Τετάρτη

ΟΙ «58 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ» ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΛΙΑΣ» – Ή ΜΗΠΩΣ… ΣΥΚΙΑΣ;

Παλαιότερα, υπήρχαν οι «29 κατασκευαστές πλυντηρίων», που πρότειναν συγκεκριμένη μάρκα απορρυπαντικού, γιατί «αυτοί ξέρουν». Τώρα εμφανίστηκαν οι «58 προσωπικότητες», οι οποίες προτείνουν την ίδρυση ενιαίου «κεντροαριστερού» κόμματος, υπό νέα ηγεσία, με συγχώνευση του κλεφτο-ΠΑΣΟΚ, των ορφανών του Τσαουσέσκου (ΔΗΜΑΡ), για κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές και στις δημοτικές εκλογές.

Το κείμενο υπογράφουν μεταξύ άλλων οι καθηγητές Νίκος Αλιβιζάτος, Γιάννης Βούλγαρης, Γιάννης Καλογήρου, Γιώργος Παγουλάτος, Ανδρέας Πανταζόπουλος, Παναγής Παναγιωτόπουλος, Αχιλλέας Γραβάνης, Αγγέλα Καστρινάκη, Χρήστος Ροζάκης (Ροζενστάιν), Νίκος Μουζέλης και Νίκος Χριστοδουλάκης, ο πρώην υπουργός Σταύρος Μπένος και ο Νίκος Μπίστης, ο κινηματογραφιστής Σωτήρης Γκορίτσας, ο τραγουδιστής Νίκος Πορτοκάλογλου, η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου, οι συγγραφείς Θανάσης Χειμώνας και Πέτρος Μάρκαρης, ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος, η οικονομική αναλύτρια Ελίζα Παπαδάκη, ο δημοσιογράφος Κώστας Ρεσβάνης και άλλα ορφανά της χλιδάτης αριστεράς και του σημιτικού «εκσυγχρονισμού».

Μάλιστα, η κίνησή τους αυτή έχει χαρακτηριστεί από τα ΜΜΕ «Ελληνική Ελιά», κατά τα πρότυπα του αντίστοιχου κόμματος που σχηματίστηκε στην Ιταλία. Βέβαια, επειδή το κόμμα αυτό –αν ιδρυθεί τελικά- θα πρόκειται για κόμμα «τραβεστί» εκσυγχρονισμού, μάλλον θα ’πρεπε αντί για «Ελιά» να λέγεται… «Συκιά»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: