Σελίδες

Πέμπτη

Τι φοβούνται οι δικαστές και δεν… πράττουν αυτά που για όλους τους Έλληνες, μοιάζουν ως απολύτως αυτονόητα;



Οι εισαγγελείς το ζητούν, όμως κανείς δεν καλεί τον Βενιζέλο στο ειδικό δικαστήριο να καταθέσει για τη λίστα Λαγκάρντ. Οι εισαγγελείς το ζητούν, όμως κανείς δεν καλεί τον Σημίτη, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Πάγκαλο, τη Βάσω Παπανδρέου, τον Γιάννο Παπαντωνίου να καταθέσουν ως μέλη του ΚΥΣΕΑ για τις υποθέσεις των μιζών στα εξοπλιστικά.
Όταν οι Μπολσεβικοι  του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβαν την εξουσία, ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαροι: Καμία ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής. Σε όλους τους τόνους τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και τα υπόλοιπα στελέχη διεμήνυσαν ότι υπάρχει πλέον η πολυπόθητη πολιτική βούληση να έρθουν όλα στο φως και να «πληρώσουν» όλοι όσοι πλήγωσαν την πατρίδα και όλοι όσοι καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα. Να μάθει ο λαός την αλήθεια για υποθέσεις που συγκλόνισαν το δημόσιο βίο.
Και ενώ ολη η Ελλαδα βοα  για να μπει το τέλος στο σκοτεινό παρελθόν της διαπλοκής και της διαφθοράς σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας ζωής, αίφνης διαπιστώνουμε μια δυστοκία της 3ης εξουσίας, της δικαστικής, ώστε να επιτελέσει το έργο της και να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο.
Μερικά από τα καυτά ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσουν με το χέρι στην καρδιά οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης είναι τα ακόλουθα:
-Για ποιο λόγο δεν κλήθηκε από το ειδικό δικαστήριο να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει ή όσα… δεν γνωρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τη λίστα Λαγκάρντ και την αλλοίωσή της ενόσω ήταν αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ;
-Γιατί κανείς, εδώ και δύο χρόνια, δεν κατέσχεσε τους υπολογιστές των γραμματέων του Βενιζέλου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου;
-Γιατί το ειδικό δικαστήριο επίσης απέρριψε το αίτημα του εισαγγελέα, να κατασχεθούν δηλαδή, έστω και τώρα, κατόπιν εορτής οι υπολογιστές;
Στην άλλη υπόθεση που αφορά τη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και την εμπλοκή του στις μίζες των εξοπλιστικών:
-Γιατί η Δικαιοσύνη δεν καλεί – έστω ως μάρτυρες – τα υπόλοιπα μέλη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας;
- Γιατί επιφυλάχθηκε το δικαστήριο να απαντήσει αν θα κάνει δεκτό το αίτημα του εισαγγελέα για την κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ;
Είναι κάτι που ζητούσε επιμόνως ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ενώ ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βοά πώς είναι αδύνατον από ένα υπουργικό συμβούλιο να έβαζαν όλοι τις υπογραφές τους για τους εξοπλισμούς και εκτός του Άκη οι υπόλοιποι να μην γνώριζαν τίποτα.
Θέλουν δηλαδή κάποιοι να μας πείσουν ότι οι κύριοι: Κώστας Σημίτης, Θεόδωρος Πάγκαλος, Βάσω Παπανδρέου, Γιώργος Παπανδρέου και Γιάννος Παπαντωνίου που αποτελούσαν το ΚΥΣΕΑ, υπέγραφαν συμβάσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να ξέρουν τι υπογράφουν; Ας το κάνουν στο δικαστήριο, ας κληθούν και ας δώσουν –επιτέλους- εξηγήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που πρέπει να τους τεθούν.
Τα επιχειρήματα αυτά, πάντως, είναι τουλάχιστον αστεία όταν είναι γνωστό σε όλους πως στο δημόσιο ακόμα και για αγορά μολυβιών, τα τιμολόγια «περνούν» από δεκάδες γραφεία και υπευθύνους για υπογραφές και σφραγίδες.
Το μείζον ερώτημα είναι τι ακριβώς φοβούνται οι δικαστές και δεν… πράττουν αυτά που για όλους τους Έλληνες μοιάζουν ως απολύτως αυτονόητα.
Ο τόπος δεν μπορεί να πορευτεί στο μέλλον με «σκιές» και «φαντάσματα» διαπλοκής.
Δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί η γενικευμένη αίσθηση που υπάρχει, όπως την διατύπωσαν διάφοροι πολιτικάντηδες, ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε».
Αυτό το παραμυθάκι πρέπει να τελειώνει…
Δεν τα φάγαμε μαζί και όσοι τα έφαγαν πρέπει –επιτέλους- να λογοδοτήσουν στην ελληνική δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.


Eισαγγελέας: Κλήτευση Σημίτη, Βενιζέλου, Παπαντωνίου και Βάσως Παπανδρέου στη δίκη Τσοχατζόπουλου

 

Και ο Άκης και ο Βαγγελάκης (δις) και ο Γιαννάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου