Δευτέρα

Θα πουμε επιτελους κατι για το προσφυγικο?

 
 
Την ωρα που οι μισοι Ελληνες ειναι υποψηφιοι και οι αλλοι υπολοιποι ψηφοφοροι συνεχιζεται το μποτιλιαρισμα στα αφύλακτα συνορα της χωρας με την συνεχη εισροή παρανομων λαθρομετανα-στων !!
 
Στον πρώτο ενάμιση χρόνο του ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν από απέναντι 1,5 εκατομμύριο, λαθρομετανάστες κυρίως (και κάποιοι πρόσφυγες)! Κι αυτοί στη συνέχεια πέρασαν στην υπόλοιπη Ευρώπη – μέσω του «Βαλκανικού διαδρόμου» (Σκόπια, Σερβία, Κροατία, Αυστρία) – και… αποσταθεροποίησαν στη συνέχεια το σύνολο των ευρωπαϊκών κοινωνιών!

Όταν ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ κι άνοιξε τα σύνορα αφόπλισε το Λιμενικό! Που τώρα πια δεν φυλάει θαλάσσια σύνορα πλέον, απλώς τα πληρώματά του λειτουργούν ως «ναυαγοσώστες»! Οι διακινητές βουλιάζουν κάθε τόσο βάρκες γεμάτες με πρόσφυγες και λαθρομετανάστες - κατά προτίμησιν γυναικόπαιδα - σπεύδουν οι δικοί μας να τους μαζέψουν, τους φέρνουν στα νησιά μας για να τους «σώσουν», κι έτσι ουδείς διανοείται να σταματήσει τις «ροές».

Επί ΣΥΡΙΖΑ είχαμε εκατοντάδες επεισόδια, μικρά ή μεγαλύτερα, με χιλιάδες πνιγμένους, οι περισσότεροι γυναικόπαιδα.Όλοι βουρκώσαμε όταν είδαμε τη φωτογραφία με το άψυχο κορμάκι του παιδιού αυτού στην παραλία της Αλικαρνασού. Ελάχιστοι μάθαμε μετά ότι ο πατέρας του καταδικάστηκε ως ο «διακινητής» που έπνιξε τόσες αθώες ψυχούλες…

Οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι. Κι εμείς τόσο αφελείς…

Με την αυστηρή και ένοπλη φρούρηση των συνόρων πέρναγαν ελάχιστοι στην Ελλάδα ανάμεσα στο 2012 και το 2015. Και με τη μέθοδο της «Αμυγδαλέζας» δεν πήγαιναν παρακάτω, ενώ επαναπατρίστηκαν κι αρκετοί που βρίσκονταν ήδη εδώ. Έτσι οι «ροές» ήταν μηδαμινές τότε. Και ο αριθμός των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα μειωνόταν σταθερά για δυόμιση χρόνια 2012-14:

Από 1 εκατομμύριο 130 χιλιάδες περίπου καταγεγραμμένους το καλοκαίρι του 2012 έπεσαν στις 860 χιλιάδες στις αρχές του 2015.

Μετά… χάθηκε η μπάλα.

Ο όρος «παράνομοι μετανάστες» είναι κάπως βαρύς. Γιατί η παρανομία επιβάλει ποινική μεταχείριση.

Ο όρος λαθρομετανάστης είναι πιο ήπια απόδοση του illegal immigrant. Κάποιος που είναι «λαθραίος» δεν απαιτεί οπωσδήποτε «ποινική» μεταχείριση. Ο «λαθραναγνώστης» είναι ενοχλητικός καμιά φορά, αλλά δεν τον στέλνεις και φυλακή…

Το «λαθρομετανάστης» λοιπόν, είναι ηπιότερος όρος για να αποδοθεί το illegal immigrants, που χρησιμοποιούν τα επίσημα κοινοτικά έγγραφα.

(«Το «παράτυπος» μετανάστης, απλώς δεν σημαίνει τίποτε!).

Το βέβαιο είναι πως πρέπει να διαχωρίζονται αυτοί που είναι νόμιμοι μετανάστες από εκείνους που μπαίνουν παράνομα.

Οι νόμιμοι εργάζονται κανονικά, προσφέρουν φόρους και εισφορές, είναι καταγεγραμμένοι από τις αρχές και ελέγχονται ανά πάσα στιγμή.

Οι λαθρομετανάστες, μπαίνουν ανεξέλεγκτα κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα, πολλές φορές διακινούν διάφορα παράνομα πράγματα, συχνά παραβιάζουν ολόκληρο τον ποινικό κώδικα…

Εκείνοι που επιμένουν περισσότερο να γίνεται σαφής διαχωρισμός ανάμεσα σε νόμιμους και παράνομους μετανάστες, είναι οι ίδιοι οι νόμιμοι μετανάστες!

Κι έρχεται σήμερα η ίδια η Ενωμένη Ευρώπη, και προσχωρεί στα «κλειστά κέντρα» για τις χώρες υποδοχής και στα «κλειστά κέντρα τράνζιτ» για τις υπόλοιπες χώρες.

Τι σημαίνει «κλειστά κέντρα»;

Σημαίνει χώροι φυλασσόμενοι απ’ έξω και ελεγχόμενοι μέσα.

Δηλαδή, αν περάσεις παράνομα στη χώρα σε πάνε εκεί.

Μπαίνεις αναγκαστικά, αλλά δεν βγαίνεις όποτε θέλεις.

--Αν ζητήσεις άσυλο ως «πρόσφυγας» σε βάζουν χωριστά, εξετάζουν την αίτησή σου και σου δίνουν ή δεν σου δίνουν άσυλο το ταχύτερο.

--Αν δεν δικαιούσαι άσυλο (όπως συμβαίνει πια για το 90% των αφίξεων), τότε κρατείσαι εκεί, στα «κλειστά κέντρα», μέχρι να φύγεις από τη χώρα…

Δεν κυκλοφορείς ανεξέλεγκτα. Δεν καταλαμβάνεις άδεια σπίτια στην επαρχία. Δεν κάνεις «δουλειές του ποδαριού» για βγάλεις χρήματα. Δεν εκδίδεις τον εαυτό σου ή τη γυναίκα σου ή τα παιδιά σου για να «κονομήσεις». Σε έχουν μέσα στο κλειστό κέντρο μέχρι να φύγεις.

Κι εκεί που σε έχουν, σου παρέχουν τροφή και ασφάλεια, σε υποχρεώνουν να πληροίς τους κανόνες καθαριότητας και υγιεινής, δεν μπορείς ούτε να κλέβεις, ούτε να δέρνεις τους άλλους συγκρατουμένους σου, ούτε να βιάζεις, ούτε να εκδίδεις, ούτε να εμπορεύεσαι «ουσίες». Είσαι υπό περιορισμό απ’ έξω και υπό έλεγχο μέσα.

Αυτό σημαίνει «κλειστά κέντρα». Αμυγδαλέζες!

Το πρόβλημα αποσταθεροποίησε ολόκληρη την Ευρώπη. Κι ακόμα συνεχίζει να την αποσταθεροποιεί.

Εξ αιτίας του, η κα Μέρκελ τελειώνει τη σταδιοδρομία της άδοξα.

Εξ αιτίας του, η Βρετανία βρέθηκε εκτός Ευρώπης, η Γερμανία έχει μόνιμη ακυβερνησία πια, ενώ μια σειρά από κυβερνήσεις στην Ευρώπη δεν συζητάνε καν την πολιτική ανοικτών συνόρων και υπονομεύουν την Ενωμένη Ευρώπη σε όλα τα άλλα ζητήματα.

Κάποτε δεν ήθελαν να ακούνε για την «Αμυγδαλέζα».

Και τώρα εκλιπαρούν να υπάρξουν «Αμυγδαλέζες» παντού!

Και πια δεν φτάνει…
 
Παντως οι εισροες συνεχιζονται και κανεις μα κανεις απο τους υποψηφιους και τα πολιτικα κομματα δεν λενε κατι. Οπως παμε τσπ σε λιγο δεν θα υπαρχει ουτε Ελλαδα ουτε Ευρωπη !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: