Τρίτη

Δεξί Εξτρέμ

του Παναγιώτη Δούμα      



Αποκλεισμός ακυρωτικών μηχανημάτων στον Ηλεκτρικό από το Κίνημα «Δεν Πληρώνω».
 
* Ακούω ενίοτε κάτι τύπους που βγαίνουν στα διψασμένα για γραφικότητες ΜΜΕ και μιλούν εξ’ ονόματος κάποιων «κινημάτων κοινωνικής ανυπακοής». Χρησιμοποιούν μία γλώσσα τόσο ξύλινη, που όσο και να προσπαθούν δεν μπορούν να πείσουν για το αγαθό και αδέσμευτο των προθέσεών τους. Είναι κουμμούνια δηλαδή!
* Αναρωτιέμαι δε, της ανυπακοής, την οποία ευαγγελίζονται, προηγήθηκε κάποια υπακοή; Ας γελάσω! Πρόκειται για κινήματα αντικοινωνικής συμπεριφοράς -όσο κλισέ κι αν ακούγεται αυτό- που χειραγωγούνται από αμετανόητους και εκ γενετής αντιδραστικούς.
* Δεν πληρώνω, λένε, και σπεκουλάρουν πάνω στην ανέχεια του κοσμάκη και την αγανάκτησή του. Ο ίδιος ο κόσμος όμως -και κόσμος δεν είναι φυσικά οι δέκα είκοσι κολλημένοι που εμφανίζονται στα τηλεπαράθυρα- αντιλαμβάνεται το μερίδιο ευθύνης του. Αντιλαμβάνεται επίσης όλο και περισσότερο, ότι την ανυπακοή του δεν πρέπει να την επιδεικνύει μ’ αυτόν τον τρόπο, αλλά έπρεπε και πρέπει να την επιδεικνύει στο παραβάν.
* Πρέπει να καταλάβουμε ότι όσο κι αν ο τύπος αποτελεί εξουσία και διαφεντεύει συνειδήσεις, η πραγματική δύναμη βρίσκεται στην ψήφο. Η εξιδανίκευση της αποχής, της τράκας και των τραμπουκισμών είναι το αντίδοτο στο ξύπνημα των συνειδήσεων. Η Ελλάδα κυβερνάται εδώ και τριάντα πέντε χρόνια από τους φαύλους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, απλά επειδή αυτό επέλεξαν οι πολίτες της. Όσο η εξουσία βρίσκεται στα χέρια αυτών που την παρέδωσαν οι πολίτες δεν νομιμοποιούνται να μην πληρώνουν ούτε να γκρινιάζουν.
* Όποιος θέλει λοιπόν να κάνει αντίσταση, δεν γίνεται τρακαδόρος αλλά ζυγίζει καλά την ψήφο του. Όποιος θέλει να κάνει ακτιβισμούς, ας ψάξει να βρει, μετά από αυτούς που του άδειασαν το πορτοφόλι, ποιοι του καταστρέφουν την καθημερινή του ζωή. Μετά την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, τις οποίες δεν πρέπει να ξαναψηφίσει, πρέπει να αντιληφθεί ότι όλοι αυτοί οι βολεμένοι λακέδες, που τον κρατούν όμηρο για να περισώσουν τα προνόμιά τους δεν είναι σύμμαχοί του.
* Ειδάλλως, γιατί όταν αυτοί έχουν δικαίωμα να κτίσουν κάποιον πολίτη «συμβολικά» μέσα στο γραφείο του, να μην έχουν κάποιοι όντως αγανακτισμένοι πολίτες το δικαίωμα να καταλάβουν ένα λεωφορείο και να εξαναγκάσουν τον οδηγό του να τους οδηγήσει στον προορισμό τους, υπηρεσία για την οποία πολλοί εξ’ αυτών έχουν προπληρώσει;
* Με μεγάλη μου χαρά έμαθα ότι έστω και στις μακρινές Σέρρες εφαρμόζεται το Σύνταγμα της χώρας ως προς το συναθροίζεσθαι. Ως γνωστόν, βάσει Συντάγματος, ο Αστυνομικός Διευθυντής μπορεί να απαγορεύσει την πραγματοποίηση συναθροίσεων σε μία περιοχή όταν κινδυνεύει από αυτές οι κοινωνικοοικονομική της ζωή. Πόσο μάλλον όταν κινδυνεύει η κοινωνικοοικονομική ζωή μίας ολόκληρης χώρας.
* Και μπορεί δικαίως ο συναγωνιστής Ηλίας Πολατίδης να αντιδρά για το ότι τέτοια μέτρα λαμβάνονται μόνο εναντίον Ελλήνων πολιτών, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ‘πρεπε να λαμβάνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: