικά o Μεγκράχι αποφυλακίσθηκε, πράγμα που έκανε τους Αμερικανούς έξαλλους. Αποκαλύφθηκε τελικά ότι ο Σαίφ εκβίαζε οικονομικά την αγγλική κυβέρνηση ώστε να πετύχει την αποφυλάκιση.
Είναι πια κατανοητό στον καθένα ότι αυτή η αδίστακτη μαφιόζικη οικογένεια εξαγόραζε την παραμονή της στην εξουσία και πολλά άλλα με τα πετροδολλάρια. Και πάνω απ’ όλα εξαγόραζε την ένοχη σιωπή της δημοκρατικά “ευαίσθητης” Ευρώπης.

http://www.gicdf.org/index.php?option=com_content&view=article&id=170:gicdf-trustees-council-welcomes-new-members&catid=3:thenews&Itemid=55

Δεν υπάρχουν σχόλια: