Σάββατο

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΔΑΣ

181010-ladasΈφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Λαδάς, ένας εκ των πρωτεργατών και «σκληρών» της 21ης Απριλίου, που υπηρέτησε πιστά την Επανάσταση. Είχε διαφωνήσει με πολλές επιλογές του καθεστώτος αλλά παρέμεινε πιστός στις ιδέες του. Κρατούσε επαφές με πολλά εθνικιστικά κινήματα του εξωτερικού εδικά με το ιταλικό MSI. Στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητας του, είχε ενισχύσει την προσπάθεια των ελλήνων φοιτητών για την δημιουργία του Εθνικού Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Ιταλίας τον γνωστό ΕΣΕΣΙ. Η κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στην Καλαμάτα, ώστε να μπορέσουν να παραστούν όλα τα συγγενικά του πρόσωπα. Σε πολλούς, ο συνταγματάρχης Ιωάννης Λαδάς ήταν γνωστός ως ο άνθρωπος «καθαρά χέρια» και ήταν κουμπάρος του Κώστα Πλεύρη.

Η Μεσσηνιακή γή θα τον υποδεχθεί την Τετάρτη. Η κηδεία θα γίνει στην Καλαμάτα.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Ακολουθεί ένα σύντομο βιογραφικό:
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΔΑΣ

Εγεννήθη εις Δυρράχιον Αρκαδίας το 1920

Απεφοίτησε από την Σχολή Ευελπίδων τον Αύγουστο του 1940

Πολέμησε στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο λίγους μήνες αργότερα, ως διοικητής λόχου πολυβόλων.

Δημιουργεί Εθνική Ανταρτική Ομάδα το 1942.

Από το 1943 εώς το 1945 μάχεται με τον Ιερό Λόχο ως υπολοχαγός, και την περίοδο 1946-1949 μάχεται στον συμμοριτοπόλεμο ως λοχαγός.

Παρασμοφορήθη με τον Πολεμικό Σταυρό, με τρία Μετάλλεια Εξαιρετικών Πράξεων, και τρίαΧρυσά Αριστεία Ανδρείας.

Το 1967, με τον βαθμό του Συνταγματάρχου, λαμβάνει μέρος στην Εθνική Επανάσταση της 21ης Απριλίου.

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και του Υπουργείου Εσωτερικών καθώς και υφυπουργός Εσωτερικών και Υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Συνελήφθη από το καθεστώς της μεταπολιτεύσεως στις 23 Οκτωβρίου 1974 μαζί με τους Παπαδόπουλο, Παττακό και Μακαρέζο, και εξορίσθη στην Κέα, επί τριμήνου, κατόπιν εφυλακίσθει εν Κορυδαλλό.

Καταδικάστηκε εις Ισόβιο Κάθειρξη στις 25 Αυγούστου 1975.

Θεωρηθείς εκ του μεταπολιτευτικού καθεστώτος, νεκρός, επιβίωνε χάριν στη σύνταξη “χηρείας” (?!) που ελάμβανε η σύζυγός του!

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ΚΡΙΜΑ ΡΕ ΛΑΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
...
Προχθές, μου διηγήθηκαν ένα περιστατικό, που δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω ξέροντας πολύ καλά αυτόν που μου το μετέφερε. Οι περισσότεροι 40+ θα θυμούνται τον Ιωάννη Λαδά, έναν από τα κορυφαία στελέχη της Χούντας του '67, τον άνθρωπο με τα "καθαρά χέρια". Ο άνθρωπος αυτός, αφού τιμωρήθηκε δεόντως, ζει στην ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ κάπου στη Καλαμάτα νομίζω.Ετυχε να ασθενήσει και φυσικά αναζήτησε βοήθεια... στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ο άνθρωπος ΔΕΝ ΕΙΧΕ ούτε ένα Ευρω για να πληρώσει το εισητήριο. ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΕΧΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΕΙΣ!!! Κι ας ήταν ασθενής! Το περιστατικό το πληροφορήθηκε ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης και νυν Δκτης του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ο κ. Σωτηρόπουλος Δημοσθένης, ο οποίος -προς τιμήν του- εδωσε εντολή να εξεταστεί ο ταλαίπωρος γέρων με έξοδα (μιλάμε για τα 5-10 ευρω του εισητηρίου) του Νοσοκομείου.. Μπράβο Δημοσθένη!
...
Εγω από τη μεριά μου λυπήθηκα πολύ. Επίσης το περιστατικό με βοήθησε να συνειδητοποιήσω, άλλη μια ΕΙΔΟΠΟΙΟ διαφορά μεταξύ των γνήσιων αριστερών και των πλανεμένων ή θολοκουλοτουριάρηδων: Η ΛΕΒΕΝΤΙΑ, η ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ και ο ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ είναι ύψιστες αρετές που πολλοί ψευτοπροοδευτικοί στερούνται.
Οι γιατροί αυτοί, οι οποίοι έδωσαν όρκο, θα πρέπει να μάθουν, ότι ο γνήσιος αριστερός (και φυσικά και ο λειτουργός γιατρός) δεν έχει σχέση με την κακομοιριά, ήταν και θα είναι πάντα υπεράνω μικροτήτων, συμπαραστέκεται στους αδύναμους και έχει γεναιότητα ψυχής. Οι γιατροί αυτοί φάνηκαν ΑΝΑΞΙΟΙ του ρόλου τους. Βγάλτους την ιατρική μπλούζα Δημοσθένη και βάλτους ..ρόμπα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: