Μέλος του συγκροτήματος Blues Trackers Το κοινό της περιφέρειας είναι πιο διψασμένο
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ
(Ο Πάνος Μπαντικούδης έχει γεννηθεί και μένει στην Λάρισα. Είναι μέλος του συγκροτήματος Blues Trackers όπου παίζει κιθάρα και τραγουδάει. Οι Blues Trackers δημιουργήθηκαν το ’96 και από τότε έχουν γίνει γνωστοί στο κοινό της Λάρισας και όχι μόνο, με τις εμφανίσεις τους και τις συνεργασίες τους με μεγάλα ξένα ονόματα. Πρόσφατα τους απολαύσαμε στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στη σελίδα www.bluestrackers.gr) Ποιοι είναι οι Blues Trackers, πώς ξεκίνησαν, τι εκπροσωπούν;
Είμαστε ένα συγκρότημα Λαρισαϊκό που αποτελείται από τους Τάσο Λυτρίδη και Πάνο Μπαντικούδη στις κιθάρες και φωνητικά, τον Σάκη Σμαρνάκη στο μπάσο και τον Θοδωρή Τριανταφύλλου στα τύμπανα. Το είδος που έχουμε επιλέξει να εκπροσωπούμε και να παίζουμε είναι rock, blues και κάποιες funk διασκευές. Κατά κάποιο τρόπο αυτό μας επέλεξε αφού αυτά ήταν τα ακούσματά μας, έτσι μεγαλώσαμε και είχαμε την τύχη να συναντηθούμε τέσσερα άτομα με απίστευτη χημεία ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε στον κόσμο να ακούσει αυτό που αγαπάμε. Έχετε κάνει συνεργασίες και με ονόματα του εξωτερικού. Μιλήστε μας γι’ αυτή την εμπειρία.
Έχουμε συνεργαστεί με ονόματα όπως ο θρυλικός Louisiana Red, η φοβερή ερμηνεύτρια Nellie Travis, έχουμε ανοίξει μια από τις μεγαλύτερες μπάντες της ροκ ιστορίας, τους Dr . Feelgood καθώς και με τον μπασίστα Glenn Hughes των θρυλικών Deep Purple. Με τέτοιες συνεργασίες έρχεσαι κοντά στο αυθεντικό και είναι κάτι που το επιζητούμε γιατί αυτοί οι άνθρωποι έχουν δημιουργήσει αυτό το αυθεντικό. Το να είσαι δίπλα τους είναι μια μοναδική εμπειρία και μας κάνει καλύτερους. Είναι σαν να παίζεις μπουζούκι και να έχεις συνεργαστεί με τον Βαμβακάρη! Πιστεύετε ότι η σημερινή Λάρισα σε σχέση με δέκα χρόνια πριν, διαφέρει όσον αφορά στις ευκαιρίες που δίνει στους ντόπιους μουσικούς να εξελιχτούν;
Σαφώς και τα πράγματα έχουν αλλάξει αλλά δε θεωρώ ότι κάποιος που θέλει να δώσει τη μουσική του εξαρτάται από συνθήκες και ευκαιρίες. Τώρα με την παγκοσμιοποίηση τα πράγματα είναι μεν πιο εύκολα καθώς ο καθένας μπορεί να ανεβάσει τη μουσική του στο διαδίκτυο, όμως η υπερπληθώρα δημιουργεί και κορεσμό και πρέπει να δουλέψεις περισσότερο για ν’ αναδειχτείς γιατί έχει ανεβεί ο πήχης. Παλιότερα ίσως δεν υπήρχαν πολλοί χώροι ή δεν ασχολούνταν πολύ οι χώροι με το Live και δεν υπήρχαν και πολλές μπάντες. Ανεξάρτητα από τις συνθήκες, αν το θέλεις, αν αγαπάς τη μουσική σου και θέλεις να την κάνεις γνωστή στον κόσμο με δουλειά και επιμονή μπορείς να το καταφέρεις. Πιστεύετε ότι υπάρχει διαφορά στο κοινό της περιφέρειας με το κοινό της πρωτεύουσας;
Η διαφορά της επαρχίας με το κοινό της Αθήνας συνίσταται στο ότι το κοινό της Αθήνας έχει πιο εκπαιδευμένο αυτί, είναι πιο δύσκολος κριτής, έχει δει και ακούσει περισσότερα από ό,τι ο κόσμος της επαρχίας και περιμένει από σένα να τον εκπλήξεις. Από την άλλη βέβαια είναι ένας λόγος να θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι, είναι ένα κίνητρο. Το κοινό της επαρχίας από την άλλη είναι πιο διψασμένο θα λέγαμε. Έχουμε πάει σε χωριά ή σε μικρές πόλεις όπως στην Κατερίνη, την Ξάνθη, την Ελασσόνα και οι άνθρωποι είναι ανοιχτοί στο να δούνε το διαφορετικό και να μάθουν και αυτό είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα για μας όταν παίζουμε σε τέτοιους χώρους. Πώς είδατε την ευρωπαϊκή γιορτή της μουσικής στην οποία συμμετείχατε; Ήταν σημαντική για τα τοπικά μουσικά πράγματα;
Τέτοιες εκδηλώσεις και φεστιβάλ σαφώς είναι ενθαρρυντικά για τους νέους μουσικούς αλλά και για την γενικότερη πολιτιστική ανάπτυξη. Εμείς σας Blues Trackers δεχτήκαμε να παίξουμε στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής αφιλοκερδώς και πάντα θα υποστηρίζουμε τέτοιες διοργανώσεις και μακάρι να υπάρξουν κι άλλοι φορείς που θα το κάνουν.
(Ο Πάνος Μπαντικούδης έχει γεννηθεί και μένει στην Λάρισα. Είναι μέλος του συγκροτήματος Blues Trackers όπου παίζει κιθάρα και τραγουδάει. Οι Blues Trackers δημιουργήθηκαν το ’96 και από τότε έχουν γίνει γνωστοί στο κοινό της Λάρισας και όχι μόνο, με τις εμφανίσεις τους και τις συνεργασίες τους με μεγάλα ξένα ονόματα. Πρόσφατα τους απολαύσαμε στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στη σελίδα www.bluestrackers.gr)
Είμαστε ένα συγκρότημα Λαρισαϊκό που αποτελείται από τους Τάσο Λυτρίδη και Πάνο Μπαντικούδη στις κιθάρες και φωνητικά, τον Σάκη Σμαρνάκη στο μπάσο και τον Θοδωρή Τριανταφύλλου στα τύμπανα. Το είδος που έχουμε επιλέξει να εκπροσωπούμε και να παίζουμε είναι rock, blues και κάποιες funk διασκευές. Κατά κάποιο τρόπο αυτό μας επέλεξε αφού αυτά ήταν τα ακούσματά μας, έτσι μεγαλώσαμε και είχαμε την τύχη να συναντηθούμε τέσσερα άτομα με απίστευτη χημεία ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε στον κόσμο να ακούσει αυτό που αγαπάμε.
Έχουμε συνεργαστεί με ονόματα όπως ο θρυλικός Louisiana Red, η φοβερή ερμηνεύτρια Nellie Travis, έχουμε ανοίξει μια από τις μεγαλύτερες μπάντες της ροκ ιστορίας, τους Dr . Feelgood καθώς και με τον μπασίστα Glenn Hughes των θρυλικών Deep Purple. Με τέτοιες συνεργασίες έρχεσαι κοντά στο αυθεντικό και είναι κάτι που το επιζητούμε γιατί αυτοί οι άνθρωποι έχουν δημιουργήσει αυτό το αυθεντικό. Το να είσαι δίπλα τους είναι μια μοναδική εμπειρία και μας κάνει καλύτερους. Είναι σαν να παίζεις μπουζούκι και να έχεις συνεργαστεί με τον Βαμβακάρη!
Σαφώς και τα πράγματα έχουν αλλάξει αλλά δε θεωρώ ότι κάποιος που θέλει να δώσει τη μουσική του εξαρτάται από συνθήκες και ευκαιρίες. Τώρα με την παγκοσμιοποίηση τα πράγματα είναι μεν πιο εύκολα καθώς ο καθένας μπορεί να ανεβάσει τη μουσική του στο διαδίκτυο, όμως η υπερπληθώρα δημιουργεί και κορεσμό και πρέπει να δουλέψεις περισσότερο για ν’ αναδειχτείς γιατί έχει ανεβεί ο πήχης. Παλιότερα ίσως δεν υπήρχαν πολλοί χώροι ή δεν ασχολούνταν πολύ οι χώροι με το Live και δεν υπήρχαν και πολλές μπάντες. Ανεξάρτητα από τις συνθήκες, αν το θέλεις, αν αγαπάς τη μουσική σου και θέλεις να την κάνεις γνωστή στον κόσμο με δουλειά και επιμονή μπορείς να το καταφέρεις.
Η διαφορά της επαρχίας με το κοινό της Αθήνας συνίσταται στο ότι το κοινό της Αθήνας έχει πιο εκπαιδευμένο αυτί, είναι πιο δύσκολος κριτής, έχει δει και ακούσει περισσότερα από ό,τι ο κόσμος της επαρχίας και περιμένει από σένα να τον εκπλήξεις. Από την άλλη βέβαια είναι ένας λόγος να θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι, είναι ένα κίνητρο. Το κοινό της επαρχίας από την άλλη είναι πιο διψασμένο θα λέγαμε. Έχουμε πάει σε χωριά ή σε μικρές πόλεις όπως στην Κατερίνη, την Ξάνθη, την Ελασσόνα και οι άνθρωποι είναι ανοιχτοί στο να δούνε το διαφορετικό και να μάθουν και αυτό είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα για μας όταν παίζουμε σε τέτοιους χώρους.
Τέτοιες εκδηλώσεις και φεστιβάλ σαφώς είναι ενθαρρυντικά για τους νέους μουσικούς αλλά και για την γενικότερη πολιτιστική ανάπτυξη. Εμείς σας Blues Trackers δεχτήκαμε να παίξουμε στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής αφιλοκερδώς και πάντα θα υποστηρίζουμε τέτοιες διοργανώσεις και μακάρι να υπάρξουν κι άλλοι φορείς που θα το κάνουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου