Παρασκευή

Ενας Λοχαγος Πατριωτης δεν Υπαρχει ?





Φτασαμε στο τελμα!!!!


Από μακρού παριστάμεθα μάρτυρες ενός εγκλήματος, το οποίον διεπράττεται εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και του Έθνους μας. Η αδίστακτος και αθλία κομματική συναλλαγή, ο εκτραχηλισμός μεγάλης μερίδος του Τύπου, η μεθοδική επίθεσις εναντίον όλων των θεσμών, η διάβρωσίς των, ο εξευτελισμός το Κοινοβουλίου, η κατασυκοφάντησις των πάντων, η παράλυσις της κρατικής μηχανής, η πλήρης έλλειψις κατανοήσεως προς τα φλέγοντα προβλήματα της νεολαίας μας, η κακομεταχείρισις των φοιτητών και σπουδαστών μας, η ηθική κάμψις, η σύγχυσις και η θολότης, η μυστική και φανερά συνεργασία με τους ανατροπείς και τέλος τα συνεχή εμπρηστικά κηρύγματα ασυνειδήτων δημοκόπων κατέστρεψαν την γαλήνην του τόπου, εδημιούργησαν κλίμα αναρχίας και χάους, εκαλλιέργησαν συνθήκας μίσους και διχασμού και μας ωδήγησαν εις το χείλος της εθνικής καταστροφής.
Δεν απέμεινεν πλέον άλλος τρόπος σωτηρίας από την επέμβασιν του Στρατού μας. Η επέμβασις αύτη βεβαίως αποτελεί εκτροπήν εκ του Συντάγματος, αλλά η εκτροπή αύτη ειναι επιβεβλημένη διά την σωτηρίαν της Πατρίδος. Η σωτηρία της Πατρίδος είναι ο υπέρτατος νόμος.
Δι' αυτό να επεμβη ο Στρατός. Διά να ανακόψη την πορείαν προς την καταστροφήν, ένα βήμα προ της αβύσσου. Εις ολόκληρον την Χώραν επικρατεί Χαος . Να επιστρατευθουν πρσωπικοτητες για τον σχηματισμον Κυβερνησης ΕΘνικης Ενοτητος προς εκτέλεσιν του προς την Πατρίδα καθήκοντος.
Να επιστρεψει ο Βασιλευς ο οποιος θα εγγυηθει την Σωτηριαν της Πατριδος.Οι Προσωπικοτητες αυτες να μην ανήκουν εις ουδέν πολιτικόν κόμμα, και ουδεμίαν πολιτικήν παράταξιν . Να μην ανήκουν ούτε εις την οικονομικήν ολιγαρχίαν . Να ανηκουν εις την τάξιν του μόχθου. Να σταθουν εις το πλευρόν των πτωχών αδελφών μας Ελλήνων.
Ελαυνόμενοι αποκλειστικώς από πατριωτικά κίνητρα να καταργήσουν την φαυλοκρατίαν. Να εξυγιάνουν τον δημόσιον βίον. Να απομακρύνουν από τον οργανισμόν της Χώρας την σήψιν από την οποίαν κινδύνει.Να σταματησουν την πορειαν προς την Πτωχευσιν Να αποτρέψουν τον διχασμόν και την αλληλοσφαγήν προς την οποίαν μας κατευθυνουν κακοί Έλληνες και να δημιουργήσουν υγιείς βάσεις δια την ταχείαν επάνοδον της Χώρας εις τον αληθώς ορθόδοξον κοινοβουλευτικόν βίον.
Χρειαζομαστε μιαν Εθνικην Κυβερνησιν που υπο της επιβλεψιν της ΑΜ του Βασιλεως να κηρύξει την συναδέλφωσιν. Να μην υπάρχουν Δεξιοί, Κεντρώοι, Αριστεροί. Να υπάρχουν μόνον Έλληνες, οι οποίοι πιστεύουν εις την Ελλάδα, εις ένα ευγενές, ανώτερον, και πλήρες ιδεώδες της αληθούς Δημοκρατίας και όχι της Δημοκρατίας του πεζοδρομίου, της οχλοκρατίας και της αναρχίας. Όταν οι Έλληνες είναι ηνωμένοι, θαυματουργούν.
Υπάρχουν βεβαίως, και ελάχιστοι εφιάλται δημαγωγοί, ασυνείδητοι καιροσκόποι και κατ' επάγγελμα αναρχικοί. Αυτοί επεδίωξαν να μας διχάσουν! Αυτοι μας ονομάζουν αριστερούς, κεντρώους, κεντροαριστερούς και δεξιούς. Επεδίωξαν να ενσταλάξουν εις την ψυχήν μας, με κάθε τρόπο, το μίσος των μεν προς τους δε. Επεδίωξαν να μας φανατίσουν και να μας εξωθήσουν εις τον αλληλοσπαραγμόν. Αυτούς τους εμπρηστάς να απομονώσει και όλοι ημείς οι άλλοι Έλληνες ηνωμένοι, να βαδίσωμεν εμπρός την οδόν τού προς την Πατρίδαν καθήκοντος και της αρετής. Προς την ριζικήν αλλαγήν. Προς την ευημερίαν και την πρόοδον.

Ο βασικός στόχος να είναι δικαιοσύνη. Η δικαία κατανομή του εισοδήματος. Η ηθική και υλική εξύψωσις του κοινωνικού συνόλου και ιδιαιτέρως των αγροτών, των εργατών, και των πενεστέρων τάξεων. Η στοργή της Κυβερνήσεως να στραφή αμέριστος προς την νεολαίαν και τα προβλήματά της. Μετά την παγίωσιν ομαλού ρυθμού και την δημιουργίαν των καταλλήλων προς τούτο συνθηκών, το ταχύτερον δυνατόν θα επανέλθη η Χώρα εις τον Κοινοβουλευτισμόν επί υγιούς βάσεως. Τότε η αποστολή της Κυβερνήσεως θα έχη λήξη.

Προς αποτροπήν του διχασμού και για να μην να μην εκσπάσει εμφυλίος συρράξις, η οποία θα ωδήγησει εις αιματοχυσίαν και κοινωνικήν και εθνικήν καταστροφήν, η Κυβέρνησις να προβη εις την κήρυξιν του Στρατιωτικού Νόμου καθ' άπασαν την Χώραν. Η Κυβέρνησις να δηλωσει κατηγορηματικώς, ότι είναι αποφασισμένη να φέρη εις πέρας δια παντός μέσου και με ταχύν ρυθμόν την βαρείαν αποστολήν την οποίαν θα αναλαβει. Να είναι αποφασισμένη να εκπληρώση εις το ακέραιον τας υποχρεώσεις της έναντι του Ελληνικού Λαού. Να επικλειθει την καθολικήν συμπαράστασιν του λαού διά την πραγματοποίησιν του σκοπού της. Να ζητησει και να επιβαλλει πλήρη πειθαρχίαν προς τον Νόμον του Κράτους. Όπως συμβαίνει εις όλας τας πολιτισμένας Χώρας. Διότι πραγματική ελευθερία υπάρχει εκεί όπου υπάρχει Νόμος. Εκεί, όπου η ελευθερία του ενός φθάνει μέχρι του σημείου, εις το οποίον αρχίζει η ελευθερία του άλλου.
Η Κυβέρνησις οφείλει να προειδοποιήση κατά τον πλέον κατηγορηματικόν τρόπον, ότι οιαδήποτε αντίδρασις εις το εθνικόν της έργον τής αλλαγής, οποθενδήποτε προερχομένη, θα παταχθή πάραυτα διά παντός εις την διάθεσίν της μέσου.

Ζήτω το Έθνος!
Ζήτω ο Βασιλεύς!
Ζητω ο Στρατος!

Ζήτω η Αιωνία Ελλάς!





Αθανάσιος Δεσλης
BS,MS PhD
Γεωπονος,Οικονομολογος
τ.Διευθυντης ΕΑΣ Λαρισης.
τΑρχηγος της ΕΡΕΝ Β Ελλαδος
athansdeslis@gmail.com






Η Κύπρος είναι μακράν και η αρπαγή του 38% της Κύπρου.

invasionΠριν επεκταθώ στο θέμα που αναφέρεται στο ιστορικό του δράματος της Κύπρου, θεωρώ ιερά υποχρέωσί μου να αποτίσω φόρο τιμής σε έναν υπέροχο Έλληνα που, προσφάτως, έφυγε για την χώρα των Μακάρων!.. Το συνταγματάρχη Δημήτριο Παπαποστόλου, του οποίου οι γνώσεις επί του Κυπριακού με βοήθησαν αφάνταστα, ώστε να μορφώσω πληρέστερα την άποψί μου επ’ αυτού. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Επί του θέματος τώρα:
Για την από πολλού σχεδιασθείσα διχοτόμησι της Κύπρου υπάρχει μεγάλο ιστορικό, που δεν είναι δυνατόν – από πλευράς χώρου – να παρατεθεί σήμερα.

Πάντως, για να γνωρίζει ο Αναγνώστης και ειδικά οι νεώτεροι αναφέρουμε συνοπτικά ότι για την επίτευξί της συνεργάσθηκαν τρεις δυνάμεις: Βρετανία, Τουρκία και Ηνωμένες Πολιτείες. Στο… βάθος του κήπου ψάξτε και για τους Ιουδαίους (Ισραήλ) καθώς ο… Μάρτης δεν λείπει ποτέ από τη Σαρακοστή.

Η ύπαρξις τόσον εντόνου ενδιαφέροντος από τις προαναφερθείσες χώρες για το ακροτελεύτιο αυτό ορόσημο της Ελληνικής πολυνησίας, την επίγεια αυτή Αφροδίτη, για την φωτεινή και σταθερή αυτή όασι του Ελληνισμού, δεν είναι κάτι τυχαίο.

Είναι, βλέπετε, η Κύπρος το γεωστρατηγικό – γεωπολιτικό σημείο που συνδέει τρεις ηπείρους: Ευρώπη – Ασία – Αφρική, πράγμα που αυτονοήτως, σημαίνει τεράστια, από πάσης απόψεως, συμφέροντα. Συμφέροντα τα οποία επηυξήθησαν από την στιγμή που επετεύχθη η διάνοιξις της διώρυγας του Σουέζ (εν έτει 1869).

Έτσι εξυπακούεται, μεταξύ πολλών άλλων, ο λόγος για τον οποίο οι Τούρκοι, με την αμέριστη συμπαράστασι των Βρετανών, των Αμερικανών και των Ιουδαίων, προχωρούν στις 20 Ιουλίου 1974 στην απόβασι με την επωνυμία «Αττίλας Ι» στο βόρειο τμήμα της Νήσου, οπότε καταλαμβάνουν την Κυρήνεια.

Είχε προηγηθεί το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου (15 Ιουλίου 1974) και η φυγή του (μέσω Δεκελείας και Μάλτας) στην Βρετανία και εν συνεχεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου (στις 19 Ιουλίου 1974) εξεφώνησε τον κατάπτυστο εκείνο λόγο ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, διά του οποίου ζήτησε την επέμβασι των εγγυητριών δυνάμεων Βρετανία – Τουρκία για την αποκατάστασί του ως ηγέτη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Καταγγέλλει δε την Ελλάδα – δηλαδή την τρίτη εγγυήτρια δύναμι – ως εισβολέα, αν είναι δυνατόν!
Το Συμβούλιο Ασφαλείας πείθεται κι έτσι δίδεται το πράσινο φως στον Ετσεβίτ για την απόβασι – οι Βρετανοί έβαλαν τους Τούρκους μπροστά κατά την γνωστή τακτική τους, προκειμένου να διασώσουν τα προσχήματα. Το σχέδιο επιτυγχάνεται οπότε αρχίζει το δεύτερο μέρος του που ήταν, τι άλλο, η προετοιμασία για τον Αττίλα ΙΙ, στις 14 Αυγούστου 1974, που είχε ως αποτέλεσμα την κατάληψι του 38% της Κύπρου.

Τούτο θα μπορούσε, όμως, να έχει αποφευχθεί εάν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (…ανέλαβε την διακυβέρνησι της Ελλάδος στις 24 Ιουλίου του 1974) είχε πεισθεί, αντί να προχωρήσει στις βρώμικες συνομιλίες και συμφωνίες της Γενεύης και του Λονδίνου, να στείλει μια ενισχυμένη μεραρχία στην Κύπρο, η οποία μαζί με τους Κυπρίους θα αντιμετώπιζε επαρκώς τους Τούρκους.

Δεν έπραξε, όμως, το αυτονόητο, παρ’ ότι είχε την πληροφόρησι ότι στο μεταξύ 20 Ιουλίου και 14 Αυγούστου χρονικό διάστημα τα τουρκικά στρατεύματα συνέχισαν να αποβιβάζονται στην Κυρήνεια. Είπε δε εκείνο το απαράδεκτο – όταν οι στρατηγοί του επρότειναν να στείλη την ενισχυμένη μεραρχία στην Κύπρο – όσο και πολύ ύποπτο, από πάσα άποψι, «η Κύπρος είναι μακράν»!..

Δηλαδή, τι σημαίνει «μακράν»; Ποια μάνα θα έλεγε τούτο εάν επληροφορείτο ότι το παιδί της ασθενεί κάπου, σε κάποιο σημείο του ορίζοντος; Απάντησις; Θα πήγαινε έστω και κολυμπώντας να το βρει, να του προσφέρει την οποιαδήποτε βοήθεια.

Το τι επηκολούθησε είναι γνωστό. Ο ανόητος Μακάριος επέστρεψε ως Πρόεδρος στην Κύπρο (τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους), αλλά οι «εγγυητές» Τούρκοι, από τους οποίους εζήτησε να επέμβουν, δεν έφυγαν ποτέ, όπως είχε βλακωδώς πιστέψει ότι θα έπρατταν.

Αυτή εν ολίγοις είναι η τραγική και σύντομη, περίληψις του Κυπριακού δράματος, για την περίοδο Ιούλιος – Αύγουστος 1974. Δράμα του οποίου οι επιπτώσεις εξακολουθούν ως σήμερα.

Πέμπτη

Η Ελλάδα σε ομηρία από τις συντεχνίες

Η Ελλάδα σε ομηρία από τις συντεχνίες

Εκρηξη αντιδράσεων από τα 3 νομοσχέδια του υπ. Υποδομών με ιδιοκτήτες φορτηγών, πρατηριούχους και ελεγκτές εναέριας ευκλοφορίας να απο... διοργανώνουν οδικές και εναέριες μεταφορές. Ουρές στα βενζινάδικα. Αναμένονται κινητοποιήσεις και από τους ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων


Σε απίστευτη ταλαιπωρία υποβάλλονται από χθες το πρωί οι οδηγοί, οι οποίοι συνεχίζουν να δημιουργούν ουρές χιλιομέτρων έξω από τα πρατήρια υγρών καυσίμων, πολλά από τα οποία «στέγνωσαν» από νωρίς χθες το πρωί. Η ταλαιπωρία δεν θα έχει τέλος, καθώς σήμερα η κατάσταση αναμένεται να οξυνθεί ακόμη περισσότερο, καθώς η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών συνεδριάζει εκτάκτως το μεσημέρι για να αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις αντιδρώντας σε διάταξη του νομοσχεδίου για την οδική ασφάλεια, που δίνει το «πράσινο φως» σε σούπερ μάρκετ και μεγάλα καταστήματα να ιδρύουν πρατήρια βενζίνης (επιτρέποντας τη λειτουργία πρατηρίων καυσίμων σε απόσταση μόνο 50 μέτρων από χώρους εστίασης πάνω από 50 ατόμων, ενώ ο προηγούμενος νόμος προέβλεπε απόσταση 200 μέτρων).

Αν και χθες το ΕΒΕΑ διαμεσολάβησε, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση, ωστόσο η πρωτοβουλία έπεσε στο κενό. Η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Επιμελητήριο, με συμμετοχή εκπροσώπων των φορέων των φορτηγών και των προέδρων του ΕΒΕ Πειραιά, της ΚΕΕΕ και της ΕΣΕΕ, δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα.

Η Ελλάδα σε ομηρία από τις συντεχνίες

Η διοίκηση του ΕΒΕΑ κάλεσε τους απεργούς «να αφήσουν κατά μέρους τις συντεχνιακές τους διεκδικήσεις», ενώ για «χάος στην αγορά, έμφραγμα στο εμπόριο, black out στην ακτοπλοϊα και άμεσα προβλήματα στις νησιωτικές εποχιακές αγορές», έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης.

Ο ΣΒΕΕ, σε επιστολή του προς τον υπουργό Μεταφορών, τονίζει ότι η απεργία θα προκαλέσει απώλεια πελατών και αγορών στις επιχειρήσεις, ενώ ο ΣΕΒΕ υπογραμμίζει ότι η απεργία υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο το ελληνικό brand name στο εξωτερικό, κάτι που ήδη στοιχίζει πολύ στους Έλληνες εξαγωγείς.

Η αγορά
Η εικόνα που παρουσίαζε χθες η αγορά καυσίμων ήταν κυριολεκτικά χαώδης. Από το απόγευμα της Κυριακής, δηλαδή πολλές ώρες πριν από την έναρξη της απεργίας, άρχισαν να σχηματίζονται ουρές εκατοντάδων μέτρων στα πρατήρια. Μέχρι το βράδυ χθες τα πρατήρια που διέθεταν ακόμη βενζίνη δεν θα πρέπει να ξεπερνούσαν τις λίγες δεκάδες σε όλη τη χώρα.

Τα αποθέματα εξαντλήθηκαν πολύ νωρίτερα από το μέσον της εβδομάδας που υπολόγιζαν οι φορείς των βενζινοπωλών, γιατί αφενός οι καταναλωτές έσπευσαν να «φουλάρουν» τα ρεζερβουάρ, ενόψει της κορύφωσης της εξόδου των αδειούχων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και αφετέρου διότι οι οδηγοί των βυτιοφόρων απέκλεισαν για ώρες τα διυλιστήρια και τις εγκαταστάσεις των εταιρειών, εμποδίζοντας κάθε περαιτέρω ανεφοδιασμό της αγοράς.

Φορτηγά
«Θα είμαστε στους δρόμους μέχρι τελικής πτώσης» τονίζουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δ.Χ., οι οποίοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία διαρκείας μέχρι να αποζημιωθούν για τις υφιστάμενες άδειες: «Αν ο υπουργός θέλει διάλογο, ας ξεχάσει αυτό που καταθέτει. Η απεργία έχει απόλυτη συμμετοχή και οι επιπτώσεις της θα είναι εμφανείς κάθε ώρα που περνάει» λέει ο πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου, Γιώργος Τζωρτζάτος.

Το μεγαλύτερο «αγκάθι» του νομοσχεδίου αποτελεί αφενός η μείωση της εισφοράς προς το Δημόσιο έως και κατά 50% για την απόκτηση άδειας μεταφορέα και η τριετής μεταβατική περίοδος, κατά την οποία η αξία της άδειας θα απομειώνεται, ώστε το αντίτιμο να είναι μηδενικό από το 2013 και μετά.

Δ. Ρέππας: Δεν πρόκειται να αλλάξει ο νόμος
Ο Δ. Ρέππας απέκλεισε προς το παρόν το ενδεχόμενο επιστράτευσης των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Αυστηρό μήνυμα προς όλους τους εμπλεκόμενους με την απελευθέρωση των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων, έστειλε χθες ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας ο οποίος απέκλεισε οποιοδήποτε ενδεχόμενο αλλαγής του νομοσχεδίου για τα φορτηγά, παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν.

Η «κόντρα» των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων που από χθες βρίσκονται σε απεργία διαρκείας με το υπουργείο Υποδομών κορυφώνεται καθώς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Ρέππας επισήμανε ότι το μόνο που μπορεί να αλλάξει στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του κλάδου των φορτηγών είναι η κατάργηση της τριετούς μεταβατικής περιόδου και η άμεση μετάβαση στο νέο καθεστώς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτές είναι οι εντολές του μηχανισμού στήριξης. Το σχέδιο νόμου αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μέσα στην εβδομάδα.

Προμήθεια
Ο υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης σκληρότερων μέτρων ενώ συνέστησε ψυχραιμία στους πολίτες σημειώνοντας πως οι εταιρείες πετρελαιοειδών έχουν δικά τους οχήματα που μπορούν να προμηθεύσουν τα πρατήρια. Την ίδια ώρα ο Δ. Ρέππας απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστράτευσης για τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αναφέροντας ότι προς το παρόν θα ακολουθηθούν δημοκρατικές διαδικασίες.

Αναστολή απεργίας και διαβουλεύσεις με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Σε αποκλιμάκωση φαίνεται ότι οδηγείται η χαοτική κατάσταση με το ντόμινο καθυστερήσεων και ακυρώσεων πτήσεων που παρουσίασαν τις δύο τελευταίες ημέρες τα αεροδρόμια της χώρας, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας βρίσκονταν μέχρι αργά χθες το βράδυ σε μαραθώνιες διαβουλεύσεις. Το απόγευμα η Ένωση ανέστειλε την 24ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει νωρίτερα το μεσημέρι σε έκτακτη συνεδρίαση.

Μετά την ανατροπή των προγραμμάτων πτήσεων όλων των αεροπορικών εταιρειών το τελευταίο διήμερο με καθυστερήσεις που έφτασαν και τις 6 ώρες αλλά και τις ακυρώσεις πτήσεων, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχιστεί ο διάλογος ως το τέλος της εβδομάδας. Το υπουργείο διαβεβαίωσε τους ελεγκτές ότι θα γίνουν προσπάθειες η νέα αρχή αεροναυτιλίας να έχει οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια, ενώ η διοίκηση της ΥΠΑ ανέστειλε την απόφασή της για ανάκληση των αδειών των ελεγκτών που είχε λάβει νωρίτερα.

Στο πλαίσιο του διαλόγου οι Ελεγκτές κάνουν ένα ακόμη βήμα πίσω όσον αφορά την πιστή τήρηση των κανονισμών ασφαλείας της Ε.Ε., ενώ η τελικές αποφάσεις για την πλήρη ομαλοποίηση της κατάστασης θα αποφασιστεί ανάλογα με την πορεία του διαλόγου που ξεκίνησε χθες και θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Χθες, οι καθυστερήσεις στα αεροδρόμια συνεχίστηκαν και παρά το γεγονός ότι ήταν μικρότερες σε διάρκεια σε σχέση με την Κυριακή, ωστόσο δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα.

Στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» ως τις 4.30 χθες το απόγευμα σημειώθηκαν καθυστερήσεις σε 96 αναχωρήσεις με διάρκεια από πέντε λεπτά ως και μία ώρα. Στελέχη του Αεροδρομίου, ανέφεραν ότι η μέση καθυστέρηση δεν διαμορφώθηκε περίπου στα είκοσι λεπτά. Ωστόσο δύο πτήσεις, μία για το Τορόντο και μία για τη Βαρσοβία, καθυστέρησαν να αναχωρήσουν 7 και 6 ώρες αντίστοιχα. Στο αεροδρόμιο Μακεδονία, μόνο μία πτήση της Al Italia για Μιλάνο είχε καθυστέρηση περίπου 2,5 ωρών και 10 πτήσεις από καθυστέρησαν από 1 έως 1,5 ώρα. Όσον αφορά τα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια οι καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν είχαν μέση διάρκεια περίπου 1,5 ώρας.

Παρέμβαση
Η κατάσταση αυτή οδήγησε την παρέμβαση του διοικητή της ΥΠΑ κ. Ο. Βλάμμη, ο οποίος προχώρησε σε ανάκληση όλων των αδειών των ελεγκτών χθες το πρωί, αλλά και την απόσπαση των ελεγκτών που απασχολούνται σε άλλους τομείς, στις θέσεις αιχμής των πύργων ελέγχου, προκειμένου να αποδυναμωθεί το επιχείρημα των ελεγκτών για έλλειψη προσωπικού. Ο κ. Βλάμμης, ωστόσο, ανακάλεσε τη σχετική απόφαση ύστερα από την έναρξη διαλόγου με το υπουργείο.

Σήμα κινδύνου από τους φορείς του Τουρισμού για τον απεργιακό κλοιό
Πλήττεται η εικόνα της χώρας επισημαίνει ο γενικός διευθυντής του ΣΕΤΕ Γ. Δρακόπουλος

Μετά τα αλλεπάλληλα πλήγματα που έχει δεχθεί φέτος ο ελληνικός τουρισμός με τις καταλήψεις των λιμανιών, το κλείσιμο των αρχαιολογικών χώρων, και τις απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες στο κέντρο της Αθήνας, τη χαριστική βολή έρχονται να δώσουν τα προβλήματα στην τροφοδοσία καυσίμων αλλά και το χάος που επικρατεί στα αεροδρόμια της χώρας που δημιουργούν οι καθυστερήσεις και οι ακυρώσεις πτήσεων, λόγω της «λευκής απεργίας» που πραγματοποιούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Γ. Δρακόπουλος σχολιάζοντας το θέμα επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «κάθε όχληση και ταλαιπωρία σε βάρος των επισκεπτών της χώρα μας είτε προέρχεται από αστοχίες, δυσλειτουργία των υπηρεσιών είτε προέρχεται από απεργιακές κινητοποιήσεις, άμεσα, πλήττει την εικόνα της χώρας και μεσο-μακροπρόθεσμα αυξάνει την ανεργία. Οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποί τους παράλληλα με τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους θα πρέπει να συνυπολογίζουν και τον ευρύτερο αντίκτυπο των κινητοποιήσεών τους στην οικονομία συνολικά. Από την άλλη μεριά, η κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλεί κάθε δυνατότητα διαλόγου με τους εργαζόμενους για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων».

Εντονες διαμαρτυρίες εξέφρασε η κυπριακή κυβέρνηση

Σημαντικά προβλήματα αντιμετώπισε η Κύπρος λόγω της κινητοποίησης των Ελλήνων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας καθώς από τα ξημερώματα της Κυριακής επηρεάστηκαν συνολικά 400 πτήσεις, 198 αναχωρήσεις και 202 αφίξεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, ενώ ακυρώθηκαν και 29 πτήσεις. Η κατάσταση είχε πάρει τέτοιες διαστάσεις που χθες η Κύπρια υπουργός Μεταφορών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλή είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Υποδομών, Δ. Ρέππα ζητώντας του να παρέμβει. Σημειώνεται ότι οι πτήσεις των κυπριακών εταιρειών δεν έχουν άδεια εισόδου στον τουρκικό εναέριο χώρο, με αποτέλεσμα τόσο οι αναχωρήσεις όσο και οι αφίξεις από άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς να γίνονται μέσω του ελληνικού FIR.

Το σχέδιο νόμου για την εκμετάλλευση των περιφερειακών αεροδρομίων
Δ. Ρέππας: Εως και 2 δισ. ευρώ το έτος το κόστος των καθυστερήσεων στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο

Το νομοσχέδιο προβλέπει την ανάπτυξη των 34 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας με:

- Συμβάσεις παραχώρησης σε ιδιώτες, για ορισμένο χρόνο.

- Ίδρυση ανωνύμων εταιρειών, το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου των οποίων θα ανήκει στο ελληνικό δημόσιο.

Οι βασικές αλλαγές που επιφέρει το σχέδιο νόμου που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση πριν κατατεθεί στη Βουλή, είναι η δημιουργία γενικής διεύθυνσης φορέα παροχής υπηρεσιών αεροναυτιλίας και η μετεξέλιξη της γενικής διεύθυνσης αεροναυτιλίας σε διεύθυνση φορέα παροχής υπηρεσιών αεροναυτιλίας, που θα έχει την ευθύνη για τη διαχείριση του εναέριου χώρου, της ροής της εναέριας κυκλοφορίας και τις υπηρεσίες ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τον κ. Ρέππα το κόστος των καθυστερήσεων που προκαλούνται στις πτήσεις μέσα στον ενιαίο ευρωπαϊκό ουρανό υπολογίζεται κάθε χρόνο από 1,3 έως 2 δισ. ευρώ.

Επίσης, προβλέπεται η απελευθέρωση της παροχής υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης, ενώ περιορίζονται οι θέσεις εργασίας στην ΥΠΑ που μπορούν να δεχτούν μετατάξεις των απολυμένων της πρώην Ολυμπιακής. Αιτήσεις έχουν υποβάλει 742 άτομα, από τους οποίους 326 πιλότοι, 155 μηχανικοί και 250 διοικητικοί υπάλληλοι. Οι διοικητικοί θα μεταταχθούν όλοι, όμως από τους πιλότους μόνο 80 και από τους μηχανικούς 100.

Για τους υπόλοιπους αναμένονται ρυθμίσεις προκειμένου να μεταταγούν σε υπηρεσίες των υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη ή σε άλλες θέσεις, «στις οποίες θα είναι παραγωγικοί».

Φορτηγά - Οδική ασφάλεια

Το νομοσχέδιο για φορτηγά προβλέπει:

Τη δραστική μείωση της αξίας της άδειας ενός φορτηγού και βυτιοφόρου ΔΧ. Βάσει του νέου σχεδίου νόμου οι τιμές διαμορφώνεται σε 71.500 Ευρώ για ένα φορτηγό 40 τόνων και σε 102.000 ευρώ για ένα βυτιοφόρο υγρών καυσίμων (τιμές μειωμένες κατά 50% από το αρχικό νομοσχέδιο που τέθηκε σε διαβούλευση).

Τον μηδενισμό του κόστος της άδειας σε μία τριετία.

Τη σύσταση εταιρειών όπου θα ενταχθούν όλοι οι ιδιοκτήτες.

Την απελευθέρωση του κομίστρου εκτός της δυνατότητας επιβολής ανώτατης τιμής σε περιπτώσεις νησιών και μεμονωμένων ορεινών περιοχών που έχουν πρόβλημα πρόσβασης.

Οδική ασφάλεια:

Την άρση των περιορισμών για τη λειτουργία πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Την εποπτεία των ΚΤΕΟ.

Κάρτα ελέγχου Θορύβου για τα δίκυκλα και τρίκυκλα.

Τη ρύθμιση των προστίμων για μη έκδοση ΚΕΚ.

Tη σύμβαση του ΟΑΣΘ με τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για ανταλλαγή μετοχών και εκτέλεση συνδυασμένων μεταφορών σε όλο το νομό της πόλης.

Η Στρατηγική της Κρίσης στην Ελλάδα




214Το πιο κρίσιμο για τις εξελίξεις στην χώρα μας αυτήν την περίοδο, είναι η αντίληψη της μορφής της κρίσης, η οποία ταλανίζει την χώρα. Αν δεν καταλάβεις την λειτουργική σημασία της κρίσης για την μετεξέλιξη του καθεστώτος ηγεμονίας στον τόπο μας, είναι αδύνατον να τοποθετηθείς, ως ομάδα ή ατομικά, απέναντι στις κοινωνικές συνέπειες που αυτή προκαλεί. Το ζήτημα, λοιπόν, είναι να εσωτερικεύσει κανείς την στρατηγική της κρίσης στην σημερινή Ελλάδα.
Για μια μεγάλη μερίδα πολιτών η σημερινή κοινωνική κρίση είναι το αποτέλεσμα της δημοσιονομικής κρίσης, που οδήγησε σε κρίση δανεισμού για να καταλήξουμε στην παράδοση της χώρας στην τρόικα με όρους πολιτικής οικονομίας. Για μια άλλη μερίδα Ελλήνων, η κρίση στον τόπο μας είναι απότοκος της κρίσης του καπιταλισμού στην συγκεκριμένη φάση ανάπτυξής του. Μεταξύ αυτών των δύο αφαιρετικών ....
αποκρυσταλλώσεων, διαπιστώνονται και μερικές άλλες, που επιχειρούν να συνδυάσουν τις προηγούμενες. Προσεγγίζοντας, όμως, μέσω αυτής της διαλεκτικής της κρίσης τις συνέπειες για την ελληνική κοινωνία, αλλά και την χώρα στο επίπεδο της διεθνούς πολιτικής, είναι βέβαιο ότι εγκλωβίζεσαι σε στατικές θεωρητικές αναπαραστάσεις των γεγονότων, που διαδραματίζονται στην συγκυρία στον τόπο μας, χάνοντας την δυνατότητα να παρέμβεις δημιουργικά (δυναμικά, άρα και πολιτικά) στην συγκυρία.

Αν, όμως, μεταβάλεις τρόπο προσέγγισης και αντί να αναλύεις τις κοινωνικές σχέσεις, που μεταβάλλονται γοργά αυτήν την περίοδο στον τόπο μας, ως σχέσεις αιτίας – αποτελέσματος, αλλά επιχειρήσεις να τις δεις κάτω από το πρίσμα μίας διαδικασίας που εσωτερικεύει την κρίση ως μηχανισμό διαμόρφωσης ενός άλλου τρόπου αντίληψης της κοινωνίας και της οικονομίας, που τείνει να αποκρυσταλλώσει ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο εφηρμοσμένης πολιτικής, τότε ίσως αντιληφθείς την κρίση ως στρατηγική του καθεστώτος για την διαιώνιση της ηγεμονίας του.
Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, οι πολιτικοί της σύμμαχοι και τα ξένα και ντόπια συμφέροντα που την στηρίζουν, παράγουν αυτήν την περίοδο συνειδητά κρίση. Έτσι εξηγείται ο απίθανος τραγέλαφος σε κοινοβουλευτικό και διοικητικό επίπεδο και οι πρωτόγνωρες πολιτικές και επικοινωνιακές αντιφάσεις που διαπιστώνονται από όλους μας. Το καθεστώς δεν τρελάθηκε αναστατώνοντας όλες σχεδόν τις κοινωνικές ομάδες, προσβάλλοντας δικαιώματα, δυναμιτίζοντας την κοινωνική συνοχή, προκαλώντας τεράστια ανασφάλεια και πλήττοντας κρίσιμους για την οικονομία τομείς αυτήν την περίοδο, αγνοώντας τον συγκυριακό ρόλο τους στην ανάπτυξη.
Δεν είναι η τρόικα και το Μνημόνιο που προκαλούν το συγκυριακό χάος σε κρίσιμους τομείς για την οικονομία και την κοινωνία σήμερα. Είναι η στρατηγική αυτών που επέβαλλαν και την τρόικα και το Μνημόνιο ως παράγοντες νομιμοποίησης της αυταρχικής και ολοκληρωτικής τους βούλησης, η οποία αποσκοπεί στο να καταστήσει την ελληνική κοινωνία εργαστήριο του σύγχρονου νεοφιλελευθερισμού. Είναι, επίσης, οργανικό στοιχείο της ίδιας στρατηγικής, η οποία προβλέπει την απόλυτη εξασθένιση της χώρας στην περιοχή, με γεωπολιτικούς και γεωοικονομικούς όρους.

Συνεπώς, αν αναρωτιέστε πώς πρέπει να αντιδράσουμε ως προς την κρίση, δείτε την ως μηχανισμό του καθεστώτος για την αναπαραγωγή της ηγεμονίας του, σε μια διαφορετική βάση και σε ένα χαμηλότερο επίπεδο διάρθρωσης των κοινωνικών σχέσεων από αυτό που είχε εμπεδωθεί κατά την μεταπολίτευση. Με αυτήν την έννοια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διακήρυξε το τέλος αυτής της περιόδου.

Μέσω των κρίσεων και όχι της κρίσης – για να είμαι ακριβής – που προκαλεί η πολιτική της κυβέρνησης σε καθημερινή βάση, επιδιώκεται ταχύτατα να αποσαρθρωθεί το υφιστάμενο κοινωνικό μοντέλο και να διαρραγούν οι κοινωνικές σχέσεις, που συγκροτούσαν το πραγματικό περιεχόμενο της κοινωνικο-οικονομικής δομής στην Ελλάδα. Όταν, λοιπόν, το οικοδόμημα θα έχει γκρεμιστεί – δεν θα χρειαστούν περισσότερο από δύο χρόνια – τότε ένα ανανεωμένο πολιτικό σύστημα, ίσως και αναπαλαιωμένο, θα μπορούσε θεωρητικά να διαχειριστεί τα αποτελέσματα της κρίσης, συμβάλλοντας στην διαμόρφωση νέων κοινωνικο-οικονομικών σχέσεων, που θα τοποθετούσαν πρακτικά την Ελλάδα από το κέντρο της ΕΕ, ξανά στην ευρωπαϊκή περιφέρεια. Παράλληλα η χώρα θα υπαγόταν στην τουρκική περιφερειακή ηγεμονία, στον βαθμό που αποφευχθεί ο διαμελισμός της, ο οποίος αποτελεί τον διακαή πόθο άλλων βαλκανικών κρατών και κάποιων εταίρων μας στην ΕΕ.

Άρα, αν μπορέσεις και δεις την κρίση ως μηχανισμό της στρατηγικής αυτών που επιβουλεύονται την τύχη του ελληνικού λαού, τότε, αντί να αντιδράς στα επιμέρους αποτελέσματα αυτής της κρίσης, θα έπρεπε μάλλον να εξετάσεις με ποια οργανωμένη μορφή θα μπορούσες να διακόψεις, καταρχήν, αυτήν την διαδικασία. Σημείωσε ότι από ένα σημείο κι έπειτα η διαδικασία της κρίσης θα καταστεί αυτόματη και ουδείς θα μπορεί να παρέμβει για να την ανατρέψει. Εάν δεν είναι ήδη αργά, θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ευρύτερα κοινωνικά στρώματα θα πρέπει να συντονιστούν για να «επιβάλουν» άμεσα την ανατροπή του πολιτικού συστήματος, που τροφοδοτεί την διαδικασία της κρίσης, μέρος του οποίου είναι και φορείς που αγωνίζονται εναντίον επιμέρους μέτρων που επιβάλει η κυβέρνηση. Η κοινωνία των πολιτών, στον βαθμό που συνειδητοποιήσει τα παραπάνω, οφείλει να κινηθεί έξω από το κομματικό φάσμα και να συστήσει μία πολιτική οντότητα με αποκλειστικό σκοπό την ανατροπή της διαδικασίας της κρίσης.

Δεν έχει σημασία εάν κάποιος αυτο-τοποθετείται στον χώρο της αριστεράς ή της δεξιάς. Σημασία έχει να αναδειχθεί μία νέα ηγεσία, η οποία θα «επιβάλει» άμεσα την διεξαγωγή εκλογών, με στόχο τον απεγκλωβισμό της χώρας από την υποχρέωση εξυπηρέτησης του ανήθικου, ακόμα κι από την πλευρά κάποιων σοβαρών δανειστών μας, δημόσιου χρέους, την τρόικα και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη στην πατρίδα μας. Η χώρα χρειάζεται μία νέα ηγεσία, που δεν θα δεσμεύεται από διεθνή ή τοπικά συμφέροντα. Δίχως αυτήν, η διαδικασία της κρίσης θα πετύχει την αναδιαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα που γιγαντώθηκαν κατά την μεταπολίτευση. Αυτή είναι η αλήθεια, έξω από τα δόντια, κι ο καθένας πλέον ας αναλάβει τις ευθύνες του.


activistis.gr

Τετάρτη

Καλωσήρθατε στον Αγιόκαμπο








agiokampos in english agiokampos in italiano
Click for Λάρισα, Greece Forecast

Το πιο όμορφο παραλιακό θέρετρο του νομού Λάρισας

Ο Αγιόκαμπος και ιδιαίτερα η απέραντη παραλία του, εκτείνεται απο το κάστρο του Πολυδενδρίου μέχρι τον κάβο Δερματά του οικισμού Βελίκας. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού ο αγιόκαμπος συγκεντρώνει πλήθος κόσμου. Η πεντακάθαρη θάλασσα, ο μαγευτικός συνδυασμός του πράσινου των βουνών και του γαλάζιου του αιγαίου καθώς και η διασκέδαση στα bar της βελίκας, της σωτηρίτσας και του αγιοκάμπου είναι ότι πιο ιδανικό για αξέχαστες καλοκαίρινες διακοπές.

Αγιοκαμπος

Με την ευρεία έννοια ο Αγιόκαμπος περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των παραλιών του νομού Λάρισας. Σε τοπικό επίπεδο ωστόσο, ονομάζεται έτσι τμήμα της παράλιας ζώνης που ανήκει στο δημοτικό διαμέρισμα της Σκήτης.
Ο μοναδικός συνδυασμός βουνού και θάλασσας που συναντάται στην παράκτια πλευρά του Νομού Λαρίσης είναι κάτι το εκπληκτικό. Κατάφυτη περιοχή, σημαντικά μνημεία και απέραντες αμμουδιές. Η χρυσή δαντελένια ακτή -μήκους 14 χιλ.- που ξεδιπλώνεται από τη Βελίκα και τη Σωτηρίτσα έως τον Αγιόκαμπο με το πεντακάθαρο Αγαιοπελαγίτικο νερό, τα φυσικά λιμανάκια με τις παρθένες αμμουδιές καθώς και οι ατελείωτες οργανωμένες παραλίες, αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες.
Στα όρια του Αγιοκάμπου, στο Μαυροβούνι - ένα βουνό συνδετικό κρίκο του πηλιορείτικου τοπίου με αυτό του Κισάβου - βρίσκεται το δάσος Πολυδένδρι, από τα ωραιότερα της χώρας μας, το οποίο έχει ανακηρυχθεί από την Ε।Ε. εθνικός δρυμός, με δρυς, οξιές, έλατα και καστανιές. Εκεί βρίσκεται και το Μοναστήρι της Παναγίας, που "φρουρείται" από μια πελώρια βελανιδιά.Το υπέροχο αυτό δάσος ήταν το αγαπημένο της βασιλικής οικογένειας και μάλιστα της ανήκε μέχρι που έληξε οριστικά το θέμα της βασιλικής ακίνητης περιουσίας. Σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο οργανωμένα δάση αναψυχής στην Ελλάδα. Και είναι αλήθεια πως το δασαρχείο της περιοχής έχει κάνει εκπληκτική δουλειά με χώρους διαμορφωμένους για περιήγηση, πικνίκ, πεζοπορία ή ποδήλατο. Εκτείνεται σε 35.000 στρέμματα (ένα κομμάτι του είναι πάρκο και το υπόλοιπο άγριο δάσος) από τα 1.000 μ. υψόμετρο μέχρι τις ακτές του Αιγαίου.

Πληροφορίες

Μετάβαση: Θα φτάσετε πρώτα στη Λάρισα (360 χλμ. από Αθήνα και 150 χλμ. από Θεσσαλονίκη). Έπειτα θα κατευθυνθείτε προς τον Αγιόκαμπο (55 χλμ. από Λάρισα)
Στη Λάρισα μπορείτε να πάτε και με λεωφορείο του ΚΤΕΛ (τηλ. Αθήνας: 210-8317109, Θεσ/νίκης: 2310-544133) ή με το τρένο (ΟΣΕ Αθήνας, τηλ.: 210-5297777, και Θεσ/νίκης: 2310-517517) κι από εκεί με λεωφορείο του ΚΤΕΛ (τηλ. Λάρισας: 2410-537737) για Αγιόκαμπο.
Διαμονή: Θα βρείτε πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια στον Αγιόκαμπο, στην Βελίκα και στην Κάτω Σωτηρίτσα.
Χρήσιμα Τηλέφωνα: Αυτόματο: 24940 Δήμος: 51139 Αστυνομία (Αγιάς): 22300 Λιμενικός Σταθμός: 52222 Κέντρο Υγείας (Αγιάς): २२२२२
Ο καιρός στον Αγιόκαμπο

Forum Για την Ελλαδα!!!!


φόρουμ για την Ελλάδα

Φίλες και φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στη νέα ιστοσελίδα του "Forum για την Ελλάδα"!

Μέσα από την ιστοσελίδα της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας "Forum για την Ελλάδα" μπορείτε να ενημερωθείτε για το φόρουμ, τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του, να γίνετε μέλος του, και να προσθέσετε* σχόλια στις βασικές θεματικές ενότητες που επιθυμείτε (δεν χρειάζεται να είστε μέλη του φόρουμ για να σχολιάσετε στην ιστοσελίδα).

*λειτουργία "drag and connect", κλικάροντας την τελεία-κουκίδα της θεματικής ενότητας που σας ενδιαφέρει προεκτείνετε και ενώνετε με το ποντίκι σας την ευθεία γραμμή που εμφανίζεται με την αξία που επιθυμείτε. Ακολούθως ανοίγει το σχετικό πεδίο διαλόγου στο οποίο μπορείτε να καταχωρήσετε το σχόλιο / βίντεό σας.

Επίσης στην ενότητα "Πρωτοβουλίες" έχει αναρτηθεί το πρώτο κείμενο προβληματισμού του φόρουμ με θέμα τη Δημοκρατία και τους Θεσμούς όπου περιμένουμε τη δική σας παρέμβαση!

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή.

Email επικοινωνίας φόρουμ: contact@forumgreece.gr
Φόρμα αίτησης μέλους για το "Forum για την Ελλάδα":

8500 καταλύματα γιά νά επιλέξετε




8500 καταλύματα γιά νά επιλέξετε

Όσοι προγραμματίζετε τίς διακοπές τίς προσεχείς ημέρες, επισκεφθήτε τόν διαδικτυακό τόπο www.greatgreece.gr, καί βρήτε τόν ταξιωδικό σας προορισμό.

8.500 περίπου καταλύματα από όλα τά μέρη τής Ελλάδος σάς περιμένουν γιά νά επιλέξης γιά τίς εφετεινές σου διακοπές.

Αναζητήστε τα ανά περιοχή.

Καλές διακοπές








GREAT GREECE
The completest guide for your holidays and entertainment.
Tsimiski 110, 546 22 Thessaloniki - Telephone-Fax: 2310 -285.625, 2310-280.359, 2310-272.154
www.greatgreece.gr, info@greatgreece.gr

Τρίτη

Η Ziraat Bank ενδιαφέρεται να αγοράσει την Αγροτική!!!

  • Κίνηση εντυπωσιασμού, απλό οικονομικό ενδιαφέρον ή κάτι άλλο;
  • Η τουρκικών συμφερόντων τράπεζα τώρα και σε όλη την Ελλάδα!!!

Ενδιαφέρον για την εξαγορά πακέτου μετοχών της Αγροτικής Τράπεζας υπάρχει από την τουρκική τράπεζα Ziraat Bankasi αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η φημερίδα της Κωνσταντινούπολης Σαμπάχ.
Η Ziraat Bank είναι η μεγαλύτερη κρατική τράπεζα και δεν είναι εισηγμένη σε Χρηματιστήριο.
Και μέσα από αυτή τη μικρή είδηση, ξεπηδάει μεγάλος προβληματισμός για το μέγεθος της παρεμβατικότητας στην οικονομική (και όχι μόνο) πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου στο εσωτερικό της Ελλάδας. Γνωστή βέβαια είναι η μέχρι στιγμής εξάπλωση της τουρκικής τράπεζας στην Θράκη, αν και σοβαρές πληροφορίες αναφέρουν το ενδιαφέρον του τουρκικού τραπεζικού ομίλου να βρεθεί και στην Θεσσαλονίκη με νέο υποκατάστημα...! Γνωστός είναι και ο ρόλος που επιθυμεί να παίξει ο "ανεξάρτητος" τουρκικός οικονομικός κολοσσός που βασίζεται σε ίδια κεφάλαια (αν και δεν μπορεί να διευκρινιστεί επαρκώς ποιοί υπάρχουν πίσω από την συγκεκριμένη τράπεζα) στην περιοχή της Ελληνικής Θράκης. Πρόσφατα, η τουρκόφωνη εφημερίδα "Μπιρλίκ" είχε αναφερθεί στην πιθανότητα δανεισμού της ΣΕΚΑΠ (γνωστή Ελληνική καπνοβιομηχανία που ανήκει στην Αγροτική Τράπεζα και που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην οικονομική "εξάρτηση" των ορεσίβιων μουσουλμάνων Πομάκων της Θράκης οι οποίοι ασχολούνται αποκλειστικά με την καλλιέργεια καπνού).
Το ζητούμενο, μέσα από το δημοσίευμα της Σαμπάχ, είναι πως πρέπει να διευκρινιστεί ο κίνδυνος που βρίσκεται σε πιθανή εξαγορά από την Ziraat Bank της Αγροτική Τράπεζας της Ελλάδας (θυμίζουμε πως η Αγροτική Τράπεζα έχει τεράστια ακίνητη περιουσία σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς και ένα πολύ μεγάλο "πακέτο" συναλλαγών με τους αγρότες της χώρας, οι οποίοι πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους σχεδόν αποκλειστικά μέσα από την ΑΤΕ). Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την θέση της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, αφού το δημοσίευμα θεωρείται απλή αναφορά, αν και η Άγκυρα δεν μας έχει συνηθίσει να κάνει απλές αναφορές, ακόμη και μέσα από δημοσιεύματα εφημερίδων.
Πέρα από τον κίνδυνο μετραφοράς εθνικής γης σε τουρκικά χέρια και συμφέροντα (με ό,τι μπορεί να σημάνει αυτό μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα), η ανακοίνωση ενδιαφέροντος εξαγοράς της ΑΤΕ από την Ziraat Bank, δημιουργεί και μία σειρά εντυπώσεων δυναμικής τουρκικής παρουσίας στην οικονομία της Ελλάδας (αλλά και στην υπόλοιπη Βαλκανική), αναδιατάσσοντας την (ήδη) ισχυρή θέση της Τουρκίας και δημιουργώντας (έστω και εικονικά) μία πανίσχυρη τουρκική οικονομία που μπορεί να εξαγοράζει εθνικά ευαίσθητους τραπεζικούς οργανισμούς σε ξένες χώρες. Η δημιουργία εντυπώσεων (θαυμασμού και ισχύος) που εντυπώνονται στους μουσουλμάνους της Θράκης, καταφέρνει το χειρότερο από όλα: Να συγκεντρώσει πέρα από τον θαυμασμό και την εμπιστοσύνη των ελλήνων μουσουλμάνων σε οικονομικό επίπεδο, με αποτέλεσμα την αύξηση των καταθέσεων (και άλλων τραπεζικών πράξεων) στην Ziraat Bank. Με απλά λόγια, η Άγκυρα κερδίζει ένα κομμάτι πληθυσμού της Θράκης, χρησιμοποιώντας μόνο μερικές λέξεις σε ένα δημοσίευμα ενός τούρκου δημοσιογράφου. Με ελάχιστο κόπο, δηλαδή, ενισχύεται η τουρκική παρουσία και δυναμική μέσα στην Ελληνική Θράκη.
Το γεγονός πως η Ziraat Bank δεν είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, αποδεικνύει και το μέγεθος του κινδύνου που κρύβεται πίσω από τις "αγαθές" οικονομικές τις προθέσεις και την εν γένει παρουσία της στην Ελλάδα και στα υπόλοιπα Βαλκάνια. Με "μαύρο χρήμα" και με άγνωστους ιδιοκτήτες (αν και έχει ήδη αποδειχθεί η πολύ στενή σχέση της με την ΜΙΤ, το "βαθύ κράτος", η "Εργκενεκόν", καθώς και σχεδόν όλοι οι ισχυροί διαπλεκόμενοι τούρκοι επιχειρηματίες των τουρκικών ΜΜΕ).
Η Ziraat Bank επιθυμεί διακαώς να μπει στην Ελληνική Οικονομία. Το γεγονός αυτό κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνο (για λόγους που δεν είναι μόνο εθνικοί). Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ίσως θα πρέπει, επιτέλους, να σκεφτεί πολύ σοβαρά για το τι διακυβεύεται μέσα από τέτοιες οικονομικές προτάσεις και τραπεζικές κινήσεις. Ίσως θα πρέπει να σκεφτεί ο καθ' ύλην αρμόδιος και υπεύθυνος της χώρας πρωθυπουργός, πως δεν μπορούν να μεταφράζονται όλα σε χρήμα, ούτε είναι δυνατόν να συνεχίσει να κρατάει κλειστά τα μάτια του και τα αφτιά του στις έντονες "δραστηριότητες" που αναπτύσσει ο "φίλος" Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα και εις βάρος (πάντα) των ελληνικών συμφερόντων, οικονομικών και εθνικών...
Το δημοσίευμα της "Σαμπάχ" ουσιαστικά αποτελεί μία δια της πλαγίας οδού πρόταση, προς την Ελληνική πλευρά, που σαν σκοπό έχει να καταμετρήσει τις αντιδράσεις, αλλά και (πιθανότατα) για να προετοιμάσει για προσυμφωνημένες εξελίξεις... Σε αυτό το σημείο, η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους, να κινηθεί Ελληνικά και όχι νεο-πατριωτικά...

Με ζημιές 3 στις 10 θεσσαλικές επιχειρήσεις





Η πιο θετική έκβαση των μεγεθών για τις λαρισαϊκές μεταποιητικές επιχειρήσεις αποδίδεται, εν μέρει στην καλύτερη διαχείριση των διαθεσίμων.Ζημιές εμφανίζουν τρεις στις δέκα Θεσσαλικές μεταποιητικές επιχειρήσεις (180 συνολικά) για την χρήση του 2009, η οποία, σημαδεύτηκε γενικότερα από σημαντική συρρίκνωση των μεγεθών, σύμφωνα με τα στοιχεία ισολογισμών που επεξεργάστηκε στο πλαίσιο σχετικής έρευνας, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αύξηση των ζημιογόνων εταιριών σε σχέση με το 2008 ανέρχεται στο 30% , ενώ σε πολύ μεγάλα ποσοστά κινήθηκε και η υποχώρηση της κερδοφορίας, τόσο προ όσο και μετά την επιβολή φόρων.

Σημαντική διαφοροποίηση πάντως σε σχέση με το σύνολο της Περιφέρειας, αποτελούν οι επιδόσεις των λαρισαϊκών μεταποιητικών επιχειρήσεων, ιδίως αναφορικά με τα περιθώρια κέρδους, την αποδοτικότητα των επενδυμένων κεφαλαίων αλλά και των ιδίων κεφαλαίων.

Οι δείκτες καταδεικνύουν βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αλλά και με τους λοιπούς θεσσαλικούς νομούς, για το 2009, παρότι, οι τελικές επιδόσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική δυναμική.

Η πιο θετική έκβαση των μεγεθών για τις λαρισαϊκές μεταποιητικές επιχειρήσεις αποδίδεται, εν μέρει στην καλύτερη διαχείριση των διαθεσίμων, η ακόμα και σε κινήσεις, όπως η έγκαιρη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ δεν αποκλείεται η μείωση του λειτουργικού κόστους σε συνδυασμό με τη μείωση των θέσεων απασχόλησης

Αυτοκτόνησε δάσκαλος στην Νεα Ιωνία Βόλου





Τέλος στην ζωή του έβαλε την Δευτέρα το απάγευμα ο Διευθυντής Δημοτικού σχολείου στην Νέα Ιωνία Βόλου Σπύρος Μάτσος .Ο αυτόχειρας κλεισμένος στο μπάνιο του σπιτιού με 5 μαχαιριές έκοψε το νήμα της ζωής του. Στό σπίτι βρισκόταν η συζηγός του και η κόρη του όπου βλέποντας την μεγάλη παραμονή στο μπάνιο προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί του λαμβάνοντας την απάντηση με ασθμαίνουσα φωνή να φύγουν απο το σπίτι. Μέσα σε λίμνη αίματος και εν ζωή μεταφέρθηκε με το Εκάβ στο Νοσοκομείο Βόλου όπου και μετά απο λίγο εξέπνευσε.

Ο κατοχικός στρατός ΟΥΔΕΠΟΤΕ έδωσε πληροφορίες για τους αγνοουμένους μας


To παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : Χρυστάλλα Μαγγανή

Ο έως προσφάτως αγνοούμενος θείος μου, Ανδρέας Χατζηχριστοδούλου, έφεδρος καταδρομέας από την κατεχόμενη Λάπηθο, χωριό της Κερύνειας, έφερε στο κρανίο δύο ριπές, εκτός από τα άλλα κτυπήματα που φαίνονται στο σκελετό του.

Οι δύο ριπές είναι οι χαριστικές βολές που δέκτηκε από τους Αττίλες, οι οποίοι εκτέλεσαν 39 παλικάρια στο ίδιο σημείο και τα έθαψαν κοντά στο ΓΣ Πράξανδρος στην Κερύνεια...



Τα παιδιά αυτά παραδόθηκαν λόγω του ότι περικυκλώθηκαν από τους άντρες του Αττίλα και εκτελέστηκαν εν ψυχρώ.

Τις μαρτυρίες αυτές είχαμε ήδη γνωρίσει από το 1974, αφού τρεις ελληνοκύπριοι κατάφεραν να ξεφύγουν και να κρυφτούν παρακολουθώντας την εκτέλεση.

Ο κατοχικός στρατός ΟΥΔΕΠΟΤΕ έδωσε πληροφορίες για τους αγνοουμένους μας.

Αν πράγματι είναι ειρηνιστές , όπως ισχυρίζονται
ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Αυτά όσον αφορά την εθνοκάθαρση και τη γενοκτονία που υπέστη ο λαός μας από τους Τούρκους κατακτητές.

Χρυστάλλα Μαγγανή

Ο Γιώργος από τη Μελβούρνη μας κάνει όλους περήφανους


Ο Ο κ. Γιώργος Κόκκινος με την σύζυγό του Άννα. Φώτο: Hospital Life/The Alfred F
Ο κ. Γιώργος Κόκκινος με την σύζυγό του Άννα. Φώτο: Hospital Life/The Alfred Foundation
2 Jul 2010
Ο κ. Γιώργος Κόκκινος από τη Μελβούρνη, πρόκειται πολύ σύντομα να παρασημοφορηθεί με το μετάλλιο Pride of Australia και σίγουρα η δράση του δεν κάνει περήφανους μόνο τους δικούς του ανθρώπους, αλλά και ολόκληρη την παροικία της Μελβούρνης.
Ο 69χρονος κ. Γιώργος, μέχρι στιγμής, έχει καταφέρει ψήνοντας λουκάνικα σε κάθε γωνιά της Μελβούρνης, χωρίς να τον πτοούν κρύα και ζέστες, να μαζέψει $120,000 για το νοσοκομείο Alfred και, όπως δηλώνει, το φιλανθρωπικό του έργο θα συνεχιστεί.
Μία πολύ άσχημη στιγμή στην οικογένεια του κ. Γιώργου στάθηκε η αιτία γι’ αυτή την πολύχρονη προσφορά αγάπης του γλυκύτατου κ. Γιώργου.
Πριν από 17 χρόνια, ο γιος του, τζαμάς στο επάγγελμα, είχε ένα ατύχημα. Ένα τζάμι έπεσε πάνω του, χαρακώνοντας τον άτυχο νέο από το κεφάλι έως κάτω. Η χαρακιά είχε μήκος 1 μέτρο και 23 εκατοστά. «Κανένας μας δεν πίστευε ότι το παιδί μας θα ζήσει», λέει σήμερα ο κ. Γιώργος. «Ο γιος μας, όμως, έζησε και γι’ αυτό χρωστάω αιώνια ευγνωμοσύνη στο νοσοκομείο και τους γιατρούς του», αναφέρει.
Ο κ. Γιώργος, ως εργαζόμενος, δεν μπορούσε πολύ πιθανόν να αφιερώσει το χρόνο του στην φιλανθρωπία τότε. Τρία χρόνια, όμως, πριν και, συγκεκριμένα, το 2007 όταν πλέον συνταξιοδοτήθηκε αποφάσισε επτά μέρες την εβδομάδα να ευχαριστεί το νοσοκομείο που έσωσε τη ζωή του παιδιού του, ψήνοντας λουκάνικα σε κάθε γωνιά της Μελβούρνης, πουλώντας λαχεία και διοργανώνοντας φιλανθρωπικές εκδηλώσεις για το νοσοκομείο.
Στα 69 του χρόνια, σίγουρα, θεωρείται ένας από τους πλέον ενεργούς συνομήλικούς του με… «ψυχούλα μάλαμα». Η αφοσίωσή του στην φιλανθρωπία θα επιβραβευτεί, όχι μόνο με το μετάλλιο Pride of Australia εκ μέρους της Πολιτείας, αλλά και με την ονομασία ενός θαλάμου του νοσοκομείου Alfred με το όνομα “George Kokkinos Room” και, βέβαια, μας κάνει όλους περήφανους και του ευχόμαστε καλό κουράγιο.

Υ.Γ. Ο Γιώργος Κόκκινος κατάγεται από το Μεγάλο Σειρήνι Γρεβενών και είναι αδερφός του πρώην Διευθυντή της Εμπορικής Τράπεζας, Νίκου Κόκκινου.

Έγγραφο του τουρκικού ΥΠΕΞ δεν αναγνωρίζει υφαλοκρηπίδα!!!




  • Έφυγε το "Τσεσμέ" επέστρεψε το "Πίρι Ρέις"
  • Πηγαινοέρχονται ανενόχλητα στο Αιγαίο τα τουρκικά ερευνητικά πλοία
  • Η "θερμοκρασία" στο Αιγαίο ανεβαίνει επικίνδυνα με δηλώσεις - προκλήσεις της Άγκυρας
  • Θέμα καθορισμού ΑΟΖ θέτει η Τουρκία σε Ελλάδα και Κύπρο
  • Πόλεμος νεύρων που μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις
  • Σε συνεκμετάλλευση του Αιγαίου αναφέρεται η Άγκυρα με έγγραφο του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών
  • Ο Παπανδρέου και η παρέα του (κυβέρνηση) άρχισαν τις ανέμελες και χωρίς ενοχές διακοπές τους

Παρά τα διαβήματα της Αθήνας, οι προκλήσεις της Τουρκίας συνεχίζονται στο Αιγαίο. Σήμερα, το Τσεσμέ αποχώρησε (μάλλον για ανεφοδιασμό), αλλά επέστρεψε το Πίρι Ρέις.
Μετά από 5 ημέρες στο βόρειο Αιγαίο, το Τσεσμέ αποχώρησε, αλλά τη θέση του πήρε το ερευνητικό Πίρι Ρέις, το οποίο πλέει εντός της ελληνικής υφαλοκριπίδας, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Το Πίρι Ρέις ακολουθεί σκάφος του λιμενικού σώματος.
Συγκεκριμένα, σε απόσταση 45 μίλια νότια από το Καστελλόριζο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας επέστρεψε από τις 07.00 τo πρωί το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέϊς» σημαίνοντας συναγερμό και πάλι στα ελληνικά Επιτελεία. Είναι μία περιοχή στην οποία επανέρχεται και η οποία προφανώς κρύβει πετρελαϊκό ενδιαφέρουν. Την ίδια στιγμή, για την ακρίβεια τέσσερις ώρες ενωρίτερα, το «Τσεσμέ» επέστρεψε στον Ελλήσποντο. Και τα δύο σκάφη παρακολουθούνται από περιπολικά του Λιμενικού.
Τα σκάφη του Λιμενικού ανά μία ώρα εκπέμπουν μηνύματα στα οποία αναφέρουν ότι βρίσκονται εντός της ελληνικής υφαλοκηπίδας, ότι για να προχωρήσουν σε έρευνες πρέπει να λάβουν την άδεια της Ελλάδας και ότι θα πρέπει να αποχωψρήσουν άμεσα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι τουρκικές θέσεις που διατυπώνονται τόσο σε απάντηση του «κωδικοποιημένου» κειμένου, αλλά και των ελληνικών όσο και των κυπριακών διαβημάτων, αλλά και σε ότι αφορά την ενημέρωση των ξένων πρέσβεων για τις έρευνες που κάνουν στην ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα.
Στις επαφές τους με ξένους αξιωματούχους οι Τούρκοι διπλωμάτες υπό την μορφή σημείων συζήτησης (talking points) και θέσεων που διατυπώνονται δεν αναγνωρίζεται καμία ελληνική ή κυπριακή υφαλοκρηπίδα και ταυτόχρονα διατυπώνονται αυθαίρετες θέσεις συνεκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου αυτρών των θαλάσσιων περιοχών.
  • Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως δεν θα αποδεχθεί τις συμφωνίες της Κυπριακής Δημοκρατίας ή οποιεσδήποτε άλλες κινήσεις για τον καθορισμό της ΑΟΖ και τη διεξαγωγή ερευνών για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου και προειδοποιεί ότι το ίδιο θα συμβεί και προς την Ελλάδα αν προχωρήσει σε τέτοιου είδους κινήσεις.
Η Τουρκία, αναφέρει σε ένα από τα talking points πως «η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας ή της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης σε μια ημίκλειστη θάλασσα, όπως η Μεσόγειος, θα πρέπει να γίνεται με συμφωνία με τον σεβασμό των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των τρίτων χωρών σύμφωνα με τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου»!
Αναφέρει πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη, να συνεχίσει να εγείρει αντιρρήσεις, μέσω της διπλωματικής και πολιτικής οδού κατά «των εν όποιων μονομερών ενεργειών». Είναι προσδοκία μας, αναφέρεται, ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει η κοινή λογική και να αποφευχθεί η ένταση που προκαλείται από μονομερείς δραστηριότητες.
‘Όπως αναφέρει περαιτέρω στο έγγραφο, οι δραστηριότητες των Ελλάδος και Κύπρου, «προκαλούν και σε περιοχές «δικαιοδοσίας της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο στα δυτικά του νησιού»! Είναι ακριβώς οι περιοχές που δέσμευσε το Πϊρι Ρέϊς»!
Η Τουρκία, ισχυρίζεται, έχει νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο, κυρίως στα δυτικά του γεωγραφικού μήκους 32°16′18″Ε. Η θέση αυτή, ισχυρίζεται το τουρκικό ΥΠΕΞ, είναι συνεπής με τους σχετικούς κανόνες του διεθνούς δικαίου, όπως και τις ήδη καθιερωμένες διεθνείς πρακτικές. Στο ίδιο έγγραφο:
  • Το θέμα των φυσικών πόρων η Άγκυρα το αντιμετωπίζει ως ζήτημα «ίσης μοιρασιάς», δηλαδή 50-50.
  • Δεν αναγνωρίζει τις αποφάσεις και τις διεθνείς συμφωνίες της Κυπριακής Δημοκρατίας για το θέμα των ερευνών για εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ούτε και μετά τη λύση.
Αυτές είναι οι τουρκικές θέσεις που βρίσκονται πίσω από την έξοδο «Πίρι Ρέις» και «Τσεσμέ» σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο και με «τσαμπουκά» απαιτούν με την διατύπωση θεωριών όπως «η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας ή της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης σε μια ημίκλειστη θάλασσα, όπως η Μεσόγειος, θα πρέπει να γίνεται με συμφωνία με τον σεβασμό των δικαιωμάτων και των συμφερόντων τρίτων χωρών σύμφωνα με τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου» να συμμετάσχουν στην εκμετάλλευση.
Σύμφωνα με τις εξελίξεις, αφού η Άγκυρα "καθάρισε" για τον εναέριο χώρο του Αιγαίο (μην ξεχνάμε πως ο Γιώργος Παπανδρέου αποδέχτηκε τις τουρκικές εναέριες εισόδους στο Αιγαίο αρκεί "να χτυπάνε την πόρτα"!!!), τώρα επιχειρεί να "ξεκαθαρίσει" και τον θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου, μπαίνοντας με"τσαμπουκά" απέναντι στον χλιαρό Γιώργο Παπανδρέου και διεκδικώντας σαφέστατα ελληνική θάλασσα, ελληνικη υφαλοκρηπίδα και φυσικά επιχειρεί να υποκλέψει μέρος από περιοχές οι οποίες έχουν σημανθεί ως ύψιστης σημασίας ενεργειακών κοιτασμάτων και φυσικά οικονομικών συμφερόντων.
Την ίδια στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση πραγματοποιεί τις μη ενοχικές της διακοπές. Χρειάζονται άραγε περαιτέρω σχόλια για το ύφος και το ήθος του νεο-πατριωτισμού του Γιώργου Παπανδρέου;

34 ΑΦΓΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΟΜΑΛΟΙ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΕΤΡΟΜΕΛΙΣΣΟ

Τους εγκατέλειψαν λαθρομετανάστες στο Βένετο

Από την Τουρκία ταξίδευαν επί έξι ημέρες στοιβαγμένοι σε ένα αμπάρι




Σε παράκτια περιοχή στο Βένετο, τέλειωσε ξαφνικά το ταξίδι που ξεκίνησαν για την αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης μακριά από τις πατρίδες τους. 34 Αφγανοί και Σομαλοί λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν χθες τα ξημερώματα στην περιοχή, όπου τους εγκατέλειψαν οι διακινητές τους, μετά από εξαήμερη περιπλάνηση στα νερά του Αιγαίου με σαπιοκάικο, στο οποίο ήταν στοιβαγμένοι σαν κονσέρβες στα αμπάρια...
ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΣΤΟ ΒΕΝΕΤΟ
Λίγο πριν τις δύο χθες τα ξημερώματα, άγνωστοι δράστες, εγκατέλειψαν στην παράκτια περιοχή Πετρομέλισσο, στο Βένετο, 34 αλλοδαπούς λαθρομετανάστες.
19 άνδρες, 11 γυναίκες και 4 παιδιά, βρέθηκαν στη μέση του πουθενά, να προσπαθούν να καταλάβουν τι γίνεται, όταν οι διακινητές τους, απομακρύνονταν από την ακτή με το ίδιο σαπιοκάικο, που αποτέλεσε για τους ίδιους το όχημα στο όνειρο για μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό, μακριά από τις πατρίδες τους.
Εντοπίστηκαν στην περιοχή από άνδρες της ΟΠΚΕ να περιπλανούνται και οδηγήθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών της Νομαρχίας Μαγνησίας.
Στοιβαγμένοι σαν κονσέρβες επί έξι μέρες ταξίδεψαν στο αμπάρι
Το ταξίδι ξεκίνησε από τα παράλια της Τουρκίας. Είχαν προπληρώσει το ακριβό «εισιτήριο» για μια καλύτερη ζωή. Κάθε «κεφάλι» για τους Αφγανούς στοίχισε 5.000 δολάρια και αντίστοιχα για τους Σομαλούς 10.000 δολάρια.
Αφού στριμώχθηκαν στο αμπάρι του πλοίου, ξεκίνησε ο πλους... Επί έξι ημέρες, σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων, περιπλανιόντουσαν στα νερά του Αιγαίου. Δεν ήξεραν καν πού βρίσκονται. Δεν μπόρεσαν ούτε να δουν τα πρόσωπα του καπετάνιου και του άλλου άνδρα που τους μετέφεραν. Η πόρτα του αμπαριού, δεν άνοιξε ούτε μία φορά για να δουν το φως του ήλιου. Μέσα στο κλειστό αμπάρι, ίσα- ίσα που έπαιρναν αέρα, περιμένοντας να φθάσουν στον προορισμό τους.
ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Φαίνεται όμως ότι τα σχέδια άλλαξαν. Αντί να αποβιβαστούν σε άλλο σημείο της χώρας, όπου θα τους παραλάμβανε άτομο που θα τους κατηύθυνε στη Γερμανία όπου ήταν ο προορισμός τους, εγκαταλείφτηκαν στο Βένετο.
Ούτε οι ίδιοι γνωρίζουν τι μεσολάβησε.
Εντοπίστηκαν να περιπλανιούνται και με λεωφορείο της Αστυνομίας, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών, όπου τουλάχιστον ένιωσαν... άνθρωποι.
ΔΩΔΕΚΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Τις πόρτες του Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών κλήθηκε να ανοίξει τα ξημερώματα, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Μαγνησίας, Χαράλαμπος Τσαμπάζης.
Ειδοποίησε γιατρό, ενώ φρόντισε για τη διατροφή των μεταναστών και την προμήθεια με είδη προσωπικής υγιεινής.
12 άτομα όμως, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο. Παρουσίαζαν γαστρεντερικές διαταραχές και έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα, πιθανότατα από το νερό που έπιναν μέσα στο αμπάρι. Από τους δώδεκα, τα τέσσερα είναι παιδιά, που επίσης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με δερματοπάθειες. Οι συνθήκες υγιεινής στο αμπάρι όπου ήταν στοιβαγμένοι επί έξι ημέρες, επηρέασαν το ευαίσθητο δέρμα των μικρών παιδιών.
Οι μετανάστες απολαμβάνουν από χθες τις φροντίδες που τους παρέχονται στο Κέντρο Υποδοχής. Εκεί θα παραμείνουν πιθανόν μέχρι και αύριο, μέχρι να αποφασιστεί αν θα απελαθούν ή θα υποβάλλουν αίτημα παραμονής τους στη χώρα.

Κυριακή

24 Ιουλιου ..Οι θεατρινοι του Προεδρικου Μεγαρου


Κάθε χρόνο την ίδια μέρα οι Έλληνες υφίστανται την αδυσώπητη θεατρική παράσταση ανεπάγγελτων και καλοθρεμμένων πολιτικών, που παρελαύνουν μπροστά από τα φώτα των μέσων εξαπατήσεως να επαναλάβουν τα ίδια καλοστημένα παραμύθια πλεγμένα γύρω από έναν αδιαμφισβήτητο πυρήνα θλιβερής αλήθειας.
Την τραγωδία της Κύπρου, με αντάλλαγμα την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Και είναι εμετικό αηδές προκλητικό και εκνευριστικό να υφίστανται οι Έλληνες αυτή την θεατρική παράσταση χωρίς να μπορούν να δείξουν έμπρακτα τα συναισθήματα τους , την απόγνωση την αποστροφή την οργή τους.
Όταν, 36 χρόνια μετά την τραγωδία της Κύπρου, η αλήθεια εξακολουθεί να παραμένει επτασφράγιστο μυστικό δια νόμου που επέβαλε την εθνική σιωπή.
Βέβαια, η επιρροή του μύθου είναι αδύνατον να κάλυψη πάντοτε τα αποσιωπούμενα πραγματικά γεγονότα. Που τα συζητούν με τους επιβάτες τους οι ταξιτζήδες , τα αναλύουν ακόμη και στα κουρεία οι μπαρμπέρηδες. Αν όχι όλοι, πάντως οι περισσότεροι των Ελλήνων αναγνωρίζουν.. Ότι η ανατροπή της κυβερνήσεως Γ.Παπαδοπούλου - Σ.Μαρκεζίνη και η ανάληψις της εξουσίας, από το απρόσωπο καθεστώς Ιωαννίδη με τα μεθοδευμένα γεγονότα του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973, ήταν απότοκος της αρνήσεως της, να επιτρέψη τον ελλιμενισμό του 6ου στόλου στην Ελευσίνα και την χρήσι της αεροπορικής βάσεως στη Σούδα, κατά τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, τον Σεπτέμβριο του 1973. Ενώ τέλος η αποκατάστασις της Δημοκρατίας στην Ελλάδα επετεύχθη με την ναυτικώς ανεμπόδιστο, εκ μέρους της Ελλάδος, εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο και την αυτοκατάλυσι του καθεστώτος.
Έτσι , όλοι «το ’χουν τούμπανο και μείς κρυφό καμάρι». Ότι, ούτε ο λαός ούτε οι ανύπαρκτοι «αντιστασιακοί», ανέτρεψαν την "χούντα" την 24 Ιουλίου 1974, όπως έχουν βαλθεί να μας πείσουν ακούραστα 36 χρόνια τώρα, οι «ιστορικοί και εκπαιδευτικοί» των Μέσων Ενημερώσεως και οι πολιτικοί μας. Εφ’ όσον με συνθήματα στους τοίχους και «κροτίδες» - πρέπει κάποτε να το ομολογήσουν - δεν ανετράπη ούτε εκινδύνευσε το στρατιωτικό καθεστώς. Αντιθέτως μακροημέρευσε, διήρκεσαν 6 ολόκληρα χρόνια και 8 μήνες σε δύο φάσεις (από 21/4/1967 έως 25/11/1973 και 25/11/1973 έως 23/7/1974).
Την εξουσίαν παρέδωσε εκουσίως σε πολιτική κυβέρνησι, χωρίς να ανατραπή από την «θρυλική» αντίσταση....Μάλιστα τον αποκληθέντα από τους «ιστορικούς και εκπαιδευτικούς» των Μέσων Ενημερώσεως , «Εθνάρχην» Καραμανλήν, (τον θείον του μωγγου τεως Πρωθυπουργού μας) ο οποίος τότε μόνον συνειδητοποίησε την γεωγραφική απόστασι της Κύπρου από την Ελλάδα ειπών ότι «η Κύπρος είναι μακράν» ώρκισεν, όπως ενθυμούμεθα, Στρατιωτικός. Ο Πρόεδρος του αυτοκαταλυθέντος καθεστώτος, στρατηγός Φαίδων Γκυζίκης.
Και είναι πανθομολογούμενον ότι:
Ιστορικώς , τόσον εκ των στόχων της δράσεως, όσον και των αυστηρώς προσωπικών διακυβεύσεων, δύο (2) υπήρξαν οι αυθεντικοί αντιστασιακοί. Ο Αλέξανδρος Παναγούλης, που με κίνδυνο της ζωής του, προσπάθησε να δολοφονήση τον Γ. Παπαδόπουλο και ο τέως Βασιλεύς Κωνσταντίνος. Ο πρώτος αποτυχών συνελήφθη αμέσως και τελικώς αμνηστευθείς έτυχεν χάριτος την 21/8/1973 οτε απεφυλακίσθη Ενώ ο τέως Βασιλεύς, απώλεσε τον θρόνο του με το αποτυχόν κίνημα της 13/12/1967.
Βεβαίως την επομένην της παραδόσεως της εξουσίας , αιφνιδίως αποκτήσαμε περί τα εννέα εκατομμύρια «αντιστασιακούς» κατ αναλογίαν του πληθυσμού της Ελλάδος( ενταξει τωρα ισως είναι και οι λαθρομετανάστες αντιστασιακοί..) . Καθ ότι, είτε τρώγαμε, είτε πίναμε, είτε καλοπερνούσαμε, εφ όσον όμως ζούσαμε υπό το στρατιωτικό καθεστώς που αυτοκατάρρευσε, εμείς κάναμε αντίσταση αδέλφια...
Όμως να θυμίσουμε τι έγραφε στο «Βήμα» της 19/11/1978, σε άρθρο του ο Π. Παλαιολόγος.
«.. Ελάχιστοι οι αντιστασιακοί. Είναι ο κανένας.Τους πολλούς θα τους συναντήσετε την επομένη της ανατροπής της χούντας.»
Τα ίδια και στο χρονογράφημα της Ελένης Βλάχου, με τον τίτλο «Αλήθειες» την 16/06/1985. « .. Σκύψτε να σας θυμίσω μια αλήθεια , που ζήσαμε όλοι μας και κανείς δεν τολμά τώρα ούτε να ψιθυρίσει. Εκεί τέλος του εξήντα οι περισσότεροι Έλληνες θαυμάζανε τον στρατιωτικό αρχηγό, τον παρακολουθούσανε εντυπωσιασμένοι και χειροκροτούσαν ελεύθερα τις ρητορείες του. Ο ίδιος και οι σύντροφοι του γύριζαν την Ελλάδα και υπήρχε ένα πλήθος κόσμου, που τους υπεδέχετο με ζητωκραυγές...» Και σε άλλο χρονογράφημα της με τίτλο «η φυγή» (11/1/1987) γράφει. «…Πόσες φορές δεν διάβασα γραμμένο σοβαρά, από σοβαρούς ανθρώπους, σε σοβαρά έντυπα για την "ολοκληρωμένη αντίστασι του Ελληνικού λαού εναντίον της στρατιωτικής δικτατορίας". Μεγαλύτερο ψέμα, πιο φανταστικό παραμύθι μπορούσε ποτέ να λεχθή;..Τα κρύψαμε όλα κάτω από ένα χρυσοκέντητο βέλο με φανταστικές απεικονίσεις ηρωικών εκδηλώσεων...»
Κι ενώ επιεικώς μόνον απογοήτευσι προκαλεί στους σκεπτομένους Έλληνες αυτός ο άκαιρος και άστοχος συν-θλιπτικός «εορτασμός» που συμπίπτει με την τραγική επέτειο του διαμελισμού της Κύπρου. Οι φιλότιμες προσπάθειες να συνδεθή με ο,τι προκαλεί συζήτησι. Όπως η « αυστηρή κριτική στην πολιτική τάξη αλλά και σε όσους εκφράζουν την διαμαρτυρία τους «με συντεχνιακό αυτισμό», για την «ελληνική παρακμή», που με τον συνηθη θεατρινισμο υποκρισια αναισχυντια και βαρυγδουπο ανεφερθη ε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μιλώντας στη Γιορτή για την 36η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
Τι εξεστομισεν ο δασκαλος που λογους δεν ετηρει..
«Η ευθύνη για την ελληνική παρακμή βαρύνει κυρίως την πολιτική τάξη που έχει την υποχρέωση να καθοδηγεί τις εξελιξεις και η αποδοκιμασία που δέχεται σήμερα το πολιτικό σύστημα είναι πολλές φορές ακατέργαστη μέσα στη γενίκευσή της, αλλά στον πυρήνα της δίκαιη»,
Όλα αυτά στους στοιχειωδη μνημη διαθετοντας ελληνας προκαλούν νευρικά γέλια ατέλειωτα:
Διότι:
Στον σιωπηλότατο περί του τούτου αλλα λαλίστατου περί παντός άλλου όμως, Πρόεδρο μας, να εξηγήσουμε τι διέρχεται του νοος μας, οσάκις τον ακούμε, να μας ομιλεί περί διαφάνειας, αξιακής κρίσεως πολιτικης ευτθνης, διαφθορας και τα τοιαύτα..
Ελευθεροτυπίας το ανάγνωσμα , που το μεταφέρουμε αυτούσιο, εδώ
«…Στις αρχές του 1995 η βίλα πολυαπασχόλησε τα μέσα και τον ίδιο χρόνο το θέμα φούντωσε όταν δημοσιεύτηκε το «πόθεν έσχες» του 1994 περιλαμβάνοντας για πρώτη φορά τη βίλα. Σ' εκείνο το «πόθεν έσχες» αναφερόταν η αγορά του οικοπέδου της Εκάλης, έκτασης 3,7 στρεμμάτων, με κτίσμα 532 τ.μ. με το ποσό των 170 εκατ. δραχμών. Το «πόθεν έσχες» του 1995 αναφερόταν σε μονοκατοικία της οδού Αγράμπελης 6, στην Εκάλη, εμβαδού 532 τ.μ. Είχε, όμως, επεκταθεί κατά 380 τ.μ. Χώροι στάθμευσης, πισίνα, υπόγειοι βοηθητικοί χώροι, αποθήκες και το εκκλησάκι στον κήπο.
Στο ίδιο «πόθεν έσχες» αναφερόταν ότι ο Α. Παπανδρέου για την αγορά του σπιτιού είχε δανειστεί χρήματα από έξι άτομα του στενού του φιλικού του περιβάλλοντος. Από τον Γιάννη Αλεξίου 10 εκατ., ο οποίος είχε κάνει και τη διαπραγμάτευση με τους κληρονόμους Λουμίδη και είχε υπογράψει προσύμφωνο στο όνομά του. Τον μαιευτήρα Θέμη Λαμπρινόπουλο 20 εκατ., τον επιχειρηματία Τζορτζ Χάλαγκ 65 εκατ., τον Κάρολο Παπούλια 10 εκατ., τον Γιώργο Κατσιφάρα 20 εκατ. και τον Αντώνη Λιβάνη 30 εκατ..»
Αλήθεια:
Η ολοσχερής απομάκρυνση των πολιτικών, της ε Πολιτειακής αρχής από την τραγική πραγματικότητα που βιώνει ο Έλληνας, τις καθημερινές δολοφονικές επιθέσεις κατά των αστυνομικών, την απαξίωση από τα λύμματα των οχετων των ΜΜΕ κατά των δικαστικων την εγκληματικοτητα, την αποθρασυνσι των λαθρομεταναστών, την ανυπαρξια εκπαιδευσεως από την στοιχειωδη μεχρι την λεγομενη ανωτατη, την πλήρη αποβιομηχανοποιησι της χώρας. Όλα αυτά οι Κοι αυτοί, που επί 36 χρόνια καλοτρέφονται και εξασφαλίζουν το μέλλον των απογόνων των απογόνων των, δεν βρήκαν μια λέξι να πουν. Αλλά τα φόρτωσαν όλα στην ανεργία και στην οικονομική κρίση.
Μα Κύριοι, εάν δεν πέσατε με UFO στην Βλακανοταλιμπανία, η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση από τις αρχές της δεκαετίας του 80. Μετα την παράδοση της σοσιαλμανους πολιτικής του ιδρυτού της δυναστείας Καραμανλή στο γνήσιο σοσιαλισμό του ΠΑΣΟΚ, όταν οι βιομηχανίες, τα ναυπηγεία, τα εργοστάσια, σταδιακώς άρχισαν να κλείνουν οι επιχειρηματίες και η ιδιωτική πρωτοβουλία να διώκονται και έτσι να εγκαταλείπουν την σοσιαλιστρική φορομπηκτική Ελλάδα στους αυτοκράτορες του δημοσίου.
Δεν ζημιώθηκε λοιπόν τώρα η Ελλάδα με την παγκόσμια κρίση, διότι τώρα ίσως απολυθεί και κανένας δημόσιος υπάλληλος..Η Ελλάδα ούτως ή άλλως κείται εκτός του παγκόσμιου γίγνεσθαι και ομφαλοσκοπεί… Αφού σ’αυτό διαπρέπουν οι Πολιτικοί της..
Την δημιουργια του χαους και της καταστροφης
Ιασων
Υ.Γ Ο κος Παπουλιας θα επρεπε να κοκινιζη οταν απευθυνεται στον Ελληνικο λαο αν εχει τσιπα οταν μιλα για τετοια θεματα ευθυνης πολιτικων..Επισης αν ειχε στοιχειωδη ευθυκρισια θα ειχε εγκαιρως ομολογησεςι οτι ουτε στα πιο τρελλα του ονειρα δεν εφανατζετο τον εαυτο του Προσεδρ Δημοκρατιας..Η επιλογη του ηταν κομματικη συναλαλγη των μεγαλων κομματαων λογω της "λαμπερας"¨ αριστεροστροφης πρελευσεως του,,

Το ύστατο χαίρε στον Στελιο Γκαντωνια............















Κηδεύτηκε σήμερα (25 Ιουλίου) ο πρόεδρος της πρωταθλήτριας ΑΕΛ και πρόεδρος του Δ.Σ. του ‘’ΟΜΙΛΟΥ ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ’’ Στέλιος Καντώνιας. Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλει στον Αγ. Αχίλλειο στις 11.30’ το πρωί. Από νωρίς ο χώρος γύρω από την εκκλησία είχε γεμίσει με δεκάδες στεφάνια. Εκατοντάδες άνθρωποι βρέθηκαν εκεί για το τελευταίο «αντίο».
Συγγενείς, φίλοι, εκπρόσωποι του πολιτικού και οικονομικού κόσμου αλλά κυρίως άνθρωποι του ποδοσφαίρου. Και δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το ‘’τελευταίο ταξίδι’’ του ανθρώπου που υλοποίησε το όραμα της οικογένειας Καντώνια, να γίνει η ΑΕΛ πρωταθλήτρια Ελλάδας. Σε μια γωνιά μαζεμένοι οι ποδοσφαιριστές της πρωταθλήτριας να μην μπορούν να πιστέψουν τον ξαφνικό θάνατο του προέδρου τους, του ανθρώπου που μαζί κατάφεραν αυτό που ακόμη μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει άλλη ποδοσφαιρική ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι όταν εκπρόσωποι των καναλιών ζήτησαν από τον Λάζαρο Κυριλίδη μια δήλωση, αυτός με σπασμένη φωνή τους είπε: Παιδιά συγνώμη, δεν μπορώ να μιλήσω, δεν μπορώ να πω τίποτα. Πιο εκεί ο Βασίλης Καραπιάλης ντυμένος στα μαύρα ‘’γιατί έτσι του άξιζε’’ στεκόταν με το βλέμμα στο κενό. Παλιοί παράγοντες, φίλαθλοι και (τότε) συνεργάτες του με φανερή συγκίνηση θυμόταν και αναπολούσαν παλιά περιστατικά. Πάντα διέκρινες μια τρυφερότητα και πολύ σεβασμό όταν έλεγαν ‘’ο πρόεδρος’’ ή ‘’ο κύριος Στέλιος’’. Έτσι ‘’έφυγε’’ ‘όπως του άξιζε, ο άνθρωπος που έκανε μια πόλη περήφανη, που της χάρισε (ποδοσφαιρικά) αυτό που πραγματικά δικαιούταν.Αλλά και στην δημιουργία της οικογένειας Καντώνια, του επιχειρηματικού κολοσού που λέγεται ‘’ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ’’, ο Στέλιος Καντώνιας ήταν από τους πρωτεργάτες. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι η Λάρισα έχασε έναν από τους πιο ικανούς και δημιουργικούς ανθρώπους της.

Η νεκρώσιμη ακολουθία ψάλθηκε από το Μητροπολίτη Λάρισας Ιγνάτιο και τραγικές φιγούρες η οικογενειά του αλλά και πολλοί πρώην διοικητικοί και παίκτες που σύνδεσαν το όνομά τους με τη πρωταθλήτρια Α.Ε.Λ. όπως ο Βασίλης Τσιάρας, ο Χρήστος Λεβέντης, ο Χρήστος Μίτης, ο Μιχάλης Παπαγεωργίου και παίκτες όπως ο Αλεξούλης, ο Καραπιάλης, ο Κολημητρούσης, ο Κυριλλίδης, ο Γκαλίτσιος, ο Κακανούλιας και άλλοι.

Εκ μέρους της ΠΑΕ Α.Ε.Λ. τον επικήδειο εκφώνησε ο γενικός διευθυντή διοίκησης Γιάννης Τζήμας που τόνισε μεταξύ των άλλων τα εξής: «Βρισκόμαστε όλοι μας σήμερα εδώ για να αποτίσουμε ύστατο φόρο τιμής σε έναν ευπατρίδη Λαρισαίο που σημάδεψε με τη ζωή και τη δράση του το κοινωνικό, οικονομικό και αθλητικό γίγνεσθαι της πόλης μας.
Ο Στέλιος Καντώνιας υπήρξε επιτυχημένος επιχειρηματίας, κορυφαίος παράγοντας του λαρισινού και όχι μόνο ποδοσφαίρου, υπόδειγμα οικογενειάρχη μα πάνω απ’ όλα ένας άνθρωπος με σπάνια ποιότητα και ήθος.
Ειδικά όμως για όλους εμάς, τη μεγάλη οικογένεια της Α.Ε.Λ. ο Στέλιος Καντώνιας ήταν κάτι πολύ πιο ξεχωριστό.«

Στην κηδεία μεταξύ εκατοντάδων απλών και ανωνύμων ανθρώπων, παρόντες ήταν και οι βουλευτές κ. Β. Έξαρχος και Χρ. Ζώης, ο Νομάρχης κ. Λ. Κατσαρός, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλης, ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής Α.Ε.Λ. Ανδρέας Λιόντος και άλλοι.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ‘’ΚΥΡΙΕ’’ ΣΤΕΛΙΟ.