Τετάρτη

"Bόμβα" από τη Ντόρα στη Βουλή: «Κόψτε 100 εκ. Ευρώ από την ΕΡΤ για το ΕΚΑΣ»!!!


Πρόταση «βόμβα» από την Ντ. Μπακογιάννη. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας πρότεινε τη μεταφορά 100 εκ. Ευρώ από το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ προκειμένου να αυξηθεί το ΕΚΑΣ.

Η κ. Μπακογιάννη τοποθετήθηκε στην... αρμόδια επιτροπή της Βουλής όπου συνεχίζεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό και πρότεινε την αύξηση του ΕΚΑΣ κατά 150 εκ. Ευρώ.

Μάλιστα, η κ. Μπακογιάννη πρότεινε και συγκεκριμένους «κωδικούς» από τους οποίους θα προέλθουν τα χρήματα. Συγκεκριμένα πρότεινε τη μεταφορά 100 εκ. Ευρώ από το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ με αντίστοιχες περικοπές στους κρατικούς σταθμούς, περικοπές στο κονδύλι της Βουλής κατά 10 εκ. Ευρώ, μειώσεις στις επιχορηγήσεις των κομμάτων αλλά και «μαχαίρι» στο αυξημένο τέλος αλληλεγγύης στις συντάξεις πολιτικού χαρακτήρα, όπως είναι οι βουλευτικές.

Η κ. Μπακογιάννη ζήτησε και πάλι τον περιορισμό του Δημοσίου κατά 1/3 αλλά και τη μείωση των φορολογικών συντελεστών. Στην επιτροπή τοποθετήθηκε και η αρχηγός της ΔΗΣΥ Ντόρα Μπακογιάννη η οποία έκανε λόγο για έναν πολύ κρίσιμο προϋπολογισμό.

Η κ. Μπακογιάννη εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά: ''Οι αντιμνημονιακοί τόνοι έχουν πέσει και η άποψη για μηδενισμό του ελλείμματος ξεχάστηκε σε ένα ντουλάπι της Ρηγίλλης και θα μείνει εκεί ενόψει της μετακόμισης στη Συγγρού".

Δεν υπάρχουν σχόλια: