Τετάρτη

Δυσάρεστα για Πατριαρχείο, Ασφαλιστικό, βουλευτές Ν.Δ. *












* Κάτι περισσότερο από προχειρότητα. Πομπώδης η εξαγγελία πριν από έναν μήνα από το υπουργείο Εργασίας για την ανάγκη να διευρυνθούν τα έσοδα των Ασφαλιστικών Ταμείων και να καλυφθούν ασφαλιστικά οι δεκάδες χιλιάδες (πάνω από 150.000) παράνομα εργαζόμενοι αλλοδαποί.

Μελετημένο, λέει, και εφαρμόσιμο το νέο σύστημα, σύμφωνα με το οποίο με «προπληρωμένο κουπόνι» θα εξασφαλίζονταν εργοδοτικές εισφορές για οικόσιτο προσωπικό, εργάτες γης και άλλους εργάτες. Με πώληση από υποκαταστήματα του ΙΚΑ, του ΟΓΑ μέχρι... περίπτερα.
Τελικά, το μεγαλοφυές σχέδιο απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση, επειδή πρέπει να αφορά μόνο σε νόμιμους μετανάστες. Κι αυτό επειδή από το 2011 θα πρέπει να εφαρμοσθεί με τρόπο αυστηρό η ανάλογη κοινοτική οδηγία.
Χαμένα λόγια προεκλογικά και μετεκλογικά. Πώς θα έλυναν «εύκολα και έξυπνα» το πρόβλημα με τα οικονομικά των Ασφαλιστικών Ταμείων.

* Θα τα βρούμε μπροστά μας;

Διακριτικά αλλά σταθερά οι εκκλησιαστικοί συντάκτες καταγράφουν καταστάσεις δυσφορίας ανάμεσα σε Ιεράρχες της Ελλάδος – όχι απλώς σκληροπυρηνικούς, ελλαδιστές ή «Χριστοδουλικούς» του Αυτοκέφαλου – αλλά ευρύτερα, όπως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, για χειρισμούς και συμπεριφορές του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης.
Θεωρούν οι Ιεράρχες αυτοί ότι ο κ. Βαρθολομαίος και γενικά το Φανάρι εφαρμόζουν μια πολιτική ασφυκτικής εποπτείας και ποδηγέτησης της Ελληνικής Εκκλησίας με ανάμειξη διαρκή και λαθεμένη στα εσωτερικά της. Με ελέγχους σε πρόσωπα και παραγοντισμούς που ήδη προκαλούν αντιδράσεις, όπως υπέρ (!) του καταδικασμένου από τα Ποινικά Δικαστήρια πρώην Μητροπολίτη Αττικής και της εκκλησιαστικής «δικαίωσής» του (παρά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου), της πλήρους υποταγής στην πολιτειακή –κρατική εξουσία της Ελληνικής Εκκλησίας, το Αγιον Ορος (υπέρ του Εφραίμ), τις Μητροπόλεις της Βορείου Ελλάδος κ.λπ.
Ας υπάρξει από το Φανάρι κάποια αυτοσυγκράτηση. Δεν είναι οι Ελληνες Μητροπολίτες και η ΔΙΣ υπήκοοί τους.

* Διπλά δεν τιμά, είναι απαξιωτικό το φαινόμενο για ορισμένους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Υπέγραψαν αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή, εναντιούμενοι (και καλώς) στο κατεπείγον νομοσχέδιο για τη νέα φορολόγηση στα καύσιμα. Επιβάρυνση την οποία ο Αντώνης Σαμαράς θεωρεί αναποτελεσματική για τα δημόσια έσοδα και επικίνδυνη για την αγορά και παραγωγή. Δυστυχώς, οι περισσότεροι δεν παρέστησαν στην ψηφοφορία (!) και το χειρότερο στα πλαστογραφημένα πρακτικά της συνεδρίασης εμφανίζονται ως παρόντες (!).
Ας μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: