Τετάρτη

Βασίλης Σπανούλης, από το NBA στην πατρότητα



Η μοίρα και τα παιχνίδια της επιφύλασσε το καλύτερο για την ζωή του Βασίλη Σπανούλη… Ένα αόρατο χέρι ήταν αυτό που τον καθοδήγησε να πάρει την απόφαση που εξελίχθηκε σε απόφαση ζωής και να επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα εγκαταλείποντας τους Hοuston Rockets του ΝΒA, ένα χρόνο μετά την χρυσή μεταγραφή του.
-->

Επιστρέφοντας στη Ελλάδα, μετά από έναν δύσκολο χρόνο στην Αμερική, ο Βασίλης Σπανούλης δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα τον περίμενε. Η αλήθεια είναι ότι στις αποσκευές του από τους Houston Rockets του ΝΒA δεν κουβαλούσε και τις καλύτερες των αναμνήσεων και των στιγμών… Ο κορυφαίος Έλληνας παίχτης έχοντας σύμμαχο του το ταλέντο του πήγε με το σπαθί του να βάλει με τα «ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΘΗΡΙΑ» του μπάσκετ… Όσοι των ρωτάνε σήμερα 12 μήνες μετά τι το άφησε η εμπειρία του από αυτή την χρυσή διεθνή μεταγραφή του, η απάντηση που δίνει είναι η εξής: «ΟΙ συνθήκες που συνάντησα δεν ήταν αυτές που είχα φανταστεί. Όταν πήρα την επιλογή να περάσω τον Ατλαντικό σκέφτηκα περισσότερο το όνειρο που είχα από μικρός, παρά με την καρδιά μου. Ήταν από τις λίγες φορές που έχω πράξει με αυτό τον τρόπο. Ίσως αν το σκεφτόμουνα περισσότερο να μην έφευγα αλλά δεν μετανιώνω για τίποτα.» και το πρόσωπο του σκοτεινιάζει, αποδεικνύοντας το ότι δεν πέρασε και τόσο καλά…
Η καταξίωση, το υποσυνείδητο, η μοίρα
Από μικρό παιδί ο Βασίλης όταν έπαιζε στις αλάνες του χωριού του στην Λάρισσα, οραματιζόταν κάτι σπουδαίο για εκείνον. Το μικρόβιο του μπάσκετ άρχισε να κυκλάει στις φλέβες του από πολύ μικρή ηλικία και ο πατέρας του ήταν με το μέρος του το να γίνει καλύτερος σε αυτό που αγαπούσε… Στο χέρι του Βασίλη Σπανούλη υπάρχει ένα τατουάζ που είναι συναισθηματικά δεμένος μαζί του και λέει πολλά για εκείνον… Γράφει R.I.P που σημαίνει ‘Rest In Peace’ δηλαδή ‘αναπαύσου εν ειρήνη’ και είναι για τον πατέρα μου που έχασε πριν από 12 χρόνια, που θα ήθελε να ζει σήμερα για να βιώνει μαζί του τις απόλυτες μέρες δόξας και ευτυχίας που διανύει… Ξέρει όμως και έτσι απαντάει όταν τον ρωτάνε τι του λείπει περισσότερο στην ζωή του, «ο πατέρας του που είναι βέβαιος ότι από κάπου ψηλά καμαρώνει για εκείνον…»….
Φεύγοντας από την Ελλάδα για να μετακομίσει μόνιμα σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του NBA o Βασίλης έκανε ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα του πραγματικότητα. Λίγοι είναι οι ευρωπαίοι που κατάφεραν να γίνουν περιζήτητοι σε αμερικάνικες ομάδες. Και ο Bill Kill ήταν ένας από αυτούς… Αλλά τα πράγματα εκεί δεν ήταν όπως τα φανταζόταν. Στους 6 κιόλας πρώτους μήνες ένιωθε ότι δεν θα άντεχε να μείνει περισσότερο εκεί… Κάτι υποσεινήδητα τον καλούσε να γυρίσει πίσω στη Ελλάδα. Μια άγνωστη για εκείνη δύναμη που τον έκανε να αισθάνεται πως ήθελε το καλό του… Ο Βασίλης δεν μπορούσε να μην ακούσει αυτή την φωνή και να φέρει τα πάνω κάτω στην ζωή του… Διεκδικώντας και κατακτώντας όλα αυτά που του αξίζουν!
«Τα πήραμε όλα! Αυτός ήταν ο μεγάλος στόχος, να σηκώσουμε και τα τρία τρόπαια, να αποδείξουμε ότι με σκληρή δουλειά και ατελείωτες ώρες προπόνησης, είμαστε η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας και της Ευρώπης. Αν το καλοσκεφτείτε, η κατάκτηση του «triple crown» δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα, αλλά εμείς καταφέραμε να επαναλάβουμε αυτό τον άθλο σε διάστημα τριών ετών! Αναρωτιέμαι, πάντως, πόσοι αντιλαμβάνονται πραγματικά αυτά που έχει πετύχει ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια…» γράφει χαρακτηριστικά ο Βασίλης Σπανούλης στην προσωπική του ιστεοσελίδα στο διαδίκτυο….και συνεχίζει: «Τώρα καιρός για ξεκούραση και διακοπές. Τα κορμιά και το μυαλό μας χρειάζονται επειγόντως ανάπαυση. Παίζουμε μπάσκετ χωρίς διακοπή επί αρκετούς μήνες, για να μην πω επί χρόνια και ο οργανισμός θέλει… σέρβις. Να είστε όλοι καλά, να κυνηγάτε το όνειρό σας και θα τα πούμε πολύ σύντομα. (Βασίλης)»….

-.jpg
Γαμπρός και πατέρας
Το three crown για τον Βασίλη όμως έμελλε να γίνει four crown αφού το συμπλήρωσε και η προσωπική του ευτυχία. Πέρυσι το καλοκαίρι τέτοια εποχή ερχόμενος από την Αμερική στην πατρίδα του για να πρωταγωνιστήσει στον Παναθηναικό, σε ένα ταξίδι χαλάρωσης στην Μύκονο γνώρισε την γυναίκα που ένα χρόνο μετά θα γινόταν η σύζυγος και η μητέρα του παιδιού του… Στο πρόσωπο της Ολυμπίας Χοψωνίδου, που σε μερικούς μήνες θα φέρει στο κόσμο το πρώτο καρπό του έρωτά τους, βρήκε όλα όσα έψαχνε για την ιδανική σύντροφο… Εδώ και ένα χρόνο ζουν την απόλυτη ευτυχία ενώ ο γάμος τους που μπορεί να έχει γίνει ήδη την στιγμή που γράφεται αυτό το ρεπορτάζ θα είναι μυστικός και κεκλεισμένων των θυρών… αφού οι δυο τους θέλουν να μην δίνουν πολλές λαβές για σχόλια στα Μ.Μ.Ε. Τον έρωτα την ευτυχία και την αγάπη τους όμως και να ήθελαν δεν θα την έκρυβαν ποτέ.

spxo_494x320.jpg

Ούτε λεπτό δεν έλειψε από το πλευρό της Ολυμπίας του, ο Βασίλης Σπανούλης. Ο ευτυχισμένος μπαμπάς παρακολούθησε συγκινημένος τη μοναδική στιγμή της γέννησης του γιου του, ο οποίος ήρθε στον κόσμο το μεσημέρι του Σαββάτου με φυσιολογικό τοκετό και ζυγίζει 4 κιλά και 200 γραμμάρια. Ο μπασκετμπολίστας κατά τη διάρκεια του τοκετού της έπιανε το χέρι, ενώ όταν άκουσε το κλάμα του μωρού δάκρυσε από ευτυχία μαζί με τη σύζυγό του. Το δωμάτιο της Ολυμπίας Χοψωνίδου γέμισε από δώρα, λουλούδια και ευχετήριες κάρτες για τον junior Σπανούλη. Η Ολυμπία κρατάει στην αγκαλιά της το γιο της και λάμπει από ευτυχία, ενώ κάνει από τώρα όνειρα μαζί με τον μπασκετμπολίστα για το μωρό τους. Οι γονείς του ζευγαριού αλλά και καλοί τους φίλοι επισκέπτονται από το Σάββατο το μοντέλο στο μαιευτήριο για να δουν από κοντά το μικρό. Την Τετάρτη το πρωί, η μαμά θα πάρει εξιτήριο και θα επιστρέψει στο σπίτι με το ωραιότερο «δώρο» της ζωής της. Το μπλε δωμάτιο του μικρού είναι έτοιμο να υποδεχτεί τον junior Σπανούλη… Να τους ζήσει.


Διπλή γιορτή είχε ο Βασίλης Σπανούλης, καθώς προχθές κέρασε τους συμπαίκτες του στο ΟΑΚΑ για την ονομαστική του γιορτή, ενώ χθες δέχθηκε τις ευχές όλων για το γεγονός ότι η σύζυγός του, Ολυμπία, έφερε στον κόσμο το γιο τους!
Ο Σπανούλης τζούνιορ είναι... παίδαρος με τα όλα του, καθώς ζυγίζει πάνω από 4 κιλά και ο «χαζομπαμπάς» δεν χόρταινε να δέχεται ευχές απ' όλους. Μάλιστα, ο πρώτος και καλύτερος που έσπευσε να συγχαρεί τον Σπανούλη ήταν ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Θανάσης Γιαννακόπουλος, που επεσήμανε ότι «ο μικρός, έτσι... δυνατός όπως βγήκε, θα είναι έτοιμος για να ακολουθήσει τη μεγάλη καριέρα του πατέρα του»!



Δεν υπάρχουν σχόλια: