Σάββατο

Όταν στον κόσμο αυτό κάποιοι είναι ισότεροι μεταξύ ίσων..



Όταν ένας λαός στερείται με τη βία τη γη του επειδή κάποιοι αποφασίζουν να "επαναπατριστούν".. Όταν απομένει γυμνός και ανίσχυρος και εκτοπίζεται σε μια μικροσκοπική λωρίδα γης που και αυτήν θέλουν να του στερήσουν, κηρύσσοντας αποκλεισμό και επιβάλλοντας τον με κάθε τρόπο..

Όταν οι Ισραηλινοί δικαιολογούν την επίθεση τους λέγοντας πως τα πλοία αγνόησαν τις εκκλήσεις τους, και πως οι ακτιβιστές ήταν "ολοφάνερα προετοιμασμένοι για ένοπλη συμπλοκή".. (με λοστούς, μαχαίρια και δυο πιστόλια που βρέθηκαν στα πλοία.. πιστόλια για φωτοβολίδες πιθανότατα).

Όταν οι ακτιβιστές κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα, παρά το γεγονός ότι η συμπλοκή συνέβει σε διεθνή ύδατα..

Όταν σύσσωμα τα έθνη (πλην των ΗΠΑ) καταδικάζουν απόλυτα την επίθεση των Ισραηλινών δυνάμεων κατά της νηοπομπής που σκοπό της είχε να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην ετσιθελικά αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας από τους Ισραηλινούς, και ζητούν ανεξάρτητη διεθνή έρευνα για την επίθεση αυτή..

Όταν το Ισραήλ αποκαλεί τα βίαια επισόδεια "προμελετημένα" και κατηγορεί τους Τούρκους ακτιβιστές για τρομοκρατικές σχέσεις με την Χαμάς.

Όταν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου αποφεύγει την επίσκεψη στο Λευκό Οίκο

Όταν η Τουρκία αποσύρει τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ, ακυρώνει τρεις στρατιωτικές ασκήσεις με τη χώρα και καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σε επείγουσα σύσκεψη σχετικά με το Ισραήλ..

Όταν η Αίγυπτος, η Σουηδία, η Ισπανία, η Δανία και η Ελλάδα καλούν σε συνάντηση τους Ισραηλινούς πρεσβευτές και ο Γαλλος υπουργός εξωτερικών απαιτεί έρευνα για την επίθεση.

Όταν Ισραηλινές πηγές κάνουν λόγο για "γκρίζες επιχειρήσεις" και αναφέρουν πως δυο από τα πλοία της οργάνωσης Free Gaza υπέστησαν σαμποτάζ από τους Ισραηλινούς κομάντο καθώς παρουσίασαν ταυτόχρονα βλάβη πριν την επιδρομή..

(Τα πλοία, Challenger I και Challenger II αναγκάστηκαν να δέσουν στην "Βόρεια" Κύπρο το βράδι της Παρασκευής καθώς παρουσιάστηκε βλάβη στο σύστημα πλοήγησης τους περνώντας από το Ηράκλειο Κρήτης. Το Challenger II μάλιστα παρουσίασε βλάβη και στο σύστημα άντλησης. Ο έλεγχος αποκάλυψε πολύ ύποπτες βλάβες σύμφωνα με την Greta Berlin, εκπρόσωπο της οργάνωσης Free Gaza. Οι Ισραηλινοί έχουν προβεί και στο παρελθόν σε σαμποτάζ πλοίου το 1988, όταν ανατίναξαν το al-Awda - Η επιστροφή - το οποίο είχε ναυλωθεί από την PLO. Το πλοίο είχε βουλιάξει στο Λιμάνι της Λεμμεσού.)

Όταν η Κύπρος ζητά εξηγήσεις από το Ισραήλ, καθώς αυτό δεν ενημέρωσε σχετικά τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, προτού τα ελικόπτερα εισέλθουν στο FIR Λευκωσίας..

Όταν ο χώρος επίθεσης προσδιορίστηκε στα 125 ναυτικά μίλια ΝΑ των ακτών της Κύπρου και σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν το στίγμα αυτό δείχνει ότι βρίσκονταν στα διεθνή χωρικά ύδατα, ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης κ.Αιμιλίου απάντησε: «Ακριβώς. Πάντως, δεν έχουμε ακριβή και επίσημη πληροφόρηση μέχρι στιγμής».

(Ο κ.Αιμιλίου πρόσθεσε ότι γύρω στις 5.30 π.μ. εξέπεμψαν σήμα κινδύνου 3 από τα σκάφη, αλλά όλες οι προσπάθειες για επικοινωνία απέβησαν μάταιες. Η Κυπριακή Κυβέρνηση κινητοποίησε τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά οι ισραηλινές αρχές ειδοποίησαν ότι δεν χρειάζεται βοήθεια και ότι «η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο». Ο κ. Αιμιλίου πρόσθεσε: «Εμείς δώσαμε οδηγίες, σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική, να κινηθούν για βοήθεια τα παραπλέοντα πλοία για να ελέγξουν και να δουν αν χρειάζεται η παροχή βοήθειας, αλλά οι Ισραηλινοί δεν επέτρεψαν στα παραπλέοντα σκάφη να πλησιάσουν».)

Όταν ο Ισραηλινός πρέσβης στη Δανία, Άρθουρ Αβρόν, στηριζόμενος σε φήμες, βλέπει σχέσεις της νηοπομπής Free Gaza, με την Αλ Κάιντα (αλίμονο αν στηριζόμασταν σε φήμες, όπως ο κ. Αβρόν, για να στηρίξουμε τις θεωρίες μας..)

Όταν η τουρκάλα ακτιβίστρια Nilufer Cetin δηλώνει πως οι Ισραηλινοί άνοιξαν πυρ πριν επιβιβαστούν στο τουρκικής σημαίας πλοίο Mavi Marmara, (το πλοίο το οποίο έγινε θέατρο των χειρότερων συγκρούσεων και όλων των θυμάτων) τη στιγμή που Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλώνουν πως η χρήση όπλων άρχισε αφού επιτέθηκαν στους Ισραηλινούς κομάντο που επιχείρησαν να αποβιβασθούν στο πλοίο.. (αν ρωτήσουμε τι θα έκανε η αλεπού στο παζάρι, θα είμαστε εκτός θέματος;)

Όταν η Τουρκία δηλώνει πως θα επέλθει εξομάλυνση στις σχέσεις της με το Ισραήλ μόνο αφού αρθεί ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας..

Όταν Ισραήλ και Τουρκία αλληλοκατηγορούνται για υποκρισία ..

Όταν ο διεθνής οργανισμός για τα δικαιώματα του ανθρώπου ανακοινώνει το Δεκέμβριο του 1948, ότι κάθε άτομο έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον του και να εξεγερθεί ενάντια στην καταπίεση και την τυραννία, αλλά οι Παλαιστίνιοι, παρά τη Συμφωνία του Όσλο , πρέπει να διεκδικήσουν αυτά τα δικαιώματα..

Όταν καμιά άλλη χώρα στον κόσμο, μέλος των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει καταδικαστεί περισσότερες φορές από το Ισραήλ.. (69 καταδικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, τις οποίες αψήφισε μία προς μία το Ισραήλ).

Όταν καμιά αραβική χώρα δεν έχει καταδικαστεί για επίθεση στο Ισραήλ..

Όταν το Ισραήλ έχει επιτεθεί ακόμη και σε παρατηρητές των Ηνωμένων Εθνών οι οποίοι διέμεναν σε ουδέτερη ζώνη.. Όταν το Ισραήλ κατέλαβε ακόμη και το κέντρο των ΗΕ ανακρίνοντας το προσωπικό που διέμενε εκει..

Όταν το Ισραήλ, αψηφόντας τις αποφάσεις του Συμβουλίου των ΗΕ, κατέλαβε ακόμη και τμήματα του Λιβάνου και της Συρίας..

Όταν η εφημερίδα «New York Times», με κύριο άρθρο της, υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον τρόπο με τον οποίο το Ισραήλ χειρίστηκε την αντιπαράθεση με τη διεθνή νηοπομπή», υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχουν πολλά ερωτήματα για τις συγκεκριμένες επιλογές των Ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Δευτέρας»..

Όταν καλείται η αμερικανική κυβέρνηση να υιοθετήσει μια «πιο σκληρή στάση απέναντι στο Ισραήλ, αφενός με το να στηρίξει μια αμερόληπτη διεθνή διερεύνηση των γεγονότων και αφετέρου να συνταχθεί με τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στην έκκληση προς το Ισραήλ να σταματήσει δια παντός τον αποκλεισμό της Γάζας..

Όταν λαοί γίνονται όμηροι σε παιχνίδια δύναμης για το ποιός γαβγίζει δυνατότερα και ποιός δαγκώνει περισσότερο..

Τότε είναι καιρός να επιβληθεί συμμόρφωση με όποιο τρόπο στα κράτη εκείνα που αψηφούν και απαξιώνουν κάθε νόμο, απόφαση και κανονισμό, λειτουργόντας ως ισότεροι μεταξύ ίσων..


Macedonia Hellenic Land

Δεν υπάρχουν σχόλια: