Σάββατο

Τασος Αργυρος ..Η αλλη Ελλαδα οι Αλλοι ΕΛΛΗΝΕΣ.



 

Αριστουχος Μηχανικος της σχολης  ΗΜΜΥ του  ΕΜΠ ο κος Τασσος Αργυρος  επετυχε την βραβευσι της εταιρειας του από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ως μία εκ των πλέον τεχνολογικά πρωτοπόρων παγκοσμίως! Η εταιρεία του λέγεται Cloud computingκαι ειδικεύεται στην αποθήκευση δεδομένων, όχι πλέον σε έναν υπολογιστή αλλά στο «ψηφιακό σύννεφο», δηλαδή αποκλειστικά στο Διαδίκτυο

 

Στην συνενετυξι του στο Βημα

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=355182&dt=18/09/2010

 

 αναφερει  μεταξυ αλλων και τα εξης:

 

1. Για το κορυφαιο  βραβειο της Εταιρειας του..

.

«Εχουμε λάβει και στο παρελθόν βραβεία, όμως αυτό ήταν πολύ ιδιαίτερο. Και αυτό γιατί είναι παγκόσμιο, απονέμεται σε επιχειρήσεις του ευρύτερου τεχνολογικού τομέα, όπου υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός, και διότι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ αποτελεί έναν κορυφαίο θεσμό με μακρά ιστορία..Η βράβευση ήταν κάτι πολύ ευχάριστο και είχε αντίκτυπο εδώ στη Σίλικον Βάλεϊ. Βλέπετε, κι εδώ είμαστε λίγο σαν μικρό χωριό και τα νέα κυκλοφορούν γρήγορα» συμπληρώνει. «Παράδεισος»

 

2. Πως εξηγει την επιτυχια του: . Ο άνθρωπος είναι το κλειδί για την ανάπτυξη

«Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι να πάρεις μαζί σου τους κατάλληλους ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν και θα σου δώσουν δουλειές και συνδέσεις με πιθανούς πελάτες. Η επένδυση στη Σίλικον Βάλεϊ συνοδεύεται από μια υπόσχεση υποστήριξης, που είναι πάρα πολύ σημαντικό πράγμα. Ο άνθρωπος είναι το κλειδί για την ανάπτυξη..

 

3. Για το συστημα της  Αμερικης που πιστευει και προωθει την ερευνα..

 

«...Το αμερικανικό όνειρο δεν πέθανε. O χώρος μας βρίσκεται σε φοβερή ανάπτυξη και αν δημιουργήσεις μια καινοτομία, αυτή κάνει τέτοια τεράστια διαφορά, που δεν την πιάνει η κρίση..»

 

4. Για την Ελλαδα..που αποστρεφεται την προοδο την επιτυχια την επιχειρηματικοτητα  την πραγματικη αναπτυξι..

 
«Χρειάζονται δομικές αλλαγές για να υποστηριχθούν οι καλές αποφάσεις .Σίγουρα υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν, όμως πιστεύω ότι δεν φτάνει μόνο ένας υπουργός. Χρειάζονται δομικές αλλαγές για να υποστηριχθούν οι καλές αποφάσεισ.. Εδώ ( στη Σιλικον Βαλει) υπάρχουν άνθρωποι με τεχνογνωσία στην ανάπτυξη επιχειρήσεων, στις πωλήσεις. Στην Ελλάδα είναι λίγο φαύλος κύκλος. Για να δημιουργηθούν εταιρείες δεν υπάρχουν έμπειρα στελέχη και πρέπει να προσελκύσεις ταλέντα απ΄ έξω»

5 Τεχνοκρατης αγνωστη λεξι για την οποια Ελλαδικη κυβερνησι..

 

 «Στα υπουργεία θα έπρεπε να υπάρχουν τεχνοκράτες και να ξέρουν τι σημαίνει η λέξη. Είναι εύκολο να τη λες, γιατί δεν κοστίζει τίποτε. Χρειάζονται άνθρωποι που να το έχουν δει και ζήσει, να ξέρουν τι σημαίνει, τι χρειάζεται για να αναπτυχθεί και πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες..»

                                      *******

Διαβαζοντας την συνεντευξι του επιτυχημενου διαπρεπους συμπατριωτου μας αναμικτα συναισθηματα γεννωνται..

 

Υπερηφανεια, ενθουσιασμος, αισιοδοξια,  θαυμασμος γι αυτόν τον ΕΛΛΗΝΑ που ξεφυγε από την χαβουζα της Ελλαδικης Αθλιοτητας.Της συναλλαγης του Κρατισμου της Μηδενικης ερευνας του εξευτελισμου των  θλιβερων  ΑΕΙ που εχουν μετατραπει σε σταλιγκραντ τσιγγαναρια..και  με υπερανθρωπη προσπαθειας φιλοτιμα Ελληνοπουλα αγωνιουν αγωνιζονται  να αποκτησουν μορφωσι..

 

Θλιψις  απελπισια λυπη μαρασμος γιατι η Ελλαδα με αυτό το μοναδικο δυναμικο καταφερε να γινη  η  Βαλκανο Ταλιμπανια το τελευταιο κομμουνιστικο παραμορφωμα, ελεω  ανεπαγγελτων ψοφοδεων πολιτικων που την ωδηγησαν μεσημαια τον λαικισμο και την συναλλαγη στο τελευταιο σκαλι της ολοκληρωτικης καταστροφης την μεταπολιτευσι..

 

Ιασων

Δεν υπάρχουν σχόλια: