Πέμπτη

Μάθημα ανθρωπιάς από τον αντιδήμαρχο Σκιάθου!!!!!Οδήγησε ασθενοφόρο για να σώσει εργάτη!


Μάθημα ανθρωπιάς από τον αντιδήμαρχο Σκιάθου। Δεν δίστασε να οδηγήσει ο ίδιος ένα ασθενοφόρο για να σώσει τη ζωή ενός ανθρώπου. Οταν ο Δημήτρης Διολέτας έμαθε ότι κινδύνευε η ζωή ενός εργάτη και δεν υπήρχε διαθέσιμος οδηγός ασθενοφόρου, χωρίς να διστάσει στιγμή ανέλαβε να μεταφέρει εκείνος τον τραυματία στο Κέντρο Υγείας.


Το περιστατικό συνέβη προχθές νωρίς το βράδυ όταν ένας νεαρός αλλοδαπός εγκλωβίστηκε σε μια δεξαμενή, στην περιοχή όπου δούλευε. Τον άτυχο 25χρονο βρήκε το αφεντικό του, που ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία και την πυροσβεστική υπηρεσία, άνδρες της οποίας κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν. Ωστόσο, ήταν τραυματισμένος και έπρεπε να διακομιστεί στο Κέντρο Υγείας.

Μιλώντας στην «Espresso» ο κ. Διολέτας περιέγραψε τι συνέβη: «Ξαφνικά δέχτηκα το τηλεφώνημα του προϊσταμένου του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου Γιώργου Λιακόπουλου. Ηταν σε έξαλλη κατάσταση και μου έλεγε ότι ένας 25χρονος εργάτης είχε τραυματιστεί και δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου για να τον μεταφέρει. Εκείνη τη στιγμή λειτούργησα ενστικτωδώς. Πήρα το μηχανάκι μου και πήγα στο Κέντρο Υγείας, όπου χωρίς να ρωτήσω κανέναν πήρα τα κλειδιά του ασθενοφόρου, έβαλα μπρος και πήγα στο σημείο όπου είχε συμβεί το εργατικό ατύχημα. Ο νεαρός ήταν αρκετά χτυπημένος και σπαρταρούσε σαν το ψάρι. Ηδη εκεί βρισκόταν γιατρός που του είχε προσφέρει τις πρώτες βοήθειες και ο οποίος του είχε τοποθετήσει νάρθηκα. Ολοι μαζί τον βάλαμε προσεκτικά στο ασθενοφόρο, με το οποίο τον μετέφερα στο Κέντρο Υγείας. Οταν τον παρέδωσα στους γιατρούς, εκείνοι μου έβαλαν τις φωνές, επιπλήττοντάς με για την κίνησή μου να πάρω το ασθενοφόρο».

Ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι υπάρχουν τρεις οδηγοί ασθενοφόρων, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες τόσο του Κέντρου Υγείας όσο και των ασθενών ολόκληρου του νησιού, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν τις βάρδιες: «Κάνουν τη δουλειά τους και με το παραπάνω και είναι οι μόνοι που δεν φταίνε. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε τα δύο τελευταία χρόνια και όσο κι αν διαμαρτυρόμαστε, δεν μας ακούει κανείς». Οπως πρόσθεσε ο κ. Διολέτας, «λείπει μία υπογραφή από το νοσοκομείο Βόλου για να αρχίσει να δουλεύει και ο τέταρτος οδηγός, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται στη Σκιάθο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: