Τετάρτη

Να επεμβει ο Στρατος και να επιστρεψει Ο Βασιλευς!!!!Οχι αλλος διασυρμος της Πατριδας









Tον τελευταίο καιρό λέγονται πολλές ανοησίες και εκτοξεύονται άλλες τόσες κακοήθειες εις βάρος της Βασιλείας. Διάφοροι τύποι του πολιτικού υποκόσμου βρίζουν ασύστολα τον θεσμό τον οποίον δεν κρίνουν με πολιτικό λογο αλλά με ψευτιές  και συκοφαντίες!!!

Τυχάρπαστοι πολιτικάντηδες –κομματόσκυλα πάσης φύσεως –κοινοί λωποδύτες του Δημόσιου χρήματος –όψιμοι συμβουλάτορες πολιτικών αρχηγών-εκμαυλισμένοι κομματάρχες διασυρουν με κακία τον Βασιλέα Κωνσταντίνο και την Οικογένεια του γιατί γνωρίζουν ότι άμα υπήρχε Βασιλεία  όλα αυτά τα ερπετά δεν θα μπορούσαν να επιβληθούν εις τον δημόσιο βίο της χρεωκοπημένης Πατρίδας.

Υπάρχουν πολλοί δυστυχώς που επιμένουν ότι με το τελευταίο δημοψήφισμα ρυθμίστηκε οριστικά και για πάντα το πολίτευμα της Ελλάδος. Τα ιδία είχαν πει επανειλημμένα και άλλοτε κάποιοι άλλοι και διαψεύστηκαν από την ιδία την Ιστορική πραγματικότητα.

Αν είναι δυνατόν η πολιτειακή Ιστορία και το μέλλον της Πατρίδας μας να ρυθμίζοντα στο διηνεκές  από μια βρώμικη ψηφοφορία γιατί όλοι εμείς γνωρίζουμε πως μεθοδεύτηκε  και πως έγινε?!!!

Αρα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους πρόκειται για ένα κοσμοϊστορικό γεγονός αφού καταργήθηκε ο νόμος της Εξελίξεως. Δεν μπορούμε πλέον να έχουμε καμιά αλλαγή και το πολιτικό μας γίγνεσθαι ΤΕΛΕΙΩΣΕ!!!

Ήταν μάλιστα τόση η μανία - εναντίον του Θεσμού -όλων αυτών των συναυτουργών του σημερινού Χάους που νομοθέτησαν ότι όποιος εξυμνεί την Βασιλεία η χορεύει το Γρίβα μ σε θέλει ο Βασιλιάς !!! να διώκεται ποινικα !!!!Και όσες φορές από αυτό το μετερίζι τόλμησαμε να αναρτήσουμε την φωτογραφία των Βασιλέων ακούμε  χυδαίες μόνον εκφράσεις  από τα παπαγαλάκια της διαφθοράς.

Ακόμα και στο Face Book  όταν δημοσιεύουμε  αναρτήσεις με θέμα την Βασιλεία   διάφορα αληταρια από τον αχταρμά της Γενιάς του Πολυτεχνείου μας  υβρίζουν ασύστολα γιατί στη Δημοκρατία τους- και αυτό που αυτοί αντιλαμβάνονται για Δημοκρατία- έχουν θέση όλοι οι απάτριδες εκτός από τους Πατριώτες Βασιλόφρονες.

Αλλά θα μου πείτε αυτοί δεν είναι οι ίδιοι  που είχαν απαγορεύσει και αυτην ακομα την εισοδο του Βασιλέως στν Χώρα  και τον ανάγκασαν να έρχεται με ξένο διαβατήριο.!!!!

Πώς να ξεχάσουμε άλλωστε  τον τρόπο που λεηλάτησαν την Βασιλική περιούσια!!!! Στη Σκήτη Λαρίσης πχ στο φημισμένο Βασιλικό Δασός -Πολυδενδρι - διάφοροι πρασινο-μπλε καταπατητές δημόσιας περιουσίας έχουν κτίσει  επαύλεις  με τις ευλογίες της άλλοτε Πολεοδομίας Λαρίσης .
Το όργιο παρανόμων κτισμάτων θυμίζει το  Beverly Hills του Hollywood χωρίς μέχρι στιγμής να επέμβει ένας εισαγγελέας  και οι Φίλοι μου Λουκάς Κατσαρός και Κώστας Αγοραστός να έχουν πει το παραμικρό !!!! Βλέπεται ένας είναι ο εχθρός για τους Αγανακτισμένους Λαρισαίους  και Θεσσαλούς!!!! το ΔΝΤ!!!!

Κάποτε  λεγόμενη Τρόικα πρέπει να περάσει και από τον Αγιοκαμπο για να δει τα χάλια σας ξευτίλες!!!!

Πώς να λησμονήσουμε άλλωστε εκείνον τον αληταρα  που έβαλε πρόστιμο 250.000 EU για το γάμο του Πρίγκιπα Νικολάου ενώ άφησε δισεκατομμύρια χρέος στη Νομαρχία του Πειραιά ¨χωρίς να λογοδοτήσει ποτέ σε κανέναν και δεν συγκινήθηκε ποτέ για το χάλι της Λαθρομετανάστευσης στο μεγαλύτερο Λιμάνι της Χώρας!!!

Βλέπετε για όλους αυτούς τούς  Ζόμπι της μεταπολιτευτικής Τυραννίας  ο εχθρός είναι ο θεσμός της Βασιλείας .

Επαναλαμβάνουμε  ότι εάν υπήρχε Βασιλεία όλοι αυτοί που λεηλάτησαν την πατρίδα μας δεν θα υπήρχαν καν στο κάδρο της Πολιτικής!!!

Δηλώνουμε   απερίφραστα ότι συναισθηματικά είμαστε Βασιλόφρονες!!! Αυτή η συναισθηματική μας τοποθέτηση  που είναι και η  τοποθέτηση πολλών Ελλήνων είναι η ευγενικότερη έκφραση  της ζωής για όλους εμάς τους Βασιλόφρονες.

Από την άποψη της πολίτικης Λογικής  πάλι είμαστε  Βασιλόφρονες .
    
Το αν είμαστε σωστοι η όχι  αυτό αποδεικνύεται με διάλογο τον όποιον τα τρωκτικά και οι διάφοροι φαηλοι τον  αποφεύγουν!!! στο Δημοκρατικό τους αχταρμά όπως εμφανίζεται σήμερα σαν το κυρίαρχο πολιτειακό  τους σύστημα  .

Εμείς οι βασιλόφρονες έχουμε τα επιχειρήματα μας και είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε γιατί επιμένουμε και θέλουμε την Πολιτειακή Μεταβολή και την Επαναφορά  της Βασιλείας.
Δεν δεχόμαστε όμως ύβρεις  γιατί τελικά από τους λεγόμενους αντιβασιλικούς μόνο βρισιές έχουμε ακούσει έως τώρα –όχι Θέσεις!!!

 Και εδώ που τα λέμε όλοι αυτοί που βρίζουν τον Βασιλέα  έχουν μεταφέρει την Οικογενειακη τους Αγωγή στη Πολιτική  της μεταπολιτευτικής Ελλάδος .

ΓΙ ΑΥΤΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΤΟ!!!!
Φτασαμε στο τελμα!!!!

Από μακρού παριστάμεθα μάρτυρες ενός εγκλήματος, το οποίον διεπράττεται εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και του Έθνους μας. Η αδίστακτος και αθλία κομματική συναλλαγή, ο εκτραχηλισμός μεγάλης μερίδος του Τύπου, η μεθοδική επίθεσις εναντίον όλων των θεσμών, η διάβρωσίς των, ο εξευτελισμός το Κοινοβουλίου, η κατασυκοφάντησις των πάντων, η παράλυσις της κρατικής μηχανής, η πλήρης έλλειψις κατανοήσεως προς τα φλέγοντα προβλήματα της νεολαίας μας, η κακομεταχείρισις των φοιτητών και σπουδαστών μας, η ηθική κάμψις, η σύγχυσις και η θολότης, η μυστική και φανερά συνεργασία με τους ανατροπείς και τέλος τα συνεχή εμπρηστικά κηρύγματα ασυνειδήτων δημοκόπων κατέστρεψαν την γαλήνην του τόπου, εδημιούργησαν κλίμα αναρχίας και χάους, εκαλλιέργησαν συνθήκας μίσους και διχασμού και μας ωδήγησαν εις το χείλος της εθνικής καταστροφής.
Δεν απέμεινεν πλέον άλλος τρόπος σωτηρίας από την επέμβασιν του Στρατού μας. Η επέμβασις αύτη βεβαίως αποτελεί εκτροπήν εκ του Συντάγματος, αλλά η εκτροπή αύτη ειναι  επιβεβλημένη διά την σωτηρίαν της Πατρίδος. Η σωτηρία της Πατρίδος είναι ο υπέρτατος νόμος.
Δι' αυτό να επεμβη ο Στρατός. Διά να ανακόψη την πορείαν προς την καταστροφήν, ένα βήμα προ της αβύσσου. Εις ολόκληρον την Χώραν επικρατεί Χαος . Να επιστρατευθουν πρσωπικοτητες για τον σχηματισμον Κυβερνησης ΕΘνικης Ενοτητος  προς εκτέλεσιν του προς την Πατρίδα καθήκοντος.
Να επιστρεψει ο Βασιλευς ο οποιος θα εγγυηθει την Σωτηριαν της Πατριδος.Οι Προσωπικοτητες αυτες να μην ανήκουν εις ουδέν πολιτικόν κόμμα, και ουδεμίαν πολιτικήν παράταξιν . Να μην ανήκουν  ούτε εις την οικονομικήν ολιγαρχίαν . Να ανηκουν  εις την τάξιν του μόχθου. Να  σταθουν εις το πλευρόν των πτωχών αδελφών μας Ελλήνων.
Ελαυνόμενοι  αποκλειστικώς από πατριωτικά κίνητρα  να καταργήσουν  την φαυλοκρατίαν. Να εξυγιάνουν τον δημόσιον βίον. Να απομακρύνουν  από τον οργανισμόν της Χώρας την σήψιν από την οποίαν κινδύνει.Να σταματησουν την πορειαν  προς την Πτωχευσιν Να αποτρέψουν  τον διχασμόν και την αλληλοσφαγήν προς την οποίαν μας κατευθυνουν  κακοί Έλληνες και να δημιουργήσουν υγιείς βάσεις δια την ταχείαν επάνοδον της Χώρας εις τον αληθώς ορθόδοξον κοινοβουλευτικόν βίον.
Χρειαζομαστε μιαν Εθνικην Κυβερνησιν που υπο της επιβλεψιν της ΑΜ του Βασιλεως  να κηρύξει την συναδέλφωσιν. Να μην  υπάρχουν Δεξιοί, Κεντρώοι, Αριστεροί. Να  υπάρχουν μόνον Έλληνες, οι οποίοι πιστεύουν εις την Ελλάδα, εις ένα ευγενές, ανώτερον, και πλήρες ιδεώδες της αληθούς Δημοκρατίας και όχι της Δημοκρατίας του πεζοδρομίου, της οχλοκρατίας και της αναρχίας. Όταν οι Έλληνες είναι ηνωμένοι, θαυματουργούν.
Υπάρχουν βεβαίως, και ελάχιστοι εφιάλται δημαγωγοί, ασυνείδητοι καιροσκόποι και κατ' επάγγελμα αναρχικοί. Αυτοί επεδίωξαν να μας διχάσουν! Αυτοι μας ονομάζουν αριστερούς, κεντρώους, κεντροαριστερούς και δεξιούς. Επεδίωξαν να ενσταλάξουν εις την ψυχήν μας, με κάθε τρόπο, το μίσος των μεν προς τους δε. Επεδίωξαν να μας φανατίσουν και να μας εξωθήσουν εις τον αλληλοσπαραγμόν. Αυτούς τους εμπρηστάς να  απομονώσει  και όλοι ημείς οι άλλοι Έλληνες ηνωμένοι, να βαδίσωμεν εμπρός την οδόν τού προς την Πατρίδαν καθήκοντος και της αρετής. Προς την ριζικήν αλλαγήν. Προς την ευημερίαν και την πρόοδον.

Ο βασικός  στόχος να  είναι δικαιοσύνη. Η δικαία κατανομή του εισοδήματος. Η ηθική και υλική εξύψωσις του κοινωνικού συνόλου και ιδιαιτέρως των αγροτών, των εργατών, και των πενεστέρων τάξεων. Η στοργή της Κυβερνήσεως να στραφή αμέριστος προς την νεολαίαν και τα προβλήματά της. Μετά την παγίωσιν ομαλού ρυθμού και την δημιουργίαν των καταλλήλων προς τούτο συνθηκών, το ταχύτερον δυνατόν θα επανέλθη η Χώρα εις τον Κοινοβουλευτισμόν επί υγιούς βάσεως. Τότε η αποστολή της Κυβερνήσεως θα έχη λήξη.

Προς αποτροπήν του διχασμού και για να μην  να μην  εκσπάσει εμφυλίος συρράξις, η οποία θα ωδήγησει εις αιματοχυσίαν και κοινωνικήν και εθνικήν καταστροφήν, η Κυβέρνησις να προβη εις την κήρυξιν του Στρατιωτικού Νόμου καθ' άπασαν την Χώραν. Η Κυβέρνησις να δηλωσει κατηγορηματικώς, ότι είναι αποφασισμένη να φέρη εις πέρας δια παντός μέσου και με ταχύν ρυθμόν την βαρείαν αποστολήν την οποίαν θα αναλαβει. Να είναι αποφασισμένη να εκπληρώση εις το ακέραιον τας υποχρεώσεις της έναντι του Ελληνικού Λαού. Να επικλειθει   την καθολικήν συμπαράστασιν του λαού διά την πραγματοποίησιν του σκοπού της. Να ζητησει και να επιβαλλει πλήρη πειθαρχίαν προς τον Νόμον του Κράτους. Όπως συμβαίνει εις όλας τας πολιτισμένας Χώρας. Διότι πραγματική ελευθερία υπάρχει εκεί όπου υπάρχει Νόμος. Εκεί, όπου η ελευθερία του ενός φθάνει μέχρι του σημείου, εις το οποίον αρχίζει η ελευθερία του άλλου.
Η Κυβέρνησις οφείλει να προειδοποιήση κατά τον πλέον κατηγορηματικόν τρόπον, ότι οιαδήποτε αντίδρασις εις το εθνικόν της έργον τής αλλαγής, οποθενδήποτε προερχομένη, θα παταχθή πάραυτα διά παντός εις την διάθεσίν της μέσου.

Ζήτω το Έθνος!
Ζήτω ο Βασιλεύς!
Ζητω ο Στρατος!

ANTENA1 Television (Greece) Complicit in Expropriation of Greek Cypriots

ANTENA TV 1 (GREECE) HAS TURNED INTO A TURKISH SATELLITE PROMOTING THE OCCUPATION REGIME IN OCCUPIED CYPRUS
Short only by a few weeks before we enter the 37th year of the Turkish bloody invasion of Cyprus and continued occupation of half of the Republic of Cyprus and instead of ANTENA (Greece) focusing on the tragedy of Cyprus since the barbaric Turkish invasion in July and August 1974 and its consequences on the lives of the Greek Cypriot refugees, the continued plight of the relatives of the still missing people, the systematic and ruthless destruction and vandalism of well over 500 Orthodox churches and other religious places in the occupied, the plight of the Greek Cypriot enclaved and their extermination, the I DO NOT FORGET of the 200,000 Greek Cypriot refugees and displaced people and their demand to return and repossess their stolen properties, and despicably ANTENA 1(Greece) promotes the Turkish series “Ezel”. This Turkish production was shot also in areas under Turkish occupation since the invasion of 1974, beautiful Voukolida village in the Karpas Penisula as well as parts of occupied Kyrenia. Already the station received a high volume of telephone complaints, faxed letters and email protests for their decision to promote this Turkish production. The Cyprus Embassy in Athens has also been receiving complaints about this.
NOTE: It should be noted that ANTENA (Cyprus) is NOT involved and DOES NOT SHOW this Turkish production.
ACTION ALERT: We call upon all people and associations, to read, learn the item, publish, inform others, and most of all REACT by telephone calls to the station expressing indignation, write letters to the station, send emails, faxes and contact your Members of Parliament (for those in Greece) and complain asking for the withdrawal of this series. In protest you can also contribute by switching off and turn to other channels, there are so many around.
If you are Greek-American or Greek-Canadian ask Antenna to remove the Ezel show or else you will stop your subscription and change it to Mega or Alter, this will hurt their pocket, even if a few drop off. Because UNLIKE Greece and Cyprus where they rely on advertisers, in USA and CANADA to see ANTI is based on PAID subscriptions.
The following blog has mentioned something to this effect as well: http://taxalia.blogspot.com/2011/06/1_25.html

How to contact the station:

Antenna TV S.A. · Athens Kifissias Ave. 10-12,
Maroussi Phone: +30-210-688-6100 Athens Fax: +30-210-689-0304 151 25 Greece
http://www.antenna.gr/webtv/contact
kalimeraellada@antenna.gr
pr@antenna.gr

A few words about hotel Artemis in beautiful but occupied Voukolida:

Artemis hotel is a hotel/casino by the sea built by Turkish businessmen. The land on which it was built belongs to Greek Cypriot displaced persons of Voukolida village. Its golden sand beach is almost two miles long and very near the Ayia Thekla church – which the Turks and the Turkish Cypriots DEMOLISHED only a few weeks ago because it was…destructing the view of a new hotel under construction only 50 yards from the sea. A small paradise under Turkish continued occupation since 1974. They renamed the village of Voukolida to BAFRA.

Letter by Congressmen Sarbanes and Bilirakis

Congressmen John P. Sarbanes and Gus Bilirakis have written a joint letter to Congress dated 26 May, 2011 about the destruction of Ayia Thekla church titled “Concerning the Turkish Occupation of the Republic of Cyprus – Incident dated May 2, 2011 – Demolition of Orthodox Church in occupied Cyprus”. To read the full text of the letter: LINK

Demonstration

On the 23rd of June 2011 Greek Cypriot students demonstrated outside the Antena 1(Greece) studios and sent letters of protest demanding the termination of this Turkish production which is grossly offensive to the Greek Cypriots.
The Kyrenian Refugee Association has also addressed a letter of protest to the Management of ANTENA 1 (Greece). [Their letter, in Greek, is included in the PDF at the following link.]
To read a PDF copy complete with links and pictures, visit:
LINK at Cyprus Action Network

Download «Από την Ένωση στην Κατοχή» by distinguished Greek-Cypriot journalist and researcher Mrs. Fanoulla Argyrou. This book is the comprehensive record from the British Archives on how they destroyed Cyprus: LINK
Cyprus Action Network of America (CANA)
2578 Broadway #132
New York, NY 10025
New York: Tel. 917-699-9935 9935
Email: cana@cyprusactionnetwork.org
www.cyprusactionnetwork.org

Δευτέρα

Στη Λάρισα το Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών!!!!


Κρανιώτης Δημήτρης
O πρόεδρος του Συνεδρίου, 
Λαρισαίος γιατρός και ποιητής 
Δημήτρης Κρανιώτης

Για τις επόμενες πέντε ημέρες η καρδιά της ποίησης θα χτυπά στη Λάρισα. Η θεσσαλική πρωτεύουσα «Παγκόσμια Πρωτεύουσα της Ποίησης» για το 2011, υποδέχεται 200 ποιητές από 40 χώρες του κόσμου, για το Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών το οποίο πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι συνολικά  ποιητές από 65 χώρες (ρεκόρ χωρών) συμμετέχουν στην Ανθολογία «World Poetry 2011» του συνεδρίου. Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί το «1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Ποίησης» με τη συμμετοχή ποιητών από χώρες της Μεσογείου, με προοπτική να διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια στη Λάρισα και να γίνει θεσμός με διεθνή εμβέλεια για την περιοχή.
Το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, στα Τέμπη, στα Μετέωρα και στο Στόμιο, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας , του Δήμου Λαρισαίων και με την υποστήριξη της ΕΡΤ, της ΤΕΔΚ Ν. Λάρισας, του Δήμου Αγιάς, του Δήμου Τεμπών, του Επιμελητηρίου Λάρισας και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

Ποίηση Yazon
Ο Benjamin Yozon


Την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 19.00 στους συνεδριακούς χώρους του ξενοδοχείου Larissa Imperial ο Πρόεδρος του 22ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ποιητών Λαρισαίος γιατρός και ποιητής Δημήτρης Π. Κρανιώτης και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Τιμημένων Ποιητών UPLI Benjamin R. Yuzon θα ξεκινήσουν με τις ομιλίες τους την επίσημη τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Συνεδρίου. Θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί των επισήμων και οι ομιλίες από 2 βραβευμένες Ελληνίδες ποιήτριες , της Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ, η οποία τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης το 1985  και της Ολυμπίας Καράγιωργα, η οποία τιμήθηκε με Βραβείο Ποίησης της Ακαδημίας Αθηνών το 2010.
Κατά την τελετή έναρξης θα γίνει βράβευση της «Μούσας του Παγκοσμίου Συνεδρίου Ποιητών» και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας, «Ποίηση συνοδεία χορού» (Dancing Poetry) από τα μέλη της «Poetic Dance Theater Company» από τις Η.Π.Α και μελοποιημένη ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη από την Ντίνα Σδράλλη (τραγούδι), Σάντρα Αποστολοπούλου (φλάουτο) και Σπύρο Καβαλλιεράτο (κιθάρα).
Να σημειωθεί ότι στις εκδηλώσεις του Παγκοσμίου Συνεδρίου Ποιητών στο ξενοδοχείο Larissa Imperial συμμετέχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη του συνεδρίου. Δύο όμως σημαντικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό θα πραγματοποιηθούν: την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011 στις 19.00 στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας (μια ξεχωριστή βραδιά με παράσταση του «Dancing Poetry» από τις Η.Π.Α., μουσική, κινητική και εικονοπλαστική παρουσίαση της ποίησης του Δημήτρη Κρανιώτη από την Καλλιτεχνική Ομάδα «Artfools» και τη Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών Λάρισας, απαγγελίες ποιητών από διάφορες χώρες του κόσμου και απονομή ποιητικών βραβείων)  και το Σάββατο 2 Ιουλίου 2011 στις 19.30 στο «Θέατρο Τεμπών» στο Ομόλιο (στην επίσημη βραδινή εκδήλωση του «1ου Μεσογειακού Φεστιβάλ Ποίησης» με μουσική συναυλία του συνθέτη Θωμά Μπέκου και του Ευριπίδη Μπέκου, πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας  απαγγελίες ποιητών από χώρες της Μεσογείου και ανακοίνωση των Μεσογειακών Βραβείων Ποίησης).

Εάν έτσι φυλάμε τα Στρατόπεδα ...Να περιμένουμε τα χειρότερα !


Σε ποια χώρα σε ποιο στρατό θα συνελάμβαναν 2 ξένους υπηκόους να έχουν εισβάλει σε στρατιωτική βάση  και θα τους παρέδιδαν στην αστυνομία ; Πουθενά εκτός απο το μπορντέλο που το λένε Ελλάς !! Παραδόθηκαν λέει η ανακοίνωση στην ΕΛΑΣ ,ανακρίθηκαν απο αξιωματικούς Α2;  απο την  ΕΥΠ ; Πώς παραδόθηκαν στην ΕΛΑΣ έτσι για απέλαση; .Που ξέρεις βρε άσχετε άν  αυτός ο πακιστανός ήταν ΜΌΝΟ κλέφτης σιδερικών ; 
Kαλά έχουμε χάσει το μέτρου  ΤΟΥ ΕΛΈΧΓΟΥ ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΠΑΖΑ ΚΑΙ ΆΞΙΟΙ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΉΣΕΙ  ... Η 115 μοίρα για ΄΄οσους δεν ξέρουν ειναι η Μοίρα του ήρωα Σμηναγού Ηλιακη

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Σύλληψη Αγνώστων στην 115ΠΜ – AT 054/2011 (26/6/2011)
Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2011 και ώρα 12:55, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από περίπολο της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης της 115 ΠΜ στο αεροδρόμιο Σούδας, δύο άγνωστοι άνδρες οι οποίοι είχαν παραβιάσει την περίφραξη με σκοπό την είσοδο στη Μονάδα.
Οι δύο άγνωστοι, ένας Σύριος και ένας Πακιστανός, συνελήφθησαν άμεσα και παραδόθηκαν στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές.
 
Αντισμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Γράψας
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ

Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com

ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΕΣ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣOΔΟ ΣΕ ΤΣΑΜΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Σύμφωνα με αλβανικά μέσα η Ελληνική αστυνομία του συνοριακής διάβασης του Μαυρομάτη εμπόδισε σήμερα το πρωί την είσοδο στην Ελλάδα του βουλευτή Dashamir Tahiri που συνοδεύοντα από το Έπαρχο Μαρκατιού και κάποιους δημοσιογράφους. Μετά από διαπραγματεύσεις ΚΑΙ... ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΥΠΟΛΥΤΟ ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗ ΤΟΥ επιτράπηκε τελικά είσοδος του τσάμη βουλευτή ενώ επέστρεψαν πίσω ο έπαρχος και άλλα επτά άτομα ως ανεπιθύμητα και επικίνδυνα για τη δημόσια τάξη.ΑΠΟ ΤΟΥΣ( EΛΛΗΝΕΣ  ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΕΣ.)... ΦΤΟΥ ΣΑΣ !!! Ξέρει αυτήν την στιγμή κανεί σας  που βρίσκεται ο Τσάμης ;

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε και φέτος η πορεία των Τσάμηδων στην Κονίσπολη δίπλα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, εις μνήμη των θυμάτων της «γενοκτονίας» τους. Η πορεία ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι από τους Αγίους Σαράντα με πολλά αυτοκίνητα και λεωφορεία που ήρθαν απ’ όλη την Αλβανία και κυρίες από την Αυλώνα και το Φίερι, δύο πόλεις που είναι εγκατεστημένοι οι περισσότεροι από τους περίπου 15 χιλιάδες Τσάμηδες που έφυγαν από την Θεσπρωτία μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, για να αποφύγουν την αντίποινα των Ελλήνων για τα εγκλήματα που είχαν διαπράξει σε συνεργασία με του Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές.


Οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι προσπαθούν να δυναμιτίσουν το κλίμα πριν από τις εκδηλώσεις, με διάφορες ενέργειες και προβοκάτσιες. Όπως και πέρυσι ο πρόεδρους του κόμματος τους PDIU, Shpetim Idrizi, ζήτησε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Αλβανικό Κοινοβούλιο να σεβαστούν τη μνήμη των «θυμάτων» με ενός λεπτού σιγής. Η περσινή αντίδραση του προέδρου του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε να μην σηκωθεί τη στιγμή που η Αλβανική Βουλή τιμούσε με ενός λεπτού σιγής τα «θύματα», προκάλεσε την έντονη
αντίδραση των δύο Τσάμηδων βουλευτών τους, απευθύνοντάς του μάλιστα και απειλές από το βήμα της βουλής έδωσε όμως και την ευκαιρία να συσπειρώσουν τους οπαδούς τους. Υπενθυμίζουμε ότι οι άλλοι μειονοτικοί αλλά και πολλοί αλβανοί βουλευτές αντί της τιμής ή άλλης αντίδρασης επέλεξαν τη στιγμή που ανέβηκε στο βήμα ο Idrizi, να βγουν έξω από την αίθουσα. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βορειοηπειρώτη», στο φετινό τιμητικό λεπτό σιγής στην αίθουσα της Αλβανικής Βουλής δεν παραβρίσκονταν κανένας μειονοτικός έλληνας βουλευτής.
Σύμφωνα με αλβανικά μέσα η Ελληνική αστυνομία του συνοριακής διάβασης του Μαυρομάτη εμπόδισε σήμερα το πρωί την είσοδο στην Ελλάδα του βουλευτή Dashamir Tahiri που συνοδεύοντα από το Έπαρχο Μαρκατιού και κάποιους δημοσιογράφους. Μετά από διαπραγματεύσεις επιτράπηκε τελικά είσοδος του τσάμη βουλευτή ενώ επέστρεψαν πίσω ο έπαρχος και άλλα επτά άτομα ως ανεπιθύμητα και επικίνδυνα για τη δημόσια τάξη.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν απόψε με καθιερωμένο φολκλορικό φεστιβάλ στους Αγίους Σαράντα, με τη συμμετοχή πολλών σχημάτων απ’ όλη την Αλβανία και το Κόσσοβο.




Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com

Κυριακή

Τα ισραηλινά αεροσκάφη πέταξαν μέχρι το πεδίο βολής Κρανέας στη Θεσσαλία που έχει την ίδια απόσταση με αυτήν ανάμεσα στο Ισραήλ και τον Ιρανικό σταθμό εμπλουτισμού ουρανίου στη Νατάνζ πραγματοποιώντας ουσιαστικά μια... πρόβα τζενεράλε.

ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΕΣ ΣΤΡΑΤΟΥ
Ισραηλινά ελικόπτερα στη Λάρισα
* ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ





Μεγάλη κοινή στρατιωτική άσκηση στην οποία συμμετέχουν μονάδες της Αεροπορίας Στρατού τόσο της Ελλάδος, όσο και του Ισραήλ, βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες στη Λάρισα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.
Η άσκηση θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του μήνα και όπως έγινε γνωστό γίνεται στα πλαίσια προγραμμάτων στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών που περιλαμβάνουν κοινή εκπαιδευτική δραστηριότητα.
Στην άσκηση από πλευράς Ισραήλ αναμένεται να λάβουν μέρος επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι αλλά και Blackhawk ενώ το πρόγραμμα των ασκήσεων περιλαμβάνει και συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας.
Τα προγράµµατα της συνεκπαίδευσης – στην Ελλάδα και το Ισραήλ – ήταν και από τα βασικά θέµατα στην ατζέντα των συνομιλιών που είχε στο Τελ Αβίβ ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος Βασίλειος Κλόκοζας κατά τη διάρκεια εξαήµερης επίσηµης επίσκεψή του, που πραγματοποίησε τον περασμένο Μάιο, προσκεκλημένος του Ισραηλινού οµολόγου του.
Η αναβάθμιση των αµυντικών σχέσεων των δύο χωρών έχει άμεση σχέση και με τη θεαματική πρόοδο στις στρατηγικές σχέσεις Ελλάδος και Ισραήλ που έγινε τελευταία και έφερε πολλές σημαντικές συνεργασίες στον ενεργειακό, τουριστικό, εμπορικό, αλλά και διπλωματικό τομέα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Νομός Λάρισας είχε πάλι άμεση εμπλοκή στην πρώτη άσκηση των ισραηλινών μαχητικών στην Ελλάδα που έφθασαν μέχρι το πεδίο βολής της Κρανιάς Ελασσόνας το 2008.
Η άσκηση έγινε γνωστή παγκοσμίως με την αποκάλυψη των «New York Times » για την πτήση ισραηλινών μαχητικών στον ελληνικό εναέριο χώρο και ήταν αυτή που πυροδότησε τα σενάρια για δοκιμές βομβαρδισμού των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν.
ΜΕ ΚΟΜΜΑΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Η θρυλική μονάδα 669 του Ισραήλ στη Λάρισα





Η ξακουστή στο Ισραήλ –και όχι μόνο- ομάδα ειδικών αποστολών 669 (Unit 669 Special Operation Force) βρίσκεται ήδη από χθες στη Λάρισα μαζί με τον ταξίαρχο διοικητή της για τη συμμετοχή στις κοινές αεροπορικές ασκήσεις Ελλάδος και Ισραήλ που ξεκίνησαν στις 20 Ιουλίου και αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι τα τέλη του μήνα.
Η μονάδα αυτή θεωρείται σαν μία από τις πλέον «ελιτίστικες» δυνάμεις του Ισραηλινού Στρατού με πολλές επιτυχημένες αποστολές στο ενεργητικό της που απαιτούσαν βαθιά διείσδυση σε εχθρικά εδάφη.
Οι άνδρες της 669 υφίστανται ειδική και σκληρή εκπαίδευση που περιλαμβάνει:
Ειδικά μαθήματα πρώτων βοηθειών στο πεδίο μάχης, ρίψεις με αλεξίπτωτα ελευθέρας πτώσης και στατικού ιμάντα, υποβρύχιες καταδύσεις, προσανατολισμός, διάσωση κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, αντιμετώπιση τρομοκρατών κ.λπ.
Η μονάδα δημιουργήθηκε το 1974 με αφορμή τον λεγόμενο και «πόλεμο της εξιλέωσης» Yom Kippur και έχει λάβει μέρος σε πολλές αποστολές διάσωσης Ισραηλινών πιλότων και πληρωμάτων σε εχθρικά εδάφη, αλλά και στην περισυλλογή μελών ειδικών αποστολών.
Η μονάδα έχει ακόμα συνεισφέρει και σε επιχειρήσεις διάσωσης πολιτών έπειτα από φυσικές καταστροφές ενώ σε αυτή καταγράφεται η ένταξη της πρώτης μουσουλμάνας στο θρήσκευμα γυναίκας στις ισραηλινές ειδικές δυνάμεις.
Έμβλημά της είναι μια μαύρη γάτα με πράσινα μάτια και φτερά σε μαύρο φόντο.
Στην άσκηση που εξελίσσεται στο χώρο της Θεσσαλίας με επίκεντρο τη Λάρισα από την πλευρά των Ισραηλινών εκτός από μεταφορικά ελικόπτερα μετέχουν 6 ελικόπτερα Απάτσι και 7 ελικόπτερα Μπλακ Χοουκ ενώ από ελληνικής πλευράς μετέχουν 4 Απάτσι, 4 Χιουι ένα Σούπερ Πούμα και 2 αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Αξίζει να αναφερθεί ότι τα προγράµµατα συνεκπαίδευσης – στην Ελλάδα και το Ισραήλ – ήταν από τα βασικά θέµατα στην ατζέντα των συνομιλιών που είχε πρόσφατα στο Τελ Αβίβ ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος Β. Κλόκοζας κατά τη διάρκεια εξαήµερης επίσηµης επίσκεψής του.
Η αναβάθμιση των αµυντικών σχέσεων των δύο χωρών αντανακλά, σύµφωνα µε πήγες του ελληνικού Πενταγώνου, την πρόοδο στη στρατηγική σχέση των δύο χωρών που ήδη προωθείται σε πολλούς τοµείς – τουριστικό, ενεργειακό, εµπορικό, διπλωµατικό. Στο φόντο των αµυντικών σχέσεων περιλαµβάνονται – όταν το επιτρέψουν οι δηµοσιονοµικές συνθήκες – και συνεργασία σε αγορές ή συµπαραγωγές όπλων, ενώ ήδη ισραηλινή εταιρεία είναι µεταξύ αυτών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συµµετοχή στη µερική αποκρατικοποίηση των Ελληνικών Αµυντικών Συστηµάτων
 Από ελληνικής πλευράς µεταξύ των όπλων για τα οποία έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον – και συζητείται -είναι η απόκτηση µε διακρατική συμφωνία και του συστήματος καθοδήγησης SPICE το οποίο τοποθετείται (σαν kit) σε βόµβες γενικής χρήσης που υπάρχουν ήδη στο ελληνικό οπλοστάσιο, µε αποτέλεσμα την αύξηση τόσο της ακρίβειας προσβολής στόχων εδάφους όσο και του βεληνεκούς τους.

Αγιόκαμπος και παράλια του νομού: Υπάρχει όραμα;

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΩΝ


 Με αφορμή την κατάσταση των παραλίων του νομού, κάτοικοι και παραθεριστές σε επιστολή τους αναφέρουν τα εξής: «Ο σκοπός της επιστολής δεν είναι να αντιπαρατεθεί αλλά να αποτελέσει κίνητρο αυτοκριτικής, εποικοδομητικού διαλόγου και να προβληματίσει για την ανάπτυξη της περιοχής. Η ερώτηση είναι αν υπάρχει ένα όραμα για τον Αγιόκαμπο αλλά και τα ευρύτερα παράλια του νομού και αν ναι, ας δημοσιοποιηθεί. Η απάντηση βαρύνει αρχικά τον υπεύθυνο διευρυμένο πλέον Δήμο που διαχειρίσθηκε έναν ιδιαίτερο τόπο, μάλλον «βαρύ» για το μέγεθός του πολλά χρόνια με πενιχρά αποτελέσματα. Η Περιφέρειά μας θα έπρεπε να δει το θέμα του αιγιαλού σε βάθος χρόνου. Τρίτος φορέας οι επιχειρηματίες που πρέπει να καταλάβουν τη σοβαρότητα του θέματος πέρα από το περιστασιακό κέρδος όπως επίσης και όλοι όσοι μένουμε ή ερχόμαστε περιστασιακά.
Στα παράλια «συμφέροντα» έχει ένας μικρός αριθμός επιχειρηματιών που επενδύει με σκοπό το κέρδος, ένας πολύ μεγαλύτερος αριθμός κατοίκων μόνιμων και εποχικών που επίσης έχει επενδύσει, πιθανά περισσότερα και επιζητεί την ησυχία του, ένας αυξανόμενος αριθμός παραθεριστών που θέλει να ξεκουραστεί και ο τεράστιος όγκος του Σαββατοκύριακου που θέλει να κάνει ένα μπάνιο, να πιει έναν καφέ, να χορέψει, αδιαφορώντας (όχι όλοι) τι μένει πίσω. Η Πολιτεία (Περιφέρεια, Δήμος, Αστυνομία κ.λπ.) καλείται να τηρήσει τις λεπτές αυτές ισορροπίες βλέποντας μακριά και πάνω από τα συμφέροντα οποιουδήποτε!
1.Ομπρέλες-ξαπλώστρες: Το κεντρικό κομμάτι της παραλίας έχει καταντήσει δάσος ομπρελών. Σε λίγα χρόνια θα γίνουν περισσότερα μαγαζιά, θα ζητήσουν κι άλλοι αιγιαλό. Τι θα γίνει; Το έχουμε μεγάλη παραλία σε λίγο θα είναι ανέκδοτο ή το πάτε για μπάνιο παραπέρα είναι τουλάχιστο προσβλητικό. Καταστήματα λίγων τετραγωνικών απλώνουν ομπρέλες σε δεκάδες τετραγωνικά. Πολλοί «επιχειρηματίες» απλώνουν ανεξέλεγκτα τις ομπρέλες στις μέρες αιχμής, δεξιά και αριστερά και μέχρις εκεί που σκάει το κύμα. Η παραλία ανήκει στον κόσμο να τη χαρεί και όχι στο «Δήμο», ούτε σε δέκα επιχειρηματίες... Δεν είναι όλα κέρδος! Η κατάσταση έχει ήδη δημιουργήσει αποστροφή. Πρέπει να τεθούν όρια και προπάντων να πατάσσεται η αυθαίρετη εξάπλωση αυστηρότερα!
2. Καλαισθησία: Οι επιχειρηματίες δεν θα έπρεπε να βασίζονται μόνο στην ομορφιά του τοπίου και τα καθαρά νερά μας. Θα έπρεπε να υποχρεώνονται να δημιουργούν καλαίσθητα αποτελέσματα. Δεν μπορεί πολλοί απ’ αυτούς να έχουν ωραίες ψάθινες ομπρέλες και άλλοι να βάζουν πάνινες και χρωματιστές ξαπλώστρες. Το ίδιο και στις ταμπέλες των καταστημάτων τους. Δεν είναι δικαιολογία δικό μου το μαγαζί ό,τι θέλω βάζω! Τα θέματα αυτά έχουν λυθεί εδώ και 50 χρόνια στο εξωτερικό κι εμείς στο 2011 επιμένουμε στην τσαπατσουλιά, στην προχειρότητα και στο αλλοπρόσαλλο; Η καλαισθησία σε δημόσια μέρη «ορίζεται» με συνεργασία και εν ανάγκη επιβάλλεται, δεν επαφίεται στο γούστο κανενός.
3. Αυθαιρεσία: Οι καλοκαιρινές κατασκευές των επιχειρήσεων, διαλυμένες από τον καιρό, ερείπια πλέον κάθε χειμώνα, απλώνονται στον αιγιαλό. Γιατί δεν μπορούν να ξηλώνουν τις πρόχειρες κατασκευές τους το φθινόπωρο η καλύτερα να μη βάζουν τίποτα πέρα από τις ομπρέλες τους; Πώς είναι δυνατόν να κτίζονται υπόστεγα και στέγαστρα στην παραλία; Βάσει ποιων αδειών; Στο σπίτι σου δεν μπορείς ούτε ένα πάσσαλο να στήσεις, πώς γίνεται στην παραλία να στήνονται όλα αυτά; Γιατί η πολεοδομία η ο Δήμος δεν επεμβαίνει; Επίσης δε μπορούν να κρεμάνε πανό διαφημίζοντας τα μαγαζιά τους στα δέντρα, στους στύλους της ΔΕΗ ή να καρφώνουν ταμπέλες δίπλα τους. Παντού αυτά ξηλώνονται.
4. Υγιεινή: Δεν μπορεί το κάθε μαγαζί τα απογεύματα να στοιβάζει στα πεζοδρόμια όγκους σκουπιδιών από πλαστικά κύπελλα και υπολείμματα από γάλα και καφέδες να περιρρέουν στο δρόμο. Είναι αν μη τι άλλο προσβλητικό! Ας συνεννοηθούν με το δήμο να βρουν κάποια λύση.
5. Κίνδυνοι: Δαιμονισμένα μηχανάκια, αυτοκίνητα τρέχουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες μεσημέρι – βράδυ όταν βρουν χώρο μπροστά. Είναι τόσο δύσκολο να επέμβουν με αυστηρά μέτρα; Βέβαια δεν συζητάμε για το χειμώνα και την άνοιξη. Μόνο αγώνες δεν γίνονται. Γιατί δεν γίνονται τακτικότεροι έλεγχοι να συνετιστούν οι ασυνείδητοι και γιατί δεν τοποθετούνται σε καίρια σημεία πλαστικά να ανακόπτουν την ταχύτητα; Πρέπει να γίνουν πρώτα ατυχήματα; Ένας ποδηλάτης δεν μπορεί να χαρεί το ήπιο τοπίο, να κάνει μια βόλτα.
Έγινε η κατασκευή των πεζοδρομίων να μπορεί επιτέλους να περπατήσει κάποιος σχετικά ακίνδυνα. Τα πλαστικά καπάκια πάνω στα πεζοδρόμια, προχωρώντας προς το λιμάνι, είναι τα μισά σπασμένα πάνω από δύο χρόνια. Γλάστρες, ξύλα, πέτρες βουλώνουν τις τρύπες για να μην πέσει ο περιπατητής μέσα! Χάλια!
6. Ηχορύπανση: Τα σαββατοκύριακα είναι ανυπόφορη. Το... πέρασε η ώρα κοινής ησυχίας δεν αποτελεί δικαιολογία. Δηλαδή οι καταστηματάρχες που «βαράνε» στη διαπασών το απόγευμα, θα ανέχονταν κάποιον δίπλα στο σπίτι τους να παίζει στο τέρμα επειδή πέρασε η ώρα της κοινή ησυχίας;
Θα μπορούσε να παρατεθούν και πολλά άλλα χρόνια προβλήματα όπως τα απίστευτα νεοελληνικά παράδοξα παράθυρα δόμησης με τα οποία γέμισαν οι πλαγιές και ο ιστός γύρω από τους οικισμούς με κατασκευές με πολύ ψηλούς συντελεστές δόμησης και που καθιστούν σχεδόν άχρηστα τα σχέδια των οικισμών που χρόνια εκκρεμούν. Τι νόημα έχει πλέον το σχέδιο μερικών δεκάδων τετραγωνικών όταν η εξάπλωση είναι χιλιόμετρα; Να πούμε για την επικινδυνότητα του πόσιμου νερού λόγω αρσενικού που καιρό ταλαιπωρεί τα παράλια, για τα ρέματα της Βελίκας που μόλις βρέχει διαλύουν το δρόμο; Ναι, η απάντηση είναι ότι λεφτά... δεν υπάρχουν.
Πρόσφατα διαβάσαμε στον τύπο ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες ξεκινά αυτοψίες στις παραλίες της Αττικής για τη διαπίστωση παραβάσεων και αυθαιρεσιών ιδιωτών και δημοτικών αρχών. Θα καταντήσουμε κι εμείς να παρακαλάμε να επέμβει ο εισαγγελέας; Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε συνετά ένα τόσο όμορφο μέρος;
Μέσα στη γενικότερη ζοφερή καθημερινότητα της πατρίδας μας αφού τα κονδύλια Δήμου και Περιφέρειας πια είναι ελάχιστα θα μπορούσε να γίνει έστω ένας διαγωνισμός για νέους επιστήμονες (αρχιτέκτονες, σχεδιαστές κ.λπ.) να καταθέσουν κάποιες ρεαλιστικές προτάσεις για την ήπια ανάπλαση και προστασία των παραλίων μιας δεν διαφαίνεται να υπάρχει ένας σχεδιασμός, κάποιες προδιαγραφές για το αύριο πέρα από το να γεμίσει επιχειρηματικές ομπρέλες ο αιγιαλός. Θα μπορούσε να προβλεφθεί ένας ποδηλατοδρόμος, ένας χώρος να παίζουν τα μικρά παιδιά και όχι αυτό το χάλι όπως είναι σήμερα. Τα νέα παιδιά θα ανταποκριθούν χωρίς καν αμοιβή, όσο για την υλοποίηση των καλών ιδεών ίσως μέσω κάποιου προγράμματος βρεθούν χρήματα.
Κύριοι, τα όρια της καλαισθησίας, υγιεινής και προστασίας, σε μέρη πρότυπα του εξωτερικού τα έθεσε και τα τήρησε η Πολιτεία και μάλιστα αυστηρά, κοιτώντας μακριά! Ο Αγιόκαμπος και τα παράλιά μας που είναι η βιτρίνα του θερινού τουρισμού του Νομού μας θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα και πρότυπο στην Ελλάδα. Δεν επιτρέπονται μικροσυμφέροντα. Εκτός αν θέλουμε άλλου είδους «ανάπτυξη», τότε ας γεμίσουμε ηχορύπανση, σκουπίδια, αυθαιρεσία και ομπρέλες στην παραλία. Κάποιοι λίγοι θα πλουτίσουν. Ναι! θα υπάρχουν περισσότερα έσοδα απ’ το δημοτικό φόρο και την ασύδοτη εκμετάλλευση του αιγιαλού. Ωραίο όραμα...

Brady Bonds: An Exit for Greece?

The two people quoted in the Brussels Beat column today are not the only ones thinking of the Brady Plan, vintage late-1980s, as a way out of the Greek debt mess.  Over in New York, the Center for Financial Stability has produced an interesting paper about why it believes now would be a good time to invoke it in the Greek case.
Here are its main points:
  • A solution to the Greek debt dilemma exists. 
  • The Economic Subcommittee (ESC) to Bank Advisory Committees during the Brady Debt restructuring era provides a blueprint for identifying common ground, deepening communication, and paving the way for the benefit of creditors and debtors alike. 
  • Greece must reverse an economic slide – already in its third year.
  • Greece is now ripe for a “Brady” moment.
  • A Vienna Initiative approach will likely prove woefully insufficient, as the relief falls short of providing what is needed and incentives differ between Greece’s creditors and those participating in the Vienna Initiative.
  •  History shows how debt reduction coupled with significant reform can spark growth.  Brady Plan recipients all demonstrated superior growth in the five years after plan implementation – with the exception of Ecuador.
  • Preliminary calculations based on limited publicly available data suggest that Greece could achieve 2% to 3% growth on an annual basis with a 20% to 40% reduction of debt, principal payment re-profiling, and a meaningful reform effort.  The European banking system would likely experience a manageable loss of €23.2 to €46.4 billion.
  • Today, the Greek situation is vastly more complex.  Yet, principles from the ESC provide a framework for an honest assessment of the present situation as well as a potential pathway for resolution to the Greek debt dilemma.

What the Greeks Are Teaching Despite the hysteria, the real story of the debt crisis is that the euro, finally, is working.

Had Ben Franklin been present at the Maastricht summit back in the 1990s, he might have told Europe's publics: "You've got a euro, if you can keep it."
The rather less quotable version this week from the European Central Bank is, "Please, God, don't let there be a 'credit event.'"
On one level, it seems absurd that the fate of Europe hangs on the decisions of Moody's and S&P. If Germany had prevailed in its demand that private creditors chip in for the latest Greek bailout, the rating agencies might have discerned a "credit event"—or default. Banks holding Greek debt might have been deemed in violation of their capital standards. Bank depositors might run. One country after another might be forced to close its banks and reopen them having dumped the euro in favor of restored local currencies.
That's the nightmare scenario. But step back. The larger message is that the euro, finally, is working.
Whether Greece gets debt relief now or later, the Greeks will not escape sweeping structural reform of their economy—one of the most corrupt, crony-ridden, patronage-ridden, inefficient, silly economies in Christendom. Its tax system operates on voluntarism and fine judgments about whether the bribe or the tax would be more burdensome to pay. The state railroad maintains a payroll four times larger than its ticket sales. When a military officer dies, his pension continues for his unwed daughter as long as she remains unwed. Various workers are allowed to retire with a full state pension at age 45.
Those who say if only Greece still had its own currency, so much pain would have been avoidable, exaggerate. Under no possible currency regime would Greece have been able to go on forever borrowing money from foreigners to live beyond its means or its willingness to work. The same is true to lesser degree of other troubled European economies, including Portugal and Spain.
All along, the challenge of the euro was the challenge that undid the gold standard—to make "the law of one price" prevail across multiple countries in the age of interest group democracy. "One price" in one country works—Americans will pick up and move 3,000 miles for a job, but even in America, not without pain.
Yet the nostalgia for a Europe of independent currencies is mostly nostalgia for an illusory shortcut—even more so as services, rather than tradable goods, become the overwhelming source of employment in modern economies. Greece, with its sun and history, has every potential to make a happy, privileged existence inside the euro zone. Today's growth gap between Europe's north and south, which some say proves the unwisdom of a common monetary policy, is hardly organic—it's the product of their common mistake in loading too much debt on unreformed southern economies in giddy expectation of euro-based prosperity.
If folly there was, it was in the way the euro was sold. British financial economist Roger Bootle, a longtime euroskeptic, reminds us that the single currency was an elitist endeavor from the start: "Where possible, electorates would be denied the chance to say whether they approved of the euro and other aspects of integration. Where they had to have their say, they would be compelled to go on voting until they said 'yes.'"
Voters were told the euro was a matter of being a good European (i.e., not a Nazi). They weren't told the purpose was to force competitiveness on their welfare states and labor markets. And this mis-selling is extended and compounded in today's conceit that sovereign borrowers, now that they've been allowed to pile up unsupportable debts, must never default.
Wrong. Under "one price," default is the natural, disciplined solution to bad decisions by borrowers and lenders alike
We are talking, remember, not about the value of debt going to zero, but trimmed back on negotiated terms, depending on country, by 30% or 50%. Creative alternatives, such as debt for equity swaps, are always possible.
The right place for Europe's first responders to focus is on the banks, while letting democratic governments decide what combination of default, austerity and muddling through is the right way to get their countries growing again. That's the way to keep the euro viable in the long run.
The wrong way—which many lean toward, sadly—is hurriedly to introduce a fiscal superstate to tax prosperous North Europeans to support slovenly habits in the south. Here's betting that, even at the risk of their betters calling them Nazis, prosperous North European voters would promptly go to the polls and blow up the European project altogether.

Ο ΑΝΤΕΝΑ 1 (ΕΛΛΑΔΟΣ) ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗN ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ!


http://www.cyprusactionnetwork.org/yahoo_site_admin/assets/docs/1.174201302.pdf

Μήνυμα του Περίανδρου Ανδρουτσόπουλου

http://ristorante-verona.blogspot.com/2011/06/blog-post_21.html

Αγαπημένοι σύντροφοι Εθνικιστές. Παλαιοί συμμαχητές μου στον καλόν αγώνα και νεώτεροι, άξιοι, άγνωστοι σε μένα συναγωνιστές.

Ενάμισι έτος μετά την αποφυλάκισή μου, ύστερα από 12 έτη στυγερής πολεμικής του ανθελληνικού καθεστώτος σε βάρος μου, και υπό την πίεση αναρίθμητων ερωτήσεών σας, αποφασίζω και λύνω εν μέρει την σιωπή μου.

Οι ανηλεείς διώξεις εντός και εκτός Ελλάδος, η αναγκαστική αυτο-εξορία, η άδικη κάθειρξη, όλα τούτα μένουν πίσω κι εγώ ως δοκιμασμένος Έλλην προχωρώ. Μαζί τους μένει και η θυσία μου για τον πολιτικό φορέα στον οποίο απ' το 1983 προσέφερα την νιότη μου με όλη μου την ψυχή, τα όποια μου χαρίσματα, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μου, το πνεύμα μου, και πάμπολλες φορές το αίμα μου καθώς λαβώθηκα κι αναστήθηκα χίλιες φορές κατά τον λυσσαλέο πόλεμο του συστήματος και των εχθρών μας.
Μαζί τους μένει και η αχαριστία των υπανθρώπων, που παριστάνουν κάποιους συντρόφους μας, αρκετοί απ' τους οποίους παρουσιάζονται έως και σήμερα ως ηγετίσκοι και στελέχη του πατριωτισμού, ενώ δεν ήταν παρά αυτοί, που μ' έβγαλαν απ' την μέση το 1998, σε συνεργασία με το καθεστώς είτε εκείνοι που επωφελήθηκαν απ' την αντρική σιωπή μου ώστε να πληρώσω για κάτι που δεν έκανα.
Είναι πασίγνωστο σε συγκεκριμένους πρώην και νυν Χρυσαυγίτες, που ουδέποτε εκλήθησαν απ' τον ανακριτή για το ... οτιδήποτε...και που τώρα ως φοβισμένες πουτάνες σιγούν, ότι υπήρξα ΑΘΩΟΣ και κατεδικάσθην για ανομήματα άλλων. Στο ερώτημα βεβαίως τι έπραξαν όλοι αυτοί για μένα, που βίωσα τρομακτικές απώλειες τα 12 αυτά έτη - ψυχικές, σωματικές, οικονομικές, προσωπικές, οικογενειακές, κοινωνικές και φυσικά πολιτικές - η απάντηση είναι μία: ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.
Ανθρωπάκια συμπλεγματικά, δειλά και ανύπαρκτα, που κρύβονται πίσω από μια ιδέα τιτάνων, δεν έκαναν ποτέ ούτε μία ανοικτή συγκέντρωση για το δίκαιό μου, δεν απάντησαν σε κανέναν απ' τους δεκάδες αλήτες δημοσιογράφους, που δίχως στοιχεία με συκοφαντούσαν, κάποια καραγκιοζάκια δεν ενεφανίσθησαν, ούτε σε μία απ΄ τις δίκες μου, δεν έβαψαν ούτε έναν τοίχο να διαμαρτυρηθούν και βεβαίως δεν είχαν το σθένος να ανοίξουν όχι ένα εχθρικό, αλλά ούτε καν το δικό τους ρουθούνι για να με υπερασπισθούν... Έφθασαν μάλιστα στο σημείο κάποια
σκουπίδια να λέγουν τηλεοπτικώς σε όσους τους υπενθύμιζαν τον <<κακό>> Περίανδρο, ότι η Χρυσή Αυγή δεν ευθύνεται για όποιες εγκληματικές πράξεις των μελών της...! Την ίδια επίσης εποχή που ο Καρατζαφέρης δήλωνε στον αέρα σε προβεβλημένο δημοσιογράφο την επιθυμία και ευχή του <<Να πιάσετε τον Περίανδρο και να του κόψετε το κεφάλι>>, στελέχη της Χ.Α που γνώριζαν από πρώτο χέρι την αθωότητά μου, συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο του ανωτέρω για τις Νομαρχιακές εκλογές με άνεση προδότη, ενώ σε σχετική μου αντίδραση ο ηθικός καθοδηγητής
τους έσπευδε να υπερασπισθή τον πολιτικάντη!
Βεβαίως όλα αυτά και πολύ περισσότερα που θα αποκαλύψω στο μέλλον, έγιναν στο μακρινό παρελθόν. Είχα σκοπό πριν από την αποφυλάκισή μου μάλιστα, να τα αποσιωπήσω, διότι η Χ.Α. εκτός από τραγική είχε καταντήσει δια των ηγετών της κωμική κι ένοιωθα πια την ανάγκη να απομακρυνθώ από κάθε αναφορά σ' αυτήν για να διασώσω την εθνικιστική μου αξιοπρέπεια αλλά και την προσωπική μου σοβαρότητα.
Έκτοτε όμως διεπίστωσα τα εξής προδοτικά και μέχρι τότε ανήκουστα: χρησιμοποιούσαν ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ρητορική... Υμνούσαν το αστικό κράτος και την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ... Τιμούσαν τους αναρχικούς και τον Λάμπρο ΦΟΥΝΤΑ που 'καιγε την εθνική μας σημαία... Επιφανές στέλεχός της, που μάλιστα επολιτεύετο παλαιόθεν, προφυλακίστηκε με την αισχρή κατηγορία της ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ... Κατεδίκαζαν ενυπογράφως στην φίλη τους αστυνομία τους συντρόφους, που έκαιγαν την τουρκική σημαία... Χαριεντιζόντουσαν δημοσίως με επιδειξίες ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ, που έχουν
πρωτοστατήσει σε ανθελληνικές δραστηριότητες και κατά των οποίων προ ετών μας έλεγαν να βιαιοπραγήσουμε... Έγλειφαν εκ νέου τον Καρατζαφέρη για νέα πολιτική συνεργασία... Συνεργάζοντο πολιτικώς με κάποιον τον οποίον μέχρι και σήμερα αποκαλούν καταδότη και πληροφοριοδότη της ΚΥΠ, και το οποίον την περίοδο της συνεργασίας τους αποκαλούσαν ΑΡΧΗΓΟ... Απεδέχοντο την ανέγερση τζαμιού αν μείνουν στην χώρα λιγώτεροι μωαμεθανοί... Συνεργάζοντο εκλογικώς με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας... Μα το σοβαρότερο: Διατηρούσαν μεταξύ τους
(όπως και τώρα) εκείνους τους ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ που κατέθεσαν το 1998 σε βάρος μου συκοφαντώντας με και στοχοποιώντας με για να κατασκευαστεί η ανύπαρκτη ενοχή μου...!

Συναγωνιστές,

Την ίδια ώρα που μια τέτοια, σύγχρονη Χ.Α. μετατρέπει τους Εθνικιστές σε Κρατιστές, σε αμόρφωτους χομπίστες ενός αστικού πατριωτισμού δίχως πρότυπα αγωνιστών εμπρός τους, που να τους εμπνέουν, εγώ δεν θα μπορούσα να παρατείνω την σιωπή μου.
Η πατρίδα δεν προδίδεται μόνον από τους Εφιάλτες αλλά και όταν οι πατριώτες αδιαφορούν για τους Εφιάλτες.
Τώρα, που οι ξένοι εγκληματίες καραδοκούν. Τώρα που οι αριστεροί τρομοκράτες εξοπλίζονται για τον 3ο γύρο του συμμοριτοπολέμου... και οι <<ελεγχόμενοι>> εθνικόφρονες τους παραδίδουν αμαχητί τα ματωμένα κάστρα των παλαιών, σαν μαριονέττες στο νέο θέατρο πολιτικών σκιών.
Ιδού: Δέχονται βόμβες, εμπρησμούς, ξυλοδαρμούς, μαχαιρώματα δίχως αντίδραση, αλλά ψοφοδεείς γαρ επιχειρηματολογούν περί πολιτικού κόστους. Σ' εποχή καθολικής απαξιώσεως του κοινοβουλευτισμού οι πολιτικάντες της συμφοράς στην Χ.Α. - κάποιες αναλφάβητες καρικατούρες - επιδιώκουν παντοιοτρόπως να καταξιωθούν ως βουλευτές. Θαρρείς και η τραγική εμπρός μας εικόνα θα αλλάξη, εάν κάποιοι ακόμη καρπαζοεισπράκτορες ρουφιάνοι της ακροδεξιάς ενώσουν τα οπίσθιά τους μ΄ εκείνα των υπολοίπων στα έδρανα της Βουλής, όπου
συνετελέσθησαν οι μεγαλύτερες εθνικές υποχωρήσεις στη νεωτέρα ελληνική ιστορία.
Αηδιασμένος απ' την ανυπαρξία ιδεολογικού υποβάθρου, απ' τον εκφυλισμό της πολιτικής στρατιωτικοποιήσεως των μαζών σε πολιτική της εκλογοθηρίας και απ΄ το έλλειμμα υψηλών στελεχών που εξ ίσου σιχάθηκαν και έφυγαν, διαχωρίζω επισήμως και ενυπογράφως την θέση μου.
Δηλώνω παρά τις λαβωματιές μου και πάλι ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ, δημιουργός και πιστός της <<παλαιάς>> Χρυσής Αυγής, που δεν υπάρχει πια, της οποίας την συνοχή και την φήμη ως κίνημα έκτιζα δίνοντας, μαζί με λαμπρούς συντρόφους, ασύλληπτους αγώνες εδώ και 30 έτη, απ' τα πεδία αγώνος των Αθηνών έως τις νησίδες των Ιμίων, όταν παραλλήλως κάποιοι γραφικοί έκλαιγαν στα γραφεία τους είτε εχαπακώνοντο με ψυχοφάρμακα στις οικίες τους είτε ερητόρευαν στα ξενοδοχεία περί των μαχών μου.
Ως εκ τούτου, και επειδή δεν προτίθεμαι να χαρίσω το έργο μου στους ασήμαντους που επί έτη το καπηλεύτηκαν, απαγορεύω και καταδικάζω κάθε χρήση του ονόματός μου προς πολιτικήν ωφέλειαν της <<σύγχρονης>>, δημοκρατικής Χ.Α, η οποία πίσω απ' τ' αγνά μέλη της αποτελεί πολιτικό φιάσκο και την προσωποποίηση της παταγώδους αποτυχίας ενώσεως των εθνικιστών.

Τιμώ τους συναγωνιστές που επί μακρόν μου συμπαραστέκονται, τιμώ τους συνηγόρους μου που σε αντίξοες συνθήκες με υπεράσπισαν με αγάπη και αφιλοκέρδεια τόσον στις δικαστικές αίθουσες όσο και στα πειθαρχικά συμβούλια των φυλακών, τιμώ την οικογένειά μου που προτίμησε την συντριβή της παρά το να γίνω ρουφιάνος όπως οι <<άλλοι>>, τιμώ αυτούς που βρέθηκαν κοντά μου στα δικαστήρια, μα και όλους όσοι από παντού με τιμούν το ίδιο, προπάντων όμως εκείνους που δίχως εκλογική υστεροβουλία δίνουν την μάχη τους και διακινδυνεύουν, όχι

για να λάβουν χρήματα από κρατικές επιδοτήσεις, αλλά διότι αγαπούν την Ιδέα και την Θυσία. Ωστόσο ας γνωρίζουν άπαντες, εντός και εκτός, πως κάθε ανοχή, μετά από την αποκάλυψη, στο μέλλον θ΄αποδειχθή συνενοχή...

Αγαπημένοι σύντροφοι Εθνικιστές,

Μέχρι τώρα, ελεύθερος και φυλακισμένος, έχυνα αδιάκοπα το ΑΙΜΑ μου βαστώντας ψηλά την ΤΙΜΗ μου και διασώζοντας την ΤΙΜΗ ενός ολόκληρου κινήματος. Τώρα όμως που η νομική μου υπόθεση θα κριθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όπου προσφεύγω επιδιώκοντας την επανάληψη της δίκης εύχομαι οι ΑΤΙΜΟΙ ένοχοι να αποκαλυφθούν, κι όχι μόνον οι φυσικοί αλλά και οι ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ.
Η σκληρή Μοίρα που συντρόφευσε μέχρι τώρα την ζωή μου, μαζί και η Πίστη μου στην Ιδέα, που την διετήρησα ανόθευτη σε μύριες αντιξοότητες, μου χάρισαν τεράστια απόσταση απ' τους ουτιδανούς ψευδοσυντρόφους, την οποία πια δεν μπορώ να καλύψω με πισωγυρίσματα στον θίασο των ΑΤΙΜΩΝ.
Αυτήν την Ιδέα του Γένους, που υπηρέτησαν ήρωες και μάρτυρες, δεν επιθυμώ να την μοιράζωμαι με τους κωμικούς φίλους των πούστηδων και τους ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ.
Έτσι, προτιμώντας την γυμνή αλήθεια παρά τις δάφνες της θεατρικής υποδοχής, που μου επεφύλασσαν οι <<προσκυνημένοι>>, καθιστώ σαφές ότι τα πομπώδη χειροκροτήματα είναι για τους άκαπνους.
Για τους τολμηρούς παραμένει το λιτό κλέος.
Τολμήστε κι εσείς! Για την Πατρίδα και τον Λαό!

ΑΙΜΑ - ΤΙΜΗ


ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Αλβανικό δικαστήριο, καταδίκασε ομογενή μας, σε έναν χρόνο φυλάκιση, επειδή δήλωσε Ελληνας!

nitsios


Ανοικτά διώκονται πλέον, από τις Αλβανικές αρχές, οι Βλάχοι της Κορυτσάς, επειδή δηλώνουν Ελληνες! Οι Αλβανοί τους «προτιμούν» ως (τάχα) ρουμανικής καταγωγής και αντιδρούν σε κάθε δήλωση της ελληνικότητάς τους!
Στο πλαίσιο αυτό, το Πρωτοδικείο Κορυτσάς, καταδίκασε τον Ελληνοβλάχο πρόεδρο Ναούμ Ντίτσο της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» Κορυτσάς (η οργάνωση αυτή είναι ανεξάρτητη από την «ΟΜΟΝΟΙΑ» των Βορειοηπειρωτών) μ’ ένα χρόνο φυλάκιση, επειδή… συμπεριφέρθηκε ελληνικά, φροντίζοντας για το μνημείο των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτών, στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940!
Όπως δήλωσε σχετικώς ο κ. Ντίτσος «η απόφαση είναι πολιτική, λόγω της ελληνικής μου καταγωγής και την επέβαλλε η πίεση εθνικιστικών κύκλων στην Αλβανία. Οι προθέσεις της αλβανίδας δικαστικού, που χειρίστηκε την υπόθεση, φάνηκαν από την πρώτη συνεδρίαση, όταν μου είπε «από πού και ως πού εσύ είσαι Ελληνας;».
Είναι κάτι που με προσέβαλε, αφού είμαι Βλάχος Ελληνας και είναι τιμή και καμάρι μου! Είμαι περήφανος για τους προγόνους μου, αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που καταδικάστηκα».
Την ίδια ώρα, οι ορθόδοξοι ναοί της Αλβανίας, έχουν μπει κυριολεκτικώς στο στόχαστρο αρχαιοκάπηλων, εδώ και αρκετά χρόνια!

Τελευταίο κρούσμα, η κλοπή εικόνων του 18ου αιώνος, από τον ναό της Αγίας Παρασκευής, στο χωριό Σέλτσκα Πωγωνίου. Οι δράστες, κατά τις 3-4 το πρωί και αφού διέλυσαν την πόρτα του ναού, αφαίρεσαν από το ξυλόγλυπτο τέμπλο τις εικόνες, αλλά και ολόκληρα τμήματά του!
Να σημειωθεί ότι ο ναός της Αγίας Παρασκευής αποτελεί σπουδαίο αρχιτεκτονικό μνημείο. Ο πρόεδρος του χωριού Δ. Μπάτσης ανέφερε ότι, οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι από το γεγονός και κάλεσε την Αλβανική αστυνομία, να διερευνήσει την υπόθεση. (Σε πλήθος παρομοίων περιπτώσεων, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε, καμία αλβανική αρχή…).
Ο Κυριάκος Βελόπουλος με ερωτήσεις του στη Βουλή έχει επισημάνει αυτή τη… φιλικότητα των Αλβανών και ερωτά την κυβέρνηση αν έχει διαμαρτυρηθεί στο καθεστώς των Τιράνων και τι προτίθεται να πράξει για την υπεράσπιση των Βορειοηπειρωτών που τιμωρούνται από τον Μπερίσα γιατί δηλώνουν Έλληνες.

Ψήφισμα κατά της Ελλάδος προωθείται στην Αλβανική Βουλή

pdiu 



"5.000 Τσάμηδες σφαγιάστηκαν από το Ελληνικό κράτος επειδή ήταν Αλβανοί"
Προκλητική δήλωση έκανε μέσα στην Αλβανική Βουλή ο Shpetim Idrizi πρόεδρος και βουλευτής του Τσάμικου κόμματος "PDIU", λέγοντας ότι "5.000 Τσάμηδες σφαγιάστηκαν από το Ελληνικό κράτος, επειδή ήταν Αλβανοί"!!! Και δεν αντέδρασε κανείς Μειονοτικός βουλευτής!!! Ακόμη ο κ. idrizi ζήτησε από το Αλβανικό Κοινοβούλιο να εκδώσει ψήφισμα για το "Τσάμικο Ζήτημα".
Είπε συγκεκριμένα: «Το ψήφισμα δεν είναι κήρυξη πολέμου, αλλά αντιθέτως η προσέγγιση μιας ειρηνικής συνύπαρξης, που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στους γείτονες, συνύπαρξη που πρέπει να βασίζεται στο δίκαιο. Είναι η επιβεβαίωση της ανθρώπινης και εθνικής μας αξιοπρέπειας. Το ψήφισμα έχει ως στόχο να είναι ένα προγραμματικό έγγραφο, ένα όριο συμπεριφοράς, από το οποίο οποιαδήποτε κυβέρνηση να μην παρεκκλίνει. Θα ζητά από την κυβέρνηση να απαιτεί στις συναντήσεις με την ελληνική πλευρά τον σεβασμό των Ευρωπαϊκών Συμβάσεων.... Δεν πρέπει να κάνουμε άλλες υποχωρήσεις στο όνομα της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση".
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι μόλις τον Απρίλιο ο συγκεκριμένος κύριος, με αφορμή την απαγόρευση εισόδου στην χώρα μας ενός ζευγάρι Αλβανών που δήλωναν ως τόπο καταγωγής τους την ... Τσαμουριά, ζήτησε "μποικοτάζ" κατά της χώρας μας λέγοντας: "Σε περίπτωση επανάληψης των περιστατικών αυτών, το κόμμα μας είναι υποχρεωμένο να απαντήσει μέσα από μαζικές διαμαρτυρίες και εκκλήσεις προς τους Αλβανούς πολίτες, ώστε να μποϊκοτάρουν κάθε προϊόν το οποίο παράγεται στην ελληνικά αγορά και εισάγεται στην εγχώρια αγορά".

Πέμπτη

Συλλαμβάνουν κάποιους διακινητές, τους ανακρίνει όμως η ΕΥΠ;

diakinisi 



Η εισβολή των λαθρομεταναστευτικών ορδών της Νέας Τάξης Πραγμάτων, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με τους αρμόδιους στην ΕΛΑΣ να τραβάνε τα μαλλιά τους, με τα όσα βλέπουν, αδυνατώντας, λόγω της αδράνειας της Πολιτείας, να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Προσέξτε τώρα μεθοδολογίες: την 21η Ιουνίου, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στην παρέβρια περιοχή Αμορίου Διδυμοτείχου, διότι με πλαστική βάρκα έπλεαν εντός του ποταμού Έβρου και προετοίμαζαν (συγκεκριμένα, έδεναν σχοινιά από την τουρκική στην ελληνική κοίτη του ποταμού Έβρου!), τη διευκόλυνση παράνομης εισόδου 50 λαθρομεταναστών στο ελληνικό έδαφος. Είναι πλέον φανερό, ότι όσο δεν μπαίνει στο χορό ο Στρατός και ειδικότερα οι Ειδικές Δυνάμεις, αυτά τα φαινόμενα θα κλιμακωθούν και η μεθόριός μας, θα δίνει την εικόνα αφύλακτης διάβασης... Φυσικά, συνελήφθη και ένας Λιβανέζος, ο οποίος «επιχειρούσε» με έδρα τις τουρκικές ακτές, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν πλαστικές βάρκες. Πάλι καλά που τα κλιμάκια που επιχειρούν εκεί, εφοδιάστηκαν με θερμικές κάμερες... Όμως, κανείς δεν μας λέει μετά τι γίνεται με τους διακινητές και τι σχέση έχουν όλοι αυτοί με τη ΜΙΤ ή αξιωματικούς του τουρκικού Στρατού. Απορία: τους ανακρίνει όλους αυτούς η ΕΥΠ, ή όλα αυτά θεωρούνται πλέον «περιττά» από την εθνομηδενιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ; Σημειώνουμε ότι από την αρχή του χρόνου, έχουν συλληφθεί 32 διακινητές και κανείς δεν έχειτην παραμικρή εικόνα για αυτούς... Και μην κοροϊδευόμαστε: είναι όλοι πράκτορες, που εκτελούν τα συμβόλαια της Νέας Τάξης...

Σιωπή η Ελλάδα κοιμάται! Έστησαν το αγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στα Σκόπια!

agalma_m.alexandrou_skopia8Στήθηκε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Αρχικά, είχε ανακοινωθεί ότι η τοποθέτησή του θα γίνονταν σε περίπου δύο εβδομάδες, ωστόσο η διαδικασία φαίνεται ότι επισπεύσθηκε.
Την ίδια μέρα τοποθετήθηκε και το άγαλμα του Φιλίππου Β', που βρισκόταν σε αποθήκη εδώ και χρόνια. Συγκεκριμένα, το χάλκινο άγαλμα του Φιλίππου Β' στήθηκε νωρίς το πρωί στην κεντρική πλατεία στο Μοναστήρι.
Πρόκειται για μία ακόμη επιτυχία των σκοπιανών αρχών, οι οποίες έκαναν επί της ουσίας επίδειξη τσαμπουκά έναντι τόσο της χώρας μας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στελέχη της οποίας τους καλούσαν να μην προβαίνουν σε πράξεις που προκαλούν την Ελληνική πλευρά.
Με την κίνηση όμως αυτή, της τοποθέτησης του αγάλματος, δύο περίπου εβδομάδες πριν την επίσημη ημερομηνία, οι σκοπιανοί ... ξεμπερδεύουν με αυτές τις παραινέσεις και δείχνουν το πόσο αποφασισμένοι είναι. Την ίδια στιγμή η ελληνική πλευρά κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και ενημερώνεται για τις εξελίξεις από τα blogs. Ή τουλάχιστον συμπεριφέρται σαν να συμβαίνει κάτι τέτοιο...

Eλλαδα μας !!!Πως σε καταντησαν!!!










































Τρίτη

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΩΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΔΡΑ

 

 

The Petition

Β. Αλεξανδρίδου:


Από αποπεμφθείσα περιφερειάρχης... βουλευτής !!!





Η Βάσω Αλεξανδρίδου, η τέως γενική γραμματέας Ιονίων Νήσων (επί «Καποδίστρια»), κατέλαβε τη θέση τού παραιτηθέντος βουλευτή Λάρισας Έκτορα Νασιώκα ως πρώτη επιλαχούσα στις εκλογές του 2009.  


Αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2009 η κ. Αλεξανδρίδου "μετακόμισε" στην Αθήνα, όπου ζουν και εργάζονται οι δύο κόρες της, προσδοκώντας να τοποθετηθεί σε κάποια θέση. Το κατάφερε τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, όταν τοποθετήθηκε ως γενικός γραμματέας στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων με έδρα την Κέρκυρα.  


Λίγο καιρό όμως μετά τον διορισμό της, τα μέσα ενημέρωσης της Κέρκυρας άρχισαν να κάνουν λόγο για χλιδάτη ζωή, υπέρογκα έξοδα και προσωπική προβολή, ενώ την κατηγόρησαν για αδράνεια που οδήγησε στην απώλεια κονδυλίων από το ΕΣΠΑ.


Τότε ήταν που ξέσπασε και το σκάνδαλο με τις πολεοδομικές παραβάσεις στο ξενοδοχείο της, το οποίο λειτουργεί ως οικογενειακή επιχείρηση, στην Καρίτσα Λάρισας. Οι παραβάσεις στο "Hotel Christina" βεβαιώθηκαν από την πολεοδομία το 2001, σύμφωνα με την οποία ενώ η οικοδομική άδεια προέβλεπε την ανέγερση ισόγειου και πρώτου ορόφου, η ιδιοκτήτρια σήκωσε τετραώροφο κτίσμα. Εκτοτε κάθε χρόνο πληρώνει το σχετικό πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης.


Αμέσως μετά την εγκατάστασή της στην περιφέρεια, η Β. Αλεξανδρίδου προσκόμισε τιμολόγια για τα έπιπλα του νέου της σπιτιού στην Κέρκυρα αξίας 20.000 ευρώ, χρήματα που χρέωσε στην περιφέρεια. Μάλιστα ένας από τους ταμίες της περιφέρειας παραιτήθηκε, όταν αρνήθηκε να υπογράψει τα έξοδα ενός ταξιδιού που πραγματοποίησε στο Φανάρι για να συναντηθεί με τον Πατριάρχη, καθώς και των δώρων που έκανε εκεί. Το Ελεγκτικό Συνέδριο επέστρεψε ως απαράδεκτα τα τιμολόγια και αρνήθηκε την πληρωμή, ενώ το ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας που έβραζε, ξέσπασε.  


Η διαμαρτυρία Η βουλευτής Αντζελα Γκερέκου διαμαρτυρήθηκε στον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση και σχεδόν ταυτόχρονα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο.


Στις 26 Απριλίου του 2010 ο Γ. Ραγκούσης κάλεσε τη Β. Αλεξανδρίδου στην Αθήνα για να υποβάλει την παραίτησή της, εκείνη όμως εισήχθη σε νοσοκομείο για λόγους υγείας και πριν πάρει εξιτήριο, διέρρευσε η πληροφορία ότι παραιτήθηκε, χωρίς ποτέ να εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση.


Πληροφορίες αναφέρουν πως η Β. Αλεξανδρίδου αρνούνταν να παραιτηθεί και ζητούσε επίμονα την τοποθέτησή της σε κάποιον άλλο οργανισμό.


Στα τέλη Απριλίου 2010 έστειλε ένα κείμενο με τις θέσεις της στα μέσα ενημέρωσης της Λάρισας, στο οποίο έκανε λόγο για "δόλια, σκανδαλολογική, παντελώς αβάσιμη και άδικη επίθεση" και σημείωνε πως η συγκεκριμένη επίθεση προς το πρόσωπό της έγινε "με χρήση κάθε αθέμιτου μέσου".


Από τότε η Βάσω Αλεξανδρίδου μοίραζε τον χρόνο της μεταξύ Αθήνας και Λάρισας, δίνοντας το "παρών" σε όλες τις κομματικές εκδηλώσεις στη Λάρισα, με τελευταία εμφάνιση στο τέλος Μαΐου, στην ομιλία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο ξενοδοχείο "Διβάνη". Η Βάσω Αλεξανδρίδου είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1976 και υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις, ενώ σήμερα είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου. Προέρχεται από την Αριστερή Πρωτοβουλία, (ήταν παρούσα σε όλες τις εκδηλώσεις της μέχρι το τέλος του 2009), ήταν υποψήφια δήμαρχος του παραλιακού Δήμου Ευρυμενών Λάρισας το 1998 και δημοτική σύμβουλος έως το 2006, ενώ για χρόνια διετέλεσε μέλος της επιτροπής Τουρισμού στην πρώην νομαρχία. Εχει υπάρξει επίσης μέλος των τομέων Τουρισμού, Πολιτισμού, ΠΕΧΩΔΕ του ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνη αγροτουρισμού του κόμματος και μέλος του τομέα Γυναικείας Ισότητας.


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINKS:


















Sign petition

 http://www.ipetitions.com/petition/vassoalexandridou/