Πέμπτη

Ένα ανθρωπιστικό έγκλημα διάρκειας ίσης με την Μεταπολίτευση

NTERTILIS-630x472

Χτές έγραφα μία προσωπική άποψη για τον Νίκο Ντερτιλή, για τον τρόπο με τον οποίο εγώ τον αντιλήφθηκα όσο τον γνώρισα και αυτά που αποκόμισα από την προσωπικότητά του. Έκανα μία μικρή παρένθεση, αναφερόμενος στις συνθήκες υπό τις οποίες είχε αποφασιστεί και συνεχιζόταν η κράτησή του, όμως σαφώς δεν ήταν αρκετή αυτή.
Δεν ήταν αρκετή για να περιγράψει ένα από τα μεγαλύτερα “ανθρωπιστικά εγκλήματα” της Δημοκρατίας. Την επί 39 συναπτά έτη κράτηση ενός ανθρώπου εντός του Κορυδαλλού.
“Όταν λέμε ισόβια, εννοούμε ισόβια”
Η παραπάνω φράση ειπώθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή (τον θείο του πρόσφατου πρωθυπουργού” κατά την απόφαση της μετατροπής της θανατικής ποινής των πρωταιτίων της στρατιωτικής δικτατορίας, σε ισόβια κάθειρξη. Ισόβια κάθειρξη είναι μια από τις μεγαλύτερες ποινές για σοβαρά ποινικά αδικήματα. Ο όρος ισόβια (ίσος+βίος) σημαίνει ότι είναι ίση με τον βίο, το χρονικό διάστημα ζωής του ανθρώπου.
Στο ελληνικό ποινικό δίκαιο είναι πλέον η υψηλότερη μεμονωμένη ποινή που μπορεί να επιβληθεί, μετά την κατάργηση της θανατικής ποινής. Σύμφωνα με το άρθρο 105 του ελληνικού Ποινικού Κώδικα, καταδικασμένοι σε ισόβια κάθειρξη μπορούν να αποφυλακιστούν αν έχουν εκτίσει τουλάχιστον είκοσι έτη της ποινής τους.
Και ο άνθρωπος αυτός, που ρίσκαρε πολλές φορές την ζωή του για την υπεράσπιση της πατρίδας, ξεκινώντας από την εποχή της γερμανικής κατοχής, συνεχίζοντας στον εμφύλιο και φτάνοντας μέχρι την Κορέα για να τιμήσει το εθνόσημο που βρισκόταν στην στολή την οποία φορούσε, δεν εξέτισε μόνον 20 έτη ποινής, αλλά τα διπλάσια.
Μόνον αυτό; Όχι, δεν ήταν μόνον αυτό. Το “ανθρωπιστικό” πολίτευμα της δημοκρατικής “Μεταπολίτευσης” φρόντισε με κάθε τρόπο να δείξει τον τρόπο με τον οποίο εκδικείται οποιονδήποτε τον αμφισβητεί.  Δεν τον φυλάκισε μόνο, κυριολεκτικά προσπάθησε να τον “εξαφανίσει”. Του αφαίρεσε τους βαθμούς του, του ... έκοψε την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φυσικά την σύνταξη που δικαιούταν, ενώ θυμάμαι πώς γελώντας μου έλεγε ότι του κατέσχεσαν ένα εξοχικό σπίτι που είχε καταφέρει να φτιάξει. Θυμάμαι μάλιστα κάποια στιγμή που είχε αναγκαστεί να αλλάξει μάρκα τσιγάρα επειδή αυτά που κάπνιζε ήταν πια πολύ ακριβά και δεν ήθελε να ... χαλάσει το ποσό που είχε μαζέψει για την κηδεία του, προκειμένου να μην... επιβαρύνει την οικογένειά του.
Για να μην αναφερθώ στα πόσα τράβηξε η οικογένειά του, ανάμεσα στους οποίους και ο πρόσφατα εκλιπών γιός του που κυριολεκτικά πάλευε με νύχια και με δόντια για να μπορέσει να επιβιώσει στο ναυτικό, την εποχή που η καραμανλική διοίκηση και η αριστερή κουλτούρα προσπαθούσαν να “δολοφονήσουν” κάθε τι που δεν έμπαινε σε κάτι από τα δύο μαντριά.
Και αυτή η κατάσταση συνεχίστηκε για 39  ολόκληρα χρόνια, και επί υπουργίας 43 διαφορετικών υπουργών Δικαιοσύνης.
Η “ανθρωπιστική” Δημοκρατία, προσπάθησε με κάθε τρόπο να λιώσει τον άνθρωπο Ντερτιλή, προκειμένου να καταφέρει να κάνει τον “στρατιώτη” Ντερτιλή να υποχωρήσει από την πάγια θέση τιμής και αξιοπρέπειας που είχε υιοθετήσει.
Αξίζει εδώ να πούμε ότι ο “παγκόσμιος ήρωας” Νέλσον Μαντέλα, σύμβολο του αγώνα των μαύρων κατά των λευκών Αφρικανών, πέρασε 27 χρόνια στις φυλακές του κακού και απάνθρωπου απαρτχάιντ, μέχρι να αφεθεί ελεύθερος. Πραγματικά δεν γνωρίζω εάν στην μεταπολεμική Ευρώπη υπήρξε περίπτωση ανθρώπου που να πέρασε μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην φυλακή, από τον Ντερτιλή.
Το πλέον αστείο όλων είναι οι δικαιολογίες που ακούσαμε τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να ... εξηγηθεί η παραμονή ενός ανθρώπου επί 39 έτη στην φυλακή. Ότι δεν υπέγραφε ο Ντερτιλής, ότι απαιτούσε να του ζητήσουν “συγγνώμη” και ούτω καθ' εξής. Φυσικά και τα έκανε όλα αυτά και με δεδομένη την ποιότητα του ατόμου, την οποία σαφώς δεν μπορούν να καταλάβουν ούτε αυτοί που τα γράφουν αυτά.
Το γεγονός όμως ότι αντιμετωπίστηκε με “δικολαβίστικους” όρους η συγκεκριμένη υπόθεση και το γεγονός ότι όλοι στηρίχθηκαν στις “τεχνικότητες” προκειμένου να αποφύγουν να αποφυλακίσουν έναν γέροντα 92 ετών δεν μπορεί παρά να είναι μία ακόμη μελανή σελίδα, που θα γραφτεί από όποιον τελικά επιλέξει να κάνει το ιστορικό της περιόδου που ονομάστηκε μεταπολίτευση. Και η οποία θα πρέπει να χαρακτηρίζεται εκτός από την διαφθορά, την παρακμή και τελικά την πλήρη αποτυχία και από την μικρότητα και την εκδικητικότητα.
Γιατί αυτό που συνέβη ήταν αυτό που τελικά ήθελαν οι “αρχιτέκτονες” αυτής της “Μεταπολίτευσης” οι Καραμανληδο-Παπανδρέου. Θέλησαν να ξεριζώσουν και να εξαφανίσουν τους “χουντικούς” προκειμένου να φτιάξουν ένα κράτος κατ' εικόνα και κατ' ομοίωση των κομμάτων και των δικών τους τρόπων ζωής.
Ένα τέτοιο όμως ανθρωπιστικό έγκλημα, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένει ατιμώρητο. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε ο Ντερτιλής από το πολιτικό κατεστημένο, επειδή αρνήθηκε να λυγίσει το κεφάλι του, επειδή δεν επεδίωξε να “εξαφανιστεί” από το προσκήνιο, αλλά παρέμεινε σταθερός στις απόψεις του, είναι χαρακτηριστικός του τρόπου με τον οποίο η “μεταπολίτευση” αντιμετώπισε ο,τιδήποτε δεν έπεφτε μέσα στα προκαθορισμένα όρια του μετρίου που η ίδια είχε επιβάλλει.
Τιμώρησαν τον Ντερτιλή, επειδή στο πρόσωπό του είχαν συμπυκνωθεί χαρακτηριστικά όπως η στρατιωτική αρετή των Ελλήνων αλλά και η αταλάντευτη πίστη σε ιδέες και αξίες. Χαρακτηριστικά που δεν επιτρέπονταν να υπάρχουν. Είναι νεοφανές θα αναρωτηθεί κανείς; Όχι η “δημοκρατία” διαχρονικά πάντα είχε την τάση να δολοφονεί τους ανθρώπους που ξεχώριζαν. Το ίδιο έκανε η Δημοκρατία και με τον Σωκράτη. Και όχι μόνο. Η Αθηναϊκή Δημοκρατία ήταν που εξοστράκισε τον Κίμωνα. Τον άνθρωπο που με τις τριήρεις του κατέπλευσε στην Κύπρο, προκειμένου να την υπερασπιστεί από τους Πέρσες.
Αυτήν την ίδια Κύπρο που 2100 χρόνια μετά ήταν πολύ μακρυά για τον Καραμανλή, τον άνθρωπο που καταδίκασε σε ισόβια έναν άνθρωπο που αγωνίστηκε στην Κύπρο, τον Ντερτιλή.
Η διαφορά της ποιότητας των δύο Δημοκρατιών είναι ότι τον Κίμωνα, τον ανακάλεσαν τον επόμενο χρόνο οι Αθηναίοι από την εξορία του. Η σύγχρονη ελληνική Δημοκρατία, αρνήθηκε στον Ντερτιλή και κάποιους συγκρατουμένους του την ευκαιρία να μεταβούν στην Κύπρο και να πολεμήσουν και σκοτωθούν εκεί. Γιατί ήθελε να τους έχει ως... τρόπαια της καραμανλο-παπανδρεοποίησης του κράτους.
Δημήτρης Παπαγεωργίου

Ο Στρατηγός που έζησα…

Ntertilhs Nikos


Ένα πρωί μπαίνοντας στο κελί του Στρατηγού, όπως έτσι απλά τον φώναζαν όλοι οι κρατούμενοι της ΣΤ Πτέρυγας του Κορυδαλλού, τον είδα με κόκκινα μάτια και εμφανώς ταλαιπωρημένο. Τον ρώτησα εάν είχε συμβεί κάτι. Και μου είπε ότι είχε μείνει άυπνος όλη την νύχτα και έκλαιγε, επειδή παρακολουθούσε ειδήσεις.

Ήταν το 2010, όταν πέρναγα τις μέρες μου σε ένα κελί, στην ίδια πτέρυγα με τον Στρατηγό. Εγώ μόλις για 6 μήνες, αυτός ήδη 37 χρόνια μέσα.
Ο άνθρωπος αυτός, ο “ψυχρός” κατά κάποιους δολοφόνος, τον οποίο η Μεταπολίτευση στην αρχή της πορείας της προς την παράδοση της χώρας μας στην τρόικα, την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, έκλαιγε μόνος του, στο κελί που είχε τελικά επιλέξει ως “σπίτι” του, επειδή στις ειδήσεις έβλεπε τι γινόταν στην χώρα μας. Ήταν οι πρώτοι μήνες μετά την είσοδο της χώρας στο Μνημόνιο, και ο γέρος Στρατηγός έκλαιγε, για τα όσα έβλεπε να συμβαίνουν.
Δεν τόλμησα ποτέ να του πω, αυτά που θα γράψω εδώ, διότι θα με έκανε να αισθανθώ άσχημα εάν πίστευε ότι προσπαθούσα να τον... κολακέψω. Δεν ήταν μάλιστα και άνθρωπος ο οποίος θα επέτρεπε κάτι τέτοιο.
Πρόκειται όμως για έναν άνθρωπο, ο οποίος πραγματικά δεν ανήκει σε αυτήν εδώ την εποχή. Την εποχή της διαφθοράς, του συγκρητισμού, των συναλλαγών και των μεταστροφών. Δεν θα μπορούσε ποτέ να ευτυχήσει σήμερα. Και φυσικά ούτε και την ιστορική περίοδο κατά την οποία έδρασε. Όπως ο ίδιος μου είχε πει, δεν χάρηκε ποτέ στην ζωή του κρεβάτι. Πιο πολύ κοιμόταν στο χώμα, στους διαφόρους πολέμους στους οποίους συμμετείχε.
Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος θα ταίριαζε πιο πολύ σε έναν προηγούμενο αιώνα, όταν οι εχθροί σου ήταν απέναντί σου και όχι στο πλάι σου ή δίπλα σου. Μου έλεγε πως τιμούσε, στον εμφύλιο τους κομμουνιστές όταν αυτοί ήταν “καλά ντουφέκια” και πως – ίσως θυμώσει που το γράφω αυτό – άφηνε τις γυναίκες το βράδυ να “δραπετεύσουν”, για να μην καταλήξουν σε κάποιο απόσπασμα ή σε κάποιο χώρο φυλάκισης.
Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος έκανε φυλακή στο ίδιο μέρος με τον πατέρα του, στις φυλακές Αιγίνης. Γνήσια επαναστάτης, που ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για υλικά αγαθά. Ένα εξοχικό είχε, αυτός που πέταξε τους Τούρκους στην Κύπρο στην θάλασσα και ούτε τον ένοιαζε όταν το μεταπολιτευτικό κράτος του το κατάσχε και αυτό.
Ο Ντερτιλής παρόλο που τιμά την στολή του, δεν ήταν στρατιωτικός. Ηταν Καπετάνιος. Ξέρετε, με αυτή την έννοια όχι του καραβιού, αλλά των καπεταναίων της κλεφτουριάς της τουρκοκρατίας. Για ένα πείσμα, προτιμά να μείνει μέσα στην φυλακή για πάντα.
Θα μπορούσε να πει πολλά κανείς σχετικά με τον ίδιο τον Στρατηγό. Να γράψει όχι ένα άρθρο σε εφημερίδα, αλλά ολόκληρο βιβλίο. Και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί αργά ή γρήγορα, όταν έλθει ο καιρός που τα “δεδομένα” του σήμερα που επιβλήθηκαν από ένα στυγνό καθεστώς όπως η μεταπολίτευση, ή φαυλοκρατία όπως κατά καιρό το χαρακτήριζε ο Στρατηγός αμφισβητηθούν από τους ιστορικούς. Επρόκειτο περί μίας πολύ ιδιαίτερης προσωπικότητας. Που παραβίαζε και παραβιάζει – είναι αλήθεια – όλους τους κανόνες της αστικής δημοκρατίας.
Τέκνο ο ίδιος στρατιωτικής οικογένειας, υπάκουε προφανώς περισσότερο από τους αστικούς νόμους, σε έννοιες όπως αξιοπρέπεια και τιμή. Έννοιες οι οποίες τιμωρούνται από ένα καθεστώς που απεχθάνεται ο,τιδήποτε ξεχωρίζει από την γενική μετριότητα και φαυλότητα.
Πρόκειται περί μίας μοναδικής περίπτωσης πολιτικού κρατούμενου σε ολόκληρο τον κόσμο. 39 χρόνια έγκλειστος. Οι σημερινοί συγκυβερνήτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, συμφωνούσαν στον τρόπο που αντιμετωπίστηκε εδώ και πολλές δεκαετίες, αποδεικνύοντας πόσο ψεύτικες και πλαστές ήταν οι μεταξύ τους αντιπαραθέσεις. Και προέβησαν σε αυτό το ανθρωπιστικό έγκλημα. Το να αφήσουν να πεθάνει φυλακισμένος ένας άνθρωπος, ο οποίος δόξασε την πατρίδα του, ο οποίος την μεγάλωσε, ο οποίος έχυσε αίμα για αυτήν. Όλα στον βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας και του γλειψίματος προς την κυρίαρχη πολιτιστικά και μηντιακά αριστερά.
Και εάν τελικά πέθανε ο Ντερτιλής στον Ερυθρό Σταυρό – όπου πριν πολύ λίγο καιρό μεταφέρθηκε – και όχι στην ΣΤ πτέρυγα του Κορυδαλλού πολύ λίγη σημασία έχει. Ήταν μία συνειδητή προσπάθεια του συστήματος, να “πουλήσει” ένα συγκεκριμένο image και να προσπαθήσει να στερήσει την “τελική νίκη” από τον Ντερτιλή, ο οποίος έλεγε ότι από την φυλακή θα έβγαινε μόνο με φέρετρο. Δεν το κατάφεραν όμως. Ο Στρατηγός τους νίκησε. Τους νίκησε όταν αρνήθηκε να υπογράψει το “κωλόχαρτο” που του δίνανε για να του επιτρέψουν να παρευρεθεί στην κηδεία του γιού του. Δεν τον νίκησαν ποτέ. Έφυγε όπως αυτός ήθελε, φυλακισμένος αλλά ελεύθερος. Νίκησε όλους τους πρωθυπουργούς και τους υπουργούς Δικαιοσύνης από το 1974 και μετά που διέπραξαν αυτή την αθλιότητα εις βάρος τους. Και τους νίκησε γιατί κατάφερε να αντέξει τόσο πόνο, που πολύ λίγοι άλλοι άνθρωποι θα άντεχαν.
Σίγουρα δεν ήταν εύκολο. Σας διαβεβαιώνω ότι ήταν ένας πάρα πολύ ευαίσθητος άνθρωπος, του οποίου όχι απλά του έλειπε η οικογένεια του αλλά βίωνε το δράμα ακόμη και του κάθε κρατούμενου που βρισκόταν μέσα στον Κορυδαλλό. Ας μην πιστεύουν κάποιοι λοιπόν ότι έκανε ότι έκανε λόγω... έλλειψης συναισθημάτων. Ήταν ακριβώς το αντίθετο. Το έκανε διότι είχε υπερβολικά συναισθήματα. Υπερβολικά συναισθήματα αγάπης για την πατρίδα του.
Κάτι που σίγουρα δεν μπορούν να πούν όλοι αυτοί οι πολιτικάντηδες που δραπετεύουν από την χώρα.
Η μεγάλη ατυχία του Στρατηγού, ήταν μάλλον – αν και ο ίδιος δεν θα το αποδεχόταν με τίποτε – το ότι γεννήθηκε Έλληνας. Εάν ήταν Αμερικανός, εάν ήταν Γερμανός, εάν ήταν οτιδήποτε άλλο θα ήταν ένας πολύ διακεκριμένος άνθρωπος, που σίγουρα κάποια στιγμή θα γινόταν και Αρχηγός του Στρατού. Του το είχε προτείνει άλλωστε και μια άλλη τεράστια μορφή του Ελληνισμού, ο Γρίβας Διγενής, να αναλάβει την Αρχηγία του Κυπριακού Στρατού.
Το αρνήθηκε όμως, για να υπηρετεί το Ελλαδικό κράτος.
Και ήταν κυρίως ατυχής που ήταν Έλληνας, όχι για το ότι έγινε, αλλά για το ότι δεν έγινε. Για το ότι δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να... εκδικηθεί για αυτά που πέρναγε ο ίδιος. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, από τους εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές της 21ης Απριλίου – όταν αυτή ήταν στα πράγματα- κάποιοι θα είχαν μείνει που να το... παλεύανε και μετά. Στην Ελλάδα τίποτε όμως. Όλοι μπήκανε στο σύστημα και έτρεξαν να... υπηρετήσουν τους νέους αφέντες. Ας ελπίσουμε ότι την εκδίκηση για τον Ντερτιλή, θα την πάρει η Ιστορία, στέλνοντας στον κάλαθο των αχρήστων όλους αυτούς που εγκλημάτισαν κατά του.

Δημήτρης Παπαγεωργίου

Αθανατος!!!

Την Πέμπτη 31/1 > ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΤΟΝ ΑΘΑΝΑΤΟ – ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΝΤΕΡΤΙΛΗ !


438 (1) copy

Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, στις 10:00 π.μ. στο Α’ Νεκροταφείο, αποδίδουμε Τιμές στον Αθάνατο κι Ελεύθερο, Στρατηγό Νικόλαο Ντερτιλή.

Στον Στρατηγό που επί 39 χρόνια, εκδήλωσε πάνω του την μανία και την μικροψυχία του, το μεταπολιτευτικό καθεστώς. Ηρωικός, Γενναίος, Αξιοπρεπής κι αμετακίνητος στις θέσεις του, παρέμεινε μέχρι τέλους όρθιος κι Απροσκύνητος, με τη στάση του να στιγματίζει το σύστημα της διαφθοράς και της ανυποληψίας.
Υπόδειγμα Ήθους και Ακεραιότητας,
ο Νίκος Ντερτιλής τρίβει στα μούτρα
της “δημοκρατικής κρεατομηχανής”
το αποφυλακιστήριό του…!

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ !!!

Τετάρτη

Και αλλη πεπονοφλουδα ο Αγοραστος με την Hellas Airlines- Τελειωνει πολιτικα μετα και την συγκαλυψη του πλιατσικου της ΕΑΣ.





Αφαντος ο Αγοραστος!!!!!


Ερωτηματικά προκαλεί τις τελευταίες ημέρες η εξέλιξη της επένδυσης της νέας αεροπορικής εταιρίας «Hellas Airlines», καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δεν έχει ακόμη κατατεθεί στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) σχέδιο πτήσεων.
Παράγοντες της ΥΠΑ επισημαίνουν πως εφόσον κάτι τέτοιο γίνει σήμερα, τότε θα χρειαστεί χρονικό διάστημα δύο και πλέον μηνών μέχρι να ξεκινήσουν πτήσεις τα αεροπλάνα της εταιρίας.
Ο πρόεδρος της εταιρίας, αν και έχει αναζητηθεί, δεν έχει ενημερώσει για το τι μέλλει γενέσθαι, ενώ ανησυχίες εκφράζουν και οι εργαζόμενοι στην εταιρία, που περιμένουν να ξεκινήσει τις εργασίες της.
Σημειώνεται ότι, όπως είχε ανακοινώσει η «Hellas Airlines», επρόκειτο να ξεκινήσει πτήσεις, συνδέοντας τη Νέα Αγχίαλο με προορισμούς τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ευρώπης από τον τρέχοντα μήνα. Έδρα της εταιρίας, που είναι μονοπρόσωπη ΕΠΕ, είναι ο Βόλος.
Σύμφωνα με άλλες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το εγχείρημα αντιμετωπίζει χρηματοδοτικές δυσκολίες, τις οποίες η εταιρία προσπαθεί να ξεπεράσει.
Η αεροπορική εταιρία είχε ανακοινώσει πως θα χρησιμοποιεί αρχικά δύο αεροπλάνα «Air bus A 320» των 140 θέσεων, ενώ από τον ερχόμενο Μάιο θα πρόσθετε στο στόλο της άλλα τρία αεροπλάνα του ίδιου τύπου.
Τα δρομολόγια προς ελληνικούς προορισμούς θα ήταν από Ν. Αγχίαλο για Αθήνα, για Θεσσαλονίκη, για Σκιάθο, για Ρόδο, για Ηράκλειο και Γιάννενα.
Όλα τα δρομολόγια προς έναν προορισμό θα είχαν μια τιμή, ακόμη κι αν οι προκρατήσεις εισιτηρίων γίνονταν νωρίτερα, ενώ όλες οι θέσεις θα ήταν μιας κατηγορίας και θα διέθεταν τηλεόραση, ραδιόφωνο, τηλέφωνο και σύνδεση με ηλεκτρονικό υπολογιστή. Για την Ευρώπη οι προορισμοί θα ήταν η Ρώμη, η Μαδρίτη, το Παρίσι, το Λονδίνο, η Φραγκφούρτη και η Μόσχα. Μελλοντικά η εταιρία σχεδίαζε να επεκταθεί και σε άλλους προορισμούς, καθώς και στις μεταφορές εμπορευμάτων προς όφελος των εξαγωγών τοπικών επιχειρήσεων.
Η «Hellas Airlines» σχεδίαζε να έχει την έδρα των εγκαταστάσεών της στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, για τη συντήρηση αεροσκαφών, καθώς και τη δημιουργία μελλοντικά νέου επιβατικού σταθμού (τέρμιναλ). Ο σχεδιασμός ήταν για μεταφορά 60.000 επιβατών ετησίως

Φυλάκιση 6 χρόνων σε κάθε μέλος του Δ.Σ.




Το δράμα της ΕΑΣ Λάρισας που έσβησε κάτω από το βάρος των αφρόνων επενδύσεων και των αμαρτωλών διοικήσεων, συνεχίζεται στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας επέβαλε βαριές ποινές φυλάκισης, συνολικά 6 ετών στον καθένα,

από τα παλιά 7μελή διοικητικά συμβούλια της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, για μη πληρωμή εισφορών στο ΙΚΑ. Συγκεκριμένα, δεν κατέβαλαν εισφορές ύψους 900.000 ευρώ περίπου. Κατά της απόφασης ασκήθηκε έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στη φωτογραφία δύο από τους πρωταγωνιστές της κακής πορείας της ΕΑΣ Λάρισας σε παλιότερο αγροτικό μπλόκο: ο πρόεδρος Θανάσης Κοκκινούλης (σήμερα ιδιωτεύει) και ο Χρήστος Σιδερόπουλος που υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις του Δ.Σ. και σήμερα είναι περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη Αγοραστού.

 Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΕ ΑΓΟΡΑΣΤΟ!!!

«Μην προτρέχετε, αναμένεται το δικαστήριο» 

 Εντονότατα διαμαρτύρεται για
την απόφαση του περιφερειάρ-
χη Θεσσαλίας να αντικαταστή-
σει τον αρχικό εταίρο- συντονιστή που
είχε οριστεί η «Ένωση Αγροτικών Συνε-
ταιρισμών Λάρισας - Τυρνάβου-Αγιάς
της αναπτυξιακής σύμπραξης για την εν-
δυνάμωση της επιχειρηματικής γεωρ-
γίας στην περιοχή της Θεσσαλίας», με
το αιτιολογικό ότι έγινε εκκαθάριση της
ΕΑΣ Λάρισας, ο Σύνδεσμος εργαζομέ-
νων της ΕΑΣ Λάρισας - Τυρνάβου –
Αγιάς.
Ο Σύνδεσμος ζητά από τον κ. Αγορα-
στό να ανακαλέσει άμεσα την εν λόγω
απόφαση, αναμένοντας την απόφαση του
δικαστηρίου για την τύχη της εκκαθάρισης
της ΕΑΣ, ενώ προειδοποιεί ότι «αν δεν
συμβεί αυτό θα προβούμε σε αγωνιστικές
κινητοποιήσεις, στις οποίες θα συμμετά-
σχει το σύνολο των εργαζομένων».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συν-
δέσμου «ο κ. Περιφερειάρχης αγνοεί ή κά-
νει πως αγνοεί, ότι η εκτέλεση της από-
φασης εκκαθάρισης έχει ανασταλεί με
προσωρινή διαταγή του δικαστή του Μον.
Πρωτ. Λάρισας, μέχρι την εκδίκαση της
σχετικής αγωγής ακύρωσης που κατέθε-
σαν 3 αγροτικοί συνεταιρισμοί και ο σύν-
δεσμος εργαζομένων της ΕΑΣ Λάρισας.
Όμως με την επιπόλαιη, κατά τη γνώμη
μας, αυτή στάση ουσιαστικά προδικάζει
το αποτέλεσμα της σχετικής δίκης και ου-
σιαστικά με το κύρος του γέρνει την «πλά-
στιγγα» υπέρ του ΔΣ της ΕΑΣ που οδηγεί
την οργάνωση σε εκκαθάριση.
Σημειωτέον ότι οι πρόεδροι των Αγρο-
τικών Συνεταιρισμών της περιοχής κλη-
τεύθηκαν, ενόψει του εν λόγω προγράμ-
ματος να συμμετάσχουν σε σύσκεψη που
διοργανώνει ο ΑΣ Λαρισαίων - ΝΕΑ ΕΝΩ-
ΣΗ, με θέμα τη συγχώνευσή των στον εν
λόγω Αγροτικό Συνεταιρισμό, ο οποίος,
όπως έχουμε καταγγείλει και στο παρελ-
θόν, αποτελείται μόνο από 100 μέλη, εκ
των οποίων, όπως διέρρευσε στον Τύπο,
πολλοί δήλωσαν ότι συμπεριλήφθηκαν
στην κατάσταση των μελών χωρίς να ερω-
τηθούν, και ήδη έχουν διαχωρίσει τη θέση
τους.
Και σαν να μην έφθανε αυτό ο κ. περι-
φερειάρχης Θεσσαλίας αποφάσισε την
αντικατάσταση του εταίρου - συντονιστή
με τον νέο συντονιστή φορέα ΑΣ Λαρισαί-
ων Αγροτών - Η ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ, που μάλιστα
την κρίνει διαχειριστή επαρκή για την υλο-
ποίηση συγκεκριμένης πράξης: ολοκλη-
ρωμένο τοπικό σχέδιο Αύξησης της Απα-
σχόλησης στη Θεσσαλία μέσα από την εν-
δυνάμωση της επιχειρηματικής Γεωργίας
και της χρήσης νέων Τεχνολογιών. Συνι-
στά δηλαδή κ. περιφερειάρχη αύξηση της
απασχόλησης η μεθοδευμένη απόλυση
των 147 εργαζομένων της ΕΑΣ που επι-
χειρείται με τη θέση της σε εκκαθάριση,
μόνο και μόνο για να λειτουργήσει η ΝΕΑ
ΕΝΩΣΗ με 15-20 άτομα το πολύ;
Συνιστά ενδυνάμωση της επιχειρημα-
τικής Γεωργίας η προσπάθεια ξεπουλή-
ματος της περιουσίας της ΕΑΣ με ευτελή
ποσά, για να σωθούν «οι ημέτεροι» διοι-
κούντες της ΕΑΣ από τις ποινικές τους ευ-
θύνες, με το τρικ της δημιουργίας του νέ-
ου ΑΣ Λαρισαίων - Η ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ; Συνι-
στά χρήση νέων τεχνολογιών η προσπά-
θεια πώλησης των κάθετων παραγωγικών
μονάδων της ΕΑΣ (εκκοκκιστήρια, ελαι-
ουργείο, σιλό, τυροκομία κ.λπ.) όταν ο νέ-
ος φορέας δεν έχει ούτε ένα ευρώ πέραν
από την υποτιθέμενη εισφορά των μελών
της, εάν βεβαίως αποδειχθεί ότι έχει και
αυτή καταβληθεί; Γιατί άραγε κρίνεται δια-
χειριστικά επαρκής Η ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ που τώ-
ρα συστάθηκε και καθυστερημένα προ-
σπαθεί να υλοποιήσει τις διατάξεις του άρ-
θρου 18 και 19 του Ν 4015/2011, καλώντας
μάλιστα τους ΑΣ του νομού να συγχωνευ-
θούν μ’ αυτήν για να αποτελέσουν το νέο
σχήμα, και δεν κρίνεται διαχειριστικά επαρ-
κής η ΕΑΣ, που όχι μόνο έχει σημαντική
εμπειρία και ικανά στελέχη, αλλά επιπλέον
έχει την υποδομή, έχοντας μάλιστα προβεί
στην εν λόγω διαδικασία συγχώνευσης και
εξυγίανσης όλων των ΑΣ του νομού μας,
έγκαιρα και απομένει μόνο το τελειωτικό
στάδιο για την ολοκλήρωση της μετατρο-
πής της σε Πρωτοβάθμιο Αγροτικό Συνε-
ταιρισμό, με ανάδειξη νέας διοίκησης, που
θα γίνει με την καθολική ψηφοφορία του
συνόλου των αγροτών, κάτι που δεν βο-
λεύει μερικούς. Οι «φωστήρες» του ΔΣ αν-
τιλήφθηκαν ότι κάτι τέτοιο δεν τους συμ-
φέρει και ότι η εκκαθάριση και διάλυση της
ΕΑΣ προσφέρει την ευκαιρία να «σφετερι-
στούν» την περιουσία της και να υποκατα-
σταθούν ανέξοδα στο ηγεμονικό της ρόλο
στον χώρο της αγροτιάς. Έτσι μας προ-
έκυψε και η δημιουργία της ΝΕΑΣ ΕΝΩ-
ΣΗΣ. Συνεπώς ο στόχος είναι φανερός. Η
Διοίκηση της ΕΑΣ Λάρισας -Τυρνάβου-
Αγιάς, κύρια υπεύθυνη της κατάντιας της
ΕΑΣ εκπόνησε σχέδιο «σωτηρίας» του
αγροτικού κόσμου, επιδιώκοντας τη με κά-
θε τρόπο διάλυση της ΕΑΣ και την απαλ-
λαγή της από τους εργαζομένους της, με
απώτερο βεβαίως στόχο την πρόσληψη
«ημετέρων» αλλά και το «κουκούλωμα»
των ευθυνών της.
Έτσι όμως θα γίνει η ενδυνάμωση της
επιχειρηματικής Γεωργίας κ. περιφερειάρ-
χη; Όμως από παλαιά λένε ότι «η γυναίκα
του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέ-
πει να φαίνεται και ως τέτοια». Με το να
ικανοποιείτε τις επιθυμίες του εντεταλμέ-
νου σας συμβούλου και υπεύθυνου του
αγροτικού τομέα, κ. Σιδερόπουλου, που
είναι κατά τη γνώμη μας και ο βασικός
υπεύθυνος της διάλυσης της ΕΑΣ δεν προ-
σφέρετε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες
στον αγροτικό κόσμο, πολύ δε περισσό-
τερο στην αύξηση της απασχόλησης που
τόσο λέτε ότι «κόπτεσθε». Με την παρούσα
επιστολή σας ζητάμε να ανακαλέσετε άμε-
σα την εν λόγω απόφασή της, αναμένον-
τας την απόφαση του δικαστηρίου για την
τύχη της εκκαθάρισης της ΕΑΣ. Αλλιώς
σας προειδοποιούμε ότι είναι επιτακτικό
καθήκον μας να προβούμε σε αγωνιστικές
κινητοποιήσεις, στις οποίες και θα καλέ-
σουμε το σύνολο των εργαζομένων».



ΕΑΣ Λάρισας: Κραυγή εργαζομένων αλλα η γαλαζια μαφια στη Λαρισα σιωπα!!!89.000.000 το χρεος!!!Χαρακοπουλος-Αγοραστος κανουν γαργαρα το παρτυ που εστησαν οι προστατευομανοι τους γαλαζιοι στρατηγοι του Καμπου!!!


«Σταδιακά και χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση από τη διοίκηση, φθάσαμε στην αποδόμηση και απαξίωση», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων της ΕΑΣ, κ. Στάθης Γαροφλός.
Επίσης ο Πρόεδρος εστίασε την προσοχή του στο κλείσιμο των δρόμων , από τους αγρότες, υπογραμμίζοντας «δεν ξέρω αν αυτό μας δικαιολογεί, αλλά είμαστε σε δυσμενή θέση, από τους αγρότες, που έκλεισαν τους δρόμους στο παρελθον και κάποιοι καπηλεύτηκαν τις ελπίδες τους και τα όνειρα τους και δεν είναι άλλοι από αυτούς που απαξίωσαν και αποδόμησαν την οργάνωση τους, που διασφάλιζε ισορροπία και δικαιοσύνη στην αγορά», ενώ κατέληξε «οι ίδιοι είναι που απειλούν τους εργαζόμενους, που καταφεύγουν στον εισαγγελέα όταν διεκδικείς τα δικαιώματα σου για την επιβίωση της οικογένειας σου, που έχουν αποκοπεί από την κοινωνία και τον αγροτικό κόσμο, που καθημερινά προσπαθούν να φορτώσουν τα πεπραγμένα τους στους εργαζόμενους, που εκτόξευσαν το χρέος της οργάνωσης στο ποσό των 89 εκατομμυρίων και ντρέπονται να το πουν. Είναι οι ίδιοι που σήμερα έρχονται και ζητούν να στήσουν καινούριο συνεταιρισμό με καθαρό ΑΦΜ».

Τρίτη

Η κατά τα συμφέροντα αντιρατσιστική υποκρισία των ανήθικων ελληνοφώνων... Λαρισαιων!!!!!!!!!!!!!!Απαντηση στον Ντινο Διαμαντο!!

Ο δημοκρατικότατος, κατά τα άλλα, Ντινος Διιαμαντος θιχθηκε που ομάδα ανήλικων νεαρών επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον Πακιστανών, καταγράφοντας έτσι το πρώτο ((σοβαρό και επίσημο ρατσιστικό κρούσμα βίας στην πόλη))!!!.

 http://www.larissanet.gr/2013/01/28/diamantos-gia-to-kroysma-ratsistikis-vias/
Και ενω οι λαρισαιοι στην πλειψηφια τους εκλεισαν τα ματια στην ολη Ιστορια  μια μειoψηφια λαθρολαγνων αριστερων και συνοδοιπορων ((δεξιων)) προσπαθει να κανει την τριχα τριχια.
Ειναι ενα από τα νεοελληνικά φαινόμενα τις τελευταίας δεκαετίας  ο αντιρατσισμός. Αμέτρητα χρήματα έχουν ξοδευτεί από το κράτος για την προπαγάνδα υπέρ του, χιλιάδες διαλέξεις, βιβλία, ταινίες, σχολικές εκδρομές, ακόμη κα μαθήματα στα πανεπιστήμια , όλα αυτά στην αντιρατσιστική εκστρατεία, για τη διαφώτιση και διαπαιδαγώγηση του ελληνικού λαού. Σύλλογοι, φορείς, σωματεία, τηλεοπτικοί σταθμοί, δελτία ειδήσεων, υπαρκτοί και ανύπαρκτοι, όλοι ενωμένοι στην αντιρατσιστική δράση.!!!
Παρατηρείται ακόμη το φαινόμενο ο αντιρατσισμός να είναι η σύγχρονη προμετωπίδα όλων των πολιτικών παρατάξεων.
 Ουδείς έχει το δικαίωμα να μην τον ασπαστεί. Αποτελεί το διαβατήριο για πολιτική καριέρα, για είσοδο στον κύκλο των «επωνύμων», για ακαδημαϊκή καταξίωση, για επιχειρηματική επιτυχία, ακόμη και για στυγνή κερδοσκοπία.
 Ίσως αυτή να είναι και η βαθύτερη ουσία του «κινήματος» του αντιρατσισμού: μια πέρα ως πέρα κερδοφόρα επιχείρηση, μια βιομηχανία κέρδους και ψεύδους, η οποία συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου, την διάβρωση της ελληνικής κοινωνίας, και την είσπραξη κρατικών, ευρωπαϊκών και πολλών άγνωστης προέλευσης κονδυλίων.
Διαβασε Νικος Πιτσουλης -ΚΕΚ Δημητρα και αλλοι που ακομα και σημερα μετα τα οσα εχουν γραφτει για τις παρανομες Χρηματοδοτησεις των ΜΚΟ κυκλοφορουν ελευθεροι εδω στη Λαρισα!!! και μετεχουν και σε προγραμματα ΕΣΠΑ διπλα στον Τζανακουλη  και στον Αγοραστο.!!!Αληθεια τι εγινε ο Διαμαντος τοτε που ειχε αποκαλυφθει το σκανδαλο με τις ΜΚΟ στη Λαρισα?
Το ζήτημα αυτό έχει προκύψει από τη στιγμή που εκατομμύρια αλλοδαποί εισήλθαν και εγκαταστάθηκαν παράνομα στην Ελλάδα. Σήμερα πλέον μπορούμε να πούμε πως η παρουσία τους αποτελεί την μεγαλύτερη κοινωνική πληγή, αλλά και κάτι ακόμη: τον μεγαλύτερο κίνδυνο που διέτρεξε ποτέ η ελληνική ιστορία, τον κίνδυνο της βιολογικής αλλοίωσης του πληθυσμού.
Οι στατιστικές μελέτες δείχνουν πως οι γεννήσεις Ελλήνων μειώνονται ενώ οι γεννήσεις αλλοδαπών αυξάνονται. Πλέον υπάρχουν σχολεία στα οποία οι Έλληνες μαθητές είναι η τραγική μειοψηφία, μια μειονότητα θα λέγαμε, για την οποία όμως δεν ενδιαφέρονται οι κρατικοδίαιτοι θιασώτες των μειονοτήτων.
 Το μεταναστευτικό πρόβλημα συνδέεται άμεσα, αν δεν είναι ο δημιουργός τους, με όλα τα προβλήματα της κοινωνίας μας. Το δημογραφικό, το ασφαλιστικό, το οικονομικό, το εργασιακό, την ασφάλεια, το εκπαιδευτικό.
 Όλα αυτά έχουν ως γραμμή αφετηρίας την πλημμυρίδα των ξένων που ζουν στην Ελλάδα. Έστω όμως ότι για τα οικονομικής και εργασιακής φύσεως προβλήματα δεχτούμε πως μπορεί να υπάρξει λύση, για το δημογραφικό πρόβλημα τι μέλλει να συμβεί;
Οι πολιτικοί σωτήρες έχουν την απάντηση, λέγουν πως η αύξηση του ελληνικού πληθυσμού θα επέλθει από τις νέες γενιές μεταναστών που θα γεννηθούν στην χώρα. Λύση ταυτόσημη με εφιάλτη. Το ότι μπορεί κάποιος να γίνει Έλληνας πολίτης, γεγονός που είναι νομική πράξη, δεν σημαίνει ότι μπορεί να γίνει και Έλληνας, γεγονός που είναι βιολογική πραγματικότητα.
Αυτό όμως δεν φαίνεται να απασχολεί το «αντιρατσιστικό κίνημα», και τον Ντινο Διμαντο που και πάλι με αφορμή που ομάδα ανήλικων νεαρών επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον Πακιστανών βρήκε την ευκαιρία να προπαγανδίσει για το όραμα της πολυπολιτισμικής Ελλάδας.
 Η υποκρισία τους δεν έχει όρια. Αυτοί που κραυγάζουν στα τηλεοπτικά παράθυρα να καταργηθούν οι παρελάσεις, οι ίδιοι είναι που υπερασπίζουν τους αλλοδαπούς που μετέχουν στις παρελάσεις. Είναι οι ίδιοι που μιλάνε για τον «φετιχισμό» της σημαίας, αυτοί που υπερασπίζουν το κάψιμο της ελληνικής σημαίας, με αυτούς που δηλώνουν υπερήφανοι που αλλοδαποί μαθητές είναι σημαιοφόροι στις παρελάσεις.
Προφανώς θέλουν παρελάσεις χωρίς Έλληνες, θέλουν σημαία χωρίς Έλληνες, θέλουν μια Ελλάδα χωρίς Έλληνες. Είναι οι ίδιοι που δηλώνουν υπερήφανοι για την πολυπολιτισμική εκπαίδευση, αλλά ταυτόχρονα τα παιδιά τους φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία, τα οποία φυσικά δεν έχουν μετανάστες.
Είναι οι ίδιοι που μάχονται για τη «ομαλή ένταξη» των μεταναστών στην κοινωνία, αλλά οι μοναδικοί μετανάστες που γνωρίζουν είναι αυτοί που αδειάζουν τους κάδους απορριμμάτων στις πολυτελείς επαύλεις τους.
Πολιτικός κόσμος και ΜΜΕ είναι οι αχθοφόροι, οι ιεραπόστολοι του αντιρατσισμού. Δικαίωμά τους, αλλά γιατί αλήθεια δεν το εφαρμόζουν στην πράξη; Γιατί άραγε οι καναλάρχες δεν επιλέγουν έναν αλλοδαπό να παρουσιάζει το δελτίο ειδήσεων;
Γιατί οι πολιτικάντηδες δεν εκλέγουν για πρόεδρο του κόμματός τους έναν μετανάστη; Δεν νομίζουμε πως το όλο θέμα έχει κάνει μόνο με την ψηφοθηρική εκμετάλλευση των ξένων, που πολύ σύντομα θα είναι εκλογική πελατεία των κομμάτων.
Ολόκληρη η αντιρατσιστική προπαγάνδα εστιάζεται στο να μειώσει την αίσθηση εθνικής ιδιαιτερότητας των Ελλήνων, αποσκοπεί στη δημιουργία μιας νέας κοινωνικής σύνθεσης που δεν θα είναι πια ελληνική.
 Κανείς στο δημόσιο βίο δεν έχει το δικαίωμα να μιλήσει για την ελληνική φυλή, τον εθνικό πολιτισμό την ελληνική ιστορία, για την θρησκεία, τις παραδόσεις.
Αμέσως θα τεθεί σε θέση απολογίας, θα χαρακτηρισθεί ως γραφικός και ρατσιστής, ως επικίνδυνος και ως γελοίος, ως ΦΑΣΙΣΤΑΣ!!!
Αυτό πέτυχαν, να μιλάμε για την Ελλάδα ως απολογούμενοι. Κατάφεραν στη δημόσια ζωή ο Ελληνισμός να αντικατασταθεί από τον αντιρατσισμό. Ας έχουν όμως στο πίσω μέρος του μυαλού τους, πως στην ιστορία επικρατεί το απρόβλεπτο. Αυτό να το θυμούνται καλά όσοι έφτασαν την Ελλάδα στην σημερινή παρακμή.
Αυτό κανει ο Ντινος Διαμαντος και καποοι στα τοπικα ΜΜΕ παρουσιάζοντας τα γεγονότα με τις απαιτούμενες διογκώσεις η παραμορφώσεις ώστε να φτάσει στον μεσο Λαρισαιο  η εικόνα ενός "Γκουαντάναμο" στο κέντρο της Λαρισας .
Επανειλημμένα "φίλοι" τους "αντιεξουσιαστές", δεν αρκούνταν σε απλές προσβολές των θρησκευτικών συμβόλων της χριστιανικής θρησκείας, αλλά προχωρούσαν και σε πράξεις ιεροσυλίας και βεβήλωσης ορθοδόξων εκκλησιών, γράφοντας χυδαιότητες πάνω σε εικόνες, προτρέποντας με συνθήματα και άλλους να πράξουν το ίδιο και τέλος τοποθετώντας βόμβες στο εσωτερικό ναών, λίγες ημέρες πριν την Μ.Εβδομάδα.
Που ηταν τοτε αραγε ο Ντινος Διαμαντος?
Τότε λοιπόν κανείς μας δεν είδε ούτε τα ΜΜΕ ούτε τους ψευτοαριστερούς αντιρατσιστές να δείχνουν την ίδια ευαισθησία.Οι βεβηλωμένοι χώροι λατρείας των χριστιανών και οι βομβιστικές επιθέσεις, για τα ΜΜΕ αποτελούσαν χαμηλού δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος ειδήσεις και στην καλύτερη περίπτωση παρουσιάσθηκαν όπως ένα τροχαίο ατύχημα σε επαρχιακό δρόμο (φυσικά ούτε λόγος για συζήτηση και σχόλια απο φιλοξενούμενους αγανακτισμένους ορθόδοξους χριστιανούς).Είναι βεβαίως αυτονόητο ότι ΚΑΝΕΙΣ εκπρόσωπος του ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α η κάποιου "προοδευτικού" ή συντηρητικού κόμματος δεν κατήγγειλε αυτές τις ενέργειες των "ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ".
Εκεινο ομως που εξοργιζει περισσοτερο ειναι αυτο που γραφει
Πρέπει να ανασύρουμε από τη μνήμη μας το περιστατικό με τον Τσενάι και την Ελληνική σημαία. Σήμερα, το παιδί που «μετείχε της Ελληνικής Παιδείας» και η «κοινωνία με την ανοχή της Πολιτείας» του αρνήθηκε τη σημαιοφορία στην παρέλαση, είναι 28 χρονών, «αμερικανοσπουδαγμένος» και «γαλουχημένος» πλέον στα «μεγάλα οράματα», ετοιμάζεται να αναλάβει τις τύχες της Αλβανίας.
Ε λοιπον Ντινο ακου τα νεα!!!Ο Οδυσσέας Τσενάι

 
επιστρέφει ως αρχηγός των Αλβανοφώνων!!!
Ο Οδυσσέας Τσενάι σπούδασε, με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, στα...
καλύτερα κολέγια της Αμερικής - Τώρα μεγάλωσε και έρχεται, ως αρχηγός στο “Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανοφώνων” για να διεκδικήσει για τους Τσάμηδες την μισή Ελλάδα!!!
Θυμάστε το Αλβανάκι με την Ελληνική σημαία.!!!
O Οδυσσέας Τσενάι σπούδασε με χρήματα των Ελλήνων στα καλύτερα κολέγια της Αμερικής. Φρόντισαν γι αυτό ο ΓΑΠ και ο Πάγκαλος, με τις συμβουλές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που έγινε και νονός του.
Για όσους ξεχνούν εύκολα, είναι ο Οδυσσέας Τσενάι, οπού το 2003 τα ΜΜΕ τον έκαναν διάσημο για τον εάν τελικά θα έπρεπε, ο τότε, νεαρός Αλβανός να κρατήσει την Ελληνική σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.Θυμίζουμε πως τότε ο Θ. Πάγκαλος έκανε λόγο για ρατσιστές και ξενόφοβους Έλληνες και ζήτησε να δοθεί Ελληνική υπηκοότητα εντός 24ωρου στο νεαρό Αλβανό.

πηγή
parapona-rodou.blogspot.com

ΣΗΜΕΡΑ όλοι οι μηχανισμοί του καθεστώτος επιχειρούν να σβήσουν την ιστορία μας, να συκοφαντήσουν τις αγωνιστικές μνήμες και τις λαϊκές αντιστάσεις.
ΟΛΑ τα κόμματα, οι άθλιες και πονηρές «προοδευτικές» και «αριστερές» φωνές, τα ΜΜΕ, οι ακάθαρτες και μίσθαρνες πένες, κάθε κρατικός και παρακρατικός μηχανισμός, όλοι από κοινού και ενορχηστρωμένα θολώνουν τα νερά για να «ψαρέψουν» και να επιβάλουν την εκδοχή που τους βολεύει καθώς και τα τρομοκρατικά ιδεολογήματά τους.
Ένα από τα πιο δόλια «τρομοκρατικά» όπλα, του πλανητικού ιμπεριαλισμού, είναι ο «εθνικισμός» και «ρατσισμός».
Οι τρομολάγνοι αυτοί, λοιπόν, «επαγγελματίες» ανιεθνικιστές και αντιρατσιστές, δαιμονοποιούν τις έννοιες, αφαιρούν από αυτές κάθε ιστορικό, κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο και κατασκευάζουν απλές εξισώσεις – λεκτικά σχήματα άτρωτα: Ο «εθνικισμός»= «ρατσισμός»= λυσσασμένο σκυλί= φασισμός!!!
 Ο ΜΟΝΟΣ ρατσισμός που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα είναι εναντίον των Ελλήνων, εναντίον των ιθαγενών αυτού του τόπου, εναντίον των ποικίλων λαϊκών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας ή εξέγερσης…
Όποιος δεν είναι επιδοτούμενος, ή μίσθαρνο όργανο του καθεστώτος και δεν έχει κομματικές και καθεστωτικές τσίμπλες στα μάτια ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ το ρατσισμό εναντίον των Ελλήνων.Δυστυχως για σενα Ντινο οι Λαρισαιοι σε εχουν παρει μυρουδια και δεν προκειται να δεις Εξουσια οτι και να κανεις!!! 

Απεβίωσε ο στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής

http://www.e-grammes.gr/images2/7100.jpg 
Στον Ερυθρό Σταυρό απεβίωσε πριν λίγο ο
Στρατηγός Ντερτιλής. Φυλακισμένος -
πολιτικός κρατούμενος για 39 χρόνια.


 Η Δημοκρατία , που παρέδωσε την χώρα
που αυτός μεγάλωσε  στην διεθνή χλεύη και στον εξωτερικό έλεγχο, έβγαλε
πάνω του όλη την εκδικητική της μανία, αφηνοντάς τον να πεθάνει με τις
χειροπέδες στα χέρια, διότι ήταν "επικίνδυνος". 


Έφερε εις πέρας και την
τελευταία του αποστολή, όπως έλεγε, να πεθάνει σαν στρατιώτης και να
τιμήσει την στολή που φορούσε. 


 Γενναίε γιε μου… Καλή αντάμωση.

Ο πατέρας σου Ντερτιλής Νικόλαος…


έγραφε το νεκροστέφανο που έστειλε στο ήρωα γιο του !


 
http://www.e-grammes.gr/images2/6863.jpg
Μόνος και
έρημος ,ξεχασμένος από φίλους ,γνωστούς και συγγενείς άφησε την
τελευταία πνοή στο Νοσοκομείο από εγκεφαλικό επεισόδιο
 ο Στρατηγός Νίκος
Ντερτιλής !






Πιστός στις
ιδέες του μέχρι τέλους έμεινε 40χρόνια φυλακή από τους” Δημοκράτες” και
 την ”Δημοκρατία” και που λειτουργεί κατά το δοκούν και δεν συγχωρεί !




Μέχρι το τέλος
της ζωής του οι Δημοκράτες φοβόταν τον γέροντα και δεν εφάρμοζαν την
ευεργετική διάταξη του νόμου περί αποφυλακίσεως των κρατουμένων πάνω από
80χρονών !



Η Ιστορία θα
κρίνει ενώ η Δικαιοσύνη έκρινε τον Στρατηγό και το φυλάκισε Ισόβια
…¨οταν λέμε ισόβια εννοούμε Ισόβια είχε πει ένας που το ονόμασαν Εθνάρχη


Μόνο που του έπεφτε μακριά η Κύπρος όταν την έκαιγαν οι Τούρκοι ενώ ο Ντερτιλής πολέμησε στην Κύπρο !

Πέθανε ο Στρατηγός …

Η Δημοκρατία μπορεί να κοιμάται ήσυχη δεν κινδυνεύει πια !
  


Πρόκειται για τον
αξιωματικό-ήρωα, που πολέμησε για την πατρίδα και τιμήθηκε με παράσημα
ανδρείας. Συμμετείχε στην 21η Απριλίου και παρέμεινε μέχρι τέλους
στρατιώτης. Είχε πολεμήσει ως λοχίας Εθνοφυλακής κατά τα Δεκεμβριανά,
όπου διακρίθηκε για την ανδρεία του. Στην συνέχεια εισήχθη στην
Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και σταδιοδρόμησε στις τάξεις του Στρατού
Ξηράς. Πολέμησε ως διοικητής λόχου κατά τον συμμοριτοπόλεμο με
γενναιότητα. Διακρίθηκε επίσης κατά τον πόλεμο της Κορέας, όπου και
τιμήθηκε με παράσημο.


Η στρατιωτική του δράση συνεχίστηκε στην Κύπρο μας, όπου συνέτριψε με ηρωισμό και έξυπνη τακτική υπέρτερες τουρκικές δυνάμεις κατά την επιχείρηση της Τηλλυρίας,
όπου διασφάλισε την Πάφο. Για την εξαιρετικά σημαντική του δράση όταν η
πολιτεία αποφάσισε να τιμήσει τους άνδρες όλων των βαθμών που είχαν
λάβει μέρος σε επιχειρήσεις στην Κύπρο όλες τις περιόδους, ο τότε
υπουργός Παπαντωνίου επενέβη και ματαίωση την απόδοση. Οι πολιτικοί που
με ευκολία προσκύνησαν Τούρκους, δυτικούς και κάθε άλλο αφέντη, είχαν
την δικαιοδοσία να ελέγχουν τις ηθικές αμοιβές. Αυτοί που δεν υπηρέτησαν
ποτέ ούτε στρατιωτική θητεία ή φρόντισαν να είναι πολύ «άνετη» ήρθαν ως
τιμητές...


Ο Νικόλαος Ντερτιλής ήταν φυλακισμένος επί 39 χρόνια,
δοκιμάζοντας την εκδικητική μανία του μεταπολιτευτικού κράτους. Σε όλη
την διάρκεια του στρατιωτικού καθεστώτος παρέμεινε στις τάξεις των
ενόπλων δυνάμεων. Ηρωικός, σεμνός, αξιοπρεπής, γενναίος, αμετακίνητος
στις θέσεις του, μέχρι τέλους. Η πορεία της ζωής του αποτελεί υπόδειγμα
ήθους και ακεραιότητας.


  
 


39 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΕΚΥΨΕ, ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΗΘΟΣ
ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ
ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ.






Δευτέρα

ΙΜΙΑ 16 ΧΡΟΝΙΑ: Μύθοι,θρύλοι,πρόσωπα. Η αλήθεια αναζητείται.




Δεκαεξη χρόνια μετά από την τραγωδία των Ιμίων ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι γνωρίζει τη πλήρη αλήθεια,για το τι συνέβη εκείνη τη μοιραία για τρεις αξιωματικούς του ΠΝ –και για τη χώρα- νύχτα; Πόσοι μπορούν με βεβαιότητα να υποστηρίξουν ότι έχουν απόλυτα πειστεί από την αλήθεια που έχει παρουσιαστεί; Ίσως το πιο παράδοξο και σίγουρα πρωτοφανές για την ελληνική πραγματικότητα είναι ότι μια χούφτα άνθρωποι που γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια της κρίσης και κυρίως της συντριβής του ελικοπτέρου,15 χρόνια τώρα κρατούν το στόμα τους ερμητικά κλειστό! Κι αυτό εξάπτει ακόμη περισσότερο τη φαντασία!

Στο Καβούρι ή στη Βουλιαγμένη,χειμώνα,καλοκαίρι, ένας ψηλός μεσήλικας ψαρεύει σχεδόν κάθε πρωί. Είναι ο άνθρωπος που ξέρει με κάθε λεπτομέρεια το γιατί και το πως έπεσε το ελικόπτερο του ΠΝ στα Ίμια. Ο απόστρατος αξιωματικός του ΠΝ Νίκος Κωστάκης πιλότος με χιλιάδες ώρες πτήσης σε ελικόπτερα σαν κι αυτό που έπεσε,με θητεία στην πρεσβεία μας στην Άγκυρα και έχοντας τη φήμη του «αριστερού» σ΄ ένα επαγγελματικό χώρο που κάτι τέτοιο απλά...δεν υπήρχε, είχε αναλάβει την πολύ λεπτή και δύσκολη αποστολή: να βγάλει πόρισμα για τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου των Ιμίων.

Επικεφαλής ομάδας οκτώ αξιωματικών μετά από έρευνες περίπου 2,5 μηνών στις 23 Απριλίου 1996παρουσιάζει μία περίληψη του πορίσματος. Την ανακοίνωση διαβάζει ο τότε εκπρόσωπος ΓΕΝ και μετέπειτα Α/ΓΕΝ Δ.Γούσης,έχοντας δίπλα του τον πρόεδρο της επιτροπής διερευνήσεως των αιτιών πτώσης του ελικοπτέρου:

«Δεν τεκμηριώθηκαν τα αίτια που προκάλεσαν την απώλεια του ελικοπτέρου και του πληρώματός του. Τεκμηριώνεται όμως ότι το ελικόπτερο δεν κατερρίφθη και ότι δεν διαπιστώθηκε μηχανική βλάβη ως κύρια αιτία της πτώσης». Τι έμενε; Το ανθρώπινο λάθος ,που κανείς όμως δεν τόλμησε να «χρεώσει» στους τρεις ηρωϊκούς αξιωματικούς.

Ο πρόεδρος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Νίκος Κωστάκης, μετατέθηκε ως ακόλουθος στην πρεσβεία του Λονδίνου, μετά ανέλαβε τη διοίκηση της Βάσης Ελικοπτέρων Ναυτικού και αποστρατεύθηκε. Ποτέ και σε κανέναν δεν έχει πει το παραμικρό για το τι έχει γράψει στο πόρισμα. Η απάντησή του σ΄ όποιον τον ρωτά για το θέμα είναι «ζητήστε να διαβάσετε το πόρισμα ,από το ΓΕΝ. Τα γράφω όλα εκεί».

Το πόρισμα βρίσκεται καλά φυλαγμένο στο ΓΕΝ και είναι φυσικά άκρως απόρρητο. Αυτοί που είχαν την εξουσιοδότηση να το διαβάσουν δεν πρέπει να ξεπερνούν τους πέντε,αν υπολογίσουμε και τον πρόεδρο της επιτροπής. Ο τότε υπουργός Άμυνας Γεράσιμος Αρσένης, ο υφυπουργός του Νίκος Κουρής και οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ ναύαρχοι Λυμπέρης και Στάγκας.

Τα μυστήρια των Ιμίων
Η 15χρονη σιωπή δεν έσπασε παρά την επιμονή του πατέρα του Π.Βλαχάκου, ενός από τα τρία νεκρά παλικάρια, να υποστηρίζει μέχρι και το δικό του θάνατο ,ότι το ελικόπτερο «το έριξαν οι Τούρκοι».

Μπορεί η εκδοχή της «κατάρριψης» να απορρίπτεται κατηγορηματικά ,όμως υπάρχει μία σειρά άλλων ερωτημάτων που παραμένουν αναπάντητα και προκαλούν πλήθος σεναρίων για την αποστολή του ελικοπτέρου.

*Η ώρα απονήωσης του ελικοπτέρου από τη φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ, είναι το μόνο σίγουρο στοιχείο: 4.26 το πρωί. Η ώρα πτώσης όμως ακόμη συζητείται. Σύμφωνα με το πρώτο σήμα της φρεγάτας ΝΑΒΑΡΙΝΟ προς το ΓΕΝ ,το ελικόπτερο χάθηκε στις 4.42. Χρόνος πτήσης 14 λεπτά.

Λίγα 24ωρα μετά η ώρα πτώσης του ελικοπτέρου «διορθώνεται» και γίνεται 5.00 το πρωί,επειδή αυτή την ώρα έδειχνε το ρολόϊ του ελικοπτέρου.

Οι τεχνικοί της ΕΑΒ όμως εξήγησαν στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων ότι το ρολόϊ ήταν «κουρδιστό» ,δεν σταμάτησε με τη πρόσκρουση στο νερό και θα μπορούσε να δουλεύει πολλές ώρες ακόμη. Γιατί άλλαξε η ώρα πτώσης του ελικοπτέρου και σε τι εξυπηρετούσε αυτή η αλλαγή;

*Ο θρύλος θέλει το μαγνητόφωνο της φρεγάτας ΝΑΒΑΡΙΝΟ να έχει «μασήσει» τη μαγνητοταινία στην οποία είχε καταγραφεί η τελευταία συνομιλία του πληρώματος με τη φρεγάτα. Η αλήθεια είναι ότι το μαγνητόφωνο δεν είχε τεθεί καν σε λειτουργία! Γιατί;

*Τι ακριβώς κατέθεσε ο πιλότος του «εφεδρικού» πληρώματος του ελικοπτέρου που προβλημάτισε την επιτροπή σχετικά με το χρόνο πτήσης του ελικοπτέρου; Η κατάθεσή του ενίσχυε την άποψη ότι ο χρόνος πτήσης του ήταν μικρότερος απ΄ αυτόν που τελικά ανακοινώθηκε.

*Γιατί τα ημερολόγια της φρεγάτας ΝΑΒΑΡΙΝΟ, ήταν γραμμένα...καλλιγραφικά; Μήπως γιατί γράφτηκαν ή διορθώθηκαν εκ των υστέρων;

*Ο κυβερνήτης της φρεγάτας και διοικητής περιοχής όπου γινόταν οι επιχειρήσεις είχε το δικαίωμα να αρνηθεί την εκτέλεση της διαταγής για απονήωηση του ελικοπτέρου. Η ένταση των ανέμων ,ήταν 11 μποφόρ! Δεν το έκανε. Είναι αλήθεια ότι είχε έντονο διάλογο με τον αείμνηστο κυβερνήτη του ελικοπτέρου Χ.Καραθανάση,μέσα στο Κέντρο Πληροφοριών Μάχης της φρεγάτας;

Οι θρύλοι των Ιμίων
Όλες οι ιστορίες συνοδέυονται από τους θρύλους τους. Η νύχτα των Ιμίων δεν θα μπορουσε να αποτελεί εξαίρεση. Ποιοι είναι οι «θρύλοι των Ιμίων»;
• «Κατάρριψη» του ελικοπτέρου. Ακόμη και σήμερα ένα πάρα πολύ μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης είναι σίγουρο ότι το ελικόπτερο καταρρίφθηκε από τα πυρά τούρκων κομμάντος που ήταν στα ΄Ιμια. Μόλις ανασύρθηκε από το βυθό κάποιοι είδαν τις τρύπες από τα πριτσίνια σαν τρύπες από πυρά πυροβόλου όπλου. Όταν το επιχείρημα «καταρρίφθηκε» οι οπαδοί της θεωρίας «κατάρριψη» άρχισαν να υποστηρίζουν ότι «δεν μας έχουν δείξει όλα τα κομμάτια του ελικοπτέρου». Τα συντρίμμια φυλάσσονται ακόμη στη Βάση Ελικοπτέρων Ναυτικού.

• Όλοι οι Τούρκοι βατραχάνθρωποι που ανέβηκαν στα Ίμια είναι νεκροί;
Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από την τουρκική ομάδα βατραχανθρώπων σκοτώθηκαν σχετικά σύντομα σε δύο αεροπορικά δυστυχήματα. Κάποιοι όταν το ελικόπτερο που επέβαιναν έπεσε στο Αξάζ και κάποιοι άλλοι σε συντριβή C 130!
Ο υποδιοικητής της ομάδας ,μαχαιρώθηκε στη πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης από τοξικομανή! Ωστόσο δύο τουλάχιστον ζουν και ο ένας είναι ο διοικητής Ali Türkşen, ο οποίος μάλιστα δικάστηκε αργότερα για τη συμμετοχή του στο “Σχέδιο Κλωβός” ,που προέβλεπε τη δολοφονία ναυάρχων!


Τα πρόσωπα των Ιμίων
ΧΡΙΣΤΟΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ- Α/ΓΕΕΘΑ: Με «παράσημα» από τη συμμετοχς του στην κρίση του 1987, ο ναύαρχος Λυμπέρης, είδε τα Ίμια ως τη μεγάλη ευκαιρία της στρατιωτικής του καριέρας. Εκείνος προετοιμαζόταν για πόλεμο και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι για συμβιβασμό. Θέλησε να τοποθετήσει φρουρά στη δυτική Ίμια, αλλά άκουσε τους πολιτικούς που του είπαν να μην το κάνει για να μην κλιμακώσει την ένταση. Έπαιξε, έχασε και αποστρατεύτηκε μ’ ένα πλήγμα στην υστεροφημία του. Έγραψε ένα βιβλίο για τα Ίμια και ζει μόνιμα στο χωριό
του στη Παλαιοπαναγιά Θηβών.



Κ. ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ –Α/ΓΕΣ: Ο στρατηγός εκείνη τη νύχτα ζήτησε 48 ώρες για να μεταφέρει στρατεύματα από τη Κω στα Ίμια!!!Αποστρατεύτηκε , χωρίς να φαίνεται ότι χρεώθηκε την αδυναμία του για ταχεία αντίδραση.

Α. ΤΖΟΓΑΝΗΣ-Α/ΓΕΑ: Το 1974, ο πτέραρχος ήταν πιλότος σε μεταγωγικό αεροσκάφος NORATLAS. Αυτά που πραγματοποίησαν την επιχείρηση ΝΙΚΗ, στη Κύπρο. Το αεροσκάφος του δεν απογειώθηκε.Τη νύχτα των Ιμίων ήταν Α/ΓΕΑ. Κι αμέσως μετά τη κρίση έγινε και Α/ΓΕΕΘΑ.

Γ. ΣΤΑΓΚΑΣ-Α/ΓΕΝ: Είχε εκφράσει τις αμφιβολίες του και τις επιφυλάξεις του για τον τρόπο χειρισμού της κρίσης. Πίστευε ότι δεν αρκούσαν οι φρεγάτες γύρω από τα Ίμια για να διαφυλάξουν την ασφάλεια των βραχονησίδων. Αποστρατεύτηκε χωρίς να του αποδοθούν ευθύνες.

Γ.ΛΙΟΥΛΗΣ-ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ: Έφθασε μέχρι τους υψηλότερους βαθμούς του ΠΝ, αποστρατεύτηκε με το βαθμό του αντιναυάρχου αρκετά χρόνια μετά από τα Ίμια. Ήταν ο διοικητής ναυτικών δυνάμεων περιοχής , εκείνη τη νύχτα, ο άνθρωπος που έζησε από πρώτο χέρι όλη την εξέλιξη της κρίσης. Το αποτέλεσμα των χειρισμών αντιμετώπισής της δεν φαίνεται να επηρέασε τη καριέρα του.

Oυστ Προδοτες!!!!! Εκτός από τις μαρίνες, οι Τούρκοι επιχειρηματίες αποκτούν πρόσβαση και στη διαχείριση των ραντάρ...

Οι Τούρκοι θα χαρτογραφούν νόμιμα «ευαίσθητες» περιοχές!








Μείζον ζήτημα εθνικής ασφάλειας προκύπτει από τη μίσθωση των μαρίνων σε τουρκικές εταιρείες, καθώς εκτός από τις εγκαταστάσεις για τα σκάφη, οι Τούρκοι επιχειρηματίες θα μπορούν πλέον να διαχειρίζονται και τα ραντάρ υψηλής απόδοσης που βρίσκονται στον ίδιο χώρο και μάλιστα καθόλα νόμιμα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Τύπου της Κυριακής», η χρήση των συγκεκριμένων ραντάρ, τα οποία έχουν εμβέλεια 32 μιλίων περιφερειακά της μαρίνας, ουσιαστικά σημαίνει ότι οι Τούρκοι θα μπορούν να... σκανάρουν και να χαρτογραφούν την ευρύτερη περιοχή της εγκατάστασης που ελέγχουν, με ότι αυτό συνεπάγεται όταν μιλάμε για σημεία ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, όπως π.χ. η Λέσβος (η μαρίνα της πέρασε πρόσφατα υπό τον έλεγχο τουρκικής εταιρείας).
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι από ελληνικής πλευράς πρακτικά δεν υπάρχει δυνατότητα να ελεγχθεί η χρήση των δεδομένων των ραντάρ, αφού υποτίθεται ότι τα στοιχεία αυτά χορηγούνται ελεύθερα στους κυβερνήτες των σκαφών με στόχο την ασφαλή πλοήγηση από και προς τις μαρίνες. Δεν υπάρχει δηλαδή κάποιο είδος «φίλτρου» που να ελέγχει τόσο το υλικό που παραχωρείται, όσο και το σε ποιον δίδεται.
Καταλήγοντας, το δημοσίευμα αναφέρει πως εξίσου ανησυχητικό είναι και το γεγονός ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζεται να έχει αγαστή συνεργασία με τους ομίλους που έχουν επενδύσει ή έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις ελληνικές μαρίνες.
Πηγή newsbomb.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΝΕΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

 
Με το παρόν κείμενο θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη τους φίλους μας, αλλά και τους πολίτες του Νομού Λαρίσης για το περιστατικό που έγινε την Πέμπτη το βράδυ σε στέκι Πακιστανών στη Λάρισα.Το στέκι αυτό είναι ένα παντοπωλείο το οποίο βρίσκεται στην συμβολή των οδών Σεφέρη και Αιόλου.Το παντοπωλείο αυτό το έχει ο Αρχηγός των Πακιστανών στην Λάρισα ( γνωστό μπουμπούκι ) και θα αναφερθούμε αργότερα για αυτόν.
Το όνομα του είναι ΦΑΙΖ ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΚΑΝ, και το νοίκιασε σε αυτόν ένας ( Έλληνας ) ονόματι Χρήστος Ζούκης πριν 6 χρόνια.Ο Πακιστανός αυτός είναι ο μόνος από τους 50 που βρίσκονται στην Λάρισα που έχει γυναίκα,και έχει και 5 παιδιά.Στις 20:30 το βράδυ της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου όμαδα νεαρών επιτέθηκε στο παντοπωλείο με αποτέλεσμα να προξενήσουν ζημιές και να τραυματίσουν έναν Πακιστανό.Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία με αποτέλεσμα να συλλάβει 8 από αυτούς, οι οποίοι οδηγήθηκαν την άλλη μέρα στο αυτόφωρο προκειμένου να δικαστούν.Ο εισαγγελέας όμως τους άφησε ελεύθερους, και όρισε τακτική δικάσιμο για τον Ιούνιο του 2013 με τις κατηγορίες φθορά ξένης περιουσίας και ξυλοδαρμό.Να σημειωθεί ότι οι νεαροί που συνελήφθησαν ήταν 8.Οι επτά ήταν ανήλικοι 15 ετών και ένας 23 ετών.Οι συγκεκριμένοι νεαροί αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ανήκουν Ιδεολογικα πουθενά δεν έχουν σχέση με κανένα Εθνικιστικό κόμμα αλλά ούτε με πατριωτικούς συλλόγους.Και αυτό το λέμε διότι την άλλη μέρα βγήκαν στην τόπικη εφημερίδα της Λαρίσης ελευθερία οι γνωστές Ανθελληνικές οργανώσεις, Οικολόγοι πράσινοι και η Ανταρσύα αλλά και ο βουλευτής Λαρίσης της Δημάρ Θωμάς Ψύρρας, ο οποιός δεν δικαιούται να μιλάει αφού αυτός και το κόμμα του, συγκηβερνά την χώρα μας έχουν ψηφίσει όλα τα νομοσχέδια εναντίων των εργαζομένων και των συνταξιούχων.Αυτοί λοιπόν δήλωσαν ότι οι παραπάνω νεαροί έχουν σχέση με ακροδεξιά κόμματα η και οργανώσεις.Τους διαψεύδουν όμως τόσο οι νεαροί, αλλά και η Αστυνομική διεύθυνση Λαρίσης η οποία, διεξήγαγε και την ανάκριση και κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα.Επιτέλους κύριοι της Αριστεράς και της Συμφοράς πάψτε να βλέπετε παντού ότι πίσω απο κάθε περιστατικό βρίσκονται Εθνικιστές η Ακροδεξιοί.Να ενημερώσουμε τους Λαρισαίους πολίτες ότι ο Αρχηγός των Πακιστανών συννελήφθη πριν ένα χρόνο από την Αστυνομία γιατί έπερνε χρήματα από τους Ομοδεάτες του λαθρομετανάστες πακιστανούς προκειμένου να τους νομιμοποιήσει.Συγκεκριμένα έπερνε 500 ευρώ το κεφάλι.Κάποιοι από αυτούς τον κατήγγειλαν στην Αστυνομία με αποτέσμα να συλληφθεί.Για το γεγονός αυτό καταδικάστηκε σε 16 μήνες φυλάκιση.Και πριν 2 χρόνια είχε συμβεί ξανά επίθεση από 2 ανήλικους νεαρούς στο παντοπωλείο του, οι οποίοι και τότε είχαν συλληφθεί.Μάλιστα εκτός από τις κατηγορίες για φθορά ξένης περιουσίας και ξυλοδαρμό,βρέθηκαν 3 Πακιστανοί ψευδομάρτηρες οι οποίοι δήλωσαν τότε στην Αστυνομία ότι κλέψανε και 700 ευρώ από το ταμείο του πανοπωλείου.Και έτσι οι νεαροί τότε έιχαν να αντιμετωπίσουν και την κατηγορία της κλοπής η οποία είναι κακούργημα.Όταν όμως έγινε το δικαστήριο οι γονείς των παιδιών ήρθαν σε επαφή με τους Πακιστανούς ψευδομάρτηρες για να τους πούνε ότι τα παιδιά τους δεν έκλεψαν και να αποσύρουν αυτήν την κατηγορία.Τότε οι Πακιστανοί ψευδομάρτηρες οι οποίοι ήταν δασκαλεμένοι από τον Αρχηγό τους, ζήτησαν 1000 ευρώ από κάθε παιδί για να αποσύρουν τις κατηγορίες.Πράγμα που οι γόνεις των παιδιών προκειμένου να έχουν πρόβλημα τα έδωσαν, και έτσι στο δικαστήριο οι ψευδομάρτηρες άλλαξαν την κατάθεση τους και οι νεαροί αθωώθηκαν.Όλα αυτά τα γράψαμε, γιατί δυστυχώς το συγκεκριμένο κείμενο δεν μπορεί να το δεχτεί η εφημερίδα, διότι περιέχει προσωπικά δεδομένα.Δεν ξέρουμε βέβαια αν τα προσωπικά δεδομένα ισχύουν για όλους.Και επίσης να μας πουν όλοι αυτοί οι Αριστεροί της Συμφοράς που ήταν τότε όταν ο προστατευόμενος τους ΦΑΙΖ ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΚΑΝ έκανε αυτές τις παρανομίες, να βγάλουν ανακοινώσεις για αυτόν και την παρέα του.
 
http://www.ellinokratein.blogspot.com/