Σελίδες

Σάββατο

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΟΥΖΟΓΛΟΥ: Ο μυστηριώδης ομογενής πίσω από τo deal του "Πεντελικόν"


Από το Καράκας στο... Κεφαλάρι


Οταν οι τουρίστες που είχαν καταλύσει στο ιστορικό ξενοδοχείο «Πεντελικόν» στο Κεφαλάρι άκουγαν ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τα δωμάτιά τους και να βρουν άλλη στέγη, δεν πίστευαν στ' αυτιά τους.


Το μέλλον του «Πεντελικόν» βρίσκεται πλέον στα χέρια της οικογένειας Δουζόγλου και πολλοί είναι αυτοί που ελπίζουν ότι θα λάμψει ξανά...

Το ίδιο και οι 120 εργαζόμενοι οι οποίοι, αν και γνώριζαν τα οικονομικά προβλήματα που βάρυναν την επιχείρηση, δεν περίμεναν ότι θα μπει ξαφνικό λουκέτο σε ένα ξενοδοχείο που λειτουργεί επί 88 χρόνια.

Πλέον, οι ελπίδες όλων για να «λάμψει» ξανά το κόσμημα της Κηφισιάς στρέφονται σε έναν «λευκό ιπ- πότη» που έρχεται από τη? Βενεζουέλα. Η οικογένεια Δουζόγλου -ομογενείς που πέτυχαν στη ζωή τους χάρη στο επιχειρηματικό δαιμόνιο που κρύβουν οι Ελληνες σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκονται- εμφανίστηκε διατεθειμένη να αναλάβει την ξενοδοχειακή επιχείρηση αφού προηγουμένως η Alpha Bank είχε προχωρήσει στις 22 Απριλίου σε πλειστηριασμό με τίμημα 23 εκατ. ευρώ, αν και οι φήμες έλεγαν ότι η πραγματική τιμή του θα μπορούσε να είναι διπλάσια.

Αν θα ήθελε κάποιος να αναζητήσει πληροφορίες για την οικογένεια Δουζόγλου πέφτει σε... τείχος. Ενα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τους ομογενείς που διαπρέπουν επιχειρηματικά σε μια χώρα η οποία κυριαρχείται από τον τσαβισμό και σε μια κλειστή αγορά η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και σίγουρα δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για επιχειρηματική δράση, ιδίως από ξένους. Ακόμα και στον Τύπο της Βενεζουέλας δεν υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα για τους Δουζόγλου. Ενα από τα ρεπορτάζ όπου εντοπίζεται το όνομά τους, αφορά έναν γάμος το 2009 του Διογένη Δουζόγλου με την δικηγόρο Ζορζέτ Κορονάδο Βαγκόγκνι που «πραγματοποιήθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια» στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου στη Φλόριντα της Βενεζουέλας παρουσία και του Θεόδωρου Δουζόγλου.



Επίσης, ο Τύπος της χώρας είχε και αφιερώματα στον πατριάρχη της οικογένειας Διογένη Δουζόγλου-Αντωνιάδη, όταν πέθανε το 2005. Τέλος, η Νταϊάνα Κριστίνα Δουζόγλου, αδελφή του νεότερου Διογένη, που σπούδασε και έζησε ένα διάστημα στη Βοστόνη, έχει το δικό της μπλογκ -πολιτικού περιεχομένου- το οποίο και αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση, συχνά με «πύρινα» άρθρα. Ωστόσο, η μυστηριώδης αυτή οικογένεια των επιχειρηματιών, η οποία σημειωτέον δεν έχει κάνει ποτέ ενεργή την παρουσία της στην ελληνική αγορά, φαίνεται ότι τα κατάφερε και τώρα εμφανίζεται έτοιμη να επεκταθεί.

Πάντως, πριν από μια 15ετία, το 2001, είχε προκαλέσει έκπληξη το γεγονός ότι στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην οδό Μιχαλακοπούλου, ξεκίνησε η ανέγερση ενός αγάλματος. Ηταν η προτομή του Φρανσίσκο ντε Μιράντα (1750 -1816) ο οποίος αγωνίστηκε για την ανεξαρτησία της Βενεζουέλας από το ισπανικό στέμμα.



Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι χορηγοί ήταν Ελληνες, και μάλιστα οι αδερφοί Δουζόγλου, μαζί με την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας. Οι παντελώς άγνωστοι στην Ελλάδα, αλλά ιδιαίτερα γνωστοί επιχειρηματίες στη Βενεζουέλα, αδελφοί Δουζόγλου δραστηριοποιούνται στη Νότια Αμερική με εταιρείες στον χώρο του εμπορίου ενώ έχουν κάνει ανοίγματα και στον ξενοδοχειακό κλάδο. Η καταγωγή τους είναι από τη Ρουμανία καθώς εκεί γεννήθηκαν αλλά η οικογένεια μετανάστευσε πριν από 50 και πλέον χρόνια στη Βενεζουέλα όπου και πρόκοψε.

Στο Καράκας βρίσκεται η εταιρεία Indian Especieras Company Limited, η οποία σύμφωνα με τις λιγοστές πληροφορίες που δίνονται σε ιστοσελίδες από τη Βενεζουέλα, ιδρύθηκε το 1955 από τον Διογένη Δουζόγλου-Αντωνιάδη με κύριο στόχο την κατασκευή και συσκευασία ειδών όπως σάλτσες και τσάι, καθώς και την αγορά και την πώληση των άλλων εγχώριων και εισαγόμενων αγαθών. Πριν από μια δεκαετία, ο «πατριάρχης» της οικογένειας μοίρασε τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων στα παιδιά του.

Ακούραστος

Ο Διογένης Δουζόγλου με τη δικηγόρο Ζορζέτ Κορονάδο Βαγκόγκνι. Ο γάμος τους πραγματοποιήθηκε στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου στη Φλόριντα της Βενεζουέλας.


Ο Διογένης Δουζόγλου-Αντωνιάδης υπήρξε δραστήριο μέλος της ελληνικής κοινότητας, ιδρυτής της Ορθόδοξης Κοινότητας της Βενεζουέλας, ακούραστος σε ό,τι αφορούσε τη διατήρηση του ελληνικού στοιχείου μεταξύ των ομογενών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια σκεφτόταν τον τελευταίο καιρό να διευρύνει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και στην Ελλάδα, με το «Πεντελικόν» να φαντάζει ως ιδανική ευκαιρία. Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βενεζουέλα οδηγούν τους επιτυχημένους ομογενείς με την ισχυρή κεφαλαιακή βάση να επενδύσουν στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Ωστόσο, η αχλύς του μυστηρίου που κρύβει η κίνηση της οικογένειας Δουζόγλου να μπει στην ελληνική αγορά θα φουντώνει μέχρις ότου φανερωθούν οι πραγματικές προθέσεις τους για το «Πεντελικόν». Εχουν σκοπό να ανοίξουν ξανά το ξενοδοχείο; Ποια είναι η κεφαλαιακή τους δυνατότητα και ποια η πείρα που έχουν από ξενοδοχειακές επιχειρήσεις; Θα λειτουργήσει με την ονομασία «Πεντελικόν»; Αγόρασαν τόσο το ακίνητο όσο και την επωνυμία; Και γιατί οδηγήθηκαν στο ξαφνικό λουκέτο προκαλώντας ζημιά στο όνομα της επιχείρησης; Είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που θα πρέπει σύντομα να απαντηθούν.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ
Η ανακαίνιση-εξπρές και οι επαφές με τους 120 εργαζομένους

Το ξενοδοχείο-κόσμημα με ιστορία 88 ετών, παρά τα οικονομικά προβλήματα των τελευταίων ετών, παραμένει ένα εντυπωσιακό κτίριο το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν προδίδει την κατάσταση που επικρατούσε. Η πλήρης ανακαίνιση που είχε γίνει από το 2002 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με μια επένδυση άνω των 17 εκατ. ευρώ, είχε καταστήσει το «Πεντελικόν» συνώνυμο της πολυτέλειας και της αριστοκρατίας.

Τίποτε δεν προμήνυε τα όσα θα συνέβαιναν τα επόμενα χρόνια όταν και η οικονομική κρίση θα έπληττε τον ιδιοκτήτη Χ. Βάρδη, ομογενή από την Αυστραλία, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα και ανέλαβε να αναστήσει το ξενοδοχείο. Τα τελευταία πέντε χρόνια η ιδιοκτήτρια εταιρεία έκανε αγωνιώδεις προσπάθειες να κρατήσει ζωντανή την επιχείρηση, ωστόσο, τα χρέη «γονάτισαν» το ξενοδοχειακό συγκρότημα με τα 4 νεοκλασικά κτίσματα, μέσα στον κατάφυτο κήπο των 3.500 τ.μ. Οι Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Βάρδη βρήκαν τον δρόμο για το άρθρο 99 και έκτοτε ξεκίνησε η μεγάλη περιπέτεια.

Και ενώ οι εργαζόμενοι αλλά και όσοι ασχολούνται με τον ξενοδοχειακό κλάδο περίμεναν μέχρι τη Δευτέρα την «ανάσταση» του ξενοδοχείου, μετά την εξεύρεση νέου ιδιοκτήτη, ήρθε το ξαφνικό λουκέτο και η εκδίωξη των τουριστών, ένα γεγονός που αποτελεί «μαύρη σελίδα» στην υπέρλαμπρη ιστορία του «Πεντελικόν».

Η πλευρά Βάρδη υποστηρίζει ότι είχε έρθει σε συνεννόηση με τον νέο ιδιοκτήτη για την απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησεις, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία μετάβασης. Αφήνει, όμως, να εννοηθεί ότι υπήρξε? ασυμφωνία χαρακτήρων και ότι το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει σε άλλο χώρο, εκτός της Κηφισιάς και του νεοκλασικού κτιρίου.

Φήμες που κυκλοφορούν στην αγορά λένε ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ του Χ. Βάρδη και του νέου ιδιοκτήτη Θ. Δουζόγλου για να μην κλείσει το ξενοδοχείο ούτε λεπτό και να συνεχίσει να λειτουργεί με το ίδιο μάνατζμεντ, ωστόσο, η πλευρά του ομογενούς φέρεται να άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να κάνει «έξωση» στον παλαιό ιδιοκτήτη. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πώληση αφορά μόνο το ακίνητο που φιλοξενεί το ξενοδοχείο, ενώ η επιχείρηση και το brand «Πεντελικόν» εξακολουθούν να ανήκουν στους παλαιούς μετόχους.

«Ετοιμο σε έναν μήνα»

Σε κάθε περίπτωση, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δουζόγλου θα προχωρήσει σε εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου και διαμόρφωσης των 7 στρεμμάτων του οικοπέδου και σε ένα ευρύ πρόγραμμα προβολής της επιχείρησης προκειμένου να κερδίσει νέους πελάτες. Η πλευρά του νέου ιδιοκτήτη ήρθε σε επαφή και με τους 120 εργαζομένους διαβεβαιώνοντας ότι το πολύ σε έναν μήνα θα ανοίξουν ξανά οι πύλες του «Πεντελικόν». Ωστόσο, δεν υπάρχει καμιά διαβεβαίωση για την καταβολή αποζημιώσεων ή την πληρωμή των δεδουλευμένων που για αρκετούς φτάνουν τους 10 μήνες.

Οι τίτλοι τέλους γράφτηκαν μετά από 21 χρόνια απόλυτης πολυτέλειας στα χέρια του ομογενούς επιχειρηματία από την Αυστραλία, Χαράλαμπου Βάρδη. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι το «Πεντελικόν» θα υποδεχθεί από το 2016 ξανά τους πελάτες του, παρότι τα οικονομικά βάρη είναι πολλά.










Ποιός είναι ο Χαράλαμπος Βάρδης, του υπερ-χλιδάτου ξενοδοχείου «Πεντελικόν», που βρέθηκε με χειροπέδες για χρέη




Ποιός είναι ο Χαράλαμπος Βάρδης, του υπερ-χλιδάτου ξενοδοχείου «Πεντελικόν», που βρέθηκε με χειροπέδες για χρέη [εικόνες]



Ο Χαράλαμπος Βάρδης είναι ομογενής από το Σίδνεϊ Αυστραλίας, όπου είχε αλυσίδα με εστιατόρια. Κέρδισε πολλά και όνειρό του ήταν να επιστρέψει στην Ελλάδα, όπως και έκανε στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Στόχος του ήταν να μπει στην αγορά των πλούσιων και ισχυρών οικογενειών των βορείων προαστίων.
Χειροπέδες του πέρασε χθες η Αστυνομία στον ιδιοκτήτη του γνωστού ξενοδοχείου «Πεντελικόν» για χρέη προς το ΙΚΑ. Ο επιχειρηματίας συνελήφθη στην Κηφισιά και κατηγορείται για μη καταβολή εισφορών στο ΙΚΑ ύψους 259.916,8 ευρώ.
Πώς πήρε το ιστορικό ξενοδοχείο Πεντελικόν
Το 1984 το ιστορικό ξενοδοχείο Πεντελικόν έγινε δικό του και ο Χαράλαμπος Βάρδης άρχισε να γράφει το δεύτερο μέρος της ιστορίας του. Το πρώτο μέρος είχε γραφτεί τη δεκαετία του 1930. Η οικοδόμηση του ξενοδοχείου άρχισε το 1924 και εγκαινιάστηκε τρία χρόνια αργότερα. Η τελετή εγκαινίων έγινε το 1927 και η πολυτέλειά του το καθιέρωσε ως ξενοδοχείο των υψηλών φιλοξενουμένων.
Ανάμεσά τους συγκαταλέγονταν κορυφαίοι πολιτικοί όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά και πολλοί διανοούμενοι για τους οποίους αποτελούσε καθημερινό σημείο συνάντησης.
Ξενοδοχείο Πεντελικόν
Το Πεντελικόν βρίσκεται στην αγκαλιά μιας κατάφυτης έκτασης 11 στρεμμάτων στο μαγευτικό Κεφαλάρι της Κηφισιάς. Μέσα στο μοναδικό αυτό φυσικό περιβάλλον, το Πεντελικόν προβάλλει με τη συναρπαστική νεοκλασική αρχιτεκτονική του, συνδυάζοντας την ομορφιά, την πολυτέλεια και τη χαλάρωση με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.
Γράφει η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου:
«Tο 1984 το Πεντελικόν περνά στην ιδιοκτησία της οικογένειας Βάρδη, ομογενούς από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, που αναλαμβάνει με σεβασμό και μεράκι να τιμήσει την ιστορία του ξενοδοχείου, να διαφυλάξει την κλασική του αξία, αναπτύσσοντας παράλληλα και διακριτικά τις πιο σύγχρονες ανέσεις για τους έμπειρους επισκέπτες του.
Από το 1927 έως και σήμερα, το Πεντελικόν έχει φιλοξενήσει διάσημους καλλιτέχνες, επιφανείς δημοσιογράφους, διακεκριμένα ονόματα της τέχνης και της πολιτικής, εστεμμένους βασιλείς, καθώς και άλλους απαιτητικούς ταξιδιώτες.
Το ξενοδοχειακό συγκρότημα με τα 4 νεοκλασικά κτίσματα, μέσα στον κατάφυτο κήπο των 3.500 τ.μ., προσφέρει ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών και παροχών, που ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες κάθε φιλοξενουμένου, είτε για χαλάρωση και ψυχαγωγία είτε για επαγγελματικούς σκοπούς. Ο συνδυασμός των αναβαθμισμένων υπηρεσιών, της πλούσιας επιλογής παροχών και της μοναδικής τοποθεσίας υπερβαίνει τις προσδοκίες των επισκεπτών.
To Πεντελικόν βρίσκεται στην καρδιά του επιχειρησιακού κόσμου, της επώνυμης πολυτέλειας και της αθηναϊκής νυκτερινής ζωής, τοποθεσία ιδανική για να απολαύσει κανείς τη σύγχρονη πόλη και την πολιτιστική της κληρονομιά, εκδρομές και αξιοθέατα, κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους, ατμοσφαιρικά τοπία, καθώς και επώνυμες αγορές στο εξαιρετικό εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς.

Επαύλεις και πύργοι
Στην Κηφισιά, με τις πολυτελείς επαύλεις και τους επιβλητικούς πύργους, την πιο αριστοκρατική περιοχή εξοχικών κατοικιών, ξεκίνησε το 1924 η οικοδόμηση του Πεντελικόν.
Η αίσθηση που προκάλεσαν τα εγκαίνιά του το 1927 και η πολυτέλειά του, το καθιέρωσαν ως ξενοδοχείο υψηλών φιλοξενούμενων που ανάμεσά τους συγκαταλέγονταν κορυφαίοι πολιτικοί, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος αλλά και πολλοί διανοούμενοι για τους οποίους αποτελούσε καθημερινό σημείο συνάντησης.
Το 1984 αναγεννήθηκε εκ θεμελίων. Διατηρώντας την ιστορική του μεγαλοπρέπεια και τα σημαντικά αρχιτεκτονικά του στοιχεία, μεταμορφώθηκε σε υποδειγματικό ξενοδοχείο 5 αστέρων.
Το Πεντελικόν στη νέα του πορεία, μέσω του κλασσικού ιστορικού του προφίλ, παρουσιάζεται σύγχρονο και ανανεωμένο, εξακολουθώντας να αποτελεί σημείο αναφοράς κύρους και ποιότητας.
Τι είναι το Κτήμα Πεντελικόν
Μαζί με το ξενοδοχείο η εταιρεία κατέχει και το Κτήμα Πεντελικόν σε καταπράσινη έκταση 32 στρεμμάτων στην Βαρυμπόμπη, όπου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, συνέδρια και γάμοι.
Η ιστοσελίδα γράφει:
«To Κτήμα μπορεί να φιλοξενήσει κάθε είδους κοινωνική και επαγγελματική εκδήλωση όπως γάμους, βαφτίσεις , cocktail parties ή επαγγελματικές συναντήσεις, πάντα με τον πλέον εντυπωσιακό και καλόγουστο τρόπο.
Σε κάθε περίσταση, το Κτήμα Πεντελικόν είναι η απόλυτη επιλογή διότι διαπνέεται από τις αξίες και την ανώτερη αισθητική που αντιπροσωπεύει το όνομα Πεντελικόν.

Εκτός από τις δύο πολυτελείς αίθουσες, τους απέραντους κήπους και το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, το Κτήμα διαθέτει άνετο parking και δύο πολυτελείς σουίτες για ξεχωριστές στιγμές».
Το 2009 αρχίζει η πτώση
Παρά την «αίγλη» που χαρακτήριζε το ξενοδοχείο και τους επισκέπτες του, το «Πεντελικόν» από το 2009 άρχισε να βαδίζει στο δρόμο της πτώσης. Περικοπές σε μισθούς των εργαζομένων, χρέη, ανεξόφλητες επιταγές, μείωση των κρατήσεων από σταθερούς μάλιστα πελάτες με φόντο την οικονομική κρίση ήταν το σκηνικό της κατάστασης που επικρατούσε στο ξενοδοχείο.
Μάλιστα, ο κ. Βάρδης είχε καταθέσει αίτηση εξόδου από τις διατάξεις του άρθρου 99 για την εταιρεία «Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις ΒΑΡΔΗΣ Α.Ε.», τον Ιούλιο του 2010. Οι υποχρεώσεις απέναντι στην τράπεζα η οποία είχε υποθηκεύσεις και προσημειώσεις επί των ακινήτων της εταιρείας εξυπηρετούνταν κανονικά για αυτό ζητήθηκε και η έξοδος από το άρθρο 99.
Οι Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Βάρδης Α.Ε. το 2010 είχαν υποχρεώσεις ύψους 26 εκατ. ευρώ προς την Alpha Bank, για τις οποίες έχουν υποθηκευθεί ακίνητα του ομίλου και πρόσθετα δάνεια που απαιτήθηκαν, για να δημιουργηθούν τα τρία εστιατόρια που λειτουργεί στη μαρίνα Φλοίσβου. Στην «Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις ΒΑΡΔΗΣ Α.Ε.» πέραν του ξενοδοχείου ανήκει και το Κτήμα Πεντελικόν στη Βαρυμπόμπη. Άλλες δραστηριότητες του Ομίλου Βάρδη όπως η αλυσίδα Eric Kayser δεν εντάσσονται στην εν λόγω εταιρεία.
Είναι η δεύτερη φορά που συλλαμβάνεται
Τον Φεβρουάριο του 2012, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου-θρύλου είχε πιαστεί στα δίχτυα της Οικονομικής Αστυνομίας για μη απόδοση φόρων προς το Δημόσιο. Τη σύλληψη είχαν πραγματοποιήσει οι αστυνομικοί του τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης στην Κηφισιά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των ειδικών αξιωματικών, το ύψος της οφειλής του 68χρονου από μη απόδοση ΦΠΑ, για τη φορολογική περίοδο από 01-01-2011 έως 30-04-2011, έφτανε τα 85.457,12 ευρώ, ενώ κατά τη φορολογική περίοδο από 01-03-2011 έως 30-04-2011, ο επιχειρηματίας φαίνεται πως δεν είχε αποδώσει Φ.Ε.Ε. ύψους 1.995,24 ευρώ.
Βίντεο με βιοπραγίες
Το 2012 έκανε το γύρο του διαδικτύου ένα βίντεο που έδειχνε τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Πεντελικόν Χαράλαμπο Βάρδη να επιτίθεται τουλάχιστον τρεις φορές σε εργαζόμενους που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους.
Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή 21/10/2012, κατά την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του ξενοδοχείου οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 8/2 - μαζί με το συνδικάτο Επισιτισμού – Ξενοδοχοϋπαλλήλων και την Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς.
Η πολιτική και επιχειρηματική ιστορία του «Πεντελικόν»
Το «Πεντελικόν» ήταν πάντα ο χώρος συνάντησης των «μεγάλων» οικογενειών της Αθήνας. Tο 1984 το ιστορικό ξενοδοχείο Πεντελικόν ήρθε στην ιδιοκτησία του κ. Βάρδη, ο οποίος όταν απέκτησε το ξενοδοχείο, το έκανε συνώνυμο της πολυτελείας. Το «Πεντελικόν» έγινε γνωστό σε όλη την Ελλάδα -πέρα από την κοινωνία των βορείων προαστίων- το 1990.
Το Νοέμβριο η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ συνεδρίασε στο «Πεντελικόν» για να εκλέξει τον πρώτο γραμματέα του κόμματος. Τότε η Μελίνα Μερκούρη, οι Θόδωρος Πάγκαλος, Κώστας Λαλιώτης και Κώστας Σημίτης προόριζαν για την θέση τον Παρασκευά Αυγερινό και βρίσκονταν σε σύγκρουση με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ σε δραματικούς τόνους είχε δηλώσει από το ξενοδοχείο: «Βρέθηκα ενώπιον ενός ωμού εκβιασμού και αν χρειαστεί θα δώσω τα στοιχεία. Η πρότασή μου για τη θέση του Γραμματέα είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος».
Το «Πεντελικόν» ωστόσο εκτός από σημείο συνάντησης πολιτικών ήταν και «καταφύγιο» παραγόντων του ποδοσφαίρου. Στο «Πεντελικόν» έφερε το 2002 ο τότε πρόεδρος της ΑΕΚ, Μάκης Ψωμιάδης τον Μπάγεβιτς και οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας έκαναν πορεία έξω από το ξενοδοχείο.
Υπήρξε δε τόπος μυστικών συναντήσεων παραγόντων ΕΠΟ και ΕΠΑΕ. Στο Πεντελικόν αποφασίστηκε μάλιστα η σύσταση της Super Λίγκα επί προεδρίας του κ. Λυκουρέζου. Στο ίδιο ξενοδοχείο η οικογένεια Βαρδινογιάννη είχε συζητήσεις με παίκτες αλλά και με τους αδελφούς Γιαννακόπουλου για τον Παναθηναϊκό.
Επίσης στις αρχές 2008 ο Ανδρέας Βγενόπουλος έδωσε την πρώτη συνέντευξη Τύπου της Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης στο ιστορικό ξενοδοχείο, όπου εξέφρασε την πρόθεση να αποκτήσει τα ηνία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την οικογένεια Βαρδινογιάννη.
Τέλος, στο «Πεντελικόν» το Νοέμβριο του 2009 έγινε και το δείπνο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τα στελέχη της Goldman Sachs.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου