Σάββατο

«Η Λάρισα γίνεται πρότυπος πόλος ανάπτυξης»!!!!Ποια τα μεγάλα έργα που έγιναν και θα γίνουν

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ Κ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ






«Το 2010 είναι έτος δημοτικών εκλογών, όπου δίνεται η ευκαιρία στους δημότες να αξιολογήσουν και να επιβραβεύσουν τη πορεία των δημοτικών αρχόντων, να αναγνωρίσουν προσπάθειες και επιτεύγματα που δημιουργούν ελπίδες για το μέλλον. Εμείς θέλουμε, να σας ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε και να σας υποσχεθούμε ότι με τη δική σας βοήθεια και συμπαράσταση θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες, ώσπου η Λάρισα να φθάσει εκεί που της αξίζει, εκεί που όλοι την ονειρευόμαστε».
Με αυτά τα λόγια ολοκλήρωσε τη χθεσινοβραδινή του ομιλία, στην εκδήλωση κοπής πίτας του συνδυασμού του στο κέντρο «Βερσαλίες», ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης, εμφανώς συγκινημένος και ικανοποιημένος, καθώς όπως ανέφερε «η Δημοτική Αρχή σήμερα, μετά από 12 χρόνια στο τιμόνι της διοίκησης του Δήμου Λαρισαίων, η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας αναγνωρίζει το σημαντικό έργο που έχει υλοποιηθεί, προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της».
Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή των σημαντικότερων έργων της Δημοτικής Αρχής στη Λάρισα και ακολούθησε η ομιλία του δημάρχου.
Σύμφωνα με τον κ. Τζανακούλη «η Δημοτική παράταξη «ΛΑΡΙΣΑ - ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ» διεκδίκησε για πρώτη φορά τη διοίκηση του Δήμου Λαρισαίων στις δημοτικές εκλογές του 1998. Έκτοτε έχει καταφέρει τρεις συνεχόμενες εκλογικές νίκες (1998, 2002, 2006) με αύξηση των ποσοστών της από τετραετία σε τετραετία, κερδίζοντας χρόνο με τον χρόνο την εμπιστοσύνη ολοένα και περισσότερων Λαρισαίων.
Η Λάρισα βρίσκεται σε μια δυναμική αναπτυξιακή πορεία με εμφανή τα οφέλη της ισόρροπης οικονομικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης που επιτυγχάνεται. Ό,τι υποσχεθήκαμε, υλοποιήθηκε, υλοποιείται ή έχει δρομολογηθεί. Από την αρχή της πορείας μας μιλήσαμε για τις δυνατότητες της Λάρισας να γίνει μια σύγχρονη, ανθρώπινη ευρωπαϊκή πόλη. Η πόλη άλλαξε, η πόλη αλλάζει. Σύγχρονες υποδομές συνθέτουν πια την εικόνα της πόλης και της έδωσαν μια διαφορετική πνοή, μια καινούρια ώθηση. Η πόλη γίνεται ελκυστική και όλο και περισσότεροι άνθρωποι έρχονται να ζήσουν σ’ αυτή».
ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ
Στη συνέχεια ο δήμαρχος αναφέρθηκε «στα έργα που έχουν κάνει τη Λάρισα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη». Αναλυτικότερα ο κ. Τζανακούλης υποστήριξε –διακοπτόμενος συχνά από τα χειροκροτήματα των φίλων της παράταξης- ότι «οι ευκαιρίες, που δίνει η πόλη, είναι πολλές, γι’ αυτό θεωρείται ιδανικός τόπος, για να ικανοποιήσουν οι άνθρωποι τα όνειρά τους. Το κερδισμένο στοίχημα της διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, η ανάπλαση και η ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου του Α’ Αρχαίου Θεάτρου, οι διαμορφώσεις και η συνολική αξιοποίηση της κοίτης του ποταμού Πηνειού, οι διανοίξεις και οι κατασκευές των μεγάλων διασυνοικιακών δρόμων, οι αναπλάσεις των πλατειών δημάρχων Λαμπρούλη και Μπλάνα, οι παρεμβάσεις στο Φρούριο και στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, η ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων του Πηνειού, η ολοκλήρωση του εσωτερικού δακτυλίου, οι υπόγειοι χώροι στάθμευσης, οι σύγχρονοι ποδηλατοδρόμοι, οι νέες σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με συνεδριακούς χώρους, η πλήρης λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, η ολοκλήρωση του κτιρίου της Ιατρικής, τα νέα κτίρια των Τ.Ε.Ι., η λειτουργία της Πινακοθήκης, η ολοκλήρωση του Αρχαιολογικού και Λαογραφικού Μουσείου, η σκεπαστή αγορά της Νεάπολης, οι νέοι σύγχρονοι βρεφονηπιακοί σταθμοί, οι νέες σχολικές μονάδες, η φύτευση χιλιάδων δέντρων και η συνολική ποσοτική και ποιοτική αύξηση του πρασίνου, οι παρεμβάσεις για τα ΑμΕΑ και η γενικότερη κοινωνική πολιτική είναι μόνο μερικά απ’ αυτά, που έχουν αλλάξει την πόλη».
ΟΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Καταλήγοντας στην ομιλία του ο δήμαρχος έδωσε και πάλι μεγάλη βαρύτητα «στους Μεσογειακούς Αγώνες και στα μεγάλα έργα που ακολουθούν, όπως η κατασκευή τού νέου Θεάτρου ΟΥΗΛ, του Αστυνομικού Μεγάρου, η δρομολόγηση της κατασκευής του νέου Βιοκλιματικού Δημαρχείου, η αξιοποίηση των παραχωρηθέντων στρατιωτικών και δημοσίων εκτάσεων και φυσικά τα πολλαπλά οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά οφέλη από τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013».
Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας και ο τυχερός που βρήκε το φλουρί κέρδισε μια ψηφιακή βιντεοκάμερα.
Στη συνέχεια ο κόσμος γλέντησε με την ορχήστρα του κέντρου «Βερσαλίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: