Πέμπτη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δοκιμάστηκε και απέτυχε παταγωδώς σε όλα τα θέματα


Κατά αρχήν είναι μεγάλος ψεύτης και απατεώνας.
Και θα εξηγήσω το γιατί.
Ψεύτης γιατί άλλα είπε προεκλογικά και άλλα έκανε μετεκλογικά.
Θυμίζω
Τη συμφωνία των Πρεσπών όπου προεκλογικά ήταν εθνικά επιζήμια και άφηναν να εννοηθεί από πολλά στελέχη πως θα καταργηθεί ή έστω θα βελτιωθεί,μας ξεσήκωναν με τα συλλαλητήρια που οι ίδιοι τους διοργάνωναν στο παρασκήνιο προκειμένου να κερδίσουν τα ψηφαλάκια.
Μετεκλογικά και αφού είχαν αρπάξει την εξουσία βέβαια είπαν πως θα τιμήσουν και θα σεβαστούν τη συμφωνία.
Ποια συμφωνία;
Την εθνικά επιζήμια!
Προς το παρόν έχουν μειωθεί οι ροές μπολιαστών λόγω του κορονοιού μόλις τελειώσει όλο αυτό το θέατρο θα δεις και πάλι τι έχει να γίνει.
Προεκλογικά ο Μητσοτάκης δεν είπε ούτε για μπολιάσματα ούτε και για πολυπολιτισμικές κοινωνίες.
Προεκλογικά ο Μητσοτάκης όπως και τα στελέχη του δεν μιλούσαν για ανοιχτά σύνορα αλλα για φύλαξη συνόρων μόνο που μετεκλογικά τα σύνορα παραμένουν ορθάνοιχτα και οι μπολιαστές συνεχίζουν να έρχονται.
Έχει λογική αυτό;
Στα εθνικά θέματα και στην εξωτερική πολιτική σκέτη τραγωδία η κυβέρνηση και εκεί φαίνεται το μικρό της μπόι.
Όταν τα Τούρκικα ερευνητικά και γεωτρύπανα παραβίαζαν την ΑΟΖ της Κύπρου (ουσιαστικά έχουμε Αττίλα 3) ο Δένδιας χαζογελούσε στα κανάλια και έλεγε πως τζάμπα τρυπάνε οι Τούρκοι στις λάσπες και δεν πρόκειται να βρούνε τίποτα.
Σε κουβέντα να βρίσκονται να περνάει ο καιρός και να φαίνεται ότι κάτι κάνουν εν΄΄ω στην πραγματικότητα δεν γίνετε τίποτα.
Με βάση τη "λογική" Δένδια αν έρθουν κλέφτες στο σπίτι μας και ψάχνουν για λεφτά εμείς να γελάμε και να λέμε πως τζάμπα ψάχνουν και δεν θα βρούνε τίποτα γιατί τα χρήματα π.χ τα έχουμε στην τράπεζα.
Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Κύπρο από τους Τούρκους είναι ξεκάθαρα Αττίλας 3 και η κυβέρνηση είναι παντελώς απούσα δείχνοντας ξεκάθαρα πόσο ανίκανη είναι να υπερασπιστεί τον Ελληνισμό της Κύπρου.
Οι αμυντικές δαπάνες είναι ανύπαρκτες δεν προχωράει τίποτα τα κονδύλια για την άμυνα είναι ελάχιστα ενώ εδώ και εννιά μήνες όπου ο Μητσοτάκης έχει την ευθύνη δεν έχει προχωρήσει το παραμικρό προς την ενίσχυση.
Ούτε καν τα ώριμα προγράμματα.
Μόνο που όλα αυτά έχουν συνέπειες.
Η νέα συμφωνία που υπέγραψαν με τους Αμερικάνους για Σούδα-βάσεις είναι κενό γράμμα και παρά τις κυβερνητικές τυμπανοκρουσίες και τα φιλοκυβερνητικά μέσα.
Οι Τούρκοι ήδη έχουν κάνει γνωστές τις προθέσεις τους και όπως έχουν ήδη ανακοινώσει στους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουν έρευνες και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο μέσα στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Οι Τούρκοι πάντα ανακοινώνουν τι πρόκειται να κάνουν για να βολιδοσκοπήσουν αντιδράσεις από τη διεθνή κοινότητα αλλά και από τους άμεσα ενδιαφερόμενους.
Συζητάνε για να συζητάνε φωτογραφίες με μακέτες φρεγάτες Belharra και στην πραγματικότητα τίποτα δεν γίνετε και ο καιρός να περνάει.
Ποια είναι λοιπόν η αντίδραση της κυβέρνησης και η προετοιμασία;
Το απόλυτο τίποτα.
Ούτε καν τα αυτονόητα.
Άρα ουσιαστικά αφήνουν τις ΕΔ γυμνές με σχέδιο που σημαίνει πάνε για ξεπούλημα των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Τα ανταλλάγματα κυρίως οπλικών συστημάτων αγνοούνται και τελικά μείναμε με τη βυθοκόρο.
Παρόμοια συμφωνία είχε κάνει ο Μητσοτάκης πατήρ αρχές του 1990 με τους Αμερικάνους.
Η κυβέρνηση αφήνει την Ελλάδα ουσιαστικά ξεβράκωτη και επιβάλλουν αυτοεμπάργο με σχέδιο.
Ψάξε λίγο να βρεις τι ανταλλάγματα είχε πάρει σε οπλικά συστήματα.
Προεκλογικά ο Μητσοτάκης δεν έβαλε τους λαγούς του να μιλάνε για συνεκμετάλλευση για Χάγη και τη Ντόρα να λέει μπορεί να χαθεί το Καστελόριζο αλλά θα κατοχυρώσουμε τα υπόλοιπα.
Όλα αυτά τα έκανε Μητσοτάκης μετεκλογικά και αφού είχε αρπάξει πρώτα την εξουσία.
Οι Τούρκοι θα τα πάρουν όλα χωρίς να πέσει τουφεκιά.
Ακόμα και τώρα εν μέσω πανδημίας (που έχω πολλές επιφυλάξεις και θα εξηγήσω παρακάτω) ο Μητσοτάκης μοιράζει δημόσιο χρήμα σε "κοινωνικά μηνύματα" που είναι υποχρεωμένη βάση νόμου να μεταδίδουν δωρεάν,με δώρα εκατομμυρίων σε καναλάρχες για να τον λιβανίζουν και να κρύβουν τα κακώς κείμενα όπως ακριβώς συμβαίνει στα ολοκληρωτικά καθεστώτα κανονική σοβιετία δηλαδή.
Προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε για αξιοκρατία παντού.
Μετεκλογικά βέβαια είδαμε ένα όργιο διορισμών ημετέρων συγγενών κουμπάρων φίλων κομματόσκυλων και υαλικών ακόμα και με φωτογραφική τροπολογία.
Σε συνέντευξη του προεκλογικά στον Alpha είχε πει επί λέξη:
"Είναι ντροπή το πολιτικό προσωπικό να διορίζει αποτυχημένους υποψηφίους σε θέσεις κρατικές όπως στα νοσοκομεία ως διοικητές και αν με εμπιστευτεί ο Ελληνικός λαός θα βάλω ως διοικητές στα νοσοκομεία μάνατζερ του ιδιωτικού τομέα με αξιοκρατικά κριτήρια"
Το τι έκανε αμέσως μετά το είδαμε όλοι.
Με τους διορισμούς 80χρονου κομματικού και συζύγους δημοσιογράφων-παπαγάλων ως διοικητές νοσοκομείων.
Όλα αυτά τα ακραία μέτρα που πήρε η κυβέρνηση με τον κορονοιό νομίζω πως ήταν υπερβολικά.
Αυτός ο επικοινωνιακός αχταρμάς στις 6 από τον τίποτα και τον καν τίποτα έχει ξεπεράσει κάθε γελοιότητα.
Η σύγκριση της Ελλάδας με χώρες της Ευρώπης είναι αστεία και γίνετε επίτηδες προκειμένου να φανεί πως τα κατάφερε η κυβέρνηση επικοινωνιακά.
Η σύγκριση μπορεί να γίνει με χώρες που ανήκουν γεωγραφικά και πληθυσμιακά και κοινά χαρακτηριστικά με την Ελλάδα.
Π.χ τη Βουλγαρία που έχει πολύ λιγότερα κρούσματα από εμάς και λίγους θανάτους και εκεί δεν κυβερνάει ο "επιτυχημένος" και ο "άριστος" Μητσοτάκης.
Βέβαια αν η σύγκριση γίνει με χώρες με κοινά χαρακτηριστικά τότε θα καταρρεύσει τόσο η προπαγάνδα της κυβέρνησης όσο και των εξαγορασμένων καναλιών και δημοσιογράφων-παπαγάλων.
Βέβαια για να είμαι ειλικρινής δεν βλέπω να αλλάζει κάτι δυστυχώς και άρα δεν κάνουν λάθη απλά αυτό είναι το σχέδιο τους.
Και ο λόγος ήταν πως γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως με διαλυμένο ΕΣΥ σε περίπτωση που ξεφύγει η κατάσταση δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στα πολλά κρούσματα.
Άλλωστε και με τα λίγα σχετικά κρούσματα που είχαμε φάνηκε το μπάχαλο παντού και παρά την επικοινωνιακή προπαγάνδα.
Όσον αφορά την σκληρή κριτική μου και τα σχόλια μου θα παρατήρησες πως δεν κάνω απλά στείρα κριτική αλλά προτείνω και λύσεις και κρούω των κώδωνα του κινδύνου.
Μόνο που όλο αυτό θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία και τα θύματα από την οικονομική κρίση θα είναι περισσότερα.
Που σημαίνει ότι προσπαθώ από αυτό το βήμα εδώ να τους πιέσω κατά κάποιο τρόπο να βελτιωθούν και να προλάβουν καταστάσεις πριν να είναι αργά.
Άρα η όποια κριτική μου είναι καλοπροαίρετη.
Με αυτό το "σχέδιο" τους προσωπικά διαφωνώ κάθετα.
Ενταξει έπραξε το αυτονόητο όσον αφορά την προσπάθεια "αμάχων" να περάσουν τα σύνορα στον Έβρο.
Επίσης επέβαλε μέτρα περιορισμού της μετάδοσης του κορωνοϊού, ακολουθώντας τις υποδείξεις των αρμόδιων οργανισμών/φορέων και έχοντας υπόψη τις δυνατότητες των υγειονομικών δομών της χώρας.
Αξιολογήθηκε μέχρι την 27/2 και απομένει να διαχειριστεί την δύσκολη επόμενη (μετά καραντίνα) μέρα.
Μιλάμε με όρους διαβίωσης και ας ευχηθούμε να μην χρειαστεί να μιλήσουμε με όρους επιβίωσης.
Ας έχουμε όλοι υπόψη πως η πείνα είναι ο χειρότερος "εχθρός".


Ευχαριστω για την φιλοξενια

Βαδης Μπ

Δεν υπάρχουν σχόλια: