Παρασκευή

Μήνυση κατά ΟΥΚ (!) από «προοδευτικούς» δικηγόρους







Υπάρχουν αρκετοί σε αυτή την ταλαίπωρη χώρα που επιθυμούν να μην μείνει τίποτε όρθιο. Όπως πληροφορηθήκαμε από ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, μια «Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα των Προσφύγων και Μεταναστών» προχώρησε σε μήνυση εναντίον του αγήματος της ΜΥΚ που παρέλασε την 25η Μαρτίου. Στην ανακοίνωσή τους, από την οποία δεν θα μπορούσε να λείπει ο ένθερμος «αντιρατσιστικός» χαρακτήρας, ούτε λίγο ούτε πολύ μιλάνε για Στρατό που θα έπρεπε να «υποδέχεται τους πρόσφυγες στα σύνορα»! Από την ηλεκτρονική μας σελίδα, έχουμε εξηγήσει την διαφορά μεταξύ προσφύγων και λαθρομεταναστών, όμως τα αφτιά κάποιων δεν ιδρώνουν από τέτοιες αλήθειες.

Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς εις βάρος του αγήματος της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, το οποίο φώναζε κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου ρατσιστικά συνθήματα που προέτρεπαν σε πράξεις βίας, προχώρησε η Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα των Προσφύγων και Μεταναστών.

“Στην ενέργειά μας αυτή αναγκαστήκαμε να προβούμε ελλείψει αρμόδιας θεσμικής παρέμβασης, παρά τις προβλέψεις του ν. 927/1979, ο οποίος απαγορεύει τη δημόσια έκφραση ρατσιστικών ιδεών και προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη αυτών”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Η ομάδα τονίζει ότι θεωρεί απαράδεκτο μέλη ειδικών σωμάτων των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας να εκφράζουν ρατσιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις, ειδικά από τη στιγμή που αναλαμβάνουν τη φύλαξη των συνόρων και κατά συνέπεια και την υποδοχή των προσφύγων.

“Τέτοιες συμπεριφορές ενισχύουν τις καταγγελίες που έχουν λάβει χώρα σε βάρος μελών του Λιμενικού Σώματος για κακομεταχείριση ακόμη και βασανισμούς προσφύγων κατά την είσοδό τους από τα θαλάσσια σύνορα”, υποστηρίζουν.

Αυτά από την ομάδα των «ευαίσθητων-προοδευτικών» δικηγόρων. Για τους νεκρούς Έλληνες από την δράση λαθρομεταναστών βεβαίως ούτε λέξη. Στην φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο, μπορείτε να απολαύσετε κάποιους υποψήφιους «πρόσφυγες» και πιθανούς νεο-«έλληνες» του μέλλοντος… Αυτά είναι τα αισθήματά τους για την Πατρίδα μας και ίσως με βάση αυτά, κάποιοι να ταυτίζονται υπερβολικά μαζί τους… Είναι βέβαιο πως κάποιοι επιθυμούν την διάλυση των θεσμών και των αξιών με τελικό στόχο την ίδια την Πατρίδα. Για τον σκοπό αυτό επιστρατεύουν κάθε «νόμιμο» ή παράνομο μέσο. Δυστυχώς για εκείνους, υπάρχει ακόμα Στρατός και υπάρχουν ακόμα χιλιάδες ανυπότακτοι Έλληνες, έτοιμοι να αντισταθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: