Πέμπτη

ΓΛΥΚΑ ΤΖΟΥΒΑΡΑ !!!!!!Η Λάρισα δεν είναι πόλη, είναι έρωτας.

Του Δημήτρη Τσολάκη


Μια εκρηκτική παρουσία, πολύ δραστήρια και δυναμική και ταυτόχρονα γλυκιά και ήρεμη. Η Γλύκα Τζουβάρα σίγουρα είναι ένας άνθρωπος που δεν περνάει απαρατήρητος.
Γεννήθηκε στην Λάρισα και σπούδασε Ιστορία στην Κέρκυρα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Πριν τέσσερα χρόνια επέστρεψε στην Λάρισα γιατί όπως της αρέσει να λέει, η Λάρισα δεν είναι πόλη, είναι έρωτας.

Εργάστηκε ως διορθώτρια κειμένων σε εφημερίδες, έκανε ιδιαίτερα και μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν στις Δημόσιες σχέσεις και στο Γραφείο Τύπου του Γ.Σ.-ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ και εδώ και ένα χρόνο περίπου είναι συνεργάτης του Δημάρχου Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη, εργάζεται σαν γραμματέας στο Γραφείο Δημάρχου. Κατά την διάρκεια των σπουδών της εργάστηκε σαν ραδιοφωνική παραγωγός στον STAR FM της Κέρκυρας.
Παράλληλα ασχολείται με τον αθλητισμό. Παίζει Βόλεϊ στην ΑΕΛ από 15 ετών με μια διακοπή στην διάρκεια των σπουδών της που αγωνίστηκε στην ομάδα της Κέρκυρας όπως και στην ομάδα του Πανεπιστημίου.
Ας δούμε τι λέει η ίδια για όλα αυτά:
Γλύκα παίζεις πολλά χρόνια βόλεϊ. Από πότε ασχολείσαι με το άθλημα αυτό;
-Από 15 ετών. Αλλά δεν ξεκίνησα με βόλεϊ. Από πολύ μικρή έκανα μπαλέτο, κολύμβηση και στίβο. Μάλιστα έλεγαν ότι ήμουν πολύ καλή αθλήτρια στον στίβο και με πολλές προοπτικές. Έτρεχα στα 80 μ. με εμπόδια. Δυστυχώς όμως ένας σοβαρός τραυματισμός δεν μου επέτρεψε να συνεχίσω. Ήταν αδύνατον να σταματήσω τον αθλητισμό και έτσι άρχισα το βόλεϊ.
Και ασχολείσαι ακόμη παρά τις πιεστικές επαγγελματικές υποχρεώσεις σου. Γιατί;
-Για δυο λόγους. Ο ένας είναι η αγάπη μου για το βόλεϊ και ο άλλος η επίσης μεγάλη αγάπη μου για την ομάδα. Νιώθω την ανάγκη να βοηθήσω στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται. Την περασμένη περίοδο αν και δεν τα πήγαμε πολύ καλά, βάλαμε γερά θεμέλια με τα νέα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα. Έτσι πιστεύω ότι φέτος θα είναι η χρονιά μας.
Δηλαδή;
-Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Λιόντο δείχνει ότι είναι στο πλευρό μας. Έτσι μένει σε μας, τις αθλήτριες, να διεκδικήσουμε την άνοδο στην Α2. Είναι κάτι που είναι μέσα στις δυνατότητες μας γιατί έχουμε πολύ καλή ομάδα.
Ας πάμε στο Δημαρχείο. Είσαι Γραμματέας στο γραφείο του Δημάρχου. Πόσο πιεστική είναι αυτή η θέση;
-Πολύ. Να φανταστείς ότι πρέπει όλα να περάσουν από το δικό μας γραφείο γιατί όλοι και για όλα απευθύνονται στον Δήμαρχο. Εμείς έχουμε την ευθύνη των ραντεβού, της ενημέρωσης των δημοτών, της τήρησης του προγράμματος και τόσα άλλα. Τα άτομα του γραφείου ζούμε συνέχεια σε κατάσταση συναγερμού.
Και πως αντέχεις τόση πίεση;
-Μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω και καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου και στον ρόλο που μου έχει ανατεθεί.
Πίσω από την βιτρίνα του γραφείου ποιο είναι το κλίμα στις επαφές με τον Δήμαρχο;
-Κοίταξε σίγουρα είναι ένα κλίμα διαφορετικό, πιο χαλαρό. Γιατί πρέπει όλη η ομάδα να συζητήσουμε, να οργανώσουμε και να προγραμματίσουμε αλλά και ενημερώσουμε τον Δήμαρχο για πάρα πολλά θέματα που προκύπτουν. Αλλά πάντα υπάρχει ο σεβασμός στον ρόλο του και στην γνώμη του καθενός από μας και όλων μαζί ο σεβασμός στο αξίωμα του Δημάρχου.
Τον Δήμαρχο επισκέπτονται για διάφορους λόγους πάρα πολλοί επίσημοι. Ποια από τις προσωπικότητες που έχεις γνωρίσει σου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση;
-Ο Αμερικανός πρόξενος. Ένας άνθρωπος πολύ απλός, ευγενικός που όμως η προσωπικότητα του γέμιζε τον χώρο. Ήταν πολύ φιλικός με όλους μας και μας είπε ότι θα είναι στην διάθεση μας για οτιδήποτε χρειασθούμε σαν Δήμος Λάρισας. Ήταν πράγματι πολύ εντυπωσιακή η όλη παρουσία του στο Δημαρχείο χωρίς φανφάρες και ψεύτικο τουπέ.
Με όλες αυτές τις δραστηριότητες, οι χρόνοι σου πως είναι;
-Φρίκη. Να φανταστείς ότι πολλές φορές φεύγω από το σπίτι μου στις 7 το πρωί και γυρίζω στις 11 το βράδυ με ένα διάλλειμα μιας ώρας για λίγο φαγητό και ένα γρήγορο ντους.
Και από διασκέδαση; Που και πως διασκεδάζεις;
-Όταν θα βρω λίγο ελεύθερο χρόνο θα δω τους φίλους μου για κανένα καφέ ή για ένα ποτό. Από μουσική αν και τα ακούσματα μου είναι Rock ανάλογα με την παρέα ή με τις υποχρεώσεις μπορεί να πάω σε κάποια ταβέρνα η στα μπουζούκια. Αλλά οι επιλογές μου είναι κάποια καλά μπαράκια.
Οι άνδρες τι φοβούνται περισσότερο σε σένα. Τα ‘’μπλοκ’’ όταν αμύνεσαι ή τα ‘’καρφιά’’ σου όταν επιτίθεσαι;
-Νομίζω και τα δυο. Αστειεύομαι, πιστεύω ότι είμαι άνθρωπος με λογική και κατανόηση οπότε δεν έχει κανείς να φοβηθεί κάτι από μένα.
Πως βλέπεις τις σχέσεις των δυο φύλλων σήμερα;
-Πολύ δύσκολες। Και οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν το άγχος της επαγγελματικής αποκατάστασης ή της καριέρας και αυτό δημιουργεί αποστάσεις και συμπεριφορές που δυσκολεύουν μια σχέση. Ίσως θα έπρεπε αυτά τα θέματα τα ζευγάρια να τα αντιμετωπίζουν από κοινού και να μην κλείνονται στον εαυτό τους. Δες τι γίνεται γύρω μας και θα καταλάβεις τι σου λέω.

http://www.mustmag.gr/parousiasi/genika-pr/1680-glyka-tzouvara

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Eίσαι θεά!